Apostolis.Ch Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα , έχω το pc μου 1μιση χρόνο περίπου και είπα να του δώσω λίγη παραπάνω RAM από 8gb σε 16gb . Έχει λοιπόν 2 4άρες hyperx hx421c14fb/4 και πήγα να του προσθέσω ένα kit που είχα πάρει σε κάποια φάση με crazy sundays hx421c14fbk2/8 .Με το που τις κουμπώσω τρώω μπλε οθόνη μετά το windows loading screen. λειτουργικό windows 7 home premium mobo gigabyte z170x gaming 3 : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5497#ov cpu τον skylake 6600k τις 2 4άρες τις είχα στα κόκκινα socket και με το που έβαλα τις άλλες 2 στα μαύρα άρχισαν οι μπλε οθόνες. Μόλις τις αφαίρεσα άνοιξε κανονικά. Καμιά ιδέα ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα; Και οι 4 είναι από 4 gb και 2133 mhz, μου διέφυγε κάτι;
UsualSuspect__ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Επειδή δεν είναι ίδιες και οι 4 λογικά. Δεν θα απάνταγα καν αφού δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά είδα πως δεν απάντησε κανείς.. Για βάλε μόνο τις καινούριες να δεις αν σου πετάξει bsod. 1
jumaru99 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 1) Αν έχεις κάνει overclock το απενεργοποιείς! 2) Δοκιμάζεις μόνο με τις νέες. Αν δεν παίξουν στο μαύρα slots που λες, δοκίμασέ τες στα άλλα. Αν είναι οκ τότε:3) Βάζεις τις άλλες στα άλλα slots και βλέπεις. Αν δεν παίξουν οι νέες στο βήμα 2, τότε τσεκάρε συμβατότητα από τον κατασκευαστή της μητρικής, ή τις πας πίσω για RMA(πιθανότατα νεκρές). Αν παίζουν αλλά όχι όλες μαζί... τότε επέστρεψέ κ πάρε άλλες συμβατές με τις πρώτες.
Apostolis.Ch Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Επειδή δεν είναι ίδιες και οι 4 λογικά. Δεν θα απάνταγα καν αφού δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά είδα πως δεν απάντησε κανείς.. Για βάλε μόνο τις καινούριες να δεις αν σου πετάξει bsod. Έβαλα μόνο τις 2 καινούριες (hx421c14fbk2/8) και ανοίγει κανονικά με 8gb 1) Αν έχεις κάνει overclock το απενεργοποιείς! 2) Δοκιμάζεις μόνο με τις νέες. Αν δεν παίξουν στο μαύρα slots που λες, δοκίμασέ τες στα άλλα. Αν είναι οκ τότε: 3) Βάζεις τις άλλες στα άλλα slots και βλέπεις. Αν δεν παίξουν οι νέες στο βήμα 2, τότε τσεκάρε συμβατότητα από τον κατασκευαστή της μητρικής, ή τις πας πίσω για RMA(πιθανότατα νεκρές). Αν παίζουν αλλά όχι όλες μαζί... τότε επέστρεψέ κ πάρε άλλες συμβατές με τις πρώτες. 1) Δεν έχω κάνει ακόμα oc 2) Τις έβαλα, λειτουργούν κανονικά 3) Αν βάλω και τις 4 μαζί τρώω bsod. Άφησα κενό το μαύρο slot απ΄τη μεριά του επεξεργαστή και έχω 12gb, αν και έφαγα μερικά bsod μέχρι την πρώτη εκκίνηση. Συμπέρασμα δεν έχουν πρόβλημα ούτε οι ραμ μεμονομένα, ούτε τα sockets. Μου φαίνεται το πρόβλημα περιορίζεται στο αν έχω ΚΑΙ ΤΑ 4 SOCKET γεμάτα την ίδια στιγμή... Αν και μπήκα στο bios και με τις 4 ram κουμπωμένες και το bios αναγνώριζε 16gb ... Καμιά άλλη ιδέα; Αλλιώς θα συμβιβαστώ με 12gb και τη μία 4άρα αχρησιμοποίητη
duffyduck Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Αν εχεις φορτωσει XMP profile, απενεργοποιησε το. Αστα ολα στο auto. Μπορεις να κανεις στο BIOS load defaults. Βαλες τις νεες στα κοκκινα και τις παλιες στα μαυρα. Δες αν υπαρχει η δυνατοτητα στο BIOS να ρυθμισεις τις μνημες σε χαμηλοτερη συχνοτητα. Θα μπορουσες επισης να κανεις BIOS update, αλλα δεν ξερω αν θα βοηθησει. Παντως αν ειναι να κανεις BIOS update, τοτε πριν το κανεις βαλε μονο τις παλιες μνημες και κανε load BIOS defaults (μεσα απο το BIOS). 1
EddieObscurant Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 1) Εγκατέστησε το τελευταιο bios update και εγκατέστησέ το. Αν το προβλημα παραμένει, 2) Δοκίμασε μόνο με το ένα ζευγάρι μνήμες στις μαύρες θύρες για να διαπιστώσεις ότι δεν εχουν προβλημα οι μαύρες. 3) Αύξησε ένα 10% το ρεύμα σε μνήμες και vtt και δες διορθώθηκε. Κατα πάσα πιθανότητα ο memory controller θέλει παραπανω ρεύμα για 4 modules. πχ αν το vtt ειναι στο 1.1 πήγαινε το στο 1,2v
STORM1978 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Λογικό να ζορίζεται περισσότερο ο mem controller με 4 dimms οπότε μάλλον λίγο παραπάνω ρεύμα και θα λυθεί το πρόβλημα.
Alexlooker Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Επειδή δεν είναι ίδιες και οι 4 λογικά. Δεν θα απάνταγα καν αφού δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά είδα πως δεν απάντησε κανείς.. Για βάλε μόνο τις καινούριες να δεις αν σου πετάξει bsod. εγω ειμαι σιγουρος. 1
panoskatos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Λογικό να ζορίζεται περισσότερο ο mem controller με 4 dimms οπότε μάλλον λίγο παραπάνω ρεύμα και θα λυθεί το πρόβλημα. Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα !
STORM1978 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα !Μιας και δεν έχω σχέση με την πραγματικότητα ως τεχνικός γαρ, για εξήγησε μου το γιατί για να μάθουμε όλοι μαζί? 1
Alexlooker Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα ! Μην του το πεις! (ο καθενας με τις γνώσεις του)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα