Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναλόγως και της ηλικίας του σπιτιού, μπορεί να βρει πράγματα που εσύ πιθανότατα δε μπορείς να τα δεις 

Από κακοτεχνίες κατά τη κατασκευή, υγρασίες, απουσία μόνωσης, πιθανές ζημιές στα δίκτυα και πολλά ακόμη... 

Σωστός.

Γνωστή αγόρασε διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικία  και όταν πλήρωσε την ΕΥΔΑΠ και άνοιξε το νερό

(πονηρός ο προηγούμενος το είχε κόψει) άρχισαν οι τοίχοι στο μπάνιο και στα ντουλάπια της κουζίνας

να βγάζουν νερό.

Άσε πίκρα και τώρα ξηλώνει τοίχους - πλακάκια και προσπαθεί να βρεί άκρη για πέρασμα νέας 

γραμμής.

Δικηγόρο και μηχανικό οπωσδήποτε.

• 2 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μια ερώτηση και από εμένα...

Μόνο για να ελέγξουμε αν το σπίτι είναι καθαρό (μονοκατοικία), ποιανού δουλειά είναι?

Επειδή δεν το κατάλαβα από τα προηγούμενα... Άσχετα με τα στάνταρ έξοδα που θα χρειαστούν κατά την αγοραπωλησία...ΜΟΝΟ για τον έλεγχο του σπιτιού (εννοώ αν είναι καθαρό, αν είναι νόμιμο, αν χρωστάει κάπου, αν έχει αφθέρετους χώρους κτλ), χρειάζομαι δικηγόρο ή συμβολαιογράφο και μόνο για αυτήν την δουλειά, γιατί έξοδα πάνω-κάτω μιλάμε?

Δημοσ.

Θές δικηγόρο για να κάνει έρευνα στο υποθηκοφυλακείο αν έχει βάρη το ακίνητο και θές εναν μηχανικό να πάρει την Οικοδομική Άδεια και να κάνει αυτοψία. Κανένα κατοστάρι για τον καθένα υπολόγιζε, αναλόγως την περιοχή, στην επαρχία είναι χαμηλότερες οι τιμές.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, lary7 είπε

Θές δικηγόρο για να κάνει έρευνα στο υποθηκοφυλακείο αν έχει βάρη το ακίνητο και θές εναν μηχανικό να πάρει την Οικοδομική Άδεια και να κάνει αυτοψία. Κανένα κατοστάρι για τον καθένα υπολόγιζε, αναλόγως την περιοχή, στην επαρχία είναι χαμηλότερες οι τιμές.

Πώς προκύπτουν αυτές οι τιμές;

Δημοσ.

Εμπειρικά. Δεν μιλάμε για συμβόλαια, βεβαιώσεις και ΠΕΑ όταν θα έχει καταλήξει στο ακίνητο που θέλει.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lary7 είπε

Εμπειρικά. Δεν μιλάμε για συμβόλαια, βεβαιώσεις και ΠΕΑ όταν θα έχει καταλήξει στο ακίνητο που θέλει.

Βεβαιώσεις και ΠΕΑ ο αγοραστής;

Δημοσ.

Θες και φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής.

Δικηγόρο το παζαρευεις, συμβολαιογράφο το ίδιο, μηχανικό το ίδιο.

Θες δικηγόρο να κάνει έλεγχο τίτλων και βαρών αρχικά, και μηχανικό να ελέγξει την νομιμότητα του κτιρίου και την στατική του επάρκεια. Όπως ειπώθηκε, τα λίγα χρήματα που θα δώσεις θα σου γλιτώσουν ΠΟΛΛΑ χρήματα από ενδεχόμενη λούμπα!!!

Εμένα πχ δικηγόρος μου πήρε 100€ για έλεγχο τίτλων. Ο μηχανικός μου έκανε χωρίς αμοιβή την αυτοψία και την συμβουλευτική για την αγορά, γιατί αν προχωρούσε θα έπαιρνε την οικοδομική άδεια...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γιατί, είσαι εσύ ; 

Σε αυτές που ήμουν με πλήρωσε ο δικηγόρος του αγοραστή ή ο ίδιος ο αγοραστής. Ο πωλητής ήθελε να πάρει τα χρήματα καθαρά, και ο αγοραστής προτιμάει άτομα της εμπιστοσύνης του. Αν το δουλεύετε εσείς εκεί κάτω διαφορετικά   μπορείτε να αναλύσετε την εμπειρία σας με περισσότερες απο 3 λέξεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, lary7 είπε

Σε αυτές που ήμουν με πλήρωσε ο δικηγόρος του αγοραστή ή ο ίδιος ο αγοραστής. Ο πωλητής ήθελε να πάρει τα χρήματα καθαρά, και ο αγοραστής προτιμάει άτομα της εμπιστοσύνης του. Αν το δουλεύετε εσείς εκεί κάτω διαφορετικά   μπορείτε να αναλύσετε την εμπειρία σας με περισσότερες απο 3 λέξεις...

Η εμπειρία η δικιά μου λέει ότι ο σοβαρός κόσμος που θέλει να πουλήσει, τακτοποιεί το ακίνητό του από πριν, και όχι αφού κάνει deal

Ελπίζω να είναι κατανοητό το σχόλιό μου :) 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Θες και φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής.

0% αν είναι πρώτη κατοικία για τον αγοραστή. Απαλλαγή Φ.Μ.Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...