giannis2429 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Καλημέρα. Ξέρω ότι θα χρειαστεί δικηγόρος ο οποίος μέχρι 45.000 παίρνει το 1% του συμβολαίου, συμβολαιογραφος ο οποίος θέλει το 1.2%, υποθηκοφυλακειο που βγαίνει περίπου το 0.480% και μεσιτικό που ζητάει το 2%. Σωστά μέχρι εδώ; Τι άλλα έξτρα υπάρχουν; Το μεσιτικό το πληρώνω αποκλειστικά εγώ;
AristidisZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος με ποσοστό ; No no no.... Τα μεσιτικά (αν υπάρχουν) πληρώνονται και από τις δύο μεριές (2 + 2%), εκτός αν έχεις διαπραγματευτεί εξαρχής διαφορετικά
giannis2429 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Οπότε δικηγόρος και συμβολαιογραφος πόσα περίπου θα ζητήσουν; Μιλάμε για αγορά ακινήτου κοντά στις 50.000
AristidisZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δε ξέρω να σου πω Τα συμβολαιογραφικά έχουν να κάνουν με την αντικειμενική αξία του σπιτιού συν την αμοιβή του συμβολαιογράφου, η οποία όμως δεν είναι ποσοστό της αξίας του ακινήτου Δικηγόρος πλέον δεν είναι υποχρεωτικό να παραστεί στην αγοραπωλησία, παρά ταύτα είναι απαραίτητος, μη κάνεις κάνα αστείο και πας χωρίς Η αμοιβή του όμως είναι καθαρά προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης Φιλική συμβουλή, και αν θες άκου την: Να βρεις έναν έμπιστο μηχανικό να κοιτάξει το σπίτι (όχι αυτόν που θα βάλει ο ιδιοκτήτης για ΠΕΑ, αυθαιρεσίες κλπ) και να δει και τη σύσταση οριζοντίου (αν μιλάμε για διαμέρισμα) Δε μπορείς να φανταστείς πόσα λεφτά ενδέχεται να γλιτώσεις από την μικρή αμοιβή που θα σου ζητήσει...
cger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Οπότε δικηγόρος και συμβολαιογραφος πόσα περίπου θα ζητήσουν; Μιλάμε για αγορά ακινήτου κοντά στις 50.000 Δικηγόρος περίπου 600-800 και συμβολαιογράφος με υποθηκοφυλακείο περίπου το 2%
giannis2429 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Thanks για την συμβουλή. Αν δεν βαριέσαι μου το αναλύεις λίγο παραπάνω;
Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος με ποσοστό ; No no no.... Τα συμβολαιογραφικά έχουν να κάνουν με την αντικειμενική αξία του σπιτιού Λίγο αντιφατικά δεν είναι αυτά τα δύο?
giannis2429 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ναι για τον μηχανικό που μου ανέφερες. Ευχαριστώ και τα άλλα παιδιά για τις απαντήσεις.
AristidisZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ίσως να μη το έγραψα καλά, το εξήγησα παρακάτω Άλλο η αμοιβή του, άλλο το κόστος για υποθηκοφυλακείο κλπ edit: Περί μηχανικού Αναλόγως και της ηλικίας του σπιτιού, μπορεί να βρει πράγματα που εσύ πιθανότατα δε μπορείς να τα δεις Από κακοτεχνίες κατά τη κατασκευή, υγρασίες, απουσία μόνωσης, πιθανές ζημιές στα δίκτυα και πολλά ακόμη... 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ίσως να μη το έγραψα καλά, το εξήγησα παρακάτω Άλλο η αμοιβή του, άλλο το κόστος για υποθηκοφυλακείο κλπ Προφανώς δεν το έγραψες καλά, και η αμοιβή του είναι ποσοστό(0,8% για αξίες ως 120.000€), και το κόστος μεταγραφής στο υποθηκοφυλάκιο είναι ποσοστό(1,8% επί της αμοιβής), και ο φόρος(3% επί της αξίας), κτλ. Όλα σχεδόν τα έξοδα είναι με ποσοστά.
AristidisZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δικό μου λάθος, είχα την εντύπωση ότι οι αμοιβές είχαν απελευθερωθεί...
Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δικό μου λάθος, είχα την εντύπωση ότι οι αμοιβές είχαν απελευθερωθεί... Όπως έγραψες και εσύ: No no no.... Εκτός από την αμοιβή του δικηγόρου, που δεν την λαμβάνω καν υπόψιν επειδή δεν είναι πλέον υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου.
AristidisZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Όπως έγραψες και εσύ: No no no.... 4 μνημόνια και ακόμα ε ;
Tsino Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Να βάλεις οπωσδήποτε δικηγόρο να ψάξει το ακίνητο αν είναι καθαρο. Εγώ πήγα να την πατησω με ακίνητο το οποίο ήταν μπλεγμένο με άλλον υποψήφιο αγοραστή όπου υπήρχε προσύμφωνο, είχε δωθεί προκαταβολή και ο εργολάβος τα είχε φάει τα λεφτά... Θα έμπλεκα σε δικαστικές διαμάχες χωρίς λόγο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα