arma1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καλημερα στην παρεα, εχω αυτο εδω το laptop https://www.cnet.com/products/acer-aspire-one-d150-1br-10-1-atom-n280-win-xp-home-1-gb-ram-160-gb-hdd-series/specs/ και βλεπω αυξημενη θερμοκρασια πισω στο καπακι ,σαν να καιει λιγο ,το εχω linux και βλεπω θερμοκρασιες φυσιολογικες θα ελεγα (δειτε φωτο) , καλα ειναι; Επισης θα βαλω 2giga ram ,θα ανασανει λιγο η μπα; Ενταξει ,δεν εχω και πολλες απαιτησεις για το συγκεκριμενο μηχανημα , θα το εχω σαν τριτο, απλα δεν θελω να σερνετε ,μπορω να βαλω ssd ;
driverpit Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καθαρισμό έχεις κάνει αλλαγή θερμαγώγιμης πάστας στον επεξεργαστή του laptop έχει γίνει ποτέ για μένα μόνο ραμ θέλει και αν βρεις λόγω παλαιότητας. αυτή την ram μπορείς να βάλεις https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mnimes-ram/mnimi-crucial-2gb-ddr2-667mhz-for-notebook?ref=bestprice.gr Βάλε αγγελία ζήτησης εδώ στο insomnia για μεταχειρισμένη ram και ssd μπας και τα βρεις και τα δυο με 50 ευρώ πάντως για μένα δεν αξίζει να αγοράσεις καινούργια ram και ssd λόγο κόστους και λόγο παλαιότητας του laptop 1 1
FasTaker Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Eιχα βαλει προσφατα ssd σε λαπτοπ 7ετίας sony vaio (μοντελο ακριβως δεν θυμαμαι γιατι δεν ηταν δικο μου) και μπορω να πω οτι απογειωθηκε. Λες και ειχα εντελως αλλο μηχανημα. Τωρα οσον αφορα το συγκεκριμενο μοντελο αφου κανεις αυτα που σου ειπε το παλικαρι αν και δεν βλεπω κατι τρελο σε θερμοκρασιες για λαπτοπ ειναι φυσιολογικες, βαλε ssd και αν θες να κανεις multitasking θα χρειαστεις παραπανω μνημη. Αν θες να γραφεισ κανα κειμενο και να κανεις browsing μονο ssd και εισαι κομπλε! 1
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Με 57% χρήση cpu οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικότατες. Ο επεξεργαστής παίζει να είναι και πιο αργός από έναν amstrand της 10ετίας τους 70. 2
arma1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καθαρισμό έχεις κάνει αλλαγή θερμαγώγιμης πάστας στον επεξεργαστή του laptop έχει γίνει ποτέ για μένα μόνο ραμ θέλει και αν βρεις λόγω παλαιότητας. αυτή την ram μπορείς να βάλεις https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mnimes-ram/mnimi-crucial-2gb-ddr2-667mhz-for-notebook?ref=bestprice.gr Βάλε αγγελία ζήτησης εδώ στο insomnia για μεταχειρισμένη ram και ssd μπας και τα βρεις και τα δυο με 50 ευρώ πάντως για μένα δεν αξίζει να αγοράσεις καινούργια ram και ssd λόγο κόστους και λόγο παλαιότητας του laptop Οχι φιλε, καθαρισμο δεν εχω κανει ποτε ,παστα επισης δεν την αλλαξα ,λες αν το κανω να εχω καλυτερα αποτελεσματα; μνημη βρηκα μεταχειρισμενη απο εδω στις αγγελιες, πιστευω να κανω δουλεια Eιχα βαλει προσφατα ssd σε λαπτοπ 7ετίας sony vaio (μοντελο ακριβως δεν θυμαμαι γιατι δεν ηταν δικο μου) και μπορω να πω οτι απογειωθηκε. Λες και ειχα εντελως αλλο μηχανημα. Τωρα οσον αφορα το συγκεκριμενο μοντελο αφου κανεις αυτα που σου ειπε το παλικαρι αν και δεν βλεπω κατι τρελο σε θερμοκρασιες για λαπτοπ ειναι φυσιολογικες, βαλε ssd και αν θες να κανεις multitasking θα χρειαστεις παραπανω μνημη. Αν θες να γραφεισ κανα κειμενο και να κανεις browsing μονο ssd και εισαι κομπλε! για ssd φιλε το εχω στο μυαλο μου , πιστευω και εγω να δω αποτελεσμα και ας ειναι παλιο το laptop Με 57% χρήση cpu οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικότατες. Ο επεξεργαστής παίζει να είναι και πιο αργός από έναν amstrand της 10ετίας τους 70. τοσο χαλια επεξεργαστη εχει φιλε αυτο το μηχανημα; σκετη απογοητευση δηλαδη, αν νομιζεις οτι ειναι οκ οι θερμοκρασιες δεν νομιζω αν αλλαξω παστα να εχω καλυτερα αποτελεσματα
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ανησυχητική είναι η θερμοκρασία του σκληρού. Είναι πολύ μεγάλη. Δεν χάνεις τίποτα να του αλλάξεις πάστα και να του ρίξεις ένα καθάρισμα. Αυτό όπως προϋποθέτει να γνωρίζεις πως το κάνεις. Αν δεν γνωρίζεις δεν το συνιστώ να το κάνεις. 1
arma1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ανησυχητική είναι η θερμοκρασία του σκληρού. Είναι πολύ μεγάλη. Δεν χάνεις τίποτα να του αλλάξεις πάστα και να του ρίξεις ένα καθάρισμα. Αυτό όπως προϋποθέτει να γνωρίζεις πως το κάνεις. Αν δεν γνωρίζεις δεν το συνιστώ να το κάνεις. παστα εχω αλλαξει φιλε σε desktop πολλες φορες με επιτυχια, σε laptop καμια ,δεν ξερω αν εχει διαφορα , εχω στο προγραμμα για αλλαγη του σκληρου μ εναν ssd
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δεν έχει καμία σχέση το desktop με το λάπτοπ. Το άνοιγμα του λάπτοπ θέλει πολύ προσοχή. Έχει πλαστικά που δεν πρέπει να σπάσουν, έχει ταινίες και βύσματα μικρά που δεν πρέπει να κοπούν κλπ. Η πάστα δεν είναι δύσκολο να αλλαχτεί σε ένα λάπτοπ αλλά η διαδικασία μέχρι να φτάσεις στον επεξεργαστή είναι το δύσκολο.
arma1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ok καταλαβα τι λες ,θα δω βιντεακι και αν ειναι ευκολο θα το κανω
Undertaker25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καλημερα στην παρεα, εχω αυτο εδω το laptop https://www.cnet.com/products/acer-aspire-one-d150-1br-10-1-atom-n280-win-xp-home-1-gb-ram-160-gb-hdd-series/specs/ και βλεπω αυξημενη θερμοκρασια πισω στο καπακι ,σαν να καιει λιγο ,το εχω linux και βλεπω θερμοκρασιες φυσιολογικες θα ελεγα (δειτε φωτο) , καλα ειναι; Επισης θα βαλω 2giga ram ,θα ανασανει λιγο η μπα; Ενταξει ,δεν εχω και πολλες απαιτησεις για το συγκεκριμενο μηχανημα , θα το εχω σαν τριτο, απλα δεν θελω να σερνετε ,μπορω να βαλω ssd ; Δεν νομίζω πως το πρόβλημά σου είναι η μνήμη. Το κύριο πρόβλημά σου είναι ο επεξεργαστής ο οποίος για τα σημερινά δεδομένα είναι όχι απλά αρχαίος αλλά...απολίθωμα. Και SSD και RAM να βάλεις, πάλι θα έχεις πρόβλημα στην παρακολούθηση βίντεο στο ΥΤ και στην θέαση ιστοσελίδων με flash player. Αν βάλεις ένα Monitor πρόγραμμα, θα δεις πως θα δουλεύει στο 100% συνέχεια. Σίγουρα ένας SSD και παραπάνω RAM θα δώσουν μια μικρή ώθηση αλλά ο CPU θα συνεχίσει να σου κάνει bottleneck. Από browser σου προτείνω το K-Meleon ή το Pale Moon (για το οποίο υπάρχει εργαλείο θέασης των βίντεο του ΥΤ στο VLC με ένα κλικ για να αποφύγεις του stuttering του browser σε παλιούς επεξεργαστές) οι οποίοι είναι ειδικά κατασκευασμένοι για παλιούς υπολογιστές εποχής XP. Θα σου πρότεινα να βάλεις και το ProcessLasso, ένα πρόγραμμα καλύτερης διαχείρισης του CPU και της RAM το οποίο έκανε θαύματα σε ένα παλιό λάπτοπ με Pentium 4 2.8Ghz που έχω αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει Linux. 1
Xristaras12 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 επειδή τύχαινε να έχω το συγκεκριμένο netbook(το έχω ακόμα και τώρα μάλλον με καμμένη μητρική)απο τότε ο επεξεργαστής δεν ήταν για τίποτα σχεδόν. Φαντάζομαι τόσα χρόνια μετά πρέπει να είναι ακόμα χειρότερα. Το είχα εξαρχής με 2 γίγα ραμ μιας και δεν παιρνει παραπάνω,πάλι γέμιζε εύκολα ακόμα και με XP. Πέρασα τα 7αρια 32bit,τα 2 γιγα φευγανε νερό δυστυχώς και είχα χειρότερες επιδόσεις συνολικά. Απο θερμοκρασίες είχα τις ίδιες,μπορει και λίγο παραπάνω. 1
arma1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δεν νομίζω πως το πρόβλημά σου είναι η μνήμη. Το κύριο πρόβλημά σου είναι ο επεξεργαστής ο οποίος για τα σημερινά δεδομένα είναι όχι απλά αρχαίος αλλά...απολίθωμα. Και SSD και RAM να βάλεις, πάλι θα έχεις πρόβλημα στην παρακολούθηση βίντεο στο ΥΤ και στην θέαση ιστοσελίδων με flash player. Αν βάλεις ένα Monitor πρόγραμμα, θα δεις πως θα δουλεύει στο 100% συνέχεια. Σίγουρα ένας SSD και παραπάνω RAM θα δώσουν μια μικρή ώθηση αλλά ο CPU θα συνεχίσει να σου κάνει bottleneck. Από browser σου προτείνω το K-Meleon ή το Pale Moon (για το οποίο υπάρχει εργαλείο θέασης των βίντεο του ΥΤ στο VLC με ένα κλικ για να αποφύγεις του stuttering του browser σε παλιούς επεξεργαστές) οι οποίοι είναι ειδικά κατασκευασμένοι για παλιούς υπολογιστές εποχής XP. Θα σου πρότεινα να βάλεις και το ProcessLasso, ένα πρόγραμμα καλύτερης διαχείρισης του CPU και της RAM το οποίο έκανε θαύματα σε ένα παλιό λάπτοπ με Pentium 4 2.8Ghz που έχω αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει Linux. Μαλιστα ,ωραια πραγματα, ενταξει δεν περιμενω και πολλα αλλα ετσι οπως μαθαμε με κακοφαινεται να σερνεται εστω και στον browser ,θα δοκιμασω αυτα που λες ,ευχαριστω επειδή τύχαινε να έχω το συγκεκριμένο netbook(το έχω ακόμα και τώρα μάλλον με καμμένη μητρική)απο τότε ο επεξεργαστής δεν ήταν για τίποτα σχεδόν. Φαντάζομαι τόσα χρόνια μετά πρέπει να είναι ακόμα χειρότερα. Το είχα εξαρχής με 2 γίγα ραμ μιας και δεν παιρνει παραπάνω,πάλι γέμιζε εύκολα ακόμα και με XP. Πέρασα τα 7αρια 32bit,τα 2 γιγα φευγανε νερό δυστυχώς και είχα χειρότερες επιδόσεις συνολικά. Απο θερμοκρασίες είχα τις ίδιες,μπορει και λίγο παραπάνω. οκ τοτε, απο θερμοκρασιες καλα παμε και ας εχω την αισθηση οτι καιγεται
Undertaker25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δοκίμασέ τα και πες μου. Kαι μια διόρθωση: σβήσε το K-Meleon διότι είναι μόνο για Windows. Δοκίμασε κατευθείαν το Pale Moon, την έκδοση για Linux. Υπάρχει και μια έκδοση ειδικά για XP/Αtom επεξεργαστές αλλά δεν γνωρίζω αν είναι συμβατή και με Linux, διότι δεν το διευκρινίζει αλλά προφανώς δεν είναι. Xωρίς να έχω την παραμικρή εμπειρία από Linux και χωρίς να ξέρω πόσο επιβαρύνουν ένα σύστημα, θα σου πρότεινα να πας σε XP μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν περισσότερα προγράμματα συμβατά με αυτά που προορίζονται για παλιούς υπολογιστές. Εδώ θα βρεις διάφορους άλλους browser για παλιούς Linux υπολογιστές με 1GB Ram και αργούς CPU. https://mycomputerhelp.net/2014/11/27/fastest-web-browsers-for-windows-and-linux-computers-with-1gb-of-ram-and-slower-cpu-processor/ 1
arma1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ενταξει ,linux και 1 ram θεωρητικα ειναι καλα, τωρα που θα εχω 2 ram θα ειναι καλυτερα ,αλλα απ οτι φαινεται (με τα λεγομενα σας) τελικα δεν υπαρχει σωτηρια , μαλλον για ανακυκλωση θα παει ,τεσπα, αν ειναι τοσο χαλια ο επεξεργαστης τι να σε κανει και η ram; θα δοκιμασω το Pale moon να δω τι γινεται και βλεπουμε ,σας ευχαριστω για τις προτασεις σας
Undertaker25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Είναι κρίμα να το πετάξεις απο τη στιγμή που έστω ένα απλό σερφάρισμα ή ένα κειμενογράφο μπορείς να τα τρέξεις. Δοκίμασε και τα XP ως ύστατη λύση μπας και.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα