UsualSuspect__ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δεν μπορώ να πω ότι βοήθησε ιδιαίτερα το βίντεο. Δεν φαίνεται πουθενά CPU utilization σε % και ακόμα και αν φαινόταν κλείνεις τα προγράμματα σε 0.1 nanosecond και δεν προλαβαίνει να φανεί τίποτα. Φαίνεται ότι το κόλλημα υπάρχει μόνο στον MPC και είναι και το μόνο πρόγραμμα που πρόλαβα να δω ότι ανεβάζει το core της GPU, άρα παίζει hardware acceleration. Έχεις βάλει στα Power Options εκεί που λέει πότε να κλείνει τον δίσκο στο Never και κάτι settings για PCI Power Management στο off; Δοκίμασα κ άλλες φορές με vlc, bsplayer κτλ, απλά δεν είχα κάνει record εκείνη την φορά. Ναι, τα έβαλα αυτά στο power plan. Μόλις το ξανά κάνει θα ξανά ποστάρω να δεις cpu utilization κτλ. Όταν το ξανά κάνει, λέω να κάνω disable device στην κάρτα γραφικών και να δοκιμάσω να ανοίξω κάτι. Έχω την εντύπωση πως φταίει αυτή.
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Τσέκαρα μόλις. Μια χαρά είναι και τα 2 καλώδια. Να, έτσι είναι και μένα (και πολύ καλύτερα μάλιστα) βαριέμαι να βγάλω φωτο τώρα Δεν είναι ακριβώς μια χαρά περνάνε όλα μαζι με το ρεύμα ζουληγμένα + τα ζιπάκια που παίζει να είναι σφιχτά και είναι πολύ μεγάλα σε μηκος και τα απλά που παίζει να ειναι φθηνά και άρα προβληματικά. Επίσης μπορεί να ζουλιέται το καλώδιο των HDD που είναι κάθετα με το πίσω καπάκι του κουτιού. έχεις κανένα κοντό καλώδιο καινούργιο να τους βγάλεις απο εκει και να τους βάλεις μπροστά στα πρόχειρα για μερικές μέρες να δούμε αν κάνει τα ίδια; Αν δεν μπορείς για όλους τους δίσκους τότε κάντο τουλάχιστον για αυτόν που έχει τα αρχεία βίντεο και ακόμη καλύτερα αν μπορείς να το κάνεις και για αυτόν που τρέχει το OS
UsualSuspect__ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δεν είναι ακριβώς μια χαρά περνάνε όλα μαζι με το ρεύμα ζουληγμένα + τα ζιπάκια που παίζει να είναι σφιχτά και είναι πολύ μεγάλα σε μηκος και τα απλά που παίζει να ειναι φθηνά και άρα προβληματικά. έχεις κανένα κοντό καλώδιο καινούργιο να τους βγάλεις απο εκει και να τους βάλεις μπροστά στα πρόχειρα για μερικές μέρες να δούμε αν κάνει τα ίδια; Δηλαδή και τα 6 καλώδια που έχω είναι προβληματικά; Απίθανο. Επίσης δεν τα έχω βάλει σε ζιπάκια γιατί δεν χρειάστηκε καν. Παράξενα πράγματα.
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μπες σε ασφαλη λειτουργια και ανοιξε βιντεο να δεις τι γινεται. Αν παιζει νορμαλ-ψιλονορμαλ τεσπα, τοτε μαλλον κοιτας την καρτα κτλ.. Η΄ αν μπορεις βαλε μια αλλη καρτα γραφικων ετσι να δεις κι εκει τι παιζει..
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δηλαδή και τα 6 καλώδια που έχω είναι προβληματικά; Απίθανο. Επίσης δεν τα έχω βάλει σε ζιπάκια γιατί δεν χρειάστηκε καν. Παράξενα πράγματα. δεν μίλησα και για τα 6(αν και δεν είναι τόσο απίθανο όσο νομίζεις ειδικά αν μιλάμε για τα φθηνά) φτάνει να υπάρχει θέμα στο ένα που συνδέει τον δίσκο που έχει τα αρχεία βίντεο και αυτόν σου είπα να βγάλεις.... απλά καλό θα ήταν για 100% να έβγαζες μαζί και αυτόν με το OS.. όσο για τα ζιπάκια στην φωτό φαίνεται να έβαλες μπόλικα εκτός αν δεν ειναι απο το PC σου... τέλος ειναι πολύ μεγάλα σε μήκος(οσο μεγαλύτερα σε μήκος τόσο εξασθενεί το σήμα) και περνάνε απο τα καλώδια με το ρεύμα, όταν ένας αγωγός όπως πχ ενα απλό χάλκινο καλώδιο διαπερνάται απο ρεύμα δημιουργείται κατα μήκος του ένα μαγνητικό πεδίο ανάλογο της έντασης του ρεύματος τα καλώδια τροφοδοσίας(του τροφοδοτικού δηλαδή) έχουν κατα πολύ μεγαλύτερη ταση απο τα καλώδια data (τέτοια είναι τα sata cables) και άρα το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται ειναι αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερο απο αυτό των data cables (ειδικά αν το σήμα είναι ήδη εξασθενισμένο όπως είπαμε πιο πάνω) και αν ειναι φθηνά χωρίς shielding και διπλά δίπλα το μαγνητικό πεδίο των καλωδίων του τροφοδοτικού μπορεί να επηρεάσει έστω και ελάχιστα την κυκλοφορία των σημάτων στο sata και αυτό μπορεί να φταίει για τα CRC errors του σκληρού σου γιατι ο σκληρός σου βγάζει σφάλματα αυτό μας το έδειξε το πρόγραμμα τώρα ψάχνουμε την αιτία αν δεν ειναι το καλώδιο τότε οι επόμενοι υποψήφιοι ειναι ο controller της μητρική ή η πλακέτα του σκληρού γιαυτο πρώτα τσέκαρε τα καλώδια μιας και αυτά φαίνεται να είναι υποψήφια ειδικά απο την στιγμή που εκείνα που ειναι κόντρα στο καπάκι του κουτιού δεν είναι γωνίες και έτσι ζουλιούνται παραπάνω επειδή βγαίνουν προς τα έξω τέλος το sata spec ειναι με το ζόρι 1m μήκος... και αυτά που έχεις φαίνονται να είναι πάνω απο 60 πόντους
UsualSuspect__ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 δεν μίλησα και για τα 6(αν και δεν είναι τόσο απίθανο όσο νομίζεις ειδικά αν μιλάμε για τα φθηνά) φτάνει να υπάρχει θέμα στο ένα που συνδέει τον δίσκο που έχει τα αρχεία βίντεο και αυτόν σου είπα να βγάλεις.... απλά καλό θα ήταν για 100% να έβγαζες μαζί και αυτόν με το OS.. όσο για τα ζιπάκια στην φωτό φαίνεται να έβαλες μπόλικα εκτός αν δεν ειναι απο το PC σου... τέλος ειναι πολύ μεγάλα σε μήκος(οσο μεγαλύτερα σε μήκος τόσο εξασθενεί το σήμα) και περνάνε απο τα καλώδια με το ρεύμα, όταν ένας αγωγός όπως πχ ενα απλό χάλκινο καλώδιο διαπερνάται απο ρεύμα δημιουργείται κατα μήκος του ένα μαγνητικό πεδίο ανάλογο της έντασης του ρεύματος τα καλώδια τροφοδοσίας(του τροφοδοτικού δηλαδή) έχουν κατα πολύ μεγαλύτερη ταση απο τα καλώδια data (τέτοια είναι τα sata cables) και άρα το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται ειναι αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερο απο αυτό των data cables (ειδικά αν το σήμα είναι ήδη εξασθενισμένο όπως είπαμε πιο πάνω) και αν ειναι φθηνά χωρίς shielding και διπλά δίπλα το μαγνητικό πεδίο των καλωδίων του τροφοδοτικού μπορεί να επηρεάσει έστω και ελάχιστα την κυκλοφορία των σημάτων στο sata και αυτό μπορεί να φταίει για τα CRC errors του σκληρού σου γιατι ο σκληρός σου βγάζει σφάλματα αυτό μας το έδειξε το πρόγραμμα τώρα ψάχνουμε την αιτία αν δεν ειναι το καλώδιο τότε οι επόμενοι υποψήφιοι ειναι ο controller της μητρική ή η πλακέτα του σκληρού γιαυτο πρώτα τσέκαρε τα καλώδια μιας και αυτά φαίνεται να είναι υποψήφια ειδικά απο την στιγμή που εκείνα που ειναι κόντρα στο καπάκι του κουτιού δεν είναι γωνίες και έτσι ζουλιούνται παραπάνω επειδή βγαίνουν προς τα έξω τέλος το sata spec ειναι με το ζόρι 1m μήκος... και αυτά που έχεις φαίνονται να είναι πάνω απο 60 πόντους Το έγραψα πως δεν είναι απ το pc μου και πως τα δικά μου είναι σε καλύτερη φάση Μπες σε ασφαλη λειτουργια και ανοιξε βιντεο να δεις τι γινεται. Αν παιζει νορμαλ-ψιλονορμαλ τεσπα, τοτε μαλλον κοιτας την καρτα κτλ.. Η΄ αν μπορεις βαλε μια αλλη καρτα γραφικων ετσι να δεις κι εκει τι παιζει.. Δεν το κάνει πάντα. Πρέπει να περάσει αρκετή ώρα για να το παρουσιάσει το πρόβλημα.
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Το έγραψα πως δεν είναι απ το pc μου και πως τα δικά μου είναι σε καλύτερη φάση Δεν το κάνει πάντα. Πρέπει να περάσει αρκετή ώρα για να το παρουσιάσει το πρόβλημα. Ωραία στο δεύτερο screenshot σου(κάτω με την κίτρινη ταμπέλα και το θαυμαστικό) υπάρχει όμως ένα σφάλμα σίγουρα αυτό δεν ειναι διαπραγματεύσιμο υπάρχει...βρίσκεται επαναλαμβάνω κάτω κάτω αυτό το σφάλμα σημαίνει ή ότι υπάρχει θέμα με την καλωδίωση ή ότι υπάρχει θέμα με τον κοντρόλλερ της μητρικής ή ότι υπάρχει θέμα με την πλακέτα του σκληρού (το PCB εννοώ) διαλέγεις και παίρνεις το πρόβλημα σαν πρόβλημα ειναι υπαρκτό εκτός αν και αυτό το screenshot δεν ειναι δικό σου και δεν το διάβασα και αυτό... απο εκει και πέρα αν βαριέσαι να κάνεις το troubleshooting για να δουμε τι απο τα 3 είναι δικαίωμα σου just saying.
UsualSuspect__ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Ωραία στο δεύτερο screenshot σου(κάτω με την κίτρινη ταμπέλα και το θαυμαστικό) υπάρχει όμως ένα σφάλμα σίγουρα αυτό δεν ειναι διαπραγματεύσιμο υπάρχει...βρίσκεται επαναλαμβάνω κάτω κάτω αυτό το σφάλμα σημαίνει ή ότι υπάρχει θέμα με την καλωδίωση ή ότι υπάρχει θέμα με τον κοντρόλλερ της μητρικής ή ότι υπάρχει θέμα με την πλακέτα του σκληρού (το PCB εννοώ) διαλέγεις και παίρνεις το πρόβλημα σαν πρόβλημα ειναι υπαρκτό εκτός αν και αυτό το screenshot δεν ειναι δικό σου και δεν το διάβασα και αυτό... απο εκει και πέρα αν βαριέσαι να κάνεις το troubleshooting για να δουμε τι απο τα 3 είναι δικαίωμα σου just saying. Μα δοκίμασα και με τον HDD εκτός και πάλι το έκανε.. Δεν είναι οτι βαριέμαι ρε συ, απλά τα έχω κάνει τα περισσότερα σε άκυρες στιγμές και δεν είδα κάποια αλλαγή.
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μα δοκίμασα και με τον HDD εκτός και πάλι το έκανε.. Δεν είναι οτι βαριέμαι ρε συ, απλά τα έχω κάνει τα περισσότερα σε άκυρες στιγμές και δεν είδα κάποια αλλαγή. Τα αρχεία όμως τα πήρες απο τον HDD και τα αντέγραψες στον SSD οπότε μπορεί να υπάρχουν κακά bit ήδη μέσα τους λόγω του HDD.. πχ αν αντιγράψεις ενα μουσικό κομμάτι απο μια παλιά κασέτα σε ένα CD επειδή η πηγή (κασέτα) δεν είχε ποιοτικό ήχο έτσι και το CD δεν θα έχει ποιοτικό ήχο και ας μπορεί να έχει καλύτερο ήχο σαν CD γενικά... Τωρα αυτό μπορεί να μεταφράζεται με 1002 τρόπους στην περίπτωση σου πχ το απλο default app των windows 10 να τα παραβλέπει γιατι δεν έχει την ίδια διαδικασία ανάγνωσης αρχείων που έχουν οι άλλοι πιο σοβαροί media players. τέλος ακόμη και να μην σχετίζεται με το πρόβλημα σου όσο αφορά το άνοιγμα των βίντεο δεν σημαίνει πως δεν έχεις και αυτο το πρόβλημα στο PC σου πιο συγκεκριμένα απο δίπλα σε δεκαεξαδικό σου λέει πόσες φορές εμφανίστηκε και το 43F0B σημαίνει 278283 άρα έβγαλε 278283 CRC errors δεν ειναι τραγικός αριθμός αλλά δεν τα λες και λίγα... Απο εκει και πέρα αυτό που μπορείς να κάνεις για να σιγουρέψεις πως με το θέμα του τοπικ δεν έχει σχέση το πρόβλημα του WD HDD σου ειναι να κατεβάσεις ενα επεισόδιο της σειράς πο το internet και να το αποθηκεύσεις απευθείας στον SSD και να δεις αν κάνει το ίδιο. 1
UsualSuspect__ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Τα αρχεία όμως τα πήρες απο τον HDD και τα αντέγραψες στον SSD οπότε μπορεί να υπάρχουν κακά bit ήδη μέσα τους λόγου του HDD.. πχ αν αντιγράψεις ενα μουσικό κομμάτι απο μια παλιά κασέτα σε ένα CD επειδή η πηγή (κασέτα) δεν είχε ποιοτικό ήχο έτσι και το CD δεν θα έχει ποιοτικό ήχο και ας μπορεί να έχει καλύτερο ήχο σαν CD γενικά... Τωρα αυτό μπορεί να μεταφράζεται με 1002 τρόπους στην περίπτωση σου πχ το απλο default app των windows 10 να τα παραβλέπει γιατι δεν έχει την ίδια διαδικασία ανάγνωσης αρχείων που έχουν οι άλλοι πιο σοβαροί media players. τέλος ακόμη και να μην σχετίζεται με το πρόβλημα σου όσο αφορά το άνοιγμα των βίντεο δεν σημαίνει πως δεν έχεις και αυτο το πρόβλημα στο PC σου πιο συγκεκριμένα απο δίπλα σε δεκαεξαδικό σου λέει πόσες φορές εμφανίστηκε και το 43F0B σημαίνει 278283 άρα έβγαλε 278283 CRC errors δεν ειναι τραγικός αριθμός αλλά δεν τα λες και λίγα... Απο εκει και πέρα αυτό που μπορείς να κάνεις για να σιγουρέψεις πως με το θέμα του τοπικ δεν έχει σχέση το πρόβλημα του WD HDD σου ειναι να κατεβάσεις ενα επεισόδιο της σειράς πο το internet και να το αποθηκεύσεις απευθείας στον SSD και να δεις αν κάνει το ίδιο. Κατέβασα youtube video απευθείας στον ssd όταν δεν ήταν ο hdd πάνω και πάλι έκανε το ίδιο, άρα ακυρώνεται. Θα το δοκιμάσω όμως πάλι μόλις μου το ξανά κάνει για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στην αρχή νομίζαμε πως φταίει η soundblaster Z και την έβγαλα εκτός (μαζί με drivers) και το ξανά έκανε τελικά. Την επόμενη φορά που θα το κάνει, θα κάνω disable device την vga από περιέργεια να δω αν θα το κάνει και μετά θα κάνω τα βήματα που έχεις πει μέχρι στιγμής. Αναμένουμε !
albabis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 επειδή μερικές φορές ξεχνάμε τα απλά και δεν είδα πιο πάνω να το αναφέρεις, έχεις καθαρίσει τον ανεμιστήρα της GPU και έχεις βάλει pad ή θερμοαγώγιμη καινούργια σωστά?
UsualSuspect__ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 επειδή μερικές φορές ξεχνάμε τα απλά και δεν είδα πιο πάνω να το αναφέρεις, έχεις καθαρίσει τον ανεμιστήρα της GPU και έχεις βάλει pad ή θερμοαγώγιμη καινούργια σωστά? 3 μήνες την έχω την κάρτα, δεν έχει θέματα θερμοκρασίας. Ούτε βρώμικα φανς Γενικά το pc είναι καινούριο και σε άριστη κατάσταση.
cpc464 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα Γιατί στην υπογραφή σου την μνήμη την λέει single channel?, έχεις ένα dimm? εγώ θα δοκίμαζα απο κάποιον φίλο ένα dual σετ να δώ άν συνεχιζόταν το πρόβλημα, επίσης θα έμπαινα στο site της asrock να βρώ άν υποστηρίζεται η μνήμη που έχω. http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20AB350%20Gaming%20K4/#Memory 1
EktaktiSimetoxi Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα Γιατί στην υπογραφή σου την μνήμη την λέει single channel?, έχεις ένα dimm? εγώ θα δοκίμαζα απο κάποιον φίλο ένα dual σετ να δώ άν συνεχιζόταν το πρόβλημα, επίσης θα έμπαινα στο site της asrock να βρώ άν υποστηρίζεται η μνήμη που έχω. http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20AB350%20Gaming%20K4/#Memory Ναι και μάλιστα τρέχει με πολύ μεγάλα clocks και η μνήμη παίζει να φταίει βάλε μια ίδια (ή ένα άλλο ζευγάρι ίδιες) ρύθμιζε τα ρολόγια και τσέκαρε να δεις διαφορά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα