Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ξέρω ότι θα χρειαστεί δικηγόρος ο οποίος μέχρι 45.000 παίρνει το 1% του συμβολαίου, συμβολαιογραφος ο οποίος θέλει το 1.2%, υποθηκοφυλακειο που βγαίνει περίπου το 0.480% και μεσιτικό που ζητάει το 2%. Σωστά μέχρι εδώ; Τι άλλα έξτρα υπάρχουν; Το μεσιτικό το πληρώνω αποκλειστικά εγώ;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος με ποσοστό ; 

No no no....

Τα μεσιτικά (αν υπάρχουν) πληρώνονται και από τις δύο μεριές (2 + 2%), εκτός αν έχεις διαπραγματευτεί εξαρχής διαφορετικά

Δημοσ.

Δε ξέρω να σου πω

Τα συμβολαιογραφικά έχουν να κάνουν με την αντικειμενική αξία του σπιτιού συν την αμοιβή του συμβολαιογράφου, η οποία όμως δεν είναι ποσοστό της αξίας του ακινήτου

Δικηγόρος πλέον δεν είναι υποχρεωτικό να παραστεί στην αγοραπωλησία, παρά ταύτα είναι απαραίτητος, μη κάνεις κάνα αστείο και πας χωρίς

Η αμοιβή του όμως είναι καθαρά προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης

Φιλική συμβουλή, και αν θες άκου την:

Να βρεις έναν έμπιστο μηχανικό να κοιτάξει το σπίτι (όχι αυτόν που θα βάλει ο ιδιοκτήτης για ΠΕΑ, αυθαιρεσίες κλπ) και να δει και τη σύσταση οριζοντίου (αν μιλάμε για διαμέρισμα)

Δε μπορείς να φανταστείς πόσα λεφτά ενδέχεται να γλιτώσεις από την μικρή αμοιβή που θα σου ζητήσει...

Δημοσ.

Οπότε δικηγόρος και συμβολαιογραφος πόσα περίπου θα ζητήσουν; Μιλάμε για αγορά ακινήτου κοντά στις 50.000

Δικηγόρος περίπου 600-800 και συμβολαιογράφος με υποθηκοφυλακείο περίπου το 2%

Δημοσ.

Ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος με ποσοστό ; 

No no no....

Τα συμβολαιογραφικά έχουν να κάνουν με την αντικειμενική αξία του σπιτιού

Λίγο αντιφατικά δεν είναι αυτά τα δύο?

Δημοσ.

Ίσως να μη το έγραψα καλά, το εξήγησα παρακάτω

Άλλο η αμοιβή του, άλλο το κόστος για υποθηκοφυλακείο κλπ 

edit: 

Περί μηχανικού

Αναλόγως και της ηλικίας του σπιτιού, μπορεί να βρει πράγματα που εσύ πιθανότατα δε μπορείς να τα δεις 

Από κακοτεχνίες κατά τη κατασκευή, υγρασίες, απουσία μόνωσης, πιθανές ζημιές στα δίκτυα και πολλά ακόμη... 

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως να μη το έγραψα καλά, το εξήγησα παρακάτω

Άλλο η αμοιβή του, άλλο το κόστος για υποθηκοφυλακείο κλπ

Προφανώς δεν το έγραψες καλά, και η αμοιβή του είναι ποσοστό(0,8% για αξίες ως 120.000€), και το κόστος μεταγραφής στο υποθηκοφυλάκιο είναι ποσοστό(1,8% επί της αμοιβής), και ο φόρος(3% επί της αξίας), κτλ. Όλα σχεδόν τα έξοδα είναι με ποσοστά.

Δημοσ.

Δικό μου λάθος, είχα την εντύπωση ότι οι αμοιβές είχαν απελευθερωθεί... 

Όπως έγραψες και εσύ:

No no no....

Εκτός από την αμοιβή του δικηγόρου, που δεν την λαμβάνω καν υπόψιν επειδή δεν είναι πλέον υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου.

Δημοσ.

Να βάλεις οπωσδήποτε δικηγόρο να ψάξει το ακίνητο αν είναι καθαρο. Εγώ πήγα να την πατησω με ακίνητο το οποίο ήταν μπλεγμένο με άλλον υποψήφιο αγοραστή όπου υπήρχε προσύμφωνο, είχε δωθεί προκαταβολή και ο εργολάβος τα είχε φάει τα λεφτά... Θα έμπλεκα σε δικαστικές διαμάχες χωρίς λόγο... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...