orestis000 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Πριν μερικές μέρες αλλάξαμε σύνδεση από adsl σε vdsl. Ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με Ethernet δουλεύει κανονικά. Οι υπόλοιποι υπολογίστες κ κινητά που συνδέονται με wifi είτε απευθείας από το router ειτε από το access point μπορει να δουλευουν, μπορεί και οχι. Για παράδειγμα εχτές το βράδυ το λάπτοπ μου να κατεβάζει τορρεντ με 2 mb/s και το κινητό μου να συνδέεται στο wifi αλλά να μην μπορεί να ανοίξει καμιά σελίδα Τι φταίει;
isay Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Διευκρίνησε μας κάτι. Συνδέσου στο Internet ασύρματα και ενσύρματα, οπως πχ το παραδειγμα που εγραψες ΚΑΙ κλείσε τελειως το torrent client (οχι απλή ελαχιστοποιηση αλλά κλείσιμο τελειως). Περιμενε 10-20 δευτερολεπτα και πες μας πως ειναι το wifi. Αν τρέχει και αλλου torrent client (π.χ. σε αλλο μηχανημα, κλεισε το, δηλαδή να ειναι παντου κλειστό) Ανοιξε πάλι το torrent client, περιμενε 3-4 λεπτά και δοκίμασε πάλι το wifi. Πες μας τωρα πως ειναι το wifi. Δηλαδή πες μας πως ειναι το wifi με κλειστά torrents και με ανοιχτά torrents
orestis000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 το παράδειγμα με το torrent το έγραψα για να δείξω ότι η σύνδεση είναι πολύ γρήγορη στο ένα μηχάνημα και στο άλλο δεν μπαίνει καν... το ίδιο πράγματα παρατηρώ και χωρίς τορεντ... δλδ στον ίδιο χώρο(και εκεί που είναι το αρχικό ρούτερ αλλά και εκε΄ι που είναι το access point) ένα λάπτοπ να μπαινει και το κινητό να μην μπαίνει
isay Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Φίλε μου αν δεν βοηθήσεις με πληροφορίες δεν γινεται να λάβεις βοήθεια. Μπορεί εσύ να ξέρεις την τοπολογία του δικτύου και τι συνδεσεις εχεις πάνω αλλά με το να λες εχω ενα router, ενα access point και με το torrent δεν εχω wifi δεν βγαίνει άκρη. Ενδεικτικά Ποια ειναι τα router, access point; Πως τα εχεις σετάρει; Bridge; Wps; Το access pont δίνει clone ασύρματο δίκτυο ή διαφορετικό ssid ; Τα gateway ειναι διαφορετικά; Που τρέπει ο dhcp server; Στο router; Στο access point; Και στα δυο; Αν και στα δυο, εχουν διαφορετικό ip pool; Οι συσκευές που εχεις τι λειτουργικό έχουν (γενικα) Το wifi προβλημα στο κάνει οταν συνδεονται ασυρματα στο router ή στο access point; Στις συσκευες εχει αυτοματο dhcp ή καρφωτές ip/dns; κλπ κλπ Κάποια απο τα παραπάνω ειναι εσφαλμένα, αλλά μπορεί και η λύση στο προβλημα, αλλά αν δε δώσεις στοιχεία, μην περιμενεις να εχουμε μαντικες ικανοτητες να μαντέψουμε το προβλημα. Η λύση μπορεί να ειναι ενα απλό restart ή ενα reset ή ειδικές ρυθμίσεις. Δοκιμή: Βγάλε απο την πρίζα και αποσυνδεσε το ethernet του access point Κάνε επανεκκίνηση στο router (ή έστω βγάλε το απο την πρίζα για 10 δευτερα) Συνδεσου ενσυρματα και ασυρματα στο router και κανε δοκιμές για 10 λεπτα. Εχεις προβλήματα; Παιζουν όλα; Θεωρώ δεδομένο οτι όση ωρα κανεις δοκιμές, δεν ξεζουμίζεις τη γραμμή (π.χ. torrents, streaming, κλπ). Αν δεν εχεις προβλήματα κουμπωσε και αναψε το access point και κάνε διαφορες δοκιμές (ασυρματα και απο router και απο access point) παλι για 10-20 λεπτα. Δώσε αποτελέσματα και στοιχεία και βλέπουμε το επομενο βήμα.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Εγώ πιστεύω οτι έβγαλες τον ενα ρουτερ και απλα έβαλες τον άλλο, χωρίς να σεταρεις τίποτα, έτσι είναι;
orestis000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 το είχε σετάρει ο τεχνικός του οτέ. πριν μερικές μέρες όλα άρχισαν να δουλεύουν χωρίς να κάνω τπτ οπότε δεν ασχολήθηκα παραπάνω ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα