Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 νομιζω δεν εχει νοημα να δοκιμασω οτιδηποτε Αν το τσιπάκι έχει δυνατότητες για ψηλές συχνότητες έχει νόημα να τσεκάρεις. Υπάρχουν kabylake που benchάρουν με 5,3 και σηκώνουν 5,1 24/7 Να μην αναφέρω το 5,3 24/7 των singularity γιατί είναι πολύ πολύ σπάνιο. Υπάρχουν επίσης και αρκετές αναφορές για 5,4 σε kabylake (σε x299) Θεωρώ ότι έχει άξια να προσπαθήσεις να διαπιστώσεις πως συμπεριφέρεται το τσιπάκι σου ανεξαρτήτως thermals. Αν bootάρει στα 5,0 με 1,35+- κατ΄ εμέ είναι το όριο για το αν αξίζει το delid ή όχι. σε μένα δεν μπουτάρει στα 5.1 με την καμία και στα 5.0 μόνο αν κάνει κρύο. Λέω να τον σφάξω αργότερα μέσα στην χρονιά. Πιάνομαι από αυτό που γράφεις για να επαναλάβω την πάγια θέση μου ότι τα καλά 24/7 oc στήνονται καλοκαίρι. Για μένα τα θερινά, χειμερινά o/c profile είναι μπούρδες. Δηλαδή άμα ανάψει κανείς το αερόθερμο κάτω από το γραφείο επειδή κρυσταλιάσανε τα πόδια του, θα αλλάξει και oc profile? Πίσω στο θέμα μας. Αν βάλεις 1 dimm @ 2133 c18 μέχρι που bootάρει? Aν βάλεις 2 dimm @ 2133 c18 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrysostomos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι 4.9 μου μπουτάρει. με 1,35. Συμφωνώ με αυτό που λες για τα προφίλ και το πότε στήνονται,άλλωστε καλοκαίρι το έστησα και εγώ για να δω μέχρι που με βγάζει. To delid (αν γίνει) δε το σκέφτομαι για να τον λιώσω,αλλά κυρίως για να έχει καλύτερες θερμοκρασίες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Τωρα προς το παρον θα μεινει ετσι κ βλεπουμε αργοτερα. Αν αποφασισω να κανω delid θα δοκιμασω πρωτα αν μπουταρει σε 5ghz κ βλεπουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Βασικά δοκίμασε τώρα να δεις πως συμπεριφέρεται. Το 'αργότερα΄ είναι μια λαλακία και μισή αυτών που φοβούνται ή εσφαλμένα νομίζουν ότι το oc έχει jaw drawping αποτέλεσμα. Δεν είμαστε πια στο 2001 να τρέχουμε τον celeron 333A στα 6 6 6 mhz Είτε θα απολαυσεις το +10% (πολύ αισιόδοξα) ΤΩΡΑ είτε δεν θα έχει κανένα, μα κανένα νόημα όταν παλιώσει ο cpu. Δηλαδή άμα σε 3 χρόνια δεν σου φτάνει ο 7700K νομίζεις ότι θα σε σώσουν τα 500mhz max? Ούτε για αστείο, χίλιες φορές προτιμότερο θα είναι να τον πουλήσεις μαμά και να αγοράσεις τον επόμενο. Πάντως κρίμα γιατί καταλαβαίνω ότι θα ήσουν πολύ καλύτερα με έναν 1600(Χ) και θα είχες πληρώσει και λιγότερα. Κρίμα τα λεφτά σου. Ας ρώταγες πρώτα στο κατάλληλο section του forum για να μην πετάξεις τα λεφτά σου έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν θεωρω οτι πεταξα τα λευτα μου... Το pc δουλευει αψογα. Το μονο θεμα ειναι οτι δεν μπορω να παρω OC απ τον επεξεργαστη κατι πστην πραγματικοτητα δεν θα εχει και καποια ουσιαστικη διαφορα στη χρηση που κανω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Παιδες επαναφερω το θεμα γιατι σημερα εκατσα παλι ασχοληθηκα λιγο γιατι με ετρωγε.Δοκιμασα με manual voltage στο 1.27 και 47 στο turbo boost και ηταν σταθερο με θερμοκρασιες γυρω στους 75c.Μετα εκανα μερικες ακομα δοκιμες σε 4.9 με 1.35v αλλα δεν ηταν σταθερο και οι θερμοκρασιες ηταν γυρω στους 84.Τωρα κανω δοκιμες στα 4.8Με 1.32v μ εβγαλε το ibt instability warning στο 5o pass. Τωρα τρεχω με 1.33v και φαινεται να ειναι σταθερο. ειναι στο 7ο pass. Και οι θερμοκρασιες μ ειναι 83 max. Αρα μηπως εφταιγε το auto voltage και σε στοκ χρονισμο και μ ανεβαζε θερμοκρασιες παλι στους 83-84??? Επισυναπτω κ ενα screenshot απο hwmonitor. Περασε κ τα 10 pass στο intel burn test στο very high. Οι αλλαγες π εχω κανει στο bios ειναι: cpu core voltage auto->1.33v Turbo boost multiplier auto(45)->48 και εχω ενεργο κ το xmp profile για τις ram στα 3200. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrysostomos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Ναι. Οι μητρικές στο auto έχουν την τάση να δίνουν ρεύμα αβέρτα. Εμένα στο auto,έχω δει να γράφει και 1,43 για τα 4.9/5ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Απλα μου φαινοταν περιεργο που σε στοκ χρονισμο και default ρυθμισεις στο bios μ ανεβαζε 84c... Τωρα ειμαι στα 4.8 σταθερα απ οτι φαινεται αφου περασε 10pass στο ibt και ειμαι 83c max. Τ αφηνω ετσι τωρα κ το παρακολουθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Παιδες μια ερωτηση. Ποια η διαφορα του να ανεβασεις το multiplier απ το turbo boost σε σχεση με το core multiplier? Εγω τωρα το OC το εχω κανει στο turbo boost. Θα εχει διαφορα αν κανω disable το turbo boost και ανεβασω το core multiplier? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Επαναφερω το θεμα μετα απο καποιες δοκιμες που εκανα. Ειμαι stable σε 4.8 με 1.33vcore και θερμοκρασιες μαξ 83-84c σε ibt. Παρατηρησα ομως οτι με το LLC σε auto που ειμαι οταν ειμαι idle εχω 1.308vcore και οταν τρεχει το bench σε max load ειμαι στα 1.200v. Αρχισα να κανω δοκιμες με διαφορετικα LLC. Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι για να ειμαι stable με διαφορετικα LLC εφτανα να εχω μεγαλυτερες θερμοκρασιες. Στο Turbo LLC πχ ημουν stable με 1.24vcore στο bios αλλα ανεβαινα κοντα στους 86c. κ παρατηρησα οτι σε load πηγαινε ~1.248 το vcore. Αρα το LLC ετσι οπως το βλεπω δεν προσφερει κατι ουσιαστικο... Η κανω καπου λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
birel-motosport Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Κάνω και εγώ τις δοκιμές μου και στα 4,9 είμαι με 78 βαθμούς Max να το πιέσω για 5 ή θα πρέπει να ανοίξω τον επεξεργαστή πρώτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Εμενα μ εμφανιστηκε καινουριο θεμα. Οταν τρεχω stress test μετα απο λιγα λεπτα μαυριζει η οθονη κ μ βγαζει no signal. Για να επανελθει θελει ειτε reset ειτε να βγαλω το καλωδιο τις οθονης κ να το ξανα βαλω. Μετα απο πολλες δοκιμες ανακαλυψα οτι συμβαινει μονο οταν ειναι ανοιχτο το msi afterburner,ασχετα με το αν εχει overclock ή στοκ ρυθμισεις. Οταν τρεχω stress test χωρις να τρεχει το msi after burner δεν παρουσιαζεται αυτο το θεμα. Επισης οταν το εχω ανοιχτο κ εμφανιστει το προβλβημα, αν βγαλω κ βαλω το καλωδιο στο παραθυρο του afterburner δεν διαβαζει συχνοτητες gpu και memory. Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Εμενα μ εμφανιστηκε καινουριο θεμα. Οταν τρεχω stress test μετα απο λιγα λεπτα μαυριζει η οθονη κ μ βγαζει no signal. Για να επανελθει θελει ειτε reset ειτε να βγαλω το καλωδιο τις οθονης κ να το ξανα βαλω. Μετα απο πολλες δοκιμες ανακαλυψα οτι συμβαινει μονο οταν ειναι ανοιχτο το msi afterburner,ασχετα με το αν εχει overclock ή στοκ ρυθμισεις. Οταν τρεχω stress test χωρις να τρεχει το msi after burner δεν παρουσιαζεται αυτο το θεμα. Επισης οταν το εχω ανοιχτο κ εμφανιστει το προβλβημα, αν βγαλω κ βαλω το καλωδιο στο παραθυρο του afterburner δεν διαβαζει συχνοτητες gpu και memory. Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο? Μήπως κάνει αποσύνδεση την κάρτα γραφικών όταν είναι σε max load? Ποιό stress test τρέχεις? Τι τροφοδοτικό έχεις και τι gpu? μηπως 'ξεμένει' από ρεύμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μου το κανει και στο intel burn test και στο realbench. Η καρτα γραφικων ειναι gtx 1080 gigabyte windforce OC και το τροφοδοτικο μου thermaltake toughpower 850. Το σκεφτηκα αυτο για το τροφοδοτικο γιατι το εχω αρκετουτσικα χρονια αλλα 1ον μπορει να δωσει αρκετα W παραπανω απ αυτα π χρειαζεται το συστημα μου και 2ον συμβαινει μονο οταν τρεχει το msi afterburner ακομα κ σε στοκ ρυθμισεις στη gpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα