Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δεν έχει PCI θύρες ....

Μόνο PCI-E ...:P

ναι ρε sorry κόλλησα εγώ να έχει περασμένο έτοιμο bios :D

• Απαντ. 742
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παντού πάει να χωθεί η AMD με τα RYZEN .

AMD To Release Ryzen V1000 SoC To Take on Intel Gemini Lake

https://www.guru3d.com/news-story/embedded-to-release-amd-ryzen-v1000-soc-to-take-on-intel-gemini-lake.html

Αναφορά σε κείμενο

AMD V1000 SoC

The V1000 is actually based on Raven Ridge, but developed under what you guys might remember us posting back in 2016 already, the AMD R-Series "Horned Owl" and G-Series “Banded Kestrel.” These two parts are big updates to AMD’s embedded SoC line. When we go back to the Advantech SOM-5871 product page we can see product specifications listed as the AMD V1000 supports a core/thread of “2/4/8.” This means dual, quad and octa-core likely with threaded SKUS as well.

index.php?ct=news&action=file&id=25925 index.php?ct=news&action=file&id=25924

This SoC series will see 1MB or 2MB cache with TDPs in the 12 to 54 Watt ranges. Being a SoC it has a built-in I/O chipset. The clock frequencies have not been listed but much like the Ryzen 5 2400G it should get a Vega GPU with 11 compute units including H.265 decode and encode and VP9 decode and Ultra HD support. An earlier leaked iBase Mini-ITX revealed the Vega and CPU core count as well as the up to 32GB of dual-channel DDR4-2400/3200 with optional ECC. the AdvenTech page has been showing. 

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Μιας και το θες για htpc δες και την δικιά μου, την Asrock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac που έχω για τον 1600 μου έχει πάρει πριν λίγες μέρες το 4.40 bios update για τους νέους επεξεργαστές. Φυσικά αν την πάρεις καινούργια από Ελλάδα το πιο πιθανό είναι να έχει το 3.10 bios οπότε θα θέλει update. Δεν το έχω επαληθεύσει ακόμη ότι παίρνει πράγματι χωρίς πρόβλημα τις apus. Όταν με το καλό πάρω τον 2200g θα ποστάρω αποτέλεσμα.

Έχω παραγείλει ακριβώς το ίδιο ΜΒ για την 2200g. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατα? Εδώ υποτίθεται τα αγοράζουμε για να είναι μπορούν να δεχτούν επεξεργαστές που θα βγουν το 2020...

• Moderators
Δημοσ.
34 minutes ago, numb75 said:

Έχω παραγείλει ακριβώς το ίδιο ΜΒ για την 2200g. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατα? Εδώ υποτίθεται τα αγοράζουμε για να είναι μπορούν να δεχτούν επεξεργαστές που θα βγουν το 2020...

Συμβατά είναι, αλλά αν δεν έχει το νεο bios update θα το χρειαστεί για να λειτουργήσει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχουν ήδη ανακοινωθεί 2300u με  6 CUs , 384 SPs και 2200u με   3 CUs  , 192 SPs, και σιγά-σιγά αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν και οι κατασκευαστές

acer aspire 3

ryzen_mobile_skus.jpg

edit : εκτος αν εννοούσατε τα low tdp desktop που ακομα δεν κυκλοφορησαν

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, EddieObscurant said:

εχουν ήδη ανακοινωθεί 2300u με  6 CUs , 384 SPs και 2200u με   3 CUs  , 192 SPs, και σιγά-σιγά αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν και οι κατασκευαστές

acer aspire 3

ryzen_mobile_skus.jpg

edit : εκτος αν εννοούσατε τα low tdp desktop που ακομα δεν κυκλοφορησαν

Οπ, ωραίος. Άρα το 2500U αναμένεται κοντά στο 2200G και το 2700U λίγο κάτω απ' το 2400G. Δεν είναι άσχημα! Τα είχα για πιο πετσοκομμένα στο μυαλό μου. :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Οπ, ωραίος. Άρα το 2500U αναμένεται κοντά στο 2200G και το 2700U λίγο κάτω απ' το 2400G. Δεν είναι άσχημα! Τα είχα για πιο πετσοκομμένα στο μυαλό μου. :D 

Aυτα (2700u + 2500u) κυκλοφορουν καιρο ρε συ. Απο το Νοέμβριο. 2500u 2700u

Αν ψάξεις θα βρεις και review να διαβάσεις. Η cpu πάντως στις περισσοτερες υλοποιήσεις , σε συνεχομενο load ειναι πιο γρήγορη απο intel 8550u

Eπιδόσεις ειναι πιο κατω απο τα αντιστοιχα desktop apus κυριως λόγω tdp (οταν ζοριζονται gpu + cpu) και χαμηλοτερης συχνοτητας ραμ.

Kαθοριστικο ρόλο πάντως παιζει πως έχουν διαμορφώσει το cTDP οι κατασκευαστες των laptop (10-25watt) καθως και αν χρησιμοποιουν dual channel ή single channel μνημη (η lenovo αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιει single channel - δεν υπαρχει καν θεση για να βαλεις 2ο dimm)

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, EddieObscurant said:

Aυτα (2700u + 2500u) κυκλοφορουν καιρο ρε συ. Απο το Νοέμβριο. 2500u 2700u

Αν ψάξεις θα βρεις και review να διαβάσεις. Η cpu πάντως στις περισσοτερες υλοποιήσεις , σε συνεχομενο load ειναι πιο γρήγορη απο intel 8550u

Eπιδόσεις ειναι πιο κατω απο τα αντιστοιχα desktop apus κυριως λόγω tdp (οταν ζοριζονται gpu + cpu) και χαμηλοτερης συχνοτητας ραμ.

Kαθοριστικο ρόλο πάντως παιζει πως έχουν διαμορφώσει το cTDP οι κατασκευαστες των laptop (10-25watt) καθως και αν χρησιμοποιουν dual channel ή single channel μνημη (η lenovo αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιει single channel - δεν υπαρχει καν θεση για να βαλεις 2ο dimm)

Τα θυμάμαι, αλλά δε θυμάμαι να είδα ποτέ λάπτοπ εδώ με δαύτα! Υπάρχουν άραγε?

• Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, EddieObscurant said:

Αφου στα χω βρε στα link. Δεν τα πάτησες μου φαίνεται

Τα πάτησα, αλλά δεν έκανα αναζήτηση τα laptops στο skroutz.

Όλο κι όλο βρήκα αυτό, με τον R5 στα 800. Χμμ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Τα πάτησα, αλλά δεν έκανα αναζήτηση τα laptops στο skroutz.

Όλο κι όλο βρήκα αυτό, με τον R5 στα 800. Χμμ...

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/790326/AMD-Ryzen.html?order_by=rank&order_dir=desc

εχει και με ryzen 7 1700 desktop :P

το Acer Παντως ειναι εξαιρετικο, ips οθονη, 256gb ssd :o

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Moderators
Δημοσ.
53 minutes ago, Ntinaras said:

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/790326/AMD-Ryzen.html?order_by=rank&order_dir=desc

εχει και με ryzen 7 1700 desktop :P

το Acer Παντως ειναι εξαιρετικο, ips οθονη, 256gb ssd :o

Ελπίζω να έχει τουλάχιστον dual channel ram το acer :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...