Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα Ryzen 1700 σε συνδυασμό με μια 1030 τον Νοέμβρη. ΑΝΕΤΑ θα έφτιαχνα σύστημα με τον R2400g τώρα με ενσωματωμένη VEGA, στα 2 κατοστάρικα  λιγότερο! Δεν συγκρίνεται σαν επιδόσεις βέβαια, αλλά 2 κατοστάρικα λιγότερο, ρε φίλε, και κατανάλωση χώμα (+ open source drivers με την μία στον kernel  μιας και είμαι Linuxάς γ.. την nvidia μου μέσα!)

• Απαντ. 742
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Τότε γιατί δεν πήρες 1500X ;

σωστό το point σου...γιατί ψήθηκα για τον 1700 :) + όταν τον πήρα η διαφορά τους ήταν στα ~110€, όπως και τώρα δηλαδή περίπου...ενώ με τον 2400g γλιτώνεις την gpu (άλλο ένα 70άρι-80άρι τουλάχιστον)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσαν να δώσουν κάτι σαν 2500g ας πούμε με παρόμοιους χρονισμούς στο cpu κομμάτι με την 2400g αλλά 14πχ gpu cores με tdp 90watt άραγε; Λογικά γιατί όχι... Εκείνο θα είχε ενδιαφέρον και ακόμη και με ddr4 μνήμη πιστεύω θα ξεπερνούσε 1030 και ίσως να πλησίαζε 1050... Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν και θα χτυπούσαν και τις δικές τους κάρτες τότε οπότε μάλλον ευσεβής πόθος θα μείνει... συνεχίζεται η εξαιρετική περίοδος για να πάρεις cpu και η χειρότερη περίοδος για όλα τα άλλα!!! Τι περνάμε ρε... Που να γκρεμιστούν όλα τα ορυχεία τους!!!!

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.

Ασχέτως με τι εταιρεία γουστάρει ο καθένας , η AMD με αυτά τα νέα Apu καινοτομησε αρκετά. Μιλαμε με λιγότερα από 100€ (Σκρουτζ) παίρνεις ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή με αρκετά καλή αρχιτεκτονική και εξαιρετικά onboard γραφικά (για την κατηγορία τους) νομίζω ότι κάλυπτει οποιονδήποτε θέλει χαλαρό gaming και με τιμή απαιχτη.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο να δώσουν παραπάνω CUs με 95ρι TDP, αλλά ήδη το μέρος των γραφικών είναι τρομερά bandwidth starved, άρα μην περιμένετε να πιάσει 1050 σε καμία περίπτωση με sharing ddr3 ram.

Περισσότερα cores αποκλείεται να δούμε με τον υπάρχων σχεδιασμό, γιατί χρησιμοποιεί ήδη το πλήρες CCX (4c/8t), ενώ το δεύτερο έχει αφαιρεθεί εντελώς. Κοινώς είναι no-no και στις 2 περιπτώσεις για κάτι καλύτερο με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

το δυστύχημα είναι ότι ΠΑΛΙ δεν θα βρει χώρο και πάλι θα έχει περιορισμένες-περιθωριακό μερίδιο.

μπορεί ο Ι3 8100 να υπολείπεται στις επιδόσεις των γραφικών αλλά είναι πολύ γρηγορότερος σαν cpu , φθηνότερος και για htpc , casual gaming΄, 4Κ είναι πολύ καλύτερος σαν πακέτο.

τι να τα κάνεις τα παραπάνω fps με την AMD APU όταν πάλι είναι ανεπαρκή για να παίξεις 1080?

Οι σοβαροί χρήστες που δεν έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση της πραγματικότητας, κατανοούν ότι GAMING με .... apu , δεν υφίσταται .

Οι ενσωματωμένες των intel είναι για internet και για να μπορείς να χρησιμοποιείς το pc , αν έχεις μόνο ένα,  όταν έχεις πουλήσει την κάρτα γραφικών , μέχρι να πάρεις επόμενη .

Για τίποτε άλλο . Η ενσωματωμένη τώρα των συγκεκριμένων amd , μπορεί να τα καταφέρνει λίγο καλύτερα από τις ενσωματωμένες των intel  (που είναι τελείως ακατάλληλες για gaming) αλλά και πάλι ... αυτό δεν λέει κάτι . Το ότι η ακατάλληλη για gaming ενσωματωμένη των intel βγάζει 15fps και αυτή των ryzen βγάζει 30 δεν λέει τίποτε . Το παιχνίδι πάλι είναι unplayable  !!!!

Οι γραφικοί που παινεύαν τους ... fx (οι πιο αποτυχημένοι επεξεργαστές στην ιστορία) , αναμενόμενο είναι να παινέψουν οτιδήποτε βγάλει η amd .  Τι άλλο θα περίμενε κανείς από αυτούς ;

Το ζητούμενο είναι να μην καίνε (πολύ) κόσμο με τις "συμβουλές" τους  .

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά πλέον με directx 12 & vulkan οι fx  πήραν μια ανάσα (εγώ  είδα διαφορά και μόνο τα 2gb vram με περιορίζουν).

Και  αμα βάλεις μια επιπλέον κάρτα γραφικών, το directx 12 θα χρησιμοποιεί και τα ενσωματωμένα και την ξεχωριστή κάρτα,. Οι 2200/2400 έχουν ήδη καλό σύστημα γραφικών οπότε φαντάσου τι μπορεί να γίνει με επιπλέον κάρτα. Δλδ δε τους λες οτι είναι ακατάλληλοι.    Δίνουν πολλά περιθώρια και για gaming και μόνοι τους για απλή χρήση.

Επεξ/σία από efkar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Λογικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο να δώσουν παραπάνω CUs με 95ρι TDP, αλλά ήδη το μέρος των γραφικών είναι τρομερά bandwidth starved, άρα μην περιμένετε να πιάσει 1050 σε καμία περίπτωση με sharing ddr3 ram.

Περισσότερα cores αποκλείεται να δούμε με τον υπάρχων σχεδιασμό, γιατί χρησιμοποιεί ήδη το πλήρες CCX (4c/8t), ενώ το δεύτερο έχει αφαιρεθεί εντελώς. Κοινώς είναι no-no και στις 2 περιπτώσεις για κάτι καλύτερο με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Μπορεί να δεις dual chip με 2x ravenridge. 

Δεν θα είναι δύσκολο. 

Στα 125watt TDP με 22CU vega και 8/16 cpu.

Δεν ξέρω αν έχουν την τρέλα να το παράξουν αλλά το σίγουρο είναι πως μπορούν.

Από την στιγμή που η AMD έχει κλειδώσει την πώληση των Radeon (polaris, vega) discrete , δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να δώσει μεγαλύτερης κατηγορίας ενσωματωμένη. 

Προς το παρόν πάντως οι 2200g και 2400g σπέρνουν.

Δεν χρειάζεται να δει κανείς μακριά. 

Ας κοιτάξει όλα τα gaming συστήματα της αγοράς (έτοιμα) και θα καταλάβει πως στις κατηγορίες 400-700€ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από κάτι αρχαιολογιες I3/I5 με κάτι κάρτες γραφικών του τύπου 

Rx 560 , gtx 1030, gt 730 , rx 550 , 240 ....

Εκεί λοιπόν χτυπάει ο 2200g , 2400g . 

Στον πυρήνα του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς. 

Και χτυπάει σε κόστος, σε επεξεργαστική ισχύ και σε απόδοση γραφικών  με πληρέστατη πλατφόρμα , με φτηνή πλατφόρμα και με OCing δυνατότητες. 

Οι 2400g/ 2200g δεν φτιάχτηκαν για να κοντραρουν τους 1600/x , 8400, φτιάχτηκαν για να κοντραρουν οποιονδήποτε συνδυασμό με 

Pentium, i3 , i5 (4/4), με εξωτερικές κάρτες των 40-80€ .

Και το καταφέρνουν στον υπερθετικό βαθμό δινοντας τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους (cpu-gpu) σε χαμηλότερο κόστος, μικρότερη κατανάλωση και πιο compact πλατφόρμα. 

30 λεπτά πριν, efkar είπε

Ναι αλλά πλέον με directx 12 & vulkan οι fx  πήραν μια ανάσα (εγώ  είδα διαφορά και μόνο τα 2gb vram με περιορίζουν).

Και  αμα βάλεις μια επιπλέον κάρτα γραφικών, το directx 12 θα χρησιμοποιεί και τα ενσωματωμένα και την ξεχωριστή κάρτα. Δλδ δε λες οτι είναι ακατάλληλοι  οι apu. Δίνουν πολλά περιθώρια και για gaming και μόνοι τους για απλή χρήση

Τους FX τους σνομπαρουν , αλλά είναι επεξεργαστές που αντέχουν ακόμα μετά από 5 χρόνια σε σύγχρονα και απαιτητικά σενάρια , σε αντίθεση με πλειάδα SKU αντίστοιχου κόστους της προηγούμενης πενταετίας . 

135- 140€ είχε εδώ και χρόνια ο 8320 και αντέχει μια χαρα σε αντίθεση με κάτι I3 2core/2 (ή 4) threads  αντίστοιχου κόστους της τότε εποχής .

Εγώ πρόβλημα με τον 8350 δεν έχω κανένα. Και έβγαλε στο μέγιστο τα χρήματα του. 

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Οι σοβαροί χρήστες που δεν έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση της πραγματικότητας, κατανοούν ότι GAMING με .... apu , δεν υφίσταται .

Οι ενσωματωμένες των intel είναι για internet και για να μπορείς να χρησιμοποιείς το pc , αν έχεις μόνο ένα,  όταν έχεις πουλήσει την κάρτα γραφικών , μέχρι να πάρεις επόμενη .

Για τίποτε άλλο . Η ενσωματωμένη τώρα των συγκεκριμένων amd , μπορεί να τα καταφέρνει λίγο καλύτερα από τις ενσωματωμένες των intel  (που είναι τελείως ακατάλληλες για gaming) αλλά και πάλι ... αυτό δεν λέει κάτι . Το ότι η ακατάλληλη για gaming ενσωματωμένη των intel βγάζει 15fps και αυτή των ryzen βγάζει 30 δεν λέει τίποτε . Το παιχνίδι πάλι είναι unplayable  !!!!

Οι γραφικοί που παινεύαν τους ... fx (οι πιο αποτυχημένοι επεξεργαστές στην ιστορία) , αναμενόμενο είναι να παινέψουν οτιδήποτε βγάλει η amd .  Τι άλλο θα περίμενε κανείς από αυτούς ;

Το ζητούμενο είναι να μην καίνε (πολύ) κόσμο με τις "συμβουλές" τους  .

Δηλαδή εμείς που θέλουμε fifa, pro, nba 2k, skyrim, divinity 1 και 2, και ένα σκασμο άλλα παιχνίδια που ακόμη και ο 2200g τα παίζει μια χαρά αξιοπρεπέστατα σε 1080p σε 50άρα τηλεόραση στο σαλόνι μας σε μικρά κουτάκια που δεν πιάνουν χώρο και να μπορούμε να αναβαθμίσουμε δεν είμαστε σοβαροί gamers και χρήστες... Μόνο όποιος έχει 1060 και πάνω ή intel cpu είναι ε; Ούτε οι κονσολάδες είναι ε; Βρε καλά λέω σοβαρότης μηδέν και μάλλον και ορατότης μηδέν!!! Αμέρικαν μπαρ το έχουμε κάνει... Πολύ κόσμο ζορισε πάλι η amd... Εγώ ξέρω ότι σοβαρός gamer είναι αυτός που δεν κρίνει τα παιχνίδια μόνο από τα γραφικά, που δεν το φωνάζει ότι είναι gamer... Με τις υγείες μας.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, radiohead είπε

Έστω οτι συμφωνούμε, μαζί με την 1050ti τον 2200g θα πάρεις στα ίδια λεφτά

Είτε με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, είτε με εξωτερική ο 2200G είναι η καλύτερη επιλογή όπως φαίνεται και με κόστος σήμερα -50€ από τον ανταγωνισμό.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο review που να έχουν κάνει multi gpu setup με την ενσωματωμένη και κάποια εξωτερική  με τα APU σε DX12, VULCAN ?

Θα είχε ενδιαφέρον να το βλέπαμε και αυτό.

Σε DX12/VULCAN δεν χρειάζεται κάποια υποστήριξη Crossfire ή SLI. Μπορείς να κάνεις Multi GPU με οποιαδήποτε κάρτα .

Θα ήθελα να δω τον 2400G παρέα με μια RX 560 , να δω τι μπορεί να κάνει.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ξαφνηκα εμφανιζονται τα inteltrolls... Ειναι καλο το μεροκαματο παιδια??? 

Fx,fx,fx,fx,fx απεταξαμην τον σατανα!!!

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Δηλαδή εμείς που θέλουμε fifa, pro, nba 2k, skyrim, divinity 1 και 2, και ένα σκασμο άλλα παιχνίδια που ακόμη και ο 2200g τα παίζει μια χαρά αξιοπρεπέστατα σε 1080p σε 50άρα τηλεόραση στο σαλόνι μας σε μικρά κουτάκια που δεν πιάνουν χώρο και να μπορούμε να αναβαθμίσουμε δεν είμαστε σοβαροί gamers και χρήστες... Μόνο όποιος έχει 1060 και πάνω ή intel cpu είναι ε; Ούτε οι κονσολάδες είναι ε; Βρε καλά λέω σοβαρότης μηδέν και μάλλον και ορατότης μηδέν!!! Αμέρικαν μπαρ το έχουμε κάνει... Πολύ κόσμο ζορισε πάλι η amd... Εγώ ξέρω ότι σοβαρός gamer είναι αυτός που δεν κρίνει τα παιχνίδια μόνο από τα γραφικά, που δεν το φωνάζει ότι είναι gamer... Με τις υγείες μας.

Αυτοί οι σοβαροί gamers, στην πραγματικότητα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν είναι και τόσο σοβαροί gamers, απλά έχουν να διαθέσουν μερικές εκατοντάδες € παραπάνω σε ένα σύστημα! Ένας σοβαρός gamer είναι αυτός που με σύστημα των 500€ πατάει κάτω τον "σοβαρό" gamer που έχει σύστημα 1500€+

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Δικος μου εισαι με τυπου skyrim,divinity.πες μου οτι παιζεις και κανα heroes might magic να γουστάρω περισσοτερο.κριμα ρε γμτ ομως γιατι δε θεωρουμαι gamer με 7850<1050ti.ουτε οι κονσολαδες,μιας και παιζουν στα 30.gamers ειμαστε εμεις οι παρακατιανοι;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...