MySql Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, επειδή είμαι νέος μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες και θα ήθελα οποίος μπορεί να μου τις λύσει... 1) Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube που δείχνουν high end κινητά να βάζουν κάτω entry lvl dslr με τον ίδιο φωτογράφο σε συνθήκες ημέρας... μπορεί να έχει κάποια βάση αυτό ή είναι εμπορικό τρικ; 2) Πρακτικά τι περισσότερο προσφέρει ένας dslr φακός prime 1000 ευρώ σε σχέση με έναν 300 ευρώ στα ίδια mm και f/stop; 3) H διαφορά που βλέπουμε στην ποιότητα της φωτογραφίας των high end dslr εν συγκρίση με high end compact που οφείλεται στο ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχει μεγαλύτερο σένσορα; Πχ μπορείς να έχεις καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας με μια ακριβή bridge σε σχέση με μια φτηνή dslr Που έχει ακριβό φακό; 4) Πως μεταφράζεται το optical zoom των compact σε milimeter ενός φακού dslr full frame? πχ στην g12 βλέπω αυτές τις διαφορές Focal Length (35mm equivalent): 28 - 140mm Focal Length (actual): 6.1 - 30.5mm σημαίνει ότι φτάνει τα 140 mm crop? Ευχαριστώ Πολύ Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2017 από MySql Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fubar.gr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Θα απαντήσω στο 1 μόνο, και είναι η προσωπική μου εμπειρία, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Οι καμερες των κινητών έχουν βελτιωθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που πλέον το 95% των ανθρώπων δέν θα χρειαστούν ποτέ τους παραδοσιακή φωτογραφική μηχανή για να καλύψουν τις φωτογραφικές τους ανάγκες. Όμως έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουν μια DSLR, ακόμα και παλιότερη, πόσο μάλιστα μια high end DSLR. Αν φαίνεται καλύτερη μια φωτογραφία κινητού, αυτό είναι επειδή τα κινητά, ακριβώς για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, πλακώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες στο saturation, unsharp mask, διόρθωση καμπυλών κτλ. Αντίθετα, οι DSLR συνήθως βγάζουν πιό ουδέτερες τις φωτογραφίες χωρίς πολύ επεξεργασία, και γι αυτό μπορεί να φαίνονται κάπως πιό αδιάφορες. Αν όμως περαστούν απο το ίδιο workflow όπως κανουν αυτόματα τα κινητά, τοτε η φωτογραφία της DSLR δέν θα έχει καμία σχέση με του κινητού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, επειδή είμαι νέος μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες και θα ήθελα οποίος μπορεί να μου τις λύσει... 1) Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube που δείχνουν high end κινητά να βάζουν κάτω entry lvl dslr με τον ίδιο φωτογράφο σε συνθήκες ημέρας... μπορεί να έχει κάποια βάση αυτό ή είναι εμπορικό τρικ; 2) Πρακτικά τι περισσότερο προσφέρει ένας dslr φακός prime 1000 ευρώ σε σχέση με έναν 300 ευρώ στα ίδια mm και f/stop; 3) H διαφορά που βλέπουμε στην ποιότητα της φωτογραφίας των high end dslr εν συγκρίση με high end compact που οφείλεται στο ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχει μεγαλύτερο σένσορα; Πχ μπορείς να έχεις καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας με μια ακριβή bridge σε σχέση με μια φτηνή dslr Που έχει ακριβό φακό; 4) Πως μεταφράζεται το optical zoom των compact σε milimeter ενός φακού dslr full frame? πχ στην g12 βλέπω αυτές τις διαφορές Focal Length (35mm equivalent): 28 - 140mm Focal Length (actual): 6.1 - 30.5mm σημαίνει ότι φτάνει τα 140 mm crop?Ευχαριστώ Πολύ1)Ποτέ δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη σε συμπιεσμένο βίντεο 1080p, αν το raw από ένα Galaxy s8 είναι έστω και κοντά σε μια entry level dslr. Το jpeg με διάφορα τεχνάσματα στα κινητά και εφόσον μιλάμε για καλό φωτισμό ώστε να παίζουν στο χαμηλότερο iso και μιλάμε για iso 25, οπότε καλό φωτισμο, μπορεί να μοιάζει στα μάτια κάποιου άσχετου καλύτερο, άλλωστε κάτι πορτοκαλι πρόσωπα και κάτι πράσινα φοσφοριζε δέντρα είναι πιο όμορφα στο μάτι, από την πραγματικοτητα που συνήθως αποδίδουν στο neutral οι φωτογραφικες. 2)Από τίποτα μέχρι πολλά, δεν είναι το ίδιο ένας samyang με έναν Zeiss, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι 700€ χειρότερος. 3)Φθηνή dslr λέγοντας ας πούμε d3300 με έναν καλό φακό ας πούμε τον sigma 18-35 F/1.8, δεν πρόκειται να την ακουμπήσει καμιά bridge τουλάχιστον στο image quality, καθαρά και μόνο στο image quality θα την ξεπεράσουν κάποιες compact οπως η x100f, η rx1r και η rx1r2, όλες πανάκριβες και ολες 1 και μόνο εστιακό μήκος, καμιά σχέση με τις bridge που έχουν ενα τεράστιο εύρος. 4)Σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι 30mm φακός που λόγο crop factor, γίνετε 140mm σε full frame, 140/30 είναι crop factor 4.6 και αυτός ο αισθητήρας είναι 21 φορές μικρότερος σε mm2 από έναν full frame αισθητήρα. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2017 από Razor333 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Εγω θα πω και κατι ακομα που μπορει να ειναι και προσωπικο θεμα... Η αισθηση και το πιασιμο μιας φωτογραφικης μηχανης διαφερουν κατα πολυ απο το να κρατησεις ενα κινητο. Οταν κραταω την dslr μπαινω σε"φωτογραφικο" μενταλιτε, οταν κραταω το κινητο οι μονες φωτο που βγαζω ειναι καμια αναμνηστικη και καμια χρηστικη(καμια πινακιδα, κανενα κωδικο απο ρουτερακι). Το βρισκω πολυ πιο δυσκολο να συνθεσω εικονα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Θα απαντήσω στο 1 μόνο, και είναι η προσωπική μου εμπειρία, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Οι καμερες των κινητών έχουν βελτιωθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που πλέον το 95% των ανθρώπων δέν θα χρειαστούν ποτέ τους παραδοσιακή φωτογραφική μηχανή για να καλύψουν τις φωτογραφικές τους ανάγκες. Όμως έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουν μια DSLR, ακόμα και παλιότερη, πόσο μάλιστα μια high end DSLR. Αν φαίνεται καλύτερη μια φωτογραφία κινητού, αυτό είναι επειδή τα κινητά, ακριβώς για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, πλακώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες στο saturation, unsharp mask, διόρθωση καμπυλών κτλ. Αντίθετα, οι DSLR συνήθως βγάζουν πιό ουδέτερες τις φωτογραφίες χωρίς πολύ επεξεργασία, και γι αυτό μπορεί να φαίνονται κάπως πιό αδιάφορες. Αν όμως περαστούν απο το ίδιο workflow όπως κανουν αυτόματα τα κινητά, τοτε η φωτογραφία της DSLR δέν θα έχει καμία σχέση με του κινητού. Οι συγχρονες dslr και compact έχω την εντύπωση ότι έχουν την επιλογή να κάνουν ένα workflow αντιστοιχο με τα κινητά λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Εγω θα πω και κατι ακομα που μπορει να ειναι και προσωπικο θεμα... Η αισθηση και το πιασιμο μιας φωτογραφικης μηχανης διαφερουν κατα πολυ απο το να κρατησεις ενα κινητο. Οταν κραταω την dslr μπαινω σε"φωτογραφικο" μενταλιτε, οταν κραταω το κινητο οι μονες φωτο που βγαζω ειναι καμια αναμνηστικη και καμια χρηστικη(καμια πινακιδα, κανενα κωδικο απο ρουτερακι). Το βρισκω πολυ πιο δυσκολο να συνθεσω εικονα. Θα συμφωνησω 100%... ειναι βολικο το κινητο στο οτι το εχεις παντα για καταγραφη τεκμηριωση μαζι αλλα η αισθηση εργονομιας ειναι τραγικη......απλα θα σου λυσει τα χερια αν πας καπου και ξεχασεις την κανονικη σου καμερα με υποδεεστερη ποιοτητα παντα...στο θεμα της ποιοτητας δεν θα κατσω να αναλυσω ειναι γνωστα τα πλεονεκτηματα του μεγαλου σενσορα Ακομα και σε native iso (ISO50 ? ) η ποιοτητα απο το S5 πρεπει να εχει ιδιο δυναμικο ευρος με τo δυναμικο ευρος της APSC μηχανης μου οταν τραβαω σε 3200 ISO ... Επισης επειδη το S5 δεν τραβαει raw και δεν εχει καλη φωτομετρηση σε εντονης αντιθεσης πλανα, τα χερια μου ειναι δεμενα στο να τα διορθωσω και πολλες φορες η φωτομετρηση ειναι επιεικως αθλια ακομα και σε matrix metering Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2017 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shotgun Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Παιδια καλησπερα.. επειδη ειμαι ψιλοασχετη με το θεμα των μπαταριων.. ειχα μια sj4000 και τωρα πηρα μια gopro hero 5. Οι μπαταριες φορτισμενες πληρως. Αν αφησω τις καμερες ανενεργες για μια δυο μερες, μολις τις ανοιξω οι μπαταριες δειχνουν αδειες ενω δεν εχουν δουλευτει. Για ποιο λογο γινεται αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα