Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, κατά καιρούς βγάζουν συστήματα μεταχειρισμένα στο ebay από Βέλγιο μια επιχείρηση, με χαρακτηριστικά όπως:

Σε κουτί HP z620 με

2x E5-2670 xeon / 96gb ram /320σκληρό / απλή κάρτα nvs 310

Πολλές φορές φεύγουν κοντά στα 700-800.

(θα συμπληρώσω εγώ κάποιον ssd)

(Αυτό είναι το site τους http://leader112.com/ )

Έχουν 5940 100% αξιολογήσεις στο ebay

Χρειάζομαι το pc για 3d και rendering σε σχεδιαστικά προγράμματα αρχιτεκτονικά κλπ σε revit 3ds max και άλλα πολλά. 

Αυτή τη στιγμή έχω i7-3770k και 16gb ram τον οποίο πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένο, αλλά δεν είναι αρκετά αυτά τα χαρακτηριστικά για τα περισσότερα που κάνω.

Η εναλλακτική είναι να πάω σε ryzen 1700 cpu - motherboard - 32gb ram στα ίδια λεφτά.

Δε με νοιάζει να είναι καινούργιο το σύστημα η παλιό θέλω να δουλεύει χωρίς να κολλάει στιγμή επειδή είμαι νευρικός.

Ξέρετε κάποιον που να έχει αγοράσει από το ebay κάτι τέτοιο; Ξέρετε αν υπάρχουν αλλού καλύτερες προσφορές; Δίνουν και 12μηνη εγγύηση δικιά τους. 

Ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ.

Τέτοια συστήματα είναι σχετικά παλιά, άσχετα με την εγγύηση case/psu/motherboard είναι proprietary και οταν σκάσουν (που θα σκάσουν, είναι παλιά) στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις σε λογική τιμη (το λέω επειδή λες οτι είσαι νευρικός). Στο Revit και οτιδήποτε άλλο θέλει IPC δεν θα δεις μεγάλη διαφορά, στα άλλα όμως (simulation/rendering) ένας 8C/16T Ryzen θα είναι αισθητά καλύτερος απο αυτόν που έχεις (αρκεί να μην χρειάζεσαι ECC) . Ρίξε μια ματιά στα benchmarks που έχει η Pudget Systems για professional apps, αποφάσισε τι επίπεδο απόδοσης χρειάζεσαι και αναλόγως πράξε.

Δημοσ.

Μήπως πρέπει απλώς να αποκτήσεις 1 ακόμα μηχάνημα που να κάνει το Rendering ενώ εσύ συνεχίζεις να δουλεύεις ?

ενας 1700 στην γωνιά για rendering βολευει

• Like 2
Δημοσ.

Τέτοια συστήματα είναι σχετικά παλιά, άσχετα με την εγγύηση case/psu/motherboard είναι proprietary και οταν σκάσουν (που θα σκάσουν, είναι παλιά) στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις σε λογική τιμη (το λέω επειδή λες οτι είσαι νευρικός). Στο Revit και οτιδήποτε άλλο θέλει IPC δεν θα δεις μεγάλη διαφορά, στα άλλα όμως (simulation/rendering) ένας 8C/16T Ryzen θα είναι αισθητά καλύτερος απο αυτόν που έχεις (αρκεί να μην χρειάζεσαι ECC) . Ρίξε μια ματιά στα benchmarks που έχει η Pudget Systems για professional apps, αποφάσισε τι επίπεδο απόδοσης χρειάζεσαι και αναλόγως πράξε.

To revit τη ram τη 16ρα την έχει στα αυτιά συνέχεια. Θέλει σίγουρα περισσότερο, πρέπει συνεχώς να κλείνω το point cloud οδηγό για να σχεδιάσω φυσιολογικά. Επίσης στο rendering του κάθε κτηρίου παίρνει αρκετές ώρες με τον 3770k, είναι ξεκάθαρα μόνο για παιχνίδια αυτός ο επεξεργαστής.

Το dual xeon βγάζει 32 threads γι αυτό το σκέφτηκα κι έχει και ram 96 gb ECC και ναι το 12 μήνες εγγύηση από αυτούς το είπα γιατί σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να σκάσουν αλλά το ρισκάρεις αν είναι να πάρεις κάτι τόσο δυνατό και να είσαι ήσυχος...

Φοβάμαι πως ο Ryzen 1700 και 32gb ram θα είναι πάλι οριακά... αλλά μάλλον προς τα εκεί κλείνω...

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ECC και xeon δε ξέρω αν θα μου χρησιμεύσουν ή όχι κι αν θα μου λύσουν τα χέρια.

Πως καταλαβαίνω αν χρειάζομαι ECC ram στα προγράμματα; Συνήθως της autodesk χρησιμοποιώ.

Θα ψάξω τα benchmarks που μου είπες, ευχαριστώ πολύ.

Μήπως πρέπει απλώς να αποκτήσεις 1 ακόμα μηχάνημα που να κάνει το Rendering ενώ εσύ συνεχίζεις να δουλεύεις ?

ενας 1700 στην γωνιά για rendering βολευει

Δε θα με βοηθήσει αυτό καθώς τα Renderings τα κάνω συχνά όσο σχεδιάζω για να τσεκάρω τα πράγματα μέχρι να φτάσω στο τελικό μοντέλο που θα γίνει και το τελικό render. Επίσης θα είναι και διπλάσιο κόστος. Ευχαριστώ για τη πρόταση.

Δημοσ.

Συνήθως οι επαγγελματίες δουλεύουν με Quadro κάρτες γραφικών...οπότε ίσως να ψάξεις μια σύνθεση με καλή κάρτα γραφικών....

Πάντως το συστηματάκι που παρέθεσες σκίζει καθώς στο Passmark χτυπάει 18320 μονάδες έναντι 9544 το 3770K....οπότε σίγουρα θα πάρεις 2πλάσια υπολογιστική ισχύ...απο μνήμη θα έχεις να φάνε και οι κότες με 96GB οπότε κοτσάrεις τον καλύτερο δυνατό SSD και θα είσαι άρχοντας....

Απ'οτι φαίνεται με τον κατάλληλο adapter Μπορείς να κοτσαρεις και Μ2 και μιλάμε για το κακό χαμό

• Like 2
Δημοσ.

Στο επίπεδο απόδοσης που ψάχνεις είναι ο HP840/128GB/Quadro P5000+Tesla. Αν δεις πόσο κοστίζει πιθανόν να αναθεώρησεις. ECC χρειάζεσαι αν η το έργο που παράγεις πρέπει να είναι production grade και χρειάζεται validation ώστε να αποτελέσει μέρος μακράς και ακριβής παραγωγικής διαδικασίας (πχ. σχεδιασμός υποθαλάσσιου αγωγού για Oil&Gas Industry).

Δημοσ.

Συνήθως οι επαγγελματίες δουλεύουν με Quadro κάρτες γραφικών...οπότε ίσως να ψάξεις μια σύνθεση με καλή κάρτα γραφικών....

Πάντως το συστηματάκι που παρέθεσες σκίζει καθώς στο Passmark χτυπάει 18320 μονάδες έναντι 9544 το 3770K....οπότε σίγουρα θα πάρεις 2πλάσια υπολογιστική ισχύ...απο μνήμη θα έχεις να φάνε και οι κότες με 96GB οπότε κοτσάrεις τον καλύτερο δυνατό SSD και θα είσαι άρχοντας....

Απ'οτι φαίνεται με τον κατάλληλο adapter Μπορείς να κοτσαρεις και Μ2 και μιλάμε για το κακό χαμό

Έχω ssd 850 evo. θα βάλω αυτόν. Βάζει συνέχεια σε auction τέτοια συστήματα αυτή η επιχείρηση στο ebay... Ναι μπορεί να βρω και καμιά μεταχειρισμένη quadro αλλά δε νομίζω να τη χρειάζεται και τόσο το η autodesk. Το solidworks θέλει quadro και το geomagic design απ αυτά που δουλεύω.

Δημοσ.
ECC χρειάζεσαι αν η το έργο που παράγεις πρέπει να είναι production grade και χρειάζεται validation ώστε να αποτελέσει μέρος μακράς και ακριβής παραγωγικής διαδικασίας (πχ. σχεδιασμός υποθαλάσσιου αγωγού για Oil&Gas Industry).

Και φυσικά αν συμμετέχεις σε τέτοια έργα, υπάρχει και το budget για να ρίξεις λεφτά σε τέτοιο hardware.

• Like 1
Δημοσ.

Στο επίπεδο απόδοσης που ψάχνεις είναι ο HP840/128GB/Quadro P5000+Tesla. Αν δεις πόσο κοστίζει πιθανόν να αναθεώρησεις. ECC χρειάζεσαι αν η το έργο που παράγεις πρέπει να είναι production grade και χρειάζεται validation ώστε να αποτελέσει μέρος μακράς και ακριβής παραγωγικής διαδικασίας (πχ. σχεδιασμός υποθαλάσσιου αγωγού για Oil&Gas Industry).

Καλά όχι δε πάω για τέτοιο σύστημα. Εγώ ήξερα ECC απλά σε προστατεύει από σφάλματα μνήμης κλπ

Και φυσικά αν συμμετέχεις σε τέτοια έργα, υπάρχει και το budget για να ρίξεις λεφτά σε τέτοιο hardware.

όχι παιδιά δε συμμετέχω ακόμη σε τέτοια, αρπαχτές κάνω. Απλά αν μπορώ με ελάχιστα σχετικά χρήματα να έχω ένα σύστημα που θα μπορώ να αναλάβω οτιδήποτε μου δοθεί, όπως αυτά στο ebay, δε βλέπω το λόγο να μη δοκιμάσω να το αποκτήσω για να είμαι πιο άνετος σε ότι κάνω.

Δημοσ.

Οι ryzen υποστηριζουν ecc μνημες , μου διαφευγει κατι?

Δημοσ.

Οι ryzen υποστηριζουν ecc μνημες , μου διαφευγει κατι?

Όχι επίσημα, δεν έχει γίνει disabled στο memory controller απο την AMD αλλά εξαρτάται απο το motherboard που μπορεί (ή όχι) να υποστηρίζει κάποιο μέρος του ECC functionality. Τα περισσότερα δεν. Κάποια (Asrock, Asus) εν μέρει. Τρέχα γύρευε.
Δημοσ.

Πάντως προσωπικά δεν θα με χάλαγε 1 τέτοιο συστηματάκι...αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι λογικά θα καίει αρκετά....τζάμπα είναι...

Δημοσ.

Πάντως προσωπικά δεν θα με χάλαγε 1 τέτοιο συστηματάκι...αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι λογικά θα καίει αρκετά....τζάμπα είναι...

Κανέναν δε χαλάει, απλά δεν είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα του ts. Πέραν όλων των άλλων, φαντάσου τη μεταπώληση, αξία σχεδόν μηδέν, θα του μείνει στο ράφι. Είχα/Έχω πολλά workstation/pro audio/video parts, δεν τα θέλει κανείς ούτε για χάρισμα.
Δημοσ.

Δες και αυτούς, Από UK, για μεταχειρισμένα workstations

http://www.bargainhardware.co.uk/hp-z800-configure-to-order/

είναι χρόνια στην αγορά και αξιόπιστοι

Κατά  τα αλλά αν ο 1700 σου φαίνεται μικρός, δες πολύ προσεκτικά τους threadripper. Καλά τα μεταχειρισμένα αλλά η νέα πλατφόρμα έχει πολλά να δώσει σε βάθος χρόνου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...