Προς το περιεχόμενο

windows vs linux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια ειναι ενα θεμα που με απασχολει τι προτεινετε σε ενα υπολογιστη και για ποιο λογο?

windows η linux?

Δημοσ.

καλα ειναι και αυτο ναι αναλογα τι θελει ο καθενας μας αλλα τα linux ειναι λιγακι δυσκολα αλλα ασφαλες ακουσα

εσυ χειριζεις μονο linux johntehgreek?

Δημοσ.

καλα ειναι και αυτο ναι αναλογα τι θελει ο καθενας μας αλλα τα linux ειναι λιγακι δυσκολα αλλα ασφαλες ακουσα

εσυ χειριζεις μονο linux johntehgreek?

Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τους υπολογιστές άρα όχι δεν χρησιμοποιώ καν Linux.

Τα είχα χρησιμοποιήσει μια εποχή για πλάκα και αν και ήταν εύκολα - όμορφα λείπουν πολλά πράγματα από τα Windows που ουσιαστικά δεν σε αφήνουν να χρησιμοποιήσεις μόνο Linux. 

Γιαυτό η καλύτερη επιλογή είναι να τα βάλεις και τα 2 και είσαι άρχοντας.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις θέματα με drivers στο Linux  και αν δεν χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προγράμματα για δουλειά, εγώ προτείνω το Linux. Έχουν γίνει πολύ εύκολα στη χρήση τους, δεν έχουν προβλήματα με ιούς, είναι σταθερά, χρειάζονται πολύ λίγη συντήρηση έως και καθόλου, είναι δωρεάν κτλ.  

Προσωπικά την έχω καταβρεί με το dual boot. Αν χρειαστώ ένα πρόγραμμα (σπάνια μέχρι στιγμής) που δεν τρέχει σε Linux, τότε μπαίνω Windows και όταν τελειώσω την δουλειά πάλι στο Linux. Επίσης δεν πολυπαίζω παιχνίδια αλλά ένας κολλητός που είναι gamer απλά χρησιμοποιεί τα Windows σαν παιχνιδομηχανή και είναι κομπλέ.  Το Linux έχει εξελιχθεί και μπορεί να ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των απαιτήσεων ενός σύγχρονου χρήστη.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοώ σε σχέση με το πως ήταν όταν το πρωτοχρησιμοποίησα σαν λειτουργικό πριν 4 χρόνια περίπου. Εντάξει μιλάω κυρίως από προσωπική πείρα, που είχα θέματα με drivers και τώρα τρέχουν και τα δύο μηχανήματα απροβλημάτιστα. Επίσης με όσα άτομα έχω μιλήσει  που χρησιμοποιούν linux όλα ήταν ευχαριστημένα και μιλάω για εύρος που περιλαμβάνει πενηντάρηδες που απλά μπαίνουν κανα google και βλέπουν καμια ταινιούλα,  μέχρι και φίλους εικοσιπεντάρηδες πληροφορικάριους και μηχανικούς. Μπορεί να έχω και άδικο για την εξέλιξη, δεν ξέρω ας πει κάποιος άλλος. Αν όλα μου τα προγράμματα τρέχανε σε Linux δεν θα είχα καμία επαφή με Windows, για τους λόγους κυρίως που είπα πιο πάνω. Δοκίμασε dual boot και δες τι σε βολεύει.

Καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να τα βρει σκούρα με Linux, αλλά αν δεν έχει σημαντικά θέματα και νιώθει ότι βολεύεται γιατί να χρησιμοποιήσει Windows ; 

Δημοσ.

καλησπερα παιδια ειναι ενα θεμα που με απασχολει τι προτεινετε σε ενα υπολογιστη και για ποιο λογο?

windows η linux?

πιουυυυυ

η ερωτηση σου ειναι τελειως ο,τι να'ναι

η ερωτηση δεν ειναι οτι να ναι αν δεν θελεις μην απαντας ας απαντησει αλλος αν θελει.

φιλικα παντα

Κι όμως φίλε, η ερώτηση είναι όντως "ότι να 'ναι" αν και θα μπορούσε ο kr0m να το θέσει λίγο ποιο ευγενικά ;)

Ποιο πολύ θα ταίριαζε στο τμήμα του κουτσομπολιού παρά στο τμήμα βοήθειας. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τέτοιες ερωτήσεις συνήθως καταλήγουν σε διαμάχες χωρίς νόημα. Για να σου δώσει κάποιος μια σωστή απάντηση θα πρέπει να μας πεις τι υπολογιστής είναι αυτός που έχεις και για ποια χρήση τον θέλεις και όχι, το "για γενική χρήση" δεν είναι απάντηση. Επίσης, και οι διάφορες διανομές linux έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και αποδόσεις.

Για παράδειγμα, αν έχεις ένα παλιό μηχανάκι με p4 hyperthreat στα 3 ghz με 1gb ram με μια απλή κάρτα γραφικών θα πας ή σε xp ή σε κάποιο lxde linux γιατί αν πετάξεις πάνω ένα ubuntu θα γονατίσει.

Αν το θέλεις μόνο internet browsing τότε βάζεις ένα linux mint lxde και είσαι μια χαρά.

Αν έχεις γερό μηχάνημα και θέλεις να παίζεις παιχνίδια και ιδίως τίποτα fps ξεχνάς γενικώς το linux ή παλεύεις με εξομοιώσεις. Για web based παιχνίδια δεν έχει σημασία linux ή win.

Αν θέλεις επαγγελματικές εφαρμογές τύπου photoshop, premiere, after effects,3ds max κτλ  ας σε win αν και υπάρχουν εναλλακτικά και δωρεάν όπως το gimp και το blender για win και Linux.

Πάντως, αν ήσουν πάντοτε σε win και πας σε linux θα πρέπει να προσπαθήσεις λίγο για να εξοικειωθείς με το σύστημα και η καλύτερη λύση είναι ή να το στήσεις δοκιμαστικά σε ένα virtual box ή να τρέχεις μια Live διανομή (linux mint lxde, ubuntu κτλ) που δε θέλει εγκατάσταση και να δεις αν σου αρέσει και σε βολεύει πριν προχωρήσεις στην τελική απόφαση σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...