rackal Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Καλημέρα, έχω φρικάρει και δεν την παλεύω άλλο, παρακαλώ τα φώτα σας. Λοιπόν έχω ρουτερ με ip 192.168.1.1 και έβαλα εξωτερική κεραία έχω κάνει survey συνδεθηκα με το ρουτερ και κατεβάζω κανονικά ιντερνέτ με λαν η κεραία ειναι tp link με 192.168.1.254 ip. Συνδέω το ρεπετερ με την κεραία χωρίς πολλά, πολλά κάνω τις ρυθμίσεις για wifi, κωδικούς, και τα σχετικά και οτι έχει σχεση με ip το έχω στο αυτόματο, όλες οι ρυθμίσεις γίνονται απο κινητό, το λοιπόν στο κινητό έχω κανονικά ιντερνέτ, όταν πάω να συνδέσω λάπτοπ ή άλλο κινητό ή θα κολλάει στη φάση λήψη ip η θα κάνει σύνδεση αλλά να μην έχει ιντερνέτ, στο πρώτο κινητό το ιντερνέτ πάει σφαίρα, στο λάπτοπ και το άλλο κινητό, κίτρινο τριγωνακι και 0 ιντερνέτ... Τι κάνω λάθος; Επίσης έχω διαθέσιμο και router της tp link, αν χρειαστεί να αντικαταστήσω το repeater για να κάνω την δουλειά μου κανένα πρόβλημα...
xrhstosiak Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 αν και τα εγραψες λιγο μπερδεμενα, "Λοιπόν έχω ρουτερ με ip 192.168.1.1 και έβαλα εξωτερική κεραία έχω κάνει survey συνδεθηκα με το ρουτερ και κατεβάζω κανονικά ιντερνέτ με λαν η κεραία ειναι tp link με 192.168.1.254 ip. " αυτο θελει λιγο ξεκαθαρισμα τι ειναι τι ; δοκιμασε το repeater να εχει δικο του ονομα ssid στο wifi δοκιμασε τα καναλια διαφορετικα με στατικες ip και dns σερβερ το αρχικο adsl router εχεις internet στο laptop γιατι αν γινεται αυτο σημαινει οτι δεν περνα σωστα το dhcp service
rackal Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Ναι σωστά, αλλά ήταν το μυαλό μου κρέμα όταν έγραφα το κείμενο. Πάμε, θέλω απο το σπίτι μου μα δίνω ιντερνέτ στην απέναντι πολυκατοικία στον αδερφό μου. Εγώ έχω το master router με ip 192.168.1.1 (ip για να μπαίνω στις ρυθμίσεις) Απέναντι στο σπίτι του αδερφού μου βάλαμε κεραία της tp link με ip 192.168.1.254 (ip για να μπαίνω στις ρυθμίσεις) η κεραία αυτή συνδέεται με φουλ σήμα απο το ρουτερ μου και έχει ρυθμιστεί για client παίρνοντας δλδ το ιντερνέτ απο το ρουτερ στην κεραία συνδέθηκε utp καλώδιο περνάει μέσα απο το ταβάνι και φτάνει στο σαλόνι όπου εκεί έχει συνδεθεί ένα repeater της ίδιας εταιρείας με σκοπό να μοιράζει wifi σε όλο το σπίτι... το repeater είναι ρυθμισμένο σε access point και οι μόνες ρυθμίσεις που έχουν γίνει είναι: αλλαγή ονόματος wifi και προστέθηκε κωδικός. Μέχρι εδώ καλά; Λοιπόν όλες οι ρυθμίσεις για το repeater γίνονται απο κινητό στο κομμάτι του browser, όταν έχω τελειώσει με όλες τις διαδικασίες δοκιμάζω να δω αν έχω data όπου και έχω, όταν παω να συνδέσω άλλο κινητό κολλάει στο μπαφαρισμα γράφοντας λήψη ip και δεν κάνει τίποτα άλλο ή αν συνδεθεί δεν έχει data, το ίδιο και στο λάπτοπ, ή κίτρινο τριγωνακι χωρίς data η κάνει buff μένει εκεί γράφοντας αναμονή για λήψη ip και μπορεί να μείνει εκεί για ώρα μέχρι να βγάλει μήνυμα: τα Windows δεν κατάφεραν να συνδεθούν στο δίκτυο... Και αναρωτιέμαι που έχω κάνει λάθος;; Αυτά!
hara75gr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 "οτι έχει σχεση με ip το έχω στο αυτόματο", εκεί είναι το πρόβλημα(αν το ψάξεις, θα βρεις σίγουρα conflicts, ακόμα και στα κινητά). Ξεκινά να βάζεις static ip τις συσκευές μία-μία(μη σου πω και όλες για πιο σίγουρα), μέχρι να λυθεί. Όσο καλά και να διαχειρίζεται ένας ρούτερ το dhcp, όταν μπλέκονται 3, ε...πρέπει να βάλεις και συ χεράκι. Εγώ σε ορισμένα παρόμοια πολύπλοκα σενάρια(και χειρότερα), και τα κινητά με static τα έχω
paparen Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 επισης, τις "χεράτες" ip βαλτες εκτος dhcp range. π.χ. βαλε με το χερι εως την .100 και πες στο dhcp να δινει απο 150-200 (ωστε να μην εχεις προβλημα με την .254)
rackal Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μα ο σκοπός δεν είναι να τις βάλω static τις ip, ο λόγος είναι ότι έρχονται συμμαθητές του ανιψιού μου σπίτι και ζητούν WiFi, τι θα λέει ο μικρός;; βάλε πρώτα ip; επίσης για κάποιον άγνωστο στο κομμάτι ip παίρνει repeater το παρατάει στο αυτόματο και κάνει τη βρώμικη δουλειά μόνο του. Το ρουτερ δεν γίνεται να πειραχτεί, η κεραία κάνει τη δουλειά του μεσάζοντα, οπότε αν ξεχάσω το repeater και βάλω το άλλο ρουτερ τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στην επιλογή "lan" για να παίρνουν όλοι ιντερνέτ χωρίς πολλά πολλά... Αυτό είναι το lan page απο το δεύτερο ρουτερ
chios Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 δεν κατάλαβες καλά , static ip θα βαλεις σε όλα τα access point - repeater π.χ client 192.168.1.254 repeater 192.168.1.253 κλπ, dhcp θα τον ορίσεις μόνο στο κεντρικο ρουτερ να δίνει μέχρι 192,168,1,200 . στο ρουτερ που έχεις βάλει από πάνω πρέπει να αλλαξεις ip (192.168.1.253) και το βασικότερο dhcp disable
rackal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μα καρφωτες τις έχω τις ip σε ρουτερ και κεραία, μόνο το repeater είχα στο αυτο, του έβαλα στο repeater καρφωτη και έβαλα dns και τα σχετικά και έχω ιντερνέτ παντού. Με το ρουτερ δεν μπόρεσα να τα καταφέρω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα