Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστικές και αποζημιώσεις.

pontez2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορούμε να ονομάσουμε "λαμογιά" κάτι σύννομο ή την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης, έστω και αν όντως όλα δείχνουν "λαμογιά". Το μπαλάκι στο Νομοθέτη.

Παρ' όλα αυτά είναι καθημερινά τα φαινόμενα "υπεκφυγής", άλλοτε επιτυχή και άλλοτε αφελή.

Ο καταναλωτής οφείλει να "ζυγίζει" πράγματα και καταστάσεις. Το Κράτος ούτως ή άλλως απουσιάζει...........

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι έχει να τραβήξει ο οδηγός του αυτοκινήτου αν δικαιωθεί η Ασφαλιστική σε αίθουσα δικαστηρίου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υ.Γ.

1. Αυτό το μπροστά απο το φανάρι, δεν μου ακούγεται ως "πάνω στο πεζοδρόμιο" .....................

2. Η διακομιδή απο το ΕΚΑΒ έγινε σε Δημόσιο Νοσοκομείο προφανώς το οποίο και έχει καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα (ιατρικά) τα οποία λογικά καταγράφοντα ιστην Προανάκριση (ΤΟΤΑ). Η τραυματίας πως κατέληξε σε ιδιωτική κλινική για την αποθεραπεία της? Υπέγραψε και έφυγε ή έλαβε εξιτήριο και έκανε νέα εισαγωγή και με τι χρονική διαφορά?  

Kατ΄αρχην ευχαριστώ για την ανάλυσή σου. Ειναι πράγματα που δε τα ξέρει ο μέσος πολίτης και ευτυχως που τα γράφουν άτομα οπως εσυ.

Σε οτι αφορά τα τελευταία.

Δεν ημουν μπροστά στο περιστατικο. Αυτο που ξέρω ειναι οτι το αυτοκίνητο ανέβηκε επάνω στο πεζοδρόμιο και χτυπησε τη κοπέλα. Δεν τιθεται δηλαδη κανένα ζητημα να ηταν στο δρόμο το κορίτσι. Οι της ασφαλιστικης υποστήριξαν πως η κοπέλα ηταν στην άκρη του παιζοδρομίου "μπροστά απ΄το φανάρι", πάνω στο πεζοδρόμιο βέβαια. Αυτο δεν ισχύει και ο ισχυρισμός τους καταρρίπτεται διοτι το φανάρι δεν έχει χτυπηθεί καθόλου αλλά έχει διαλυθεί ένα προστατευτικο καγγελάκι που ήταν λιγο πιο πέρα και η κοπέλα ήταν απο πίσω του. Μιλάμε δηλαδή για παραμυθια της Χαλιμάς. Ευτυχως η κοπέλα πάει στο δικαστηριο με μάρτυρες.

2. Απ όσο τυχαίνει να γνωριζω (και θα ρωτησω για λεπτομέριες αν θέλεις) η κοπέλα πήγε σε δημοσιο, της έδωσαν τις πρωτες βοήθειες, πήρε τις γνωματεύεις και μετά με δικη της ευθύνη ζητησε και πήγε σε ιδιωτικο για το προβλημα με τα νεφρά διοτι δεν υπήρχε μηχάνημα στο δημοσιο και έπρεπε να περιμένει μέχρι την επομενη μέρα κτλ κτλ. Ειχε την εξυπνάδα να ζητησει βεβαιωση για αυτο.

• Like 1

Kατ΄αρχην ευχαριστώ για την ανάλυσή σου. Ειναι πράγματα που δε τα ξέρει ο μέσος πολίτης και ευτυχως που τα γράφουν άτομα οπως εσυ.

Σε οτι αφορά τα τελευταία.

Δεν ημουν μπροστά στο περιστατικο. Αυτο που ξέρω ειναι οτι το αυτοκίνητο ανέβηκε επάνω στο πεζοδρόμιο και χτυπησε τη κοπέλα. Δεν τιθεται δηλαδη κανένα ζητημα να ηταν στο δρόμο το κορίτσι. Οι της ασφαλιστικης υποστήριξαν πως η κοπέλα ηταν στην άκρη του παιζοδρομίου "μπροστά απ΄το φανάρι", πάνω στο πεζοδρόμιο βέβαια. Αυτο δεν ισχύει και ο ισχυρισμός τους καταρρίπτεται διοτι το φανάρι δεν έχει χτυπηθεί καθόλου αλλά έχει διαλυθεί ένα προστατευτικο καγγελάκι που ήταν λιγο πιο πέρα και η κοπέλα ήταν απο πίσω του. Μιλάμε δηλαδή για παραμυθια της Χαλιμάς. Ευτυχως η κοπέλα πάει στο δικαστηριο με μάρτυρες.

2. Απ όσο τυχαίνει να γνωριζω (και θα ρωτησω για λεπτομέριες αν θέλεις) η κοπέλα πήγε σε δημοσιο, της έδωσαν τις πρωτες βοήθειες, πήρε τις γνωματεύεις και μετά με δικη της ευθύνη ζητησε και πήγε σε ιδιωτικο για το προβλημα με τα νεφρά διοτι δεν υπήρχε μηχάνημα στο δημοσιο και έπρεπε να περιμένει μέχρι την επομενη μέρα κτλ κτλ. Ειχε την εξυπνάδα να ζητησει βεβαιωση για αυτο.

Αρχικά σε διαβεβαιώ ότι δεν "αμφισβητώ" την όποια αναφορά σου.

Οπως τα "γράφεις" και εφόσον η επιλογή του δικηγόρου που θα αναλάβει αντιμετωπιστεί με τη δέοσυσα σοβαρότητα, η φίλη/γνωστή σου μάλλον έχει γίνει "πλούσια".

Περαστικά της και αν χρειαστείς κάτι παραπάνω, ΠΜ me.

Θελω να ρωτησω κατι σχετικο με το θεμα, καθως δεν εχω καθολου γνωσεις. Πριν 2 ημερες με τρακαρε μια κοπελα, ευτυχως ελαχιστη φθορα στον προφυλακτηρα. Εφυγε λιγο το χρωμα και ισως να στραβωσε, αλλα δυσκολα διακρινεται με το ματι ( αυτο ειναι κακο, για την αποζημιωση.. )

Εφταιγε η ιδια, καλεσαμε ασφαλιστικες και τα κατεγραψαν. Εγω εχω anytime, αυτη AIG. Πηρα σημερα στην anytime και μου ειπαν οτι πρεπει να διαλεξω συνεργειο για να ερθει ο πραγματογνωμονας. Το θεμα ειναι οτι το αμαξι ειναι 5 μηνων και εχω 8 χρονια εργοστασιακη εγγυηση.

Μου ειπαν οτι μπορω να διαλεξω ειτε δικο συνεργειο, ειτε καποια με τα οποια συνεργαζονται. Στην αρχη φοβηθηκα για την εγγυηση, πηρα στην FORD, και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα να το παω αλλου, αφου δεν αφορα μηχανικα μερη.. Ισως να μου ειπε και ψεμματα..

Επισης οταν ρωτησα στην anytime τι γινεται σε περιπτωση που το παω σε δικο μου συνεργειο, μου ειπαν οτι θα τα πληρωσω εγω τα εξοδα και μετα θα τα παρω απο την ασφαλιστικη, τωρα με ποιο τροπο δε καταλαβα. Επισης θα πρεπει να κανω και μια εξουσιοδοτηση, παλι δεν καταλαβα τι και πως.. Γενικα η υποστηριξη στο τηλεφωνικο κεντρο της anytime ειναι για τα μπαζα..

Αυτο που θελω ειναι να γινει οσο δυνατον καλυτερη δουλεια στο αμαξι, καθως ειπα και πριν οτι ειναι καινουριο.. Δε θελω να περασουν μια τοπικη βαθη και να το χαλασουν.. Δε ξερω που να το παω και τι ακριβως να κανω.. Η ζημια ειναι μικρη και φοβαμαι οτι δε θα ασχοληθουν οσο θα επρεπε..

Τελευταιο, αλλα σημαντικο, θα ηθελα να ειμαι μπροστα οταν θα ερθει και ο πραγματογνωμονας για να δω τι θα μου πει.. Ελπιζω να γινεται κατι τετοιο.. Ασε που θα δυσκολευτω αρκετα να το παω, καθως θα πρεπει να μεινω καποιες ημερες χωρις αμαξι και δε ξερω με τι μεταφορικο μεσο θα πηγαινω στην δουλεια μου..

• Like 1

Πήγαινε το σε δικό σου φαναρτζη.

Δυο φορές που το πήγα σε συνεργείο ασφαλιστικής δεν μου έκαναν καλή δουλειά αλλά επιφανειακή.

Την μια μετά από λίγους μήνες άρχισε να ξεφλουδίζει το χρώμα του βαμμενου προφυλακτήρα και την άλλη αρνήθηκα να παραλάβω το αυτοκίνητο αφού δεν ήμουν ικανοποιημένος από την δουλειά και τους έβαλα να το ξαναφτιάξουν.

Δεν εχω δικο μου φαναρτζη. Μπορω να το παω στο συνεργειο της Ford; Και με τα λεφτα τι ακριβως θα γινει; Θα πληρωσω εγω τη ζημια και ποτε θα μου τα δωσει πισω η anytime;

Μπορείς να το πας σε φανοποιείο που δεχεται εξουσιοδότηση οπότε και δεν πληρώνεις φράγκο... το φανοποιείο με την εξουσιοδότηση θα τα πάρει από την ασφαλιστική απευθείας.

Αν είσαι Αττική ( ανατολική ) μπορώ να σου προτείνω φίλο μου που δέχεται εξουσιοδότηση.

(εντομεταξυ αυτό το "δικο σου φανατζη", ειναι απιστευτη μουφα. Κανεις δεν έχει "δικο του" και το πιθανότερο ειναι ο γνωστος γνωστού να σου πάρει τα διπλά :P )

Ξερετε τι ακριβως γραφω στην εξουσιοδοτηση; Την δεχονται ολοι; Βυρωνα μενω, δε με βολευει ανατολικη Αττικη. Ισως το παω σε συνεργειο της Ford.

Ξερετε τι ακριβως γραφω στην εξουσιοδοτηση; Την δεχονται ολοι; Βυρωνα μενω, δε με βολευει ανατολικη Αττικη. Ισως το παω σε συνεργειο της Ford.

Ρίξε μια ματιά στη λίστα συνεργαζομένων εξουσιοδοτημένων FORD της Ασφαλιστικής σου, όλο και κάποιο θα βρείς.

Αν δεν υπάρχει, τότε να απευθυνθείς στο εξουσιοδοτημένο που χρησιμοποιείς συνήθως. Τα περισσότερα δέχονται "εξουσιοδότηση" πλέον.

Πρόσεξε να είναι "καθαρή" η υπαιτιότητα πριν επισκευάσουν οτιδήποτε (δηλ. να συμφωνήσουν στο ύψος της ζημιάς και να πάρουν ανάθεση απο την Ασφαλιστική πρίν "βάλουν χέρι" στο αυτοκίνητο).

Η Aig ( η ασφαλιστικη του υπαιτιου ) ακομα δεν εχει δωσει καποια εγκριση. Οποτε να περιμενω πρωτα; Ή αυτο πρεπει να γινει αφου το δει ο πραγματογνωμονας πρωτα;

Ειχε ενα ατυχημα το αυτοκινητο χτες(δεν οδηγουσα εγώ/δεν ημουν παρών οταν εγινε) και δεν ήρθε η δική μου ασφαλιστική.

Καλεσα τροχαία/ασθενοφόρο και πηρα φωτο απο την αλλη ασφαλιστική ενα ροζ χαρτι κτλ.

Ηρθε η τροχαία και κατεγραψε το περιστατικό και πηγε και στο νοσοκομειο για την οδηγό. 

Επειδη χτυπηθηκε το πίσω  το αμάξι δηλωσε πως φταίει η αλλη οδηγός δλδ ανέλαβε την ευθυνη. Εγραψε λογω απροσεξιας οτι επεσε πανω στο αυτοκινητο.

Το αμάξι ειναι παλαιο αξια δηλωμενη και πραγματικη 2.000 για κατι αντιστοιχο. 

Παρότι μου ειπε η ασφαλιστικη να κανουμε δηλωση αφου τελειώσουμε απο νοσοκομείο και οτι θα ερθουν κτλ σήμερα που τους καλέσαμε παλι μας αγνοήσαν ξανα και λενε απο δευτερα να ανοιξει ο φακελος.

Ελπιζω να μην υπαρχει θεμα και να ειναι νορμαλ αυτο.

Απο εξω δε φαίνεται πολύ μεγαλη η ζημιά επειδη ο προφυλακτηρας ειναι ελαστικος και δεν εσπασε αλλα εχει μπει μεσα και εχει γινει κουρελι η τραβερσα και το πορτμπαγκαζ δε κλεινει καν και δε χωράει το ξύλο του πατώματος .Ενας φανοποιος που το πηγα να το δει ειπε οτι θα θελει καλιμπρα αυτο οποτε δε ξερω τι θα γινει και αν πρεπει να παμε δικαστικα για αποζημιωση

Αν αρχίσουν να σου λένε για ολική κτλ (με πολύ μικρό ποσό, κατά τα συμφέροντα τους), να ξέρεις ότι έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να έρθει το αυτοκίνητο σου στην προ του ατυχήματος κατάσταση και αν πας δικαστικά το κερδίζεις το δικαστήριο (+δικαστικά έξοδα, απώλεια εισοδήματος για τις χαμένες ημέρες από τη δουλειά για το δικαστήριο, έξοδα μετακίνησης για όσο δεν είχες το αμάξι κι ότι άλλο προκύψει).

Αρκεί να έχεις τη διάθεση και τα χρήματα να το κυνηγήσεις.

Αν αρχίσουν να σου λένε για ολική κτλ (με πολύ μικρό ποσό, κατά τα συμφέροντα τους), να ξέρεις ότι έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να έρθει το αυτοκίνητο σου στην προ του ατυχήματος κατάσταση και αν πας δικαστικά το κερδίζεις το δικαστήριο (+δικαστικά έξοδα, απώλεια εισοδήματος για τις χαμένες ημέρες από τη δουλειά για το δικαστήριο, έξοδα μετακίνησης για όσο δεν είχες το αμάξι κι ότι άλλο προκύψει).

Αρκεί να έχεις τη διάθεση και τα χρήματα να το κυνηγήσεις.

Εχω νομική κάλυψη δε ξέρω αν βοηθάει

Εχω νομική κάλυψη δε ξέρω αν βοηθάει

Χλωμό, μόνος σου ότι κάνεις.

Αν χρειαστεί κιόλας, άσε να δεις τι θα σου πουν και βλέπεις. Απλά είπα να σε προϊδεασω αν πάνε να σε στριμωξουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...