pontez2 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Πρόσφατα, οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε πεζοδρόμιο χτυπώντας παράλληλα μια κοπέλα. Ο οδηγός πρόσφερε τις πρωτες βοήθειες, κάλεσε ο ιδιος ασθενοφόρο, τροχαία, ασφαλιστική κτλ κτλ. Η κοπέλα νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική έχοντας σπάσει το πόδι της και έχοντας ένα θέμα με τα νεφρά διοτι το αυτοκίνητο εν πάση περιπτώση τη χτύπησε και στη κοιλιακή χώρα. Φθάσαμε λοιπόν στον λογαριασμό όταν με το καλό πήρε το εξιτήριο που ηταν ένα μεγάλο ποσό. Η ασφαλιστική λοιπόν δεν δινει ούτε το ¼ του ποσου, διοτι υποστηρίζει, πως το σημείο που στεκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο η κοπέλα, δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να στέκεται ο πεζός που περιμένει να περάσει απέναντι στο δρόμο. Γενικά έχουν γράψει ένα κατεβατο στηριζόμενοι σε νόμους (που δε ξέρω καν αν υπάρχουν) και θεωρούν ότι η αποζημίωση είναι αυτή και τέλος (η οποια δεν καλυπτει φυσικά τα νοσηλεια) Εννοείται ότι η κοπέλα πάει δικαστικά, αλλά αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να έχουμε φθάσει στο σημείο να σε χτυπάει ένα αυτοκίνητο ή να τρακάρεις με κάποιον, είτε φταις ειτε όχι και η ασφαλιστική του ή η δική σου να μην αποζημιώνει το θύμα ανάλογα με το τι έχει πραγματικά συμβει. Πχ ξέρουμε καλά ότι αν γινει ολοκληρωτική καταστροφή αυτοκινητου 3-4 ετων, συνηθως το θυμα δε θα πάει ουτε τα μισά, άρα θα μείνει χωρις αυτοκίνητο και θα πρέπει να βάλει και απ τη τσέπη του. Έχω φθάσει στο σημείο να αναρωτιέμαι για ποιο λογο τελικά πρέπει να πληρώνουμε ακριβά ασφάλιστρα αφού αυτά δε καλύπτουν το θυμα, ούτε στο 50% πολλές φορές.
Zaknafein Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Οι μη-υπαίτιοι για ατυχήματα/δυστυχήματα αποζημιώνονται από τις καλύψεις της υποχρεωτικής ασφάλισης του υπαίτιου, γι'αυτό υπάρχει και η υποχρεωτική ασφάλιση άλλωστε (και είναι μέγα έγκλημα η κυκλοφορία με ανασφάλιστο όχημα). Τα ασφαλίστρα γίνονται ακριβά όταν προσθέτεις τις διάφορες καλύψεις για κλοπή, ίδιες ζημιές κτλ. Για την κοπελιά, περαστικά εύχομαι, αλλά δυστυχώς οι ασφαλιστικές εδώ προσεγγίζουν τάχιστα τα πρότυπα και τις πρακτικές των αμερικάνικων ασφαλιστικών εταιρειών που ψάχνουν παραθυράκια σε νόμους/συμβόλαια για να μην καλύψουν θύματα/ασθενείς κτλ. Δεν είμαι νομικός, μου ακούγεται εντελώς κουλό πάντως να ισχυρίζονται ότι ενώ ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο, έχει μέρος της ευθύνης για το ατύχημα, οπότε να το κυνηγήσει οπωσδήποτε + αποζημίωση για τον τραυματισμό, ψυχική οδύνη κτλ. Παίζει και να δικαιούται πολλά περισσότερα από τα νοσήλεια... Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2017 από Zaknafein
fylatos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Σβήσε ονόματα κλπ και ανέβασε εδώ ένα αντίγραφο των νόμων που αναφέρουν. Έχει πολύ πλάκα το τι γίνεται πλέον με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές
piiii Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Αν η ασφαλιστική αρνηθεί να πληρώσει και το θύμα πάει δικαστικώς, βλέπε παραπάνω περίπτωση, υπάρχει περίπτωση η αποζημίωση να ζητηθεί απο τον λήπτη της ασφάλειας; Γιατί εαν ισχύει το παραπάνω θα είναι σαν να είσαι ανασφάλιστος αν και ασφαλισμένος.
Joshua21 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Αν η ασφαλιστική αρνηθεί να πληρώσει και το θύμα πάει δικαστικώς, βλέπε παραπάνω περίπτωση, υπάρχει περίπτωση η αποζημίωση να ζητηθεί απο τον λήπτη της ασφάλειας; Γιατί εαν ισχύει το παραπάνω θα είναι σαν να είσαι ανασφάλιστος αν και ασφαλισμένος. Όχι απλώς υπάρχει περίπτωση, είναι σίγουρο πως το θύμα θα κυνηγήσει δικαστικά και τον ασφαλισμένο και από την ασφάλεια. Όμως ότι ποσό και να εκδικάσει το δικαστήριο, η ασφαλιστική θα το πληρώσει.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Αν παει δικαστικώς θα παρει και την τελευταία δεκάρα συν τους τόκος κλπ, οι ασφαλιστικές αυτο το εχουν σύστημα, σου λενε τοσα και αν πιάσει έπιασε, οταν θα τους παρει τηλέφωνο ο δικηγόρος θα δεις οτι θα αλλάξουν το ποσό και θα πουν κάτι άλλο, είναι μεγαλα λαμογια
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Η αδεφή του κολλητού μου χτύπησε ως εξής: Τρακάρουν 2 αυτοκίνητα σε κάθετυς δρόμους, ένα εξ αυτών καβαάει λίγο πεζοδρόμιο και τη χτυπάει ενώ περίμενε να περάσει απέναντι. Βέβαια δεν έπαθε (μώλωπες και διάσειση) ότι περιγράφει ο ts για την περίπτωσή του, αλλά η ασφαλιστική το χειρίστηκε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, δεν αποζημίωσε για τίποτα. Εν τέλει κι έπειτα από δικαστήρια, αποζημιώθηκε με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αναλογικά με την ζημιά την οποία υπέστει.
Dare-Devil Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Πρόσφατα, οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε πεζοδρόμιο χτυπώντας παράλληλα μια κοπέλα. Ο οδηγός πρόσφερε τις πρωτες βοήθειες, κάλεσε ο ιδιος ασθενοφόρο, τροχαία, ασφαλιστική κτλ κτλ. Η κοπέλα νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική έχοντας σπάσει το πόδι της και έχοντας ένα θέμα με τα νεφρά διοτι το αυτοκίνητο εν πάση περιπτώση τη χτύπησε και στη κοιλιακή χώρα. Φθάσαμε λοιπόν στον λογαριασμό όταν με το καλό πήρε το εξιτήριο που ηταν ένα μεγάλο ποσό. Η ασφαλιστική λοιπόν δεν δινει ούτε το ¼ του ποσου, διοτι υποστηρίζει, πως το σημείο που στεκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο η κοπέλα, δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να στέκεται ο πεζός που περιμένει να περάσει απέναντι στο δρόμο. Γενικά έχουν γράψει ένα κατεβατο στηριζόμενοι σε νόμους (που δε ξέρω καν αν υπάρχουν) και θεωρούν ότι η αποζημίωση είναι αυτή και τέλος (η οποια δεν καλυπτει φυσικά τα νοσηλεια) Εννοείται ότι η κοπέλα πάει δικαστικά, αλλά αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να έχουμε φθάσει στο σημείο να σε χτυπάει ένα αυτοκίνητο ή να τρακάρεις με κάποιον, είτε φταις ειτε όχι και η ασφαλιστική του ή η δική σου να μην αποζημιώνει το θύμα ανάλογα με το τι έχει πραγματικά συμβει. Πχ ξέρουμε καλά ότι αν γινει ολοκληρωτική καταστροφή αυτοκινητου 3-4 ετων, συνηθως το θυμα δε θα πάει ουτε τα μισά, άρα θα μείνει χωρις αυτοκίνητο και θα πρέπει να βάλει και απ τη τσέπη του. Έχω φθάσει στο σημείο να αναρωτιέμαι για ποιο λογο τελικά πρέπει να πληρώνουμε ακριβά ασφάλιστρα αφού αυτά δε καλύπτουν το θυμα, ούτε στο 50% πολλές φορές. Ο λόγος είναι απλός φίλε μου και για ανάλογα γεγονότα στη ζωή όπως π.χ με τις εγγυήσεις απο μαγαζιά για καταναλωτικά αγαθά και άλλα. Μερικοί δεν θα σου αναγνωρίσουν τα νόμιμα δικαιώματα σου . Θα σφυρίζουν αδιάφορα και θα προσπαθήσουν να σε πείσουν για το αντίθετο που πιστεύεις οπότε θα γλυτώσουν απο τα σπασμένα αυτοί που φταίνε και πρέπει να πληρώσουν .Γιατί πολύ θα πειστούν ή θα συμβιβαστούν με κάτι . Μέχρι να βρεθείς στα δικαστήρια και τότε τα πράγματα αλλάζουν και σοβαρεύουν . Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να τραβήξει δικαστικώς . Μόλις δουν ότι τους πας δικαστικώς έρχονται μόνοι σε συμβιβασμό μαζί σου γιατι ξέρουν ότι θα χάσουν και θα πληρώσουν και τα σπασμένα της δίκης επιπλέον . Γενικά μιλάω . Τώρα στην περίπτωση σου δεν ξέρω τι παίζει νομικά και ποιος έχει δίκιο .
pontez2 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Η περίπτωση που διηγήθηκα ειναι πολύ απλή. Αυτοκίνητο χάνει τον έλεγχο και χτυπάει κοπέλα στο πεζοδρόμιο. Η ασφαλιστική του θύτη λέει οτι η κοπέλα στεκόταν σε σημείο μπροστά απ το φανάρι και όχι απο πίσω ωστε να προστατευτεί. Μιλάμε για αστεία πράγματα αλλά προφανως έχουν ψάξει παραθυράκια. Οποτε καλυπτουν μονο ένα μικρό ποσό. Αναλαμβάνουν δηλαδη την ευθυνη, αλλά οχι εξ ολοκληρου. Οπως και να το θέσεις έχει πλάκα. Οπως επισης πλάκα έχει το να σου διαλύει ο άλλος το αμαξι και η ασφαλιστικη του να σου δινει 1000 ευρω ξέρω γω διοτι τοσο το κοστολογεί. Εσυ ομως μένεις χωρις αμάξι.
andreapaog328 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 γιατι ηξερε απο που θα της ερθει το αμαξι να κατσει απο πισω? 1
pontez2 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 γιατι ηξερε απο που θα της ερθει το αμαξι να κατσει απο πισω? Ελα ντε...
lock Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα τα τελευταία νομίζουν ότι απειλώνας τον κόσμο θα γλιτώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε δική μου περίπτωση σε τροχαίο υποστήριζαν ότι υπήρχε συνυπαιτιότητα και θα κάλυπταν το 50% από τη ζημιά που ήταν 5.000Ε. Σημειωτέον η ασφαλιστικήτου άλλου αυτοκινήτου ήταν η ίδια εταιρεία....και ο άλλος οδηγός δήλωσε ότι ευθύνεται, χωρίς και το αυτοκίνητο του να έχει σοβαρή ζημιά. Όταν μου το ανακοίνωσαν και τους είπα στο τηλέφωνο ότι πάω δικαστικώς και θα διεκδικήσω τόκους, ψυχικές οδύνες, δικαστικά έξοδα, μεώση αξίας οχήματος, έξοδα μετακινήσεων μέχρι επισκευής αυτοκινήτου και ότι άλλο μου κατέβηκε με πήραν το ίδιο απόγευμα να μου πουν ότι θα με αποζημιώσουν πλήρως. Το ζητούμενο νομίζω, εφ'όσον πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, είναι να μη μασήσεις και να το φτάσεις μέχρι τα άκρα, κι ας είναι δικαστήριο. 2
Dare-Devil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα τα τελευταία νομίζουν ότι απειλώνας τον κόσμο θα γλιτώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε δική μου περίπτωση σε τροχαίο υποστήριζαν ότι υπήρχε συνυπαιτιότητα και θα κάλυπταν το 50% από τη ζημιά που ήταν 5.000Ε. Σημειωτέον η ασφαλιστικήτου άλλου αυτοκινήτου ήταν η ίδια εταιρεία....και ο άλλος οδηγός δήλωσε ότι ευθύνεται, χωρίς και το αυτοκίνητο του να έχει σοβαρή ζημιά. Όταν μου το ανακοίνωσαν και τους είπα στο τηλέφωνο ότι πάω δικαστικώς και θα διεκδικήσω τόκους, ψυχικές οδύνες, δικαστικά έξοδα, μεώση αξίας οχήματος, έξοδα μετακινήσεων μέχρι επισκευής αυτοκινήτου και ότι άλλο μου κατέβηκε με πήραν το ίδιο απόγευμα να μου πουν ότι θα με αποζημιώσουν πλήρως. Το ζητούμενο νομίζω, εφ'όσον πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, είναι να μη μασήσεις και να το φτάσεις μέχρι τα άκρα, κι ας είναι δικαστήριο. Ακριβώς ! ότι είπα μερικά posts πίσω και για τέτοιες πειτπώσεις έχω φροντίσει να χω νομική προστασία . Όχι απο την ασφαλιστική . Δεν γίνεται να κυνηγήσεις την ασφαλιστική σου με την δικιά της νομική καλυψη όταν στο παίξουν ιστορία ή τα κάνουν πλακάκια με την άλλη ασφαλιστική και πάρεις αποζημίωση ψύχουλα. Έχω διπλή κάλυψη . Η κλασσική της ασφαλιστικής μου και ανεξάρτητη νομική προστασία απο την DAS . 1
Knight of Mercy Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Η περίπτωση που διηγήθηκα ειναι πολύ απλή. Αυτοκίνητο χάνει τον έλεγχο και χτυπάει κοπέλα στο πεζοδρόμιο. Η ασφαλιστική του θύτη λέει οτι η κοπέλα στεκόταν σε σημείο μπροστά απ το φανάρι και όχι απο πίσω ωστε να προστατευτεί. Μιλάμε για αστεία πράγματα αλλά προφανως έχουν ψάξει παραθυράκια. Οποτε καλυπτουν μονο ένα μικρό ποσό. Αναλαμβάνουν δηλαδη την ευθυνη, αλλά οχι εξ ολοκληρου. Οπως και να το θέσεις έχει πλάκα. Οπως επισης πλάκα έχει το να σου διαλύει ο άλλος το αμαξι και η ασφαλιστικη του να σου δινει 1000 ευρω ξέρω γω διοτι τοσο το κοστολογεί. Εσυ ομως μένεις χωρις αμάξι. Αν η Ασφαλιστική που αναφέρεςι είναι "μικρή" ή ΕΠΥ, τότε να είσαι βέβεβαιος ότι ισχύει ότι έγραψαν οι παραπάνω. Προσπαθεί δηλαδή να δεί τι μπορεί να γλυτώσει ή να "πάει" την υπόθεση χρονικά πίσω. Αν είναι "μεγάλη" τότε η βέλτιστη λύση είναι να πάτε πρώτα απ΄ όλα σε δικηγόρο για να ελέγξετε την ορθότητα των ισχυρισμών της. Ατυχώς πολλές φορές τεκμηριώνεται η συνυπαιτιότητα. ή υπάρχουν δεδικασμένα στα οποία "πατάνε". Αν όντως "ανεβάσεις" τους ισχυρισμούς, θα σου απαντήσω πιό εξειδικευμένα. Νομικά θα κινηθεί η κοπέλλα, ούτως ή άλλως και όπως ορθά αναφέρθηκε εναντίον τόσο του υπαιτίου όσο και της Ασφαλιστικής του Εταιρείας. Αν ο υπαίτιος έχει καταθέσει Δήλωση Ατυχήματος, αθωώνεται στην έναρξη της διαδικασίας και συνεχίζεται η εκδίκαση της Ασφαλιστικής. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το ποσό της αποζημίωσης (απαίτηση) είναι σημαντικό, να επιλέξετε σοβαρό "ειδικό" δικηγόρο, γιατί το ίδιο θα κάνει και η Ασφαλιστική (για να γλυτώσει) Ολα τα παραπάνω, εφ' όσον δεν προκύπτει μέθη, χρήση ουσιών κ.ά. λόγοι (βλ. Εξαιρέσεις) του υπαιτίου. Σε αυτή τη περίπτωση η Ασφαλσιτική πληρώνει κανονικά και αναγωγικά τα ζητά απο τον υπαίτιο. Οσον αφορά την Εμπορική Αξία του ασφαλισμένου οχήματος, αντικείμενο καθημερινής αντιπαράθεσης, καλό θα ήταν να ελέγξει ο Ασφαλισμένος τον Πράκτορά του γιατί συνήθως δεν γίνεται απομείωση Αξίας για να διατηρηθούν τα ασφάλιστρα (όσο και οι προμήθειες) όσο το δυνατόν σταθερά. Η Εταιρεία δεν δύναται να μειώνει αυτόματα την αξία κάθε οχήματος (βλ. Ορους) Οταν προκύπτουν παρόμοια θέματα, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι υφίσταται υποχρεωτική κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων για το σύνολο των ενεργειών του διαμεσολαβούντα, αν ευθύνεται φυσικά ο ίδιος, άρα είναι διεκδικήσιμη η όποια διαφορά. Πάντως υφίσταται δεδικασμένο σύμφωνα με το οποίο η Ασφαλιστική Εταιρεία οφείλει να αποζημιώσει το σύνολο της Εμπορικής Αξίας, αφού βάσει αυτής εισέπραξε ασφάλιστρα (εκεί όμως παίζουν με τα σώστρα). Περισσότερα με ΠΜ. Υ.Γ. 1. Αυτό το μπροστά απο το φανάρι, δεν μου ακούγεται ως "πάνω στο πεζοδρόμιο" ..................... 2. Η διακομιδή απο το ΕΚΑΒ έγινε σε Δημόσιο Νοσοκομείο προφανώς το οποίο και έχει καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα (ιατρικά) τα οποία λογικά καταγράφοντα ιστην Προανάκριση (ΤΟΤΑ). Η τραυματίας πως κατέληξε σε ιδιωτική κλινική για την αποθεραπεία της? Υπέγραψε και έφυγε ή έλαβε εξιτήριο και έκανε νέα εισαγωγή και με τι χρονική διαφορά?
mindreader Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Να φανταστω οτι οι ιδιες λαμογιες γινονται και οταν γινει ατυχημα και τραυματιστει ο οδηγος; Γιατι υπαρχει καλυψη που λεει για τραυματισμο ή και θάνατο οδηγου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα