Kyzikos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθούσατε σχετικά με ένα Pc Build για χρήση περισσότερο σε επεξεργασία video και photo, καθώς όμως να έχει και μια νότα για gaming χρήση (Όχι online, lol, wow cs) αλλά και πιο απαιτητικά games! To budjet μου είναι λίγο fexible από 1000€ έως 1300€ και τα parts που με ενδιαφέρουν (μιας και τα άλλα υπάρχουν και καλύπτομαι προς το παρόν) είναι CPU, GPU, μητρική, μνήμες 16GB+ ίσως και ένα τροφοδοτικό σε περίπτωση που τα 650W που έχω τώρα δεν είναι ικανοποιητικά. Επειδή έχω διαβάσει αρκετούς οδηγούς και με έχουν μπερδέψει λίγο θα ήθελα και τη δίκη σας γνώμη. Σημείωση θα προτιμούσα ένα Intel setup αν και από ότι έχω δει οι Ryzen ειδικά στο video έχουν πλεονέκτημα! Ευχαριστώ πολύ εκ το προτέρων!
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Καλώς τον. Κάνε copy paste τούτο και συμπλήρωσέ το i) Το ποσό που διαθέτουμε: ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Αφού έχεις δεί οτι oi ryzen έχουν πλεονέκτημα πλήν του gaming σε 1080p χώρια του οτι είναι οικονομικότερη λύση γιατί ζητάς intel άν επιτρέπεται;
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Αδελφε αυτο ακριβως που ζητας ειναι στο λεξικο μεταφρασμενο ως ryzen... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μάλλον σε πήρε ο υπνος... Πάω κι εγώ σιγά σιγά αλλα πρίν αφήνω τον οβολό μου. Βάζω απ'όλα (προαιρετικά μιας και είπες οτι τα έχεις) μένοντας στα 1300 budget φουλ κομπλέ. Κουτί https://www.skroutz.gr/s/10263516/Sharkoon-S25-V.html 46€ Τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=7985709%2C4184806%2C12550534 ~75€Μητρική http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-x370-killer-sli-retail-p-PER.528995?utm_campaign=newsletter170818&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=5-mitriki+karta&utm_content=5.2-mitriki+asrock+x370+killer+sli+retail με κωδικό προσφοράς 1733 έως 09/09 στα 132.90€Επεξεργαστής https://www.skroutz.gr/s/10627846/AMD-Ryzen-7-1700.html 311€Μνήμες https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html 138€M2 https://www.skroutz.gr/s/10160630/Samsung-960-EVO-NVMe-M-2-250GB.html 131€HDD https://www.skroutz.gr/s/4075532/Western-Digital-Caviar-Black-2TB-WD2003FZEX.html 132€Κάρτα γραφικών https://www.skroutz.gr/s/9643036/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-GV-N1060WF2OC-6GD.html 332€Σύνολο : 1298€ Για intel θα χρειαστείς εκτός απο παραπάνω λεφτά για χειρότερες αποδόσεις τα εξής για κάτι αντίστοιχοΜητρική https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=10812419%2C10788500Επεξεργαστή https://www.skroutz.gr/s/10787903/Intel-Core-i7-7700K-Box.htmlΚαι αναλόγως των γούστων στο oc https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=7619822%2C4314723%2C6398412%2C4245030%2C5282970%2C9015299 Καλημέρα!
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθούσατε σχετικά με ένα Pc Build για χρήση περισσότερο σε επεξεργασία video και photo, καθώς όμως να έχει και μια νότα για gaming χρήση (Όχι online, lol, wow cs) αλλά και πιο απαιτητικά games! To budjet μου είναι λίγο fexible από 1000€ έως 1300€ και τα parts που με ενδιαφέρουν (μιας και τα άλλα υπάρχουν και καλύπτομαι προς το παρόν) είναι CPU, GPU, μητρική, μνήμες 16GB+ ίσως και ένα τροφοδοτικό σε περίπτωση που τα 650W που έχω τώρα δεν είναι ικανοποιητικά. Επειδή έχω διαβάσει αρκετούς οδηγούς και με έχουν μπερδέψει λίγο θα ήθελα και τη δίκη σας γνώμη. Σημείωση θα προτιμούσα ένα Intel setup αν και από ότι έχω δει οι Ryzen ειδικά στο video έχουν πλεονέκτημα! Ευχαριστώ πολύ εκ το προτέρων! Θα μας πεις οπωσδήποτε 2 πράγματα κ μετά θα δούμε "τα πλεονεκτήματα".. Α) ποιο κουτί κ ποιο τροφοδοτικό έχεις,επίσης και τι μόνιτορ. Β) Σε ποιο πρόγραμμα θέλεις και ξέρεις να μοντάρεις - εντιτάρεις (photo and video) και σε τι ανάλυση.
Kyzikos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις τόσο άμεσες απαντήσεις. Λοιπόν ξεκινώ με τη φόρμα που ζήτησε ο RadioHead. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1000€ έως 1300€. ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Δεν παίζω online games (LOL,WoW, CS κτλ), ίσως μελλοντικά ξαναπιασω DOTA. Τα παιχνίδια που θέλω να παίζω είναι στο στυλ Assasins Creed, Lord of the Rings, Witcer, For Honor. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Χρησιμοποιώ για edit των video της GoPro to Gopro Studio, επίσης Lightroom και Photoshop για φώτο. Adobe Premiere. Και θέλω να ασχοληθώ και με το After Effects. . iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Όχι προς το παρόν, μιας και υπάρχουν 2 οθόνες, η μια Samsung 22 22 ίντσες 1080p και με 2 ms απόκριση και η άλλη είναι μια LG μόνιτορ-TV στις 23 ίντσες στα 1080p. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Δεν είναι ανάγκη να είναι από ένα μαγαζί, θα γίνει έρευνα στο internet και θα τα πάρω, προτιμώ πάντως πιο αξιόπιστα μαγαζιά από τα όποια να είναι Skroutzoμαγαζα. Θέλω και ένα after sales support! vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Οχι θα το κάνω μόνος μου. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Οχι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Ναι θα γίνει αλλά μικρο προς μεσαίο, δεν θα βάλω υδρόψυξη. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Θα ανεβάσω λίγο τις συχνότητες με stock voltage xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Ναι θα χρησιμοποιησω το κουτί που έχω είναι ένα Coolemaster Praetorian( Παλιό κουτάκι αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν έχει τους χώρους και το cable management των σύγχρονων κουτιών άλλα επειδή για αυτά που θέλω να βάλω με καλύπτει, ίσως όταν αποφασίσω για υδροψύξη θα πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξω) άλλα θέλω να κρατήσω μιας και μου αρέσει αισθητικά. Επίσης το τροφοδοτικό 650W αλλά αυτό είναι και συζητήσιμο ανάλογα με τα parts που θα μπουν. Από σκληρούς υπάρχουν 2 μηχανικοί, ένας Seagate 500GB και ένας Samsung 1,5T, καθώς και ένας SSD 25OGB της OCZ. Τελος από το παλιό σύστημα θα χρησιμοποιηθει και ένας DVD writer και τα περιφερειακά πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το Pc θα συνδεθεί για ήχο με ένα ηχοσυστημα 7.1. *Και φυσικά επιτρέπεται RadioHead, πλέον μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει με έχει πείσει η Amd ότι έχει φτιάξει ανταγωνιστικους επεξεργαστές. Απλα με αυτά που είχε κάνει τη τελευταία πενταετία η AMD έχασε τουλάχιστον τη δική μου εμπιστοσύνη,πράγμα που έχει αλλάξει τώρα. Επίσης και το χειρότερο game optimization που έχουν σε σχέση με Intel. *Στην ερώτηση του φίλου MovieMakerGr για την ανάλυση (μιας και στα αλλά τα αναφέρω στη φόρμα) θα είναι 1080 δεν θα ασχοληθώ ακόμη με 4k αναλύσεις! Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2017 από Kyzikos
greg4 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Χρησιμοποιώ για edit των video της GoPro to Gopro Studio, επίσης Lightroom και Photoshop για φώτο. Adobe Premiere. Και θέλω να ασχοληθώ και με το After Effects. Σύμφωνα με το παρακάτω review με date, 5 july, o 7700k είναι 20-30% πιο γρήγορος από τον 1700x σε photoshop (λογικά και στα άλλα της adobe?) https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-1-1-CPU-Comparison-Skylake-X-Kaby-Lake-X-Broadwell-E-Kaby-Lake-Ryzen-7-976/ Άρα γιατί να πάει σε ryzen; Εκτός και αν χάνω κάτι
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Ναι θα χρησιμοποιησω το κουτί που έχω είναι ένα Coolemaster Praetorian( Παλιό κουτάκι αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν έχει τους χώρους και το cable management των σύγχρονων κουτιών άλλα επειδή για αυτά που θέλω να βάλω με καλύπτει, ίσως όταν αποφασίσω για υδροψύξη θα πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξω) άλλα θέλω να κρατήσω μιας και μου αρέσει αισθητικά. Επίσης το τροφοδοτικό 650W αλλά αυτό είναι και συζητήσιμο ανάλογα με τα parts που θα μπουν. Από σκληρούς υπάρχουν 2 μηχανικοί, ένας Seagate 500GB και ένας Samsung 1,5T, καθώς και ένας SSD 25OGB της OCZ. Τελος από το παλιό σύστημα θα χρησιμοποιηθει και ένας DVD writer και τα περιφερειακά πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το Pc θα συνδεθεί για ήχο με ένα ηχοσυστημα 7.1. Θα σου πρότεινα το παλιό case να το κανεις πχ δεύτερο pc. Αφού υπάρχει οικονομική δυνατότητα κρίμα είναι να στριμώξεις το νέο hardware εκει μέσα και να μην έχεις μια usb 3.0 εύκαιρη μπροστά που λέει ο λόγος η καλό airflow To τροφοδοτικό ποιο είναι και πόσο καιρό το έχεις;
Kyzikos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Θα σου πρότεινα το παλιό case να το κανεις πχ δεύτερο pc. Αφού υπάρχει οικονομική δυνατότητα κρίμα είναι να στριμώξεις το νέο hardware εκει μέσα και να μην έχεις μια usb 3.0 εύκαιρη μπροστά που λέει ο λόγος η καλό airflow To τροφοδοτικό ποιο είναι και πόσο καιρό το έχεις; Έχεις δίκιο στο συλλογισμό σου και φυσικά αν μείνει απο το budjet περιθώριο ίσως προβώ και στην αγορά ενός κουτιού. Το τροφοδοτικό είναι 5αετιας δεν θυμάμαι πιο είναι το μοντέλο και δεν είμαι στο χώρο τώρα για να δω το€ μοντέλο. Απλα επειδή θέλω να κινηθώ από τα 1000€ έως max 1300€ για τα βασικά parts έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα το κουτί. Ίσως αν πήγαινα σε κάποια στη λύση του μεταχειρισμενου από παιδιά εδώ μέσα να άλλαζα το setup. Ωστόσο ενώ γενικά αγοράζω από δεύτερο χέρι,πράγματα για τον υπολογιστή δεν έχω ασχοληθεί και το φοβάμαι λίγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Έχεις αρκετά χρήματα δεν χρειάζεται να συζητάς για μεταχειρισμένο και δη για κουτί όταν σου προτείνω ένα αξιοπρεπές με κάτω απο 50.Ενδεικτικό ήταν άν θες σου προτείνω πολλά και με μεγαλύτερη τιμή. Για το τροφοδοτικό τώρα άν είναι κάποιο της προκοπής δεν το αλλάζεις προς το παρόν. Δίσκους λές έχεις οπότε έχεις αρκετό χρήμα. Anyway οι προτάσεις που σου έκανα είναι προσιτές και άν δε βιάζεσαι περιμένεις να δεις τιμές-επιδόσεις των coffee που βγαίνουν σε ένα μήνα πάνω κάτω.
Kyzikos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις προτάσεις σου radiohead, σου παραθέτω και μια άλλη πρόταση που έχω και την βρήκα αξιόλογη να μου πεις τη γνώμη σου: Ryzen 1600 212€ e-gate Asus Prime B350 Plus e-gate/msystems 108€ ή Gigabyte AB350-Gaming 3 e-gate 121€ ή Asrock X370 132,90€(πρότεινες και εσύ) Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB 190€ CMK16GX4M2B3200C16 150€ Corsair RMx Series 650X 110€ Cryorig h5 universal 50€ NZXT S340 Elite 100€ Τώρα όσον αφορά του νέους επεξεργαστές 8th gen της Intel, είναι και αυτό μια σκέψη! Δεν είδα όμως τίποτα εντυπωσιακό,άλλα αυτό πάντα εξαρτάτε και από τις τιμές που έχουν αν θα είναι ανταγωνιστικοι σε σχέση με Ryzen.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Το τροφοδοτικό είναι too much αλλα ποιοτικότατο. Η ψύκτρα αχρειάστη με το μικρόμεσαίο oc που έχεις σκοπό. Το κουτί γαμεί. Έπεσες σε κάρτα και επεξεργαστή δεν συμφωνώ. Το budget αρκεί ξαναλέω για όλα. Περίμενε να ακούσεις και καμμία γνώμη ακόμη.
Kyzikos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Εννοείτε πως περιμένω να ακούσω και άλλες γνώμες, γιαυτό και απευθύνθηκα στο forum, για να ακούσω και γνώμες από παιδιά που έχουν στήσει συστήματα για τέτοια χρήση. Δεν βιάζομαι κιόλας οπότε ίσως να περιμένω να δω και τους Coffelake. Για τη κάρτα έχω και εγώ τους ενδοιασμούς μου και σκεφτόμουν τη λύση της EVGA GeForce GTX 1060 SSC GAMING, 06G-P4-6267-KR, 6GB GDDR5, ACX 3.0 & LED από εδώ https://eu.evga.com/products/product.aspx?pn=06G-P4-6267-KR
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 H adobe είναι μια άθλια επιλογή,εν'ετη 2017. παρ'ολα αυτά λόγω παρελθόντος είναι η πιο διαδεδομένη για ημιεπαγγελματικη χρήση. Αν λοιπόν για τον δεύτερο λόγο έχεις αποφασίσει να την ακολουθήσεις,η Ιντελ από 7700 και πάνω είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή, και ο λόγος είναι ότι η adobe χρειάζεται δυνατό υψισυχνο single core. Μια budget επιλογή μου θα ήταν λοιπόν 7700 και δυνατή κάρτα γραφικών, μια ακόμα καλή και δοκιμασμένη συνταγή είναι ο 6850κ ανεβασμένος όμως στα 4.2 που πάει για πλάκα κ πανεύκολα,έχει εξαιρετική σημερινή τιμή και 40 lanes με μια Gigabyte Ultra Gaming θα ήταν αν και socket στο τέλος της ζωής του μια άριστη επιλογή. Όταν θα γυρίσω από τις διακοπές τις οποίες είμαι εγώ εχω να στήσω δυο builds το ένα θα είναι αυτό που σου προανέφερα,με τον 6850κ και το δεύτερο θα είναι στο 2066 με τον 7820x ώστε να εχω και από αυτό προσωπική εικόνα όπως συνηθίζω θέλω κ μ'αρεσει. Οι coffee είναι μακριά ακόμα,και από τους Ryzen εγώ προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος,αν έχεις χρόνο να περιμένεις η την θέληση να δοκιμάσεις it's up to you. Επειδή όλα αυτά είναι σε διαφορετική κλίμακα κόστους,δεν σου γράφω ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς,αν με ρωτάς όμως εγώ αύριο το πρωί τι θα έστηνα σε αυτά περίπου τα χρήματα θα σου απαντούσα το δοκιμασμένο και το futureproof 2011,με κάτι τις παραπάνω θα πήγαινα 7800x και Mark ii όπου κι εδώ μπορεί κάποιος να παίξει πολύ μπάλα και στο μέλλον με έναν i9 στο ίδιο socket,τον μόνο ενδοιασμό που εχω εδώ είναι ότι δεν το εχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου και δεν εμπιστεύομαι κανένα (από αυτά τα πουλημένα τομάρια που γράφουν ανάλογα από που τα παίρνουν και αναδεικνύουν μόνο την μια όψη του νομίσματος κατά το δοκούν) να το κάνει αυτό γα εμένα,.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα