papoys1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αναλόγως και της ηλικίας του σπιτιού, μπορεί να βρει πράγματα που εσύ πιθανότατα δε μπορείς να τα δεις Από κακοτεχνίες κατά τη κατασκευή, υγρασίες, απουσία μόνωσης, πιθανές ζημιές στα δίκτυα και πολλά ακόμη... Σωστός. Γνωστή αγόρασε διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικία και όταν πλήρωσε την ΕΥΔΑΠ και άνοιξε το νερό (πονηρός ο προηγούμενος το είχε κόψει) άρχισαν οι τοίχοι στο μπάνιο και στα ντουλάπια της κουζίνας να βγάζουν νερό. Άσε πίκρα και τώρα ξηλώνει τοίχους - πλακάκια και προσπαθεί να βρεί άκρη για πέρασμα νέας γραμμής. Δικηγόρο και μηχανικό οπωσδήποτε.
Tzimmys Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Μια ερώτηση και από εμένα... Μόνο για να ελέγξουμε αν το σπίτι είναι καθαρό (μονοκατοικία), ποιανού δουλειά είναι? Επειδή δεν το κατάλαβα από τα προηγούμενα... Άσχετα με τα στάνταρ έξοδα που θα χρειαστούν κατά την αγοραπωλησία...ΜΟΝΟ για τον έλεγχο του σπιτιού (εννοώ αν είναι καθαρό, αν είναι νόμιμο, αν χρωστάει κάπου, αν έχει αφθέρετους χώρους κτλ), χρειάζομαι δικηγόρο ή συμβολαιογράφο και μόνο για αυτήν την δουλειά, γιατί έξοδα πάνω-κάτω μιλάμε?
lary7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Θές δικηγόρο για να κάνει έρευνα στο υποθηκοφυλακείο αν έχει βάρη το ακίνητο και θές εναν μηχανικό να πάρει την Οικοδομική Άδεια και να κάνει αυτοψία. Κανένα κατοστάρι για τον καθένα υπολόγιζε, αναλόγως την περιοχή, στην επαρχία είναι χαμηλότερες οι τιμές.
kirileman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 33 λεπτά πριν, lary7 είπε Θές δικηγόρο για να κάνει έρευνα στο υποθηκοφυλακείο αν έχει βάρη το ακίνητο και θές εναν μηχανικό να πάρει την Οικοδομική Άδεια και να κάνει αυτοψία. Κανένα κατοστάρι για τον καθένα υπολόγιζε, αναλόγως την περιοχή, στην επαρχία είναι χαμηλότερες οι τιμές. Πώς προκύπτουν αυτές οι τιμές;
lary7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Εμπειρικά. Δεν μιλάμε για συμβόλαια, βεβαιώσεις και ΠΕΑ όταν θα έχει καταλήξει στο ακίνητο που θέλει.
GREGORYMO Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, kirileman είπε Πώς προκύπτουν αυτές οι τιμές; Αυθαίρετες, μου φαίνονται !
kirileman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, lary7 είπε Εμπειρικά. Δεν μιλάμε για συμβόλαια, βεβαιώσεις και ΠΕΑ όταν θα έχει καταλήξει στο ακίνητο που θέλει. Βεβαιώσεις και ΠΕΑ ο αγοραστής;
mechpanos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Θες και φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής. Δικηγόρο το παζαρευεις, συμβολαιογράφο το ίδιο, μηχανικό το ίδιο. Θες δικηγόρο να κάνει έλεγχο τίτλων και βαρών αρχικά, και μηχανικό να ελέγξει την νομιμότητα του κτιρίου και την στατική του επάρκεια. Όπως ειπώθηκε, τα λίγα χρήματα που θα δώσεις θα σου γλιτώσουν ΠΟΛΛΑ χρήματα από ενδεχόμενη λούμπα!!! Εμένα πχ δικηγόρος μου πήρε 100€ για έλεγχο τίτλων. Ο μηχανικός μου έκανε χωρίς αμοιβή την αυτοψία και την συμβουλευτική για την αγορά, γιατί αν προχωρούσε θα έπαιρνε την οικοδομική άδεια...
lary7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, kirileman είπε Βεβαιώσεις και ΠΕΑ ο αγοραστής; Αναλόγως τη συμφωνία. Συνήθως ναι.
AristidisZ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, lary7 είπε Αναλόγως τη συμφωνία. Συνήθως ναι. Συνήθως όχι βασικά 1
lary7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Συνήθως όχι βασικά Είσαι παρών σε όλες της αγοροπωλησίες που γίνονται;
AristidisZ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, lary7 είπε Είσαι παρών σε όλες της αγοροπωλησίες που γίνονται; Γιατί, είσαι εσύ ;
lary7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Γιατί, είσαι εσύ ; Σε αυτές που ήμουν με πλήρωσε ο δικηγόρος του αγοραστή ή ο ίδιος ο αγοραστής. Ο πωλητής ήθελε να πάρει τα χρήματα καθαρά, και ο αγοραστής προτιμάει άτομα της εμπιστοσύνης του. Αν το δουλεύετε εσείς εκεί κάτω διαφορετικά μπορείτε να αναλύσετε την εμπειρία σας με περισσότερες απο 3 λέξεις...
AristidisZ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, lary7 είπε Σε αυτές που ήμουν με πλήρωσε ο δικηγόρος του αγοραστή ή ο ίδιος ο αγοραστής. Ο πωλητής ήθελε να πάρει τα χρήματα καθαρά, και ο αγοραστής προτιμάει άτομα της εμπιστοσύνης του. Αν το δουλεύετε εσείς εκεί κάτω διαφορετικά μπορείτε να αναλύσετε την εμπειρία σας με περισσότερες απο 3 λέξεις... Η εμπειρία η δικιά μου λέει ότι ο σοβαρός κόσμος που θέλει να πουλήσει, τακτοποιεί το ακίνητό του από πριν, και όχι αφού κάνει deal Ελπίζω να είναι κατανοητό το σχόλιό μου Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από AristidisZ
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Θες και φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής. 0% αν είναι πρώτη κατοικία για τον αγοραστή. Απαλλαγή Φ.Μ.Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα