Προς το περιεχόμενο

Final Fantasy XV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Όπως απορείς εσύ έτσι απορούμε και εμείς που νομίζεις ότι το AC είναι το πιο optimized AAA game της γενιάς...

Στο gpu κομμάτι(νομίζω το ξεκαθάρισα) σίγουρα είναι και το έδειξα με δοκιμές μου. Συγκρινόμενο με κάτι mankind divided, andromeda, fallout 4 έχει ασύγκριτα πολυπλοκότερα γραφικά, draw distance κλπ. και αναλογικά καλύτερες επιδόσεις. θυμάσαι πόσο cpu usage είχες στο mankind divided για να βλέπεις 5 νοματαίους να κόβουν βόλτες γύρω από μια πλατεία; Εγώ το θυμάμαι γιατί το δοκίμασα και με κλειστό ΗΤ. Μόνο το Dying Light τα πάει εξίσου καλά αν όχι καλύτερα σε gpu/cpu απαιτήσεις. Άλλο ένα κορυφαίο δείγμα true next gen.

Σχετικά με τα cpu requirements η UBI φαίνεται ότι βρήκε μια γενική, αυτοματοποιημένη λύση για να μεταφέρει ports  κατευθείαν από τις κονσόλες χωρίς επιβαρυνθεί με υπέρογκα optimization κόστη ή να καταλήξει με εντελώς unplayble games. Παρέπεμψα σε μια καλή τεχνική εξήγηση για τις υψηλές cpu απαιτήσεις στο σχετικό θρεντ. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα απαιτούμενα threads/cores τρέχει νερό. Δηλαδή από cpu των 170€ σε τωρινές τιμές.

Αν τώρα κάποιος νομίζε ότι με τον "Χ" κλειδωμένο i5 θα παίζει για 10ετία και ότι η βιομηχανία του pc θα λιμοκτονούσε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

Παντως μια 980Τι στα 1450/8000 στα 1440p με ολα ULTRA + SFX (χωρις τα Nvidia Gameworks) το κρατησε 60αρι στο demo....

Το 6,0 TF Xbox one X στα κουτσα sets παλευει να κρατησει τα 30 fps.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη αν  δεν εχω ενεργοποιμενα   Nvidia Gameworks) το παιχνιδι θα εινε ασχημο??

επειδη η καρτα  μου εινε  3 vram 

τι  ρυθμισεις  μου συμβουλευετε να  βαλω  για να το παιξω  το παιχνιδι??

Επεξ/σία από captain gold
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Στο gpu κομμάτι(νομίζω το ξεκαθάρισα) σίγουρα είναι και το έδειξα με δοκιμές μου. Συγκρινόμενο με κάτι mankind divided, andromeda, fallout 4 έχει ασύγκριτα πολυπλοκότερα γραφικά, draw distance κλπ. και αναλογικά καλύτερες επιδόσεις. θυμάσαι πόσο cpu usage είχες στο mankind divided για να βλέπεις 5 νοματαίους να κόβουν βόλτες γύρω από μια πλατεία; Εγώ το θυμάμαι γιατί το δοκίμασα και με κλειστό ΗΤ. Μόνο το Dying Light τα πάει εξίσου καλά αν όχι καλύτερα σε gpu/cpu απαιτήσεις. Άλλο ένα κορυφαίο δείγμα true next gen.

Σχετικά με τα cpu requirements η UBI φαίνεται ότι βρήκε μια γενική, αυτοματοποιημένη λύση για να μεταφέρει ports  κατευθείαν από τις κονσόλες χωρίς επιβαρυνθεί με υπέρογκα optimization κόστη ή να καταλήξει με εντελώς unplayble games. Παρέπεμψα σε μια καλή τεχνική εξήγηση για τις υψηλές cpu απαιτήσεις στο σχετικό θρεντ. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα απαιτούμενα threads/cores τρέχει νερό. Δηλαδή από cpu των 170€ σε τωρινές τιμές.

Αν τώρα κάποιος νομίζε ότι με τον "Χ" κλειδωμένο i5 θα παίζει για 10ετία και ότι η βιομηχανία του pc θα λιμοκτονούσε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ναι whatever σε αυτά που αναφέρεσαι τρέχει καλύτερα χαίρω πολύ, το θέμα είναι η δήλωση σου περί best optimization evar! Υπάρχουν πολλά games καλύτερα optimized από το AC και για να μην πάμε παραέξω το For Honor που ήταν της Ubi είχε ανώτερο optimization τρέχοντας 60fps σε toaster. Το optimization γίνετε για low-mid που έχουνε το μεγαλύτερο ποσοστό users, όχι για το 1% που έχει gpu των 500+ euro. Τώρα τι φορτώνει το κάθε game και πως αστο για αυτούς που είναι developers. ;) sorry για το offtopic.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
Δημοσ.

Επιδει σήμερα κυκλοφορεί το παιχνιδι και διάβασα και το παρακατω

http://www.siliconera.com/2018/02/23/final-fantasy-xv-devs-hope-windows-edition-sells-2-million-help-reach-10-million-milestone/

Το παιχνιδι έχει πουλησει στις κονσόλες 7εκ και στόχος τους είναι η pc εκδοση να πουλησει αλλά 2εκ εσείς τι πιστεύεται ποσο εφικτός είναι ο στόχος τους? Εγώ δεν ξέρω μακάρι να το πετύχουν αλλά για jrpg μου φαίνεται υπερβολικά μεγαλος αριθμός για την PC πλατφορμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν γινόταν το φιάσκο με Denuvo θα τα έφτανε.

Και μόνο που δεν είναι κλασσικό turn-based jrpg και έγινε πιο action, θα τραβήξει περισσότερο κόσμο. Εδώ πουλάνε πολύ καλά άλλα κι άλλα στο Steam.

edit : πάλι θα τα φτάσει πιστεύω, αλλά πιο αργά

Επεξ/σία από JohnVani18
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που είπε ο JohnV, προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτε με FF λόγο του combat system και αυτή μάλλον θα είναι η πρώτη φορα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη δεν το εχω παρει ακομη και μαλλον θα αργησω λογικα, το πιο wtfbbqwithextrasauce αστειο προβλημα με τον ηχο που απενεργοποιουνταν σε 5.1 και επρεπε να το γυρισεις σε stereo φτιαχτηκε; Οχι γιατι λεμε για κατι ubisoft και "σοβαρα" προβληματα οτι δεν ειναι optimised ενα ομορφο συγχρονο game που τρεχει στην συντριπτικη πλειοψηφια ενος τιμιου pc, αλλα εδω γελαει και το παρδαλο κατσικι οταν βγαζεις ενα παιχνιδι και δεν εχεις τσεκαρει καν τον ηχο.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

^Crisis Core FF VII στο PSP τότε. :P ;) Όπως και τα Kingdom Hearts.

Έχω να ακουμπήσω portable από εποχές gameboy :D

Δημοσ.

Αν θέλεις το καλό του controller σου και την ηρεμία σου, μην ασχοληθείς.

Μόνο η αρχική έκδοση του 3 παλεύεται ελαφρώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Αυτό που είπε ο JohnV, προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτε με FF λόγο του combat system και αυτή μάλλον θα είναι η πρώτη φορα.

καταλαβαίνω γιατί να μην αρέσει σε κάποιον το turn based (εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ και το προτιμώ ειδικά για jrpg) αλλά και το να γίνει πιο action είναι λίγο παράξενη ιστορία..

για μένα ένα πολύ καλό παράδειγμα (και ο πρωτοπόρος αν δε κάνω λάθος αυτού που ετοιμάζεσαι να παίξεις) είναι τα kingdom hearts, είναι αρκετά καλό το action τους και συνεχίζουν και υπάρχουν τα rpg στοιχεία (υπάρχουν βέβαια και αρκετά καλά δυτικά παραδείγματα όπως kotor ή το πρώτο mass effect αλλά ας μείνουμε στην square..) 

το ffxv προφανώς πάτησε σε αυτή τη συνταγή (και το ίδιο θα κάνουν και στο remake του 7), αλλά δυστυχώς δεν θεωρώ πολύ καλή την εκτέλεση στο xv γιατί είναι πολλές οι φορές που αυτό που βλέπεις να εκτυλίσσεται στην οθόνη σου είναι ένα ΧΑΟΣ, γίνεται λίγο ο,τι να΄ναι και πολλές φορές χάνεσαι 

έχεις αρκετούς (με την κακή έννοια) χαρακτηρές για να μικρομανατζάρεις έστω και το λίγο που ασχολείσαι μαζί τους.. η μαγεία είναι σχεδόν άχρηστη και κουραστικό να ασχολείσαι πολύ μαζί της οπότε συχνά την αγνοείς.. κάποιες από τις δυνατότητες που έχεις δεν τις έχουν καλοσκεφτεί συνεπώς πολλές φορές επίσης τις αγνοείς και δεν θα είναι και λίγες οι φορές που απλά θα κρατάς πατημένη την επίθεση για να τελειώνει η μάχη...

τι θέλω να πω, ενώ η ιδέα στην οποία βασίζεται είναι καλή (προσωπικά θεωρώ τα kingdom hearts φανταστικά παιχνίδια παρά τα χρόνια τους και το "παιδικό τους θέμα" ) , η συγκεκριμένη εκτέλεση δεν είναι και η καλύτερη που θα μπορούσε ενώ είχε όλες τις προοπτικές να είναι.. προσωπικά περιμένω να δω πώς θα το εκτελέσουν στο επόμενο kingdom hearts και φυσικά στο remake του 7, γιατί από το XV δεν έμεινα ικανοποιημένος.. 

σε σχέση όμως με το turn based η στρατηγική μειώνεται κατακόρυφα έτσι κι αλλιώς , όμως εδώ λόγω της κακής εκτέλεσης και του χάους που ανέφερα νιώθεις ότι δεν υπάρχει καθόλου ή υπάρχει ελάχιστα.. είναι ελάχιστες οι φορές στο main story τουλάχιστον που θα πρέπει να καταστρώσεις κάποιο "σχέδιο" για να κερδίσεις τους εχθρούς σου, συνήθως κάνεις ντου από παντού και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις αρκετά  potions μαζί σου.. τίποτα το πολύπλοκο.. 

το ffXV είναι χαμένη ευκαιρία δυστυχώς... είναι καλό αλλά θα μπορούσε να είναι πολλά παραπάνω 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...