Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες για OC σε 7700K

jimskeet2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Delid ευθέως και θα βρεις την υγειά σου...θα νομίζεις ότι είναι άλλο τσιπάκι θερμοκρασιακά........ειδάλλως κρατάς την εγγύηση που έχει μιας και είναι φρέσκος-φρέσκος ο cpu και το καλοκαίρι ψητό κοτόπουλο στο φούρνο δωρεάν από την cpu......τα έχει αυτά η intel με τις θερμοκρασίες χωρίς delid και φαίνεται ότι θα τα έχει και στους καινούργιους 8th generation 4cores/6cores μιας και δεν είναι soldered....πολύ crap η οδοντόπαστα που βάζει η intel....... Θα συμφωνήσω ακριβώς με τον από πάνω ότι με delid θα είσαι jet και χώρια ότι θα τον ανεβάσεις και σε συχνότητα παραπάνω μιας και δεν θα σε κόβουν πια τα temps!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μπα δε νομιζω να τον κανω delid, τουλαχιστον ακομα. Καινουριος επεξεργαστης ειναι. Κριμα να χασω την εγγυηση. Θα τον αφησω στοκ προς το παρον. Στο hellblade που παιζω τωρα ειμαι γυρω στους 70c max.

Γεια σας έχω και εγώ έναν 7700κ και ήμουν στο 75c stock clocks max load μετά από ώρες, είπα να κάνω και εγώ delid μια και για αυτόν τον πείρα τον 7700κ να τον ανεβάσω μετά από πολλά videos και guides πείρα ένα delid tool(dr.delid) και grizzly conductonaut η διαδικασία πολύ απλή άπλα ήθελε προσοχή με την πάστα μιας και είναι conductive με την πρώτη δοκιμή πήγε στα 5ghz με λίγο extra ρεύμα που έδωσα 1.3 και η θερμοκρασίες πάνω απο 70 δεν ανεβαίνουν στα 5.0 όποτε το delid κάνει μεγάλη διάφορα στον συγκεκριμένο επεξεργαστή σε όπιον τον ενδιαφέρει το overclock

Δοκιμασα σημερα να κανω λιγο OC να δω τι θα παιξει κ τελικα τζιφος. Στα 4.7 με 1.3vcore μ ανεβαζει 95c... Απ οτι φαινεται μενω σε στοκ κ καποια στιγμη μπορει να κανω delid. Απλα τωρα καινουριος ειναι ο επεξεργαστης κ λυπαμαι να τον κανω.....

Ναι.

Την πρωτη φορα φοβηθηκα μηπως εφταιγε παραπανω παστα. Την εβγαλα, καθαρισα, ξανα εβαλα σωστη ποσοτητα κ ξανα εβαλα την ψυξη κ ειχα ιδιες ακριβως θερμοκρασιες. Η υδροψυξη φαινεται να λειτουργει σωστα. Μου δειχνει rpm και για την αντλια και για τα fans κανονικα μεσα στο bios. Πιστευω οτι ειναι λογο κακου TIM γιατι η θερμοκρασια ανεβαινει κ κατεβαινει πολυ αποτομα.  Μεσα  σε 1 δευτερολεπτο μπορει να κανει spike στους 70 κ να πεσει παλι 40 ξερω γω...

τα spikes όντως τα έχει και είναι πολύ σπαστικό.

Στο λέω όμως γιατί εμένα δουλεύει με αυτές τις ρυθμίσεις στο auto και δεν έχω πιάσει πάνω από 72 βαθμούς.

Και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο παίζοντας παιχνίδια.

Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει. Η ψυξη εχει μπει σωστα. Την πατησα πανω, βιδωσα με το χερι τις βιδες να πιασουν ολες κ μετα χιαστι με το χερι οσο πηγαιναν κ εδωσα πολυ λιγο ακομα με κατσαβιδι

Τρέξε ένα xtu benchmark με όλα στοκ auto.

Αν έχεις thermal throttling στείλτο πίσω για εγγύηση.

Αν δεν έχεις thermal throttling, βγάλε την ψύκτρα και βάλε πολύ πάστα.

Μπόλικη και μέτρα θερμοκρασίες σε prime και xtu.

Θα αλλαξει κατι αν το τρεξω σε xtu? Με intel burn test στο πιο high setting π εχει ειμαι στους ~82c σε full load με στοκ χρονισμο. Παστα γιατι να βαλω παρα πολυ? την πρωτη φορα που ειχα βαλει αρκετη παστα δν ειχε καμια διαφορα.

Edit: Ετρεξα benchmark με το Xtu και εχω μαξ 74c χωρις cpu throttling. 

• Like 1

Ναι  ολα εχουν γινει σωστα. Απλα επεσα σε κακο TIM απ οτι φαινεται... Σε στοκ δουλευει μια χαρα. Απλα δν εχει headroom για OC καθολου. Μαλλον μολις τελειωσει η εγγυηση του θα πεσει delid. 

Τη δοκιμη την εκανα ανεβαζοντας το multiplier του turbo boost και αφησα το voltage στο auto. Σε στοκ ρυθμισεις δινει το vcore παιζει γυρω στο 1.25v, ενω οταν εβαλα το turbo boost στα 4.7 μ ανεβασε γυρω στο 1.31v κ θερμοκρασια κοντα στους 95 οπως ειπα κ πιο πανω. 

Δεν νομιζω να ειχε καμια διαφορα κ manual να εβαζα το core multiplier σε 47 κ manual voltage στα 1.3.

Σε 2-3 χρόνια θα του κάνεις delid για να δεις ΑΝ πάρεις +10%, με πιθανό το 5%.

Κανένα νόημα πραγματικά. Ή σφάχτον τώρα ή άστο.

Αυτόν τον ψυχαναγκασμό της εγγύησης πάντως δεν τον καταλαβαίνω.

Σίγουρα με gpu ή m/b δεν κάνουμε (εγώ κάνω :devil:) ταρζανιές με ολοκαίνουριο hardware

αλλά cpu δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Είναι πιθανότερο να σε φάει γατόψαρο στη λίμνη Πλαστήρα από το να χρειαστείς την εγγύηση του cpu.

Στα 5.0, 5.1 bootάρειs?

• Like 1

Δεν δοκιμασα καν. Αφου με παει στους 95c στα 1.3v και 4.7ghz νομιζω δεν εχει νοημα να δοκιμασω οτιδηποτε :P

Τωρα δεν τον πειραζω. Ετσι κ αλλιως οπως το βλεπω τωρα δεν νομιζω να το χρειαζομαι κιολας το OC στον επεξεργαστη. Στα games δεν νομιζω να δω καμια διαφορα με OC αυτη τη στιγμη κ στο fusion360 που δουλευω δεν βλεπω τον επεξεργαστη να πηγαινει σε 100% load σχεδον ποτε. 

Σε 2-3 χρόνια θα του κάνεις delid για να δεις ΑΝ πάρεις +10%, με πιθανό το 5%.

Κανένα νόημα πραγματικά. Ή σφάχτον τώρα ή άστο.

Αυτόν τον ψυχαναγκασμό της εγγύησης πάντως δεν τον καταλαβαίνω.

Σίγουρα με gpu ή m/b δεν κάνουμε (εγώ κάνω :devil:) ταρζανιές με ολοκαίνουριο hardware

αλλά cpu δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Είναι πιθανότερο να σε φάει γατόψαρο στη λίμνη Πλαστήρα από το να χρειαστείς την εγγύηση του cpu.

Στα 5.0, 5.1 bootάρειs?

σε μένα δεν μπουτάρει στα 5.1 με την καμία και στα 5.0 μόνο αν κάνει κρύο.

Λέω να τον σφάξω αργότερα μέσα στην  χρονιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...