Touristas101 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Λοιπόν.. εγώ είμαι εδώ(Ελλάδα) ο πατέρας Γερμανία.. Η εγχείριση θα γίνει στο σπίτι του πατέρα μου όπου μέσω teamviewer που έβαλα στο κινητό του θα ανοίξω την κάμερα του για να βλέπω θα τον βάλω να την κρατάει πάνω στο κουτί και θα του λέω πως να βάλει τον SSD και τον αντάπτορα (SATA to IDE) στο κουτί του. Το θέμα είναι ότι και με τα windows είναι άσχετος ο πατέρας μου και προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο remote access σε άλλα συστήματα.. (λίγο ότι έχω κάνει με το teamviewer) και φαντάζομαι για να "κλωνοποιήσουμε" τους δύο αυτούς σκληρούς (τον παλιό HDD 60GB στον νεο SSD 120 GB) θα πρέπει να μεσολαβήσει restart και να πατιθεί καμία σχετική επιλογή πριν φορτωθούν τα windows (εκτός και αν εξελύχτηκαν τα πράματα.. τελευταία φορά που έκανα κάτι τέτοιο ήταν επι εποχής Norton Ghost για όσους θυμούνται...) Οποτε ρωτάω ποιος ειναι ο πιο ευκολος τρόπος για να κλωνοποιήσω τους δίσκους, που θα μπούν στο pc του πατέρα μου στην Γερμανία, απο το σπίτι μου; (οσο το δυνατόν περισσότερο idiotproof και με λιγότερα click αλλά παράλληλα 100% αξιόπιστος για να μην γίνει καμία βλακεία και κρεμάσουν τα αρχεία στον SSD ή να μην γίνει bootable ο SSD ή ακόμη χειρότερα να διαγραφούν τα πάντα απο τον HDD που είναι το μοναδικό back up με τα αρχεία και το OS!) Αν υπάρχει πχ πρόγραμμα που να μπορώ να μπω με το OS (windows 10) του HDD και να σετάρω όλες τις παραμέτρους σε γραφικό περιβάλλον μέσα απο τα windows (με remote access μέσω teamviewer) και στο επόμενο restart χωρίς click και ρυθμίσεις πριν φορτωθούν τα windows να γίνει η δουλειά και να έχουν περάσει όλα στον SSD τόσο το καλύτερο.. Αν επίσης μπορώ να διαλέξω και να αφαιρέσω κάποιους φακέλους ακόμη καλύτερα!! Ο σκοπός είναι να αντιγραφούν τα πάντα όπως πχ to boot sector κτλ όχι μόνο τα αρχεία έτσι ώστε να μπορεί το PC να bootάρει μόνο με τον SSD χωρίς να χρειαστεί νέα εγκατάσταση windows κτλ. Παρακαλώ προτείνεται μου λύσεις, ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δεν χρειάζεται να κάνεις ταρζανιές με κλόνους του boot sector κτλ. Πρώτον γράψτε σε χαρτί σε ποια θύρα είναι ο παλιός ο δίσκος! Βήμα πρώτο κάνεις τον νέο δίσκο bootable,αν θες κάνεις boot partition 300mb όπως κάνουν και τα windows για να μην επιρεάζεται από το διαμέρισμα με τα windows,αλλά και ολόκληρο να τον κάνεις δεν τρέχει τίποτα. https://neosmart.net/wiki/easybcd/basics/changing-the-boot-partition/ Βήμα δεύτερο αντιργάφεις απλά όλα τα αρχεία,αν θες εύκολα με τα Partition προγράμματα της easus και της minitool το κάνεις μέσα από τα windows. https://www.partitionwizard.com/help/copy-partition.html Τώρα βγάζεις τον παλιό δίσκο από την θύρα του και αν είναι σωστή η μητρική θα βρει τον νέο δίσκο και θα ξεκινήσει από εκεί,αν όχι θα βάλεις τον νέο δίσκο στην θύρα που ήταν ο παλιός,για αυτό γράψτε το σε χαρτί από την αρχή.
Touristas101 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δεν χρειάζεται να κάνεις ταρζανιές με κλόνους του boot sector κτλ. Πρώτον γράψτε σε χαρτί σε ποια θύρα είναι ο παλιός ο δίσκος! Βήμα πρώτο κάνεις τον νέο δίσκο bootable,αν θες κάνεις boot partition 300mb όπως κάνουν και τα windows για να μην επιρεάζεται από το διαμέρισμα με τα windows,αλλά και ολόκληρο να τον κάνεις δεν τρέχει τίποτα. https://neosmart.net/wiki/easybcd/basics/changing-the-boot-partition/ Βήμα δεύτερο αντιργάφεις απλά όλα τα αρχεία,αν θες εύκολα με τα Partition προγράμματα της easus και της minitool το κάνεις μέσα από τα windows. https://www.partitionwizard.com/help/copy-partition.html Τώρα βγάζεις τον παλιό δίσκο από την θύρα του και αν είναι σωστή η μητρική θα βρει τον νέο δίσκο και θα ξεκινήσει από εκεί,αν όχι θα βάλεις τον νέο δίσκο στην θύρα που ήταν ο παλιός,για αυτό γράψτε το σε χαρτί από την αρχή. Συγγνώμη κιόλας ρε φίλε αλλά ταρζανιές μου περιγράφεις εσύ... σου λέω εγώ είμαι ελλάδα το PC Γερμανία.. και ο πατέρας άσχετος.. Και μου λες να κάνω ένα recovery disk να βάλω τον πατέρα μου να ψάχνει στο bios να κάνει το CD 1st boot device να τρέξω αυτό το δισκάκι που ένας θεός ξέρει την αξιοπιστία του να βγάλω άκρη με τις ρυθμίσεις (βλέποντας απο την κάμερα του κινητού που θα κρατάει ο πατέρας μου με το χέρι ή να τον βάλω να μου τις διαβάσει) και περιγράφοντας απο αυτά που θα δω στον πατέρα μου που να πατήσει με το ποντίκι.... μετα να μπω στα windows και να τρέξω άλλο πρόγραμμα α και να σημειώσω (δηλαδή ο πατέρας μου) τις θύρες και να συνεννοηθούμε για το που θα μπεί τι σε περίπτωση που δεν πιάσει... Καλύτερα να πεταχτώ με την ετζίαν μια βόλτα Γερμανία παρά αυτό που περιγράφεις Εγώ είμαι σίγουρος πως κάποιο κορυφαίο πρόγραμμα θα υπάρχει που απλά μέσα απο τα windows του μπαμπά μου (που ξέρω και μπορώ να μπω με remote access/teamviewer) θα τρέξω εναν απλό wizard και θα μου τα κάνει όλα αυτά που θέλω αυτόματα... Απλά αν πατήσεις backup clone κτλ στο google θα βγάλει ένα σορό bloatware spyware και άλλα προγράμματα ενώ εγώ θέλω κάτι που να δουλεύει τεσταρισμένα και εγγυημένα.. απλά έχω χρόνια να ασχοληθώ και δεν ξέρω τις εξελίξεις στον χώρο μετά το norton ghost... Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Διάβασες καθόλου τι έγραψα;Που είδες να μιλάω για recovery disc; Το easybcd πρόγραμμα είναι, το περνάς κάνεις της ενέργειες που σου λέει και είσαι έτοιμος. Το minitools μια από τα ίδια. Προγράμματα απλά υπάρχουν και το ποιο πιθανό στην σελίδα του ssd που αγόρασε θα υπάρχει ,κατά πάσα migration tool θα ονομάζεται,αλλά και αυτά δεν είναι αλάνθαστα,αν γίνει η στραβή την έκατσε/ς. Α και που είσαι,αυτά και αν θα σου πουν να φτιάξεις recovery disc γιατί αν τα σκατώσουν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα μπεις σε windows.
Touristas101 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δεν το ήξερα μια ματιά που έριξα στην σελίδα είδα πως το easybcd είναι recovery disk (τουλάχιστον ΚΑΙ recovery disk μιας και λες πως ειναι και απλό exe)Τεσπα επειδή κίνηση δεν είχε το topic και ο δίσκος έρχεται αύριο στον πατέρα μου έψαξα έψαξα έψαξα και κατέληξα σε αυτό το δωρεάν εργαλείο που θα τα κάνει όλα με μερικά click μέσα στα windows και ένα restart απότι διάβασα σε αρκετά forum https://www.macrium.com/reflectfree Θα δούμε αύριο όταν θα έρθει ο δίσκος και θα σας πω αν είναι να το προτιμήσετε και εσείς.
