naruto14 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Τον τελευταίο καιρό έχω σοβαρά θέματα με τις επιδόσεις του HDD μου, Caviar Blue 1TB Ezex. Συγκεκριμένα αργεί να ανοίξει φακέλους με πολλά μεγάλα αρχεία (για παράδειγμα τα recordings που έχω μέσω Shadow Play), ενώ έχουν πέσει αισθητά οι ταχύτητες σε loading σε διάφορα παιχνίδια που παίζω. Συγκεκριμένα το έχω προσέξει στο Rainbow Six: Siege ενώ και διάφορα άλλα παιχνίδια που έπαιξα από τότε όπως το Arkham Knight φόρτωναν αρκετά αργά. Ο σκληρός είναι 100% υγιής με κανένα bad ή weak sector. Τον έχω περίπου 2μιση-3 χρόνια. Ορίστε κι ένα benchmark από Crystal Disk Mark. Αν και νομίζω οι Sequential ταχύτητες είναι παραπάνω από κομπλέ, πρέπει να έχει θέμα με τις Random 4K ταχύτητες. Είναι αυτός ο λόγος που έχει πέσει σε επιδόσεις? Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ZELOMOTH Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Αν τον εχεις ψιλογεματο λογικα θα αργει να διαβασει αρχεια και μαλιστα αρκετα μεγαλα.. Επισης αν ειναι ο μοναδικος δισκος του συστηματος σου, τοτε μπορει να ειναι θεμα σαβουρας που μαζευουν τα windows η΄ κανα malware-virus και ριξε και καμια ανασυγκροτηση κτλ...
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Όχι τα Windows τα έχω σε ssd. Από hdd έχω αυτόν και ένα παλαιότερο Seagate 500gb. Ο σκληρός είναι 75% γεμάτος οπότε έχει ακόμα. Λες με ένα φόρματ να στρώσει;
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Defragment κάνει αυτόματα κάθε βδομάδα έτσι κι αλλιώς λόγω Win 10 οπότε δεν θα αλλάξει κάτι (το έχω δοκιμάσει και manual δεν είδα βελτίωση). Καμιά άλλη πρόταση;
ZELOMOTH Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Ειναι αρκετα φορτωμενος με το 75% που λες. Απ τα 900+ gb που εχει, τα 700~ ειναι πιασμενα αρα ειναι σχεδον γεματος... Μονο αμα κανεις φορματ θα το σιγουρεψεις...
naruto14 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Games έχω κυρίως μέσα πάντως. Και τα game recordings μέσω shadow play. Μου φαίνεται η μόνη λύση είναι ένα format... Οι 4K ταχύτητες τελικά είναι όντως χαμηλές? Γιατί 2 φίλους που έβαλα να τρέξουν το benchmark με τον ίδιο σκληρό ο ένας και τον Caviar Blue του 15 ο άλλος είχαν ίδια αποτελέσματα...
jgeorgiou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 αυτές είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ταχύτητες των κοινών 7200 δίσκων σε τυπική εγκτάσταση windows/appis/games. μην βλέπεις τα θεωρητικά μέγιστα , τσάμπα ψάχνεσαι
naruto14 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Άρα το πρόβλημα που μπορεί να βρίσκεται;
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Στο οτι παντα αυτο που μας πασαρουν και μας διααφημιζουν, απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα...
naruto14 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Όχι εννοώ γιατί άρχισα ξαφνικά να έχω πολύ χαμηλές ταχύτητες σε άνοιγμα φακέλων, loading παιχνιδιών κλπ. :/
jgeorgiou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 το πρόβλημα δεν είναι στον δίσκο , ψάξε αλλού (windows/trojans/virus/adware)
Alexlooker Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Ειναι αρκετα φορτωμενος με το 75% που λες. Απ τα 900+ gb που εχει, τα 700~ ειναι πιασμενα αρα ειναι σχεδον γεματος... Μονο αμα κανεις φορματ θα το σιγουρεψεις... εδω θα συμφωνήσω-μαλλον χριαζεσαι αλλον εναν σκληρο δισκο.
Diskimpex Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Mε ενα φορματ και ξεσαβουρωμα σε οτι αχρηστο θα στρωσει .Ο δισκος ειναι απο τους καλυτερους σκληρους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα