Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ευχαριστώ προκαταβολικά θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση με ssh σε raspberry pi από το pc μου (windows10 and linux) το raspberry δεν βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο αλλά θέλω απομακρυσμένη πρόσβαση

Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να κάνω static ip στο raspberry ?

Χρησιμοποιώ putty

Ευχάριστο γεια τον χρόνο σας :-D

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται static ip μπορείς να κάνεις ssh και με το hostname

Οπότε αν δεν έχεις ορίσει μπορείς με το παρακάτω να του δώσεις το hostname που θέλεις

sudo vi /etc/hostname

Και βάζει το hostname που θέλεις. (Αν δεν έχεις vi , δοκίμασε με nano ή με ότι σε βολεύει)

Κοίτα μήπως χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το ssh στο raspberry δεν θυμάμαι αν έρχεται με εγκατεστημένο 

Edit : Τώρα που το ξαναδιάβασα καλύτερα , τι εννοείς δεν είναι στο ίδιο δίκτυο ? θέλεις να το χτυπάς απο έξω ? 

π.χ. απο την δουλειά στο σπίτι ?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται static ip μπορείς να κάνεις ssh και με το hostname

Οπότε αν δεν έχεις ορίσει μπορείς με το παρακάτω να του δώσεις το hostname που θέλεις

sudo vi /etc/hostname

Και βάζει το hostname που θέλεις. (Αν δεν έχεις vi , δοκίμασε με nano ή με ότι σε βολεύει)

Κοίτα μήπως χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το ssh στο raspberry δεν θυμάμαι αν έρχεται με εγκατεστημένο 

Edit : Τώρα που το ξαναδιάβασα καλύτερα , τι εννοείς δεν είναι στο ίδιο δίκτυο ? θέλεις να το χτυπάς απο έξω ? 

π.χ. απο την δουλειά στο σπίτι ?

απο την δουλειά στο σπίτι .....Ευχάριστο γεια τον χρόνο σου

Δηλαδή τι θα χρειαστεί να κάνω για να έχω πρόσβαση από το pc τις δουλειάς στο τερματικό του raspberry που είναι στο σπίτι μου … ( κατέχω μέτριες γνώσις όχι πολλά πολλά για αυτό εξηγείστε βήμα βήμα ευχαριστώ και πάλι   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...