Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα desktop pc που το χρησιμοποιώ τοσο για gaming οσο και για την μουσική που διαβάζω (πληκτρα , DAW ktl).
Το pc χονδρικά εχει ενα coolermaster g750m psu, μητρική gigabyte 990fxa-ud3 ver4, AMD fx-8350, Msi AMD 290x 8GB vga.
Τελευταία ηχα θεμα με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου η ετσι νομιζα.Μου περναγε θορυβο στις εξοδους (ακουστικα superlux συνδεμενένα απευθειας στην καρτα η ηχεiα M-audio AV40) ,σαν να άκουγα την μετάδωση δεδομένων ενα πραγμα οχι στατικο θορυβο η τον θορυβο απο το κινητο οταν ψαχνει κεραια).
Νομιζα πως έφτεγαν τα καλώδια που ειχα φτιαξει και πηρα άλλα.Το προβλημα συνεχίζεται ομως και με νεα καλώδια.Εν τω μεταξυ το προβλημα μεγάλωσε οταν αποφάσισα να χρησιμοποιησω ενα Shure sm58 μικρόφωνο στην USB Komplete audio 6 καρτα ήχου που εχω για την μουσική.Εκει ο θορυβος εμφανίζεται μονο οταν εχω το μικροφωνο ανοικτό και την απολαβή του πανω απο το μέσο.Να σημειωθει πως στην κάρτα ήχου υπάρχει και ενα digital piano συνδεδεμένο καλώδια ήχου (balanced ?) .Το πιανο ειναι συδνεδεμένο και με USB με το pc.

Εχω κανει τα εξης:
Εβγαλα εκτός το UPS απο την τροφοδοσια.
Εχω αποσυνδέσει ηχεία .
Εχω αποσυνδεσει πιανο και το τροφοδοτικο του.
εχω αποσυνδεση εναλάξ τις οθονες (2) οσο τροφοδοσια οσο και το HDMI.
Εχω απενεργοποιήσει την ενσωματωμενη καρτα ηχου, οπως και κατ usb3 και firewire και οτι εχει να κανει με throttling kai power save states του επεξεργαστη,To spread spectrum δεν το βρηκα.
Εκοψα προσωρινα την γειωση απο το pc.
Εβαλα γειωση απο άλλη μπριζα (και αφου ειμαι ηλεκτρολογος και απο σωληνα νερου με κολαρο....).
To εχω κάψει........

Οταν πηρα την Komplete audio 6 με το μικρόφωνο και τα ακουστικά και δοκιμασα στο φορητο μου , δεν ειχα θεμα πουθενα.

Ψιλιάζομαι psu αλλά δεν το εχω δοκιμασει ακόμα.Το απογευμα θα βάλω ενα αλλο 80+ που ε΄χω να δω τι κανει.

Help?

Δημοσ.

εγω που εχω click noise σε traktor audio 6?

σε διαφορα pc μου το εχει κανει.(σταθερους , λαπτοπ)

να ειναι θεμα latency?μηπως καποια αλλη συσκευη παρεμβαλει?η να ειναι θεμα γειωσης?

χρησιμοποιω και ενα 2 μετρο extension usb cable.

γυρω απο την καρτα ηχουν υπαρχουν 4 12voltα τροφοδοτικα , 2 externall hdd, ενα πικαπ , καλωδια ρευματος (240v) και γενικα ενας χαμος απο rca και xlr που πανε στον μικτη ακριβως διπλα απο την καρτα ηχου

Δημοσ.

Άλλαξα τροφοδοτικό με ένα που απο σύμπτωση ειναι της ίδιας εταιρείας/σειράς μικρότερο , παλι 80+

Εχει μειωθεί ο θόρυβος απο την ενσωματωμένη  realtek όσο και απο την USB σε σημείο που πρέπει να τα εχω τσιτα για να ακούσω κατι.

Το παράξενο ειναι πως το τροφοδοτικο το εβαλα σε ενα μικρότερο pc Που έχω (απο εκει πηρα το μικρό τροφοδοτικο ) και δεν βγάζει κάτι εκει.

WTF?

@discoboyminimal

Κοψε οτιδηποτε απο save state/cool and quiet/C1 της cpu και pci bus (αν εχει) από το Bios και στο λειτουργικο πηγαινε στα power options --> advanced settings και κοψε οτιδήποτε εχει σχεση με suspend ειδικά σε usb όπως και τα υπόλοιπα (pci express ktl).Επίσης μην την βάζεις σε usb 3 bus.Υπαρχουν θεματα.

Κανε και αυτά που λέει εδω

https://support.native-instruments.com/hc/en-us/articles/209571729

Όσο αφορα το latency οτιδήποτε κάτω απο 10ms είναι καλα

Επίσης  αν η Mobo κανει οποιοδηποτε ειδος throttling στην CPU είναι θεμα, Κανει clicks

Δημοσ.

Με ολα τα power saving future κλειστά ειμαι παντα. Επισης ναι , αποφεύγω usb3 θύρες γιατι έχουν θεματα.

Το προβλημα εχει εμφανιστεί σε (i3 , z97 ud7th , hx650)(q6600, p5k she/epu, hx650) και σε Asus x54c.

Δεν νομιζω να φταίνε τα συστήματά.η η κάρτα εχει θεμα, η ολα τα καλώδια (περνούν ολα απο το ιδιο πολυμπριζο) που ειναι εκει τριγυρο δημιουργούν κάποιο προβλημα(ισως γείωσης; )

Λύνεται οταν αποσυνδεσω την κάρτα ήχου και απο το ρεύμα και απο το usb και την ξανα συνδέσω .το προβλημα πέρνει αλλη διάσταση άμα βρίσκομαι σε δουλεια πρεπει να κανω την παραπανω διαδικασία

Δημοσ.

Δες και αυτό.

https://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=406540

Τελευταίο post.Αναφέρει και τα Overclocking utilities που δημιουργούν θέμα όπως και το turbo mode απο το bios .Τa είχα ξεχάσει αυτά και όντος είχε θέμα και με αυτά,όπως και αυτά που αναφέρω τουλάχιστον στο Ableton .

Δημοσ.

Ground loop. Έχει παλαιότερο thread γιαυτό.

Δημοσ.

το διαβασα.δεν εχω τιποτα τετοιο ανοιχτο γμτ :/

θα κανω το εξης πειραμα. δεν γινεται αλλιως. shielded usb + 1 pair shielded rca. χωρις τιποτα αλλο ανοιχτο και μακρια απο ρευματα κλπ.

για 10 μερες δοκιμη.γιατι καθημερινα δεν μου το κανει το προβλημα , αλλα μπορει να τυχει να το κανει 1-2 μερες συνεχομενα 

Δημοσ.

δες και αυτό

https://support.native-instruments.com/hc/en-us/articles/209571729-Windows-Tuning-Tips-for-Audio-Processing

ειχα κανει εκτεταμενες δοκιμες ειδικά με το usb buffer.

Το προβλημα σου ειναι απο το συστημα.Πρέπει να δεις το latency οπως το περιγραφει στο αρθρο ειδικα την παράγραφο 3.1 /3.2 .Παιξε με τα usb buffer και τα samples. 

Βαλε latest drivers παντου , αν δεν βρισκεις δοκιμασε με το  driverpack (προσεξε το, βαζει bloatware)

Επισης, αν εχεις Usb δισκους , δοκιμασε να μην τους  δουλευεις ταυτοχρονα (πχ να μην εχεις την μουσική σου εκει) η να τους βάζεις σε αλλο controller (πχ στον usb 3 τους δισκους, στον 2 την κάρτ ηχου).Αυτο γιατι μπορεί ο USB controller να μην μπορεί να κάνει ολο το Ι/Ο

Κοψε τα power saves απο το USB  από το USB και γενικά απο παντου.Οποιαδηποτε στιγμή εκανε throttling οπουδηποτε (δισκος power off,vga monitor power off,cpu ), ειχα clicks.Ειχα βγάλει το AV εκτος , ώστε να μην σκανάρει τους δισκους μου .Τελικα δεν ηταν αυτό 

Δες και στο προηγουμενο που αναφέρουν συγκεκριμένες καρτες usb.Μπορεί και να εχει βάση αυτό αλλά με τα φορητα σου-που τωρα δεν εχουν slots πλεον - δεν ξερω πως θα το κανεις.

Εχω διαβασει για τις ενσωματωμένες κάρτες ηχου (και το HDMI audio απο  την καρτα οθόνης) πως ορισμενοι τις κλεινουν γιατι ειχαν θέματα με τις εξωτερικές.Δεν ξερω αν στεκει

Παντως με το παραπανω αρθρο εχω φτασει την καρτα στα 5ms και αν το πιεσω παει παρακατω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

τελικά έβγαλα άκρη, νομίζω και αισθάνομαι λιγο βλάκας.

Τα ηχεια που έχω ειναι τα M-audio AV40. εχουν πολλαπλές εισόδους με trx,rca και καρφί.Στο καρφί έχω την κάρτα ηχου της μητρικής και στα rca έρχονται οι έξοδοι από την komplete (αντάπρορας σε rca και μετά rca σε rca καλώδιο αρκετα ποιοτικό προς τα ηχεία).

Σε όλες τιις δοκιμές που είχα κάνει δεν είχα δοκιμάσει να έχω μια απο τις δυο συνδέσεις εκτός.Φυσικά αυτό ηταν και το πρόβλημα.Ομως δεν υπήρχε αυτό το θεμα επι κατι χρονια (περίπου δύο).τέσπα αυτά για την ιστορία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...