xrhstosiak Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 το προγραμμα που βρηκες δεν το ξερω, μακαρι να παιζει μεσα απο τα win και να κανει αυτο που λεει, κραταω μια αμφιβολια γιατι το λειτουργικο τρεχει και κανει εγγραφες στο δισκο.... στην θεση σου θα το εκανα αυτο και το εχω κανει με ενα live usb me linux πχ το mint xontrika 1) με teamviewer, οποτε εσυ κατεβαζεις το mint, φτιαχνεις το bootable usb 2) αρκει μονο να bootarei με το usb... meta trexei 3 entoles ή εσυ αν στο live linux κανει install το teamviewer 3) sudo -i 4) fdisk -l .... vriskeis poios diskos einai pios 5) me tin entoli dd kaneis clono apo ton enan sto allon 6) αποσυνδεει τον παλιο δισκο
Touristas101 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 το προγραμμα που βρηκες δεν το ξερω, μακαρι να παιζει μεσα απο τα win και να κανει αυτο που λεει, κραταω μια αμφιβολια γιατι το λειτουργικο τρεχει και κανει εγγραφες στο δισκο.... στην θεση σου θα το εκανα αυτο και το εχω κανει με ενα live usb me linux πχ το mint xontrika 1) με teamviewer, οποτε εσυ κατεβαζεις το mint, φτιαχνεις το bootable usb 2) αρκει μονο να bootarei με το usb... meta trexei 3 entoles ή εσυ αν στο live linux κανει install το teamviewer 3) sudo -i 4) fdisk -l .... vriskeis poios diskos einai pios 5) me tin entoli dd kaneis clono apo ton enan sto allon 6) αποσυνδεει τον παλιο δισκο Δεν το κάνει όταν τρέχεις τα windows τότε απλά κάνεις τις ρυθμίσεις ζητάει restart και η όλη φάση γίνεται πριν φτάσει στο loginscreen. με linux δεν θέλω να μπλέξω γιατι η παραμικρή βλακεία απο μέρος μου πχ να ξεχάσω καμία παράμετρο μπορεί να χαλάσει κάτι στα flags και τρέχα να τα διαρθρώσεις μετά απο ελλάδα γερμάνια Γιαυτό ψάχνω για idiotproof λύσεις που θα πρέπει να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του μόνο για να πάει κάτι στραβά... ευχαριστώ για την συμβολή πάντως.
xrhstosiak Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 πχ fdisk -l μου βγαζει 120gb o sdb και 60gb o sda αρα input filesystem ( if ) το sda output filesystme ( of ) το sdb αρα dd if=/dev/sda of=/dev/sdb πιο απλο και idiotproof δεν γινεται απλα ειναι ο φοβος της κονσολας
Touristas101 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 πχ fdisk -l μου βγαζει 120gb o sdb και 60gb o sda αρα input filesystem ( if ) το sda output filesystme ( of ) το sdb αρα dd if=/dev/sda of=/dev/sdb πιο απλο και idiotproof δεν γινεται απλα ειναι ο φοβος της κονσολας Ο φόβος του whatever can go wrong will go wrong είναι κυρίως δεν θυμάμαι αν είχε πχ partitions o ΗDD του πατέρα ούτε είμαι σίγουρος για το μέγεθος του το dd θα ήταν κομπλέ αν ο HDD ήταν ίδιος η μικρότερος... άσε που σιγά μην bootάρει απο USB το αρχαίο PC του οπότε θα πρέπει να κάνω lifedisk που μπορεί να κολλήσει στην μέση της διαδικασίας.... αν ήμουν μπροστά στο μηχάνημα δεν θα άνοιγα καν thread αλλά επειδή θα γίνει λιγο μογγολοδουλειά απο απόσταση θέλω να μηδενίσω όσο το δυνατόν περισσότερα failure points αλλά όπως είπα thanks για την βοήθεια.
agamoi-thytai Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μπορείς και με Macrium Reflect να κάνεις live clone και στη συνέχεια shutdown, αποσύνδεση δίσκου και είσαι οκ.
manoskaradimos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Θα μπορούσες να κάνεις ένα Sector by Sector copy με το Easus Partition Master ή το Aomei Partition Assistant, και όλα μέσα από τα Windows (μπορεί να μπουταρει σε περιβάλλον preexecution αλλά αν δεν το πειράξει όλα θα πάνε ρολόι). Μετά αποσυνδεει τον παλιό σκληρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα