Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ απάντησα στον καλοπροαίρετο @Radio περιγράφοντας την δική μου εμπειρία,σχεδόν σε όλα τα socket.

Φυσικά το ιδιο μπορεί να κανει ο καθένας απο εμάς και ο TS να αποφασίσει τι του κάνει.

Κανείς δεν θα τον πιάσει απο το λαιμό να του πει που να διαθέσει τα χρήματα του γιατι θέλω να πιστευω ότι και κάνεις μας,

δεν έχει κέρδος απο αυτό.

Φυσικά ο TS είναι υποχρεωμένος να το ψάξει και μόνος του πριν καταλήξει και ν'αποφασισει.

Εγώ εχω πάρει τις προσωπικές μου αποφάσεις όπως τις περιέγραψα,και στους Ryzen 2 ίσως πάλι να ξαναδώσω την ευκαιρία στην AMD.

επειδή λοιπόν είναι και σημαντικό να δίνουμε εναλλακτικές,εγω στους νεους editors τους λεω να ριξουν μια ματια και στο Edius που εχει κανει αλματα στην εξελιξη του και γενικα να ψαχτει με οσες πιο πολλες εναλλακτικές λυσεις πέραν της Adobe μπορεί.

• Like 3
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι σύμφωνα με αυτό που ο King παραμένει ο 7700k που είναι 10 ευρώ πάνω από τον 1700 και 40 κάτω από τον 1700x

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-1-1-CPU-Comparison-Skylake-X-Kaby-Lake-X-Broadwell-E-Kaby-Lake-Ryzen-7-976/

(5 Ιουλίου βγήκε το άρθρο)

Φυσικα και να επενδυσει σε μια νεκρη πλατφόρμα. Ειναι οτι πρεπει για future proofing.

Πρόταση:

AMD R7 1700 αν κανεις OC 1700x αν οχι

ASUS Crosshair VI Hero

32GB RAM 3200 MHz

M2 ssd 512GB για working space

250 SSD για OS και προγραμματα

GPU GTX1070 ή RX580 8GB (αν βρεις σε λογικη τιμη)

Δημοσ.

Λογικη τιμη εχει η 1060 οχι η 580 την οποια να επαιρνε αν δουλευε vegas. 1070 32gb 500 m2 ssd και hero δε θα βγει το budget με κανεναν επεξεργαστη ποσο μαλλον με x και ψυκτρα εξτρα. Αν ηταν μεγαλυτερο το budget ειναι γαμω και η μητρικη και η απλα στη ram.

Δημοσ.

Τι να πω παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις συμβουλες που εχετε γραψει εως τωρα.Moviemaker σε ευχαριστω για το info που μου εδωσες για εναλλακτικα προγραμματα περα απο adobe, σιγουρα θα τα ψαξω και αυτα. Με προβληματισε η τοποθετηση σου οσον αφορα τους Ryzen και πως συμπεριφερονται τα προγραμματα επεξεργασιας σε single core που εκει υπερτερουν οι Intel. Αυτο με εβαλε σε σκεψη να περιμενω να δω τι θα γινει με τους Coffee, μιας και δεν ειναι οτι θελω και αυριο το πρωι συστημα, εχω υπομονη κανα μηνα! Αναφερθηκε ενα παιδι σε οθονη, και φυσικα ειναι πολυ σημαντικο μια καλη οθονη και ειναι στα αμεσα σχεδια να παρω μια, απλα ξεκινησα απο το συστημα και αν περισεψουν χρηματα να τα ριξω σε οθονη, αλλιως το αργοτερο θελω να πιστευω μεχρι τα Χριστουγεννα θα παρω μια (Πιθανοτητα Dell 27' IPS 1080p) 

H συνθεση που προτεινε ο φιλος narta ειναι εξαιρετικη αλλα με βγαζει πολυ πανω.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα! Αφου λοιπον πλεον εχουμε και επισημα την κυκλοφορια των Intel Coffelake στην αγορα, επανερχομαι με το θεμα που ειχα ανοιξει πριν απο λιγο καιρο και θα ηθελα μια γνωμη για στησιμο υπολογιστη με τετοιο επεξεργαστη, μιας και οπως ειχα αναφερει οτι θα περιμενα να ερθουν στην αγορα και οι νεοι επεξεργαστες της Intel.

Φιλικα Γιωργος!

Δημοσ.

Inter-tech κινέζικο χαμηλής ποιότητας, θα το άλλαζα στη θέση σου.

Δες μια σύνθεση με 8700Κ από skroutz, χωρίς κουτί και σκληρούς που θα κρατήσεις :

WeYM79s.jpg

Σε παίρνει να βάλεις και 32gb ram https://www.skroutz.gr/s/9346008/Crucial-Ballistix-Tactical-32GB-DDR4-3000MHz-BLT4C8G4D30AETA.html

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, στη κάρτα γραφικών σκεφτόμουν και υλοποίηση Gigsbyte ή Evga! Eχει τόσο μεγάλη διαφορά ο i7 από το i5! Διότι στη τιμή έχουν αρκετή και σκεφτόμουν ίσως σε i5!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, στη κάρτα γραφικών σκεφτόμουν και υλοποίηση Gigsbyte ή Evga! Eχει τόσο μεγάλη διαφορά ο i7 από το i5! Διότι στη τιμή έχουν αρκετή και σκεφτόμουν ίσως σε i5!

Δημοσ.

Eχει τόσο μεγάλη διαφορά ο i7 από το i5! Διότι στη τιμή έχουν αρκετή και σκεφτόμουν ίσως σε i5!

O i5 είναι καθαρά gaming επεξεργαστής. Στο video editing και γενικά σε productivity ο i7 έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Σκέψου ότι θα έχεις hyper threading (12 threads vs 6 του i5). Ότι πληρώνεις υπεραξία όμως ισχύει. 

Δημοσ.

Καλημέρα σας μετά από έρευνα και τις συμβουλές από τα παιδιά εδώ μέσα έχω στο μυαλό μου μια πρόταση η οποία έχει ως εξής:

Ενδεικτικά οι τιμές είναι από πλαίσιο και Skroutz :

Gigabyte Motherboard Z370 Aorus Gaming K3 (Z370/1151/DDR4) 179,90€

Intel CPU Core i7 8700K (1151/4.7 GHz/12 MB)  409.9€ 

Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 16GB Kit 3200MHz DDR4 199.90€

CoolerMaster Hyper 212 EVO 31,54€

Gigabyte VGA Geforce GTX 1060 G1 Gaming Edition 6GB 348,00€

CoolerMaster MasterBox Lite 5   54.90€

Και εναλλακτικά σκεφτόμουν και τις λύση από το site της Evga για:

EVGA SuperNOVA 650 G3, 80 Plus GOLD 650W, Fully Modular, Eco Mode with New HDB Fan, 7 Year Warranty, Includes Power ON Self Tester, Compact 150mm Size, Po (220-G3-0650-Y2) στα 110€

EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, 06G-P4-6163-KR, 6GB GDDR5, ACX 2.0 (Single Fan) (06G-P4-6163-KR) στα 290€

Θα ηθελα τη γνωμη σας για το συγκριμενο setup!

Δημοσ.

Η αρχικη μου ιδεα ειναι:

CPU: i5 8400

Μητρικη: Αsrock Z370 killer (Το ξερω πεταω χρηματα με την σειρα Ζ)

SSD: 960 Evo M2 250GB

HDD: WD Caviar blue 1TB

Τροφοδοτικο: EVGA superNOVA 650G2

case : Aerocool Aero-800

Ram: HyperX Predator 8GB DDR4 3000MHz

απο οπου βλεπεται οτι μπορουμε να κοψουμε κοβουμε!!! CPU και SSD δεν νομιζω οτι θελω να συμβιβαστω σε κατι αλλο( πχ AMD και 850evo αντιστοιχα) Νομιζω αξιζουν εκει τα εξτρα χρηματα)

Οπως γραφω και παρακατω μελλοντικα προσθετουμε αλλη μια 8αρα ram και GPU

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-750ευρω

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (Παιχνιδια(δεν εχω καποιο στο μυαλο μου καθως εκανα αποχη ενα μεγαλο διαστημα καθως ο η/υ μου δεν ηταν ικανος για παιχνιδια), ελαφρυ προγραμματισμο, office, autocad )

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (Διαθετω samsung TV monitor 23.6'' T24E390EW και μια δευτερη LG Flatron W1942S καθως με εξυπηρετει στις εργασιες μ η διπλη οθονη)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι τα εχω(τιποτα το ιδιαιτερο απλα φθηνα λειτουργικα)

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (ΟΧΙ. Σκοπος ειναι να επιτυχουμε το μικροτερο κοστος)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Το youtube ειναι ο φιλος μας. Θα το αναλαβω μονος μου

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 10 (απο kinguin μαλλον)

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Στο αρχικο build θα αρκετστω στα γραφικα του επεξεργαστη 

και στα 8gb Ram. Μελλοντικα θα προστεθει καρτα γραφικων και αλλη μια 8αρα

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> οχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> μπαα

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:-

Δημοσ.

Η αρχικη μου ιδεα ειναι:

CPU: i5 8400

Μητρικη: Αsrock Z370 killer (Το ξερω πεταω χρηματα με την σειρα Ζ)

SSD: 960 Evo M2 250GB

HDD: WD Caviar blue 1TB

Τροφοδοτικο: EVGA superNOVA 650G2

case : Aerocool Aero-800

Ram: HyperX Predator 8GB DDR4 3000MHz

απο οπου βλεπεται οτι μπορουμε να κοψουμε κοβουμε!!! CPU και SSD δεν νομιζω οτι θελω να συμβιβαστω σε κατι αλλο( πχ AMD και 850evo αντιστοιχα) Νομιζω αξιζουν εκει τα εξτρα χρηματα)

Οπως γραφω και παρακατω μελλοντικα προσθετουμε αλλη μια 8αρα ram και GPU

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-750ευρω

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (Παιχνιδια(δεν εχω καποιο στο μυαλο μου καθως εκανα αποχη ενα μεγαλο διαστημα καθως ο η/υ μου δεν ηταν ικανος για παιχνιδια), ελαφρυ προγραμματισμο, office, autocad )

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (Διαθετω samsung TV monitor 23.6'' T24E390EW και μια δευτερη LG Flatron W1942S καθως με εξυπηρετει στις εργασιες μ η διπλη οθονη)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι τα εχω(τιποτα το ιδιαιτερο απλα φθηνα λειτουργικα)

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (ΟΧΙ. Σκοπος ειναι να επιτυχουμε το μικροτερο κοστος)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Το youtube ειναι ο φιλος μας. Θα το αναλαβω μονος μου

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 10 (απο kinguin μαλλον)

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Στο αρχικο build θα αρκετστω στα γραφικα του επεξεργαστη 

και στα 8gb Ram. Μελλοντικα θα προστεθει καρτα γραφικων και αλλη μια 8αρα

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> οχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> μπαα

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:-

Καλώς τον.

Ό,τι έγραψες copy paste σε νέο δικό σου θέμα ή εδώ http://www.insomnia.gr/topic/522368-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/

Καλημέρα σας μετά από έρευνα και τις συμβουλές από τα παιδιά εδώ μέσα έχω στο μυαλό μου μια πρόταση η οποία έχει ως εξής:

Ενδεικτικά οι τιμές είναι από πλαίσιο και Skroutz :

Gigabyte Motherboard Z370 Aorus Gaming K3 (Z370/1151/DDR4) 179,90€

Intel CPU Core i7 8700K (1151/4.7 GHz/12 MB)  409.9€ 

Corsair Desktop RAM Vengeance LPX 16GB Kit 3200MHz DDR4 199.90€

CoolerMaster Hyper 212 EVO 31,54€

Gigabyte VGA Geforce GTX 1060 G1 Gaming Edition 6GB 348,00€

CoolerMaster MasterBox Lite 5   54.90€

Και εναλλακτικά σκεφτόμουν και τις λύση από το site της Evga για:

EVGA SuperNOVA 650 G3, 80 Plus GOLD 650W, Fully Modular, Eco Mode with New HDB Fan, 7 Year Warranty, Includes Power ON Self Tester, Compact 150mm Size, Po (220-G3-0650-Y2) στα 110€

EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, 06G-P4-6163-KR, 6GB GDDR5, ACX 2.0 (Single Fan) (06G-P4-6163-KR) στα 290€

Θα ηθελα τη γνωμη σας για το συγκριμενο setup!

Δεν πιστεύω να πάρεις απο πλαίσιο..

Την evga να προτιμήσεις καταρχήν απο οικονομικής πλευράς το τροφοδοτικό δύναμη.

Ψύκτρα όχι αυτή. Καταστάλαξε στο κουτί να προτείνουμε.

Μνήμες βάλε 32gb αφου σε παίρνει στα 1300€

Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί όμως λίγο με τις επιλογές σου.. Τώρα βλέπω οτι θές να πάρεις την 2717h η οποία είναι καλή για all around και gaming αλλα συνδιάζεται ιδανικά με 580 στα 330€

Παρόλα αυτά, για photo και video θα σου πρότεινα μια entry ultrasharp https://www.skroutz.gr/s/8693353/Dell-U2417H.html μαζί με 1060-1070

Διαχώρισε λίγο που θα ρίξεις το βάρος για να μην προτείνουμε αέρα πατέρα. Τελικά το budget ποιό είναι; Κουτί θα κρατήσεις;

Δημοσ.

Καλημερα και καλη Κυριακη! Radio εθχαριστω για την απαντηση! Για την οθονη και το κουτι επειδη οπως ειχα πει και αρχικα δεν τα ειχα στα αμεσα πλανα μου, αποφασισα αφου κανω κατι απο την αρχη να το κανω και σε ενα πιο συγχρονο κουτι ετσι και αλλιως το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο καπου κοντα στα 50€ με 70€. Το ιδιο για ισχυει και στην οθονη και εκει απλα επελεψα την Dell σαν μια οθονη σε αυτα τα χρηματα και με καλες κριτικες. Φυσικα ειμαι ανοιχτος και γιαυτο το εφερα και στο forum ετσι ωστε να ακουσα τις δικες σας προτασεις. 

Αυτο που λες για 32GB θα ηταν το ιδανικο απλα ειπα αφου θα αλλαξω και κουτι και monitor να μην ανεβω και αλλο και ξεφυγω.

Απο πλαισιο δεν εχω σκοπο να αγορασω ενδεικτικα εβαλα... αν και εχω ενα γνωστο μεσα που μπορει να φτιαξει τις τιμες σε καποια απο τα parts που δεν εχουν αποκλιση απο τα σοβαρα μαγαζια του Skroutz!

Φιλικα Γιωργος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...