Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω απορώ η mediatek γιατι δν κανει premium SoC ιδιας αποδοσης με της Qualcomm και ας τα εχει ιδια τιμη. Δν πιστευω οτι τεχνογνωσία δν εχουν, μιλαμε για μια εταιρεία που ασχολείται με τα cpu των mobile χρόνια. Ας χρησιμοποιησουν premium υλικα και να δεις για ποτε η Qualcomm θα γινει σαν την ιντελ οταν η amd παρουσίασε τους ryzen

Τι σε κανει να πιστευεις οτι μπορουν να το κανουν;

Ή ακομα καλυτερα, τι σε κανει να πιστευεις οτι μπορουν να το κανουν και να τους συμφερει κοστολογικα;

Για chips μιλαμε, οχι για κεικ σοκολατας.

• Like 1
Δημοσ.

Ή ακομα καλυτερα, τι σε κανει να πιστευεις οτι μπορουν να το κανουν και να τους συμφερει κοστολογικα;

Πιστεύω ότι παίζονται από πίσω πατέντες που δεν έχει.
Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά τι γίνεται με τα κινητά.. εγώ αν και είμαι "μέσα" στην τεχνολογία.. δηλαδή μαρέσει και ξέρω τεχνικά πως δουλεύουν τοσο σε επίπεδο υλικού όσο και σε επίπεδο λογισμικού με τα κινητά δεν είχα ποτέ τρελή σχέση γιατι μου φαινόταν σαν συσκευές για να πάρουν μια γεύση τεχνολογίας οι γιαγιάδες και οι άσχετοι... (μιας και ήταν εντελώς περιορισμένα σε δυνατότητες)

Και συνεχίζω να το πιστεύω αυτό... πχ πήρα ένα Samsung Galaxy A3 2015 όταν είχε βγεί.... πρόσφατα πήρα ένα s7 edge για να δώ την διαφορά...

Το ίδιο ακριβώς πράμα ήταν (ξέρω ότι τα spec μπορει να ειναι διαφορετικά μιλάω όμως για το πως μου φαινόταν "στο χέρι μου" )

περίπου ίδια διάρκεια ζωής η μπαταρία... η οθόνη συνέχιζε να είναι εντάξει αλλά να πάσχει στο scrolling όταν υπάρχουν σχέδια με μαύρο γέμισμα (κανουν τρελό ghosting)

όλο το OS παρότι 7 το ίδιο... ε η κάμερα ίσως είναι λίγο καλύτερη... και τι άλλο;

γενικά δεν κατάλαβα 500 ευρώ διαφορά... στην τιμή ναι ήταν καλύτερο... αλλά όσο καλύτερο ειναι πχ ενα fiat punto sporting απο το "απλό" punto ... έχει λιγο διαφορετικό σχέδιο ελάχιστα μεγαλύτερη δύναμη αλλά κατα τα άλλα είναι το ίδιο...

στα PC τουλάχιστον (ακόμη και τα τελευταία χρόνια των ισχνών αγελάδων που Intel και Nvidia λόγω της κυριαρχίας τους δίνουν επιδόσεις με το σταγονόμετρο) υπάρχει αισθητή διαφορά κάθε χρόνο στο τι μπορείς να κάνεις και πόσο γρήγορα μπορεις να το κάνεις..

Στα κινητά είται είναι quadcore είτε είναι octa δεν καταλαβαίνω διαφορά πραγματικά (κανα δευτερόλεπτο λιγότερο αναμονή σε άνοιγμα ενός app; αυτό ειναι ειναι δηλαδή;  )

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα προς ανάλυση το πότε κυκλοφόρησε η κάθε συσκευή.

Μα φυσικα τοτε ειναι το θεμα.

Δεν μπορεσε να τις κυκλοφορησει πιο πριν, γιατι η samsung ειχε παρει σχεδον ολες τις παραγγελιες.

Το ποτε ανακοινωθηκε ενα τηλεφωνο δεν εχει σχεση.

Δημοσ.

Είναι απλό.

Η samsung έχει την δύναμη και να βγάζει δικό της chip ισάξιο με την qc αλλα κ να τραβά ολο το αρχικό stock της έτσι ώστε κάνεις να μη μπορεί να βγεί πριν τον Ιούνιο.

Αποτέλεσμα είναι να περνει τα λεφτά απο τους βιαστικόυς κ όταν οι υπόλοιποι βγούνε στα ράφια η ναυαρχίδα της (εκ των κορυφαίων) να κοστίζει αρκετά λιγότερο οπότε κ εκεί θα συνεχίσει να πουλά περισσότερο μέχρι ολα να κάτσουν σε φλατ σταθερή τιμή.

Η hauwei που την βλέπω σαν μια εταιρεία με επιθετικό προσανατολισμό φρόντισε να φύγει απο το φουστάνι της qc κ να ορίζει μόνη της το πλάνο της.

Τωρα για την sony, παρουσίασε το κινητό μεν αλλα σου λέει τώρα περίμενε κανένα τρίμηνο ενώ η sammy σου λέει να το παρτο.

Το παραπάνω θυμίζει μονοπωλιακό αν κ δε νομίζω να είναι κ δε ξέρω αν ξαναγίνει κ του χρόνου εαν ωφελήσει την qc στο τέλος που περνει ζεστό χρήμα απο την sammy αλλα απογοητεύει τους υπόλοιπους που ίσως πάνε αλλου (αν υπάρχει κάτι ισάξιο) η ακόμα κ να σκεφθούν την δημιουργία δικών τους chipset.

Πάντως κάπως θα θελήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες να αποφύγουν αυτή την τεχνίτη καθυστέρηση κ χρονικό προβάδισμα της sammy.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω απορώ η mediatek γιατι δν κανει premium SoC ιδιας αποδοσης με της Qualcomm και ας τα εχει ιδια τιμη. Δν πιστευω οτι τεχνογνωσία δν εχουν, μιλαμε για μια εταιρεία που ασχολείται με τα cpu των mobile χρόνια. Ας χρησιμοποιησουν premium υλικα και να δεις για ποτε η Qualcomm θα γινει σαν την ιντελ οταν η amd παρουσίασε τους ryzen

Την mediatek οι developers για δημιουργια roms την εχουν τελειως χεσμενη :P αρα μην λεμε και οτι θελουμε.

Δημοσ.

οι διαφορες πλεον καθε χρονο ειναι τοσο μικρες.απο θεμα επιδοσεων επεξεργαστη-καμερας που ειναι απλα τραγικο να αγοραζεις καθε χρονο καινουργια ναυαρχιδα... πεταμενα λεφτα

Δημοσ.

ετσι ειναι αμα το φυσας το χρημα παιζεις και την αναλογη μπαλα.τα χουμε πει τεραστια εταιρια που δειχνει το δρομο στους υπολοιπους!μπας και πληρωσε η snapdragon τη sammy να βαλει τα chip της για να της κανει και διαφημιση!!!παιζει και αυτο!

Δημοσ.

Κλασσικοί απατεώνες οι κορεάτες, δεν θα αλλάξουν ποτέ. Αγορασαν όλη την πρώτη παρτίδα όχι για να μπορούν να έχουν αρκετό απόθεμα αλλά για να μην μπορούν οι υπόλοιποι να βγάλουν τη δική τους συσκευή με το ίδιο τσιπ ταυτόχρονα με τη δική τους. Σιγά και τα πολλά εκατομμύρια που πουλάει στις ΗΠΑ (μόνο εκεί είναι με Qualcomm) για να μην φτάνουν τα τσιπάκια. Ελεύθερη αγορά FTW #not

• Like 3
Δημοσ.

Το οτι η huawei που δεν ειχε την εμπειρια της mediatek αποφασισε και τα καταφερε. Αν το καταφερει και η xiaomi τοτε η mediatek ειναι αξια του τι εχει

Την mediatek οι developers για δημιουργια roms την εχουν τελειως χεσμενη :P αρα μην λεμε και οτι θελουμε.

Ε μα να το αλλαξει αυτο. να κανει στροφη.

Δημοσ.

Το οτι η huawei που δεν ειχε την εμπειρια της mediatek αποφασισε και τα καταφερε. Αν το καταφερει και η xiaomi τοτε η mediatek ειναι αξια του τι εχει

Ε μα να το αλλαξει αυτο. να κανει στροφη.

Πως τα καταφερε δηλαδη;

Απο που προκυπτει αυτο;

Το οτι καταφερε και κατασκευασε τσιπακια η Huawei δεν μου λεει τιποτα.

Ειναι προσιτο το κοστος; Ανταγωνιζεται τα A10 και τους Snapdragon σε επιδοσεις και αποδοση;

Λειτουργουν αρμονικα σε σχεση με τα chipsets σε μια συσκευη;

Και το σημαντικοτερο απ' ολα... φερνει κερδη στην Huawei;

Δημοσ.

Ναι τίθεται σύγκριση.
-Πολύ καλύτερη οθόνη.
-Καλύτερη κάμερα.
- Kaliterh mproshnh kamera kai malista me autofocus
- USB 3.1 vs 2.0
- Iris scaner
-Ποιο όμορφο και με μικρά futuristic περιθώρια.
-Γενικός πιο μικρό κινητό και βολεύει πολύ καλύτερα ενώ έχει και πιο μεγάλη οθόνη.
-Αδιάβροχο.
-Wireless charging. 
-Πιο sharp οθόνη
- SD slot
- Heart rate monitor

Μου αρέσει που κολλάτε στα 3 συν του OnePlus αλλα ουδέποτε αναφέρεται τα 15 μείον του έναντι S8.

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...