steliosgamer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Γεια σας ευχαριστώ προκαταβολικά θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση με ssh σε raspberry pi από το pc μου (windows10 and linux) το raspberry δεν βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο αλλά θέλω απομακρυσμένη πρόσβαση Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να κάνω static ip στο raspberry ? Χρησιμοποιώ putty Ευχάριστο γεια τον χρόνο σας
tsofras Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δεν χρειάζεται static ip μπορείς να κάνεις ssh και με το hostname Οπότε αν δεν έχεις ορίσει μπορείς με το παρακάτω να του δώσεις το hostname που θέλεις sudo vi /etc/hostname Και βάζει το hostname που θέλεις. (Αν δεν έχεις vi , δοκίμασε με nano ή με ότι σε βολεύει) Κοίτα μήπως χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το ssh στο raspberry δεν θυμάμαι αν έρχεται με εγκατεστημένο Edit : Τώρα που το ξαναδιάβασα καλύτερα , τι εννοείς δεν είναι στο ίδιο δίκτυο ? θέλεις να το χτυπάς απο έξω ? π.χ. απο την δουλειά στο σπίτι ?
steliosgamer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δεν χρειάζεται static ip μπορείς να κάνεις ssh και με το hostname Οπότε αν δεν έχεις ορίσει μπορείς με το παρακάτω να του δώσεις το hostname που θέλεις sudo vi /etc/hostname Και βάζει το hostname που θέλεις. (Αν δεν έχεις vi , δοκίμασε με nano ή με ότι σε βολεύει) Κοίτα μήπως χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το ssh στο raspberry δεν θυμάμαι αν έρχεται με εγκατεστημένο Edit : Τώρα που το ξαναδιάβασα καλύτερα , τι εννοείς δεν είναι στο ίδιο δίκτυο ? θέλεις να το χτυπάς απο έξω ? π.χ. απο την δουλειά στο σπίτι ? απο την δουλειά στο σπίτι .....Ευχάριστο γεια τον χρόνο σου Δηλαδή τι θα χρειαστεί να κάνω για να έχω πρόσβαση από το pc τις δουλειάς στο τερματικό του raspberry που είναι στο σπίτι μου … ( κατέχω μέτριες γνώσις όχι πολλά πολλά για αυτό εξηγείστε βήμα βήμα ευχαριστώ και πάλι
tsofras Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 ότι σου έγραψε ο jim στο άλλο ποστ http://www.insomnia.gr/topic/652716-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-ssh-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-rasberry/
steliosgamer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 ότι σου έγραψε ο jim στο άλλο ποστ http://www.insomnia.gr/topic/652716-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-ssh-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-rasberry/ thx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα