nammo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Γειά σε όλους, Χρησιμοποιώ ένα Samsung Galaxy SII (GTI9100) ενώ παράλληλα έχω αναπτύξει ιδιαίτερη χρήση του iTunes πράγμα που σχεδόν μου επιβάλλει να πάρω iPhone αφού ευχαριστιέμαι να ακούω μουσική κι εκπομπές όσο κάνω γυμναστική η μετακινούμαι. Σκέφτηκα ότι μια σοφή κίνηση θα ήταν να δοκιμάσω ένα iPhone πριν πάω να πάρω το καινούργιο, το 8 όταν βγεί αφού δεν έχω εμπειρία με τα προιόντα της Apple. Λόγω αυτής της επιφύλαξης λέω να δώσω μέσω του insomnia το κινητό που έχω τώρα και να ζητήσω ένα iPhone. Επειδή δεν γνωρίζω τα πρότερα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων της Apple τότε δεν μπορώ να κάνω κάποια αντιστοίχιση ενώ δεν θα ήταν ακριβές αφού ούτε τις τιμές γνωρίζω, ούτε τις ημ/νίες κυκλοφορίας. Ζητώ λοιπόν να με συμβουλεύσετε ώστε να ζητήσω για ανταλλαγή το σωστό μοντέλο η τέλος πάντων έπειτα από πώληση ποιο να iPhone να πάρω.
web_assasin Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Απο κινητο που κοστιζει 30 ευρω θες να πας σε κινητο που κοστιζει 1000? Καλη προσπαθεια,δε λεω.. Το σοφη κινηση δεν το σχολιαζω. Με αυτο που δινεις παιρνεις ενα 3gs,το πετας και παιρνεις ενα 4s. Πιο σοβαρα τωρα,παραπερα δεν ξερω που θα πας,αλλα μαλλον για ipod σε κοβω παρα για iphone. 4
KRITOLAOS Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Ξεκίνα με ένα iPhone 4s.Λογικά με κανα 80αρι ευρώ θα βρεις μεταχειρισμένο.Αυτο που έχεις αν βρεις κάποιον να το δώσεις με 20-30 ευρώ αναλόγως την κατάσταση του,έχει καλώς.Βλέπεις το οικοσύστημα της apple και κρίνεις μετά αν θα δώσεις ένα πολύ σεβαστό στην εποχή μας ποσό για iPhone 8. 1
AlienTechGR Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Αν εννοείς για ανταλλαγή συσκευή με συσκευή 1:1, χωρίς χρηματικές διάφορες, ζήτημα είναι αν θα βρεις άτομο έστω με 3GS που να δεχτεί. Επίσης, μη περιμένεις να αποκτήσεις άποψη για iOS smartphone, με μοντέλο κατώτερο του iPhone 5S γιατί θα απογοητευτείς άγρια. 2
web_assasin Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Καλα και το 5s δεν ειναι και καμια συσκευαρα. Λιγο καλυτερο απο το 4s ειναι. Και με 4s παντως κατι θα καταλαβει,αλλα εγω θα προτεινα ipod εαν δεν τρολαρει ο τυπας. 2
AlienTechGR Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Καλα και το 5s δεν ειναι και καμια συσκευαρα. Λιγο καλυτερο απο το 4s ειναι. Και με 4s παντως κατι θα καταλαβει,αλλα εγω θα προτεινα ipod εαν δεν τρολαρει ο τυπας. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω εδώ φίλε μου. Το περασμένο τρίμηνο, πέρασαν από τα χέρια μου και 4S και 5S. Το 4S δεν θεωρείται καν smartphone πλέον. Όσο το είχα, κολλούσε απίστευτα σε οποιαδήποτε σύγχρονη εφαρμογή και γενικά είναι unusable αν κάποιος σκοπεύει να κάνει μια υποτυπώδη χρήση smartphone. Το 5S από την άλλη, πάει πολύ καλά ακόμα. Τις βασικές εφαρμογές Facebook, Messenger, YouTube κτλ τις σηκώνει άνετα. Δεν είναι σίγουρα το πιο γρήγορο κινητό του κόσμου, αλλά μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως κύρια συσκευή ακόμα και σήμερα. 1
nammo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Απο κινητο που κοστιζει 30 ευρω θες να πας σε κινητο που κοστιζει 1000? Καλη προσπαθεια,δε λεω.. Το σοφη κινηση δεν το σχολιαζω. Με αυτο που δινεις παιρνεις ενα 3gs,το πετας και παιρνεις ενα 4s. Πιο σοβαρα τωρα,παραπερα δεν ξερω που θα πας,αλλα μαλλον για ipod σε κοβω παρα για iphone. Χαχα, είσαι λίγο δηκτικός αλλά παράλληλα σωστός γιατί δεν σκέφτηκα καθόλου τη λύση του iPod. Αρχικά η επιλογή των συσκευώ classic φαίνεται καλή λύση για αρχεία ήχου αλλά από την άλλη θα έχω θέμα με τα podcast που είναι βίντεο. Όμως επειδή τα ipods με οθόνη αφής είναι μικρά σε μέγεθος, δεν ξέρω αν θα με βολέψει για παρακολούθησε βίντεο, πράγμα που δεν κάνω ούτε στην οθόνη του τωρινού κινητού μου... Αγαπητοί φίλοι, από τις σοβαρές και με σεβασμό διατυπωμένες απαντήσεις που ξεχώρισα καταλαβαίνω τα εξής: Ότι με συσκευή τηλεφώνου Apple προγενέστερη του 5S δε θα μπορέσω να αναπληρώσω μια ομαλή μετάβαση στη καθημερινή χρήση τηλεφώνου. Μπορώ παρόλα αυτά να συμβιβαστώ αγοράζοντας το 4S απορρίποτας έτσι τη χρήση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα (π.χ. κοινωνικά δίκτυα) για να εξοικονομήσω πόρους. Υπάρχει και η λύση του iPod που απ' ότι είδα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά απαιτούν επιπρόσθετα έξοδα και πολυπλοκότητα στην καθημερινή ρουτίνα. Από την άλλη εξετάστε και αυτό το σενάριο: Μήπως τελικά το εγχείρημα των Windows 10 S πετύχει και η Apple τελικά διαθέσει το iTunes στο Windows Store; Έτσι θα μπορέσω να πάω σε ένα φθηνό windows phone που από ότι είδα σίγουρα θα καταφέρω να ανταλλάξω με τη συσκευή που έχω τώρα. Τι λέτε, ποια είναι η άποψη σας;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Η αποψη μου ειναι να μαζεψεις λεφτα και να παρεις κανονικο τηλεφωνο και οχι αρχαιολογιες...
nammo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Η αποψη μου ειναι να μαζεψεις λεφτα και να παρεις κανονικο τηλεφωνο και οχι αρχαιολογιες... Αυτό θα το κάνω, αλλά πρέπει να κάνω μια εισαγωγή πρώτα! Το έγραψα και παραπάνω. Ευχαριστώ πάντως!
AlienTechGR Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μπορώ παρόλα αυτά να συμβιβαστώ αγοράζοντας το 4S απορρίποτας έτσι τη χρήση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα (π.χ. κοινωνικά δίκτυα) για να εξοικονομήσω πόρους. Ταυτόχρονα; Χαχαχαχα. Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ούτε μία-μία δεν θα μπορείς να τις ανοίγεις. Για να σου δώσω να καταλάβεις, η εφαρμογή του Facebook, κάνει περίπου 10-15 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, αν είναι κλειστή. Το Messenger σέρνεται (ειδικά αν μιλάς με 2-3 άτομα ταυτόχρονα ας πούμε, θα κλατάρει τελείως). Η εφαρμογή του YouTube είναι καλή για να παίξεις κάνα βιντεάκι, αλλά μέχρι εκεί. Το Instagram, την ψιλοπαλεύει για να χαζέψεις κάνα κωλαράκι, αλλά αν συνηθίζεις να παρακολουθείς live streams από χρήστες, θα τα βρεις μπαστούνια. Γενικά, η εμπειρία χρήσης, είναι για τα μπάζα στο 4S. Κάνει μόνο, για πολύ βασικά πράγματα. Την επιλογή του Windows Phone, καλύτερα να την βγάλεις εκτός. Γιατί ακόμα και το iTunes να βγει εκεί πέρα, θα 'ναι μέτριο από άποψη optimization. Κατά τη γνώμη μου, πήγαινε σε iPhone 5S (ακόμα και με iPhone 5, θα την παλέψεις λογικά) ώστε να πάρεις μία ικανοποιητική γεύση από iOS κινητό. Μη περιμένεις, ασύλληπτες ταχύτητες, αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις, και επειδή έχει και μία ικανή GPU, θα μπορείς να παίξεις και κάνα παιχνιδάκι, στις ώρες βαρεμάρας. 1
nammo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Ταυτόχρονα; Χαχαχαχα. Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ούτε μία-μία δεν θα μπορείς να τις ανοίγεις. Για να σου δώσω να καταλάβεις, η εφαρμογή του Facebook, κάνει περίπου 10-15 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, αν είναι κλειστή. Το Messenger σέρνεται (ειδικά αν μιλάς με 2-3 άτομα ταυτόχρονα ας πούμε, θα κλατάρει τελείως). Η εφαρμογή του YouTube είναι καλή για να παίξεις κάνα βιντεάκι, αλλά μέχρι εκεί. Το Instagram, την ψιλοπαλεύει για να χαζέψεις κάνα κωλαράκι, αλλά αν συνηθίζεις να παρακολουθείς live streams από χρήστες, θα τα βρεις μπαστούνια. Γενικά, η εμπειρία χρήσης, είναι για τα μπάζα στο 4S. Κάνει μόνο, για πολύ βασικά πράγματα. Την επιλογή του Windows Phone, καλύτερα να την βγάλεις εκτός. Γιατί ακόμα και το iTunes να βγει εκεί πέρα, θα 'ναι μέτριο από άποψη optimization. Κατά τη γνώμη μου, πήγαινε σε iPhone 5S (ακόμα και με iPhone 5, θα την παλέψεις λογικά) ώστε να πάρεις μία ικανοποιητική γεύση από iOS κινητό. Μη περιμένεις, ασύλληπτες ταχύτητες, αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις, και επειδή έχει και μία ικανή GPU, θα μπορείς να παίξεις και κάνα παιχνιδάκι, στις ώρες βαρεμάρας. Ωραία, σ' ευχαριστώ πολύ και για την ακριβέστατη τεκμηρίωση! Νομίζω τότε ότι είναι πιο βολικό να αλλάξω τη ροή της καθημερινής ρουτίνας μου και να πάω σε ένα από αυτά τα iPods τα μικρούλια για να μπορώ να ακούω τουλάχιστον και όσο για την εμπειρία σε λειτουργικά της Apple θα πρέπει να βρώ άλλο δρόμο...
web_assasin Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Για μενα παρε ενα Ipod,εστω και shuffle. Μετα με 150-200 ευρω παιρνεις ενα τιμιο android και εισαι κομπλε. Αυτο που με παραξενευει ειναι γιατι εχεις φαει κολλημα με το itunes? Και τα android μια χαρα παιζουν μουσικη,κατεβαζεις και ενα spotify,αποθηκευεις κομματια μεσω wifi και εισαι αρχηγος. Φιλε Alien εγω δε θα προτεινα ουτε το 5s για χρηση,καθως με τα ιδια λεφτα παιρνει ενα s5 και ειναι βασιλιας. Ετσι και αλλιως με την οθονη που εχει το 5s ειναι σχεδον αχρηστο σαν smartphone.. Εχω δοκιμασει και ειχα στην κατοχη μου ολα τα παλια iphone αλλα ποτε δε θα τα χρησιμοποιουσα για να κανω τη δουλεια μου,δεν τα ειχα ουτε καν σαν δευτερα τηλεφωνα. Απο 6s και μετα κατι αρχισε να γινεται και να δικαιολογει επιτελους ενα μερος της υπερβολικης τιμης του. 1
AlienTechGR Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Για μενα παρε ενα Ipod,εστω και shuffle. Μετα με 150-200 ευρω παιρνεις ενα τιμιο android και εισαι κομπλε. Αυτο που με παραξενευει ειναι γιατι εχεις φαει κολλημα με το itunes? Και τα android μια χαρα παιζουν μουσικη,κατεβαζεις και ενα spotify,αποθηκευεις κομματια μεσω wifi και εισαι αρχηγος. Φιλε Alien εγω δε θα προτεινα ουτε το 5s για χρηση,καθως με τα ιδια λεφτα παιρνει ενα s5 και ειναι βασιλιας. Ετσι και αλλιως με την οθονη που εχει το 5s ειναι σχεδον αχρηστο σαν smartphone.. Εχω δοκιμασει και ειχα στην κατοχη μου ολα τα παλια iphone αλλα ποτε δε θα τα χρησιμοποιουσα για να κανω τη δουλεια μου,δεν τα ειχα ουτε καν σαν δευτερα τηλεφωνα. Απο 6s και μετα κατι αρχισε να γινεται και να δικαιολογει επιτελους ενα μερος της υπερβολικης τιμης του. Το 5S το ανέφερα μόνο αν ήθελε να δοκιμάσει κινητό με iOS. Εννοείται πως στα ίδια λεφτά, υπάρχουν κατά πολύ ανώτερες συσκευές (όπως το Galaxy S5 όπως πολύ σωστά ανέφερες). 1
web_assasin Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Το καταλαβα πως το προτεινες. Εγω δουλευω με s5 γιατι απο οσα εχω δοκιμασει αυτο με βολευει σε επιδοσεις,μπαταρια και στο χερι. Ειχα μεγαλυτερα και πιο ισχυρα,οπως 1+1 και Xiaomi Redmi Note 4 αλλα με βολευει το s5. 1
nammo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Για μενα παρε ενα Ipod,εστω και shuffle. Μετα με 150-200 ευρω παιρνεις ενα τιμιο android και εισαι κομπλε. Αυτο που με παραξενευει ειναι γιατι εχεις φαει κολλημα με το itunes? Και τα android μια χαρα παιζουν μουσικη,κατεβαζεις και ενα spotify,αποθηκευεις κομματια μεσω wifi και εισαι αρχηγος. Φιλε Alien εγω δε θα προτεινα ουτε το 5s για χρηση,καθως με τα ιδια λεφτα παιρνει ενα s5 και ειναι βασιλιας. Ετσι και αλλιως με την οθονη που εχει το 5s ειναι σχεδον αχρηστο σαν smartphone.. Εχω δοκιμασει και ειχα στην κατοχη μου ολα τα παλια iphone αλλα ποτε δε θα τα χρησιμοποιουσα για να κανω τη δουλεια μου,δεν τα ειχα ουτε καν σαν δευτερα τηλεφωνα. Απο 6s και μετα κατι αρχισε να γινεται και να δικαιολογει επιτελους ενα μερος της υπερβολικης τιμης του. Το iTunes είναι βολικό πρώτον διότι είμαστε στην Ελλάδα οπότε έχουμε ανάγκη και από ένα υποτυπώδες μαγαζί για να ψωνίζουμε που στη περίπτωση των πολυμέσων θεωρώ πως είναι ωριμότερο από αυτό της Google ενώ εύχομαι να μπορούσαμε να ψωνίσουμε από Amazon η Microsoft Store. Δεύτερον, παλαιότερα μεν υπήρχαν podcast directories αλλά σήμερα θαρρώ πως έχουν εκλείψει παρότι τα podcasts αποτελούν ακόμη μια έξυπνη επιλογή για ενημέρωση. Οι αντίστοιχες εφαρμογές σε Windows Phone απαιτούν την εισαγωγή των urls ένα προς ένα με ότι μειονεκτήματα επισύρει αυτό ενώ στο Android τελευταία φορά που κοίταξα το πιο κοντινό ήταν το Sticher (ελπίζω ότι το γράφω σωστά) που είναι streaming άρα απαιτεί μόνιμα σύνδεση δεδομένων. Πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι όταν ένας χρήστης ζητάει να ενημερωθεί δεν είναι και πολύ σοφό να τον παραπέμπουμε σε εφαρμογές που θα μπορούν να κάνουν, δηλαδή εννοώ ότι μπορεί να υπάρχουν apps που ίσως μπορούν να εξυπηρετήσουν αλλά ποιος φροντίζει για την οργάνωση τους, τη συντήρηση, τον εμπλουτισμό τους, τις εμπορικές συμφωνίες κτλ. Με βάση αυτό το σκεπτικό το iTunes προσφέρει κάτι συγκεκριμένο σταθερά εδώ και πολλά χρόνια! Θέλω να ξεκαθαρίσω τέλος, ότι δεν ψάχνω συσκευή για να δουλέψω. Εγώ για να δουλέψω προτιμώ να αντικατοπτρίζεται το Workstation μου σε μια φορητή συσκευή πράγμα που γίνεται εν μέρει με συσκευή Microsoft Surface (γενικά μια δυνατή με Windows 10) αλλά με δυσαρεστεί το γεγονός ότι παραδοσιακά στο κομμάτι των πολυμέσων και του διαδικτύου με την ευρεία έννοια η Microsoft αργεί και σχεδόν ποτέ δεν έφερε πλήρεις υπηρεσίες στην Ελλάδα πράγμα που δεν ισχύει για την Apple και τώρα για το Android (λιγότερο από την Apple). Τέλος, κάτι ακόμη: Ναι υπάρχει το Spotify αλλά φιλοξενεί εκπομπές είτε νεοσύστατες είτε αναξιόπιστες! Εξηγούμαι: δεν μπορείς να πάς από το Nature, το Science τα περιοδικά των επιστημονικών κοινοτήτων σε μια εκπομπή ενός φοιτητή που σχολιάζει την επικαιρότητα. Καταλαβαίνετε, έτσι; Δεν έχει αξία μόνο η εφαρμογή αλλά πρωτίστως έχει το περιεχόμενο. Δεν νομίζω ότι χωρά αμφισβήτηση εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα