Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εδω και καιρο στο PC της υπογραφης αντιμετωπιζω κρασαρισματα(ειτε απλο φριζαρισμα ειτε φριζαρισμα με δυνατο συνεχομενο ηχο),που με τα reboot φορτωνει συχνα με την μιση RAM,οπου με την μιση RAM δεν κρασαρει ποτε αλλα ειναι πολυ πιο αργο.

Εχω δοκιμασει καθε λυση εντος του PC με power saving κλπ,επανεγκατασταση των RAM,δοκιμασα ακομα και να αλλαξω το κουτι γιατι ειχα καποιες υψηλες θερμοκρασιες αλλα χωρις αποτελεσμα.

Το περιεργο ειναι οτι σε 3 memtest και 2 diagnostics των windows οι RAM δεν εχουν βγαλει προβληματα.

Τι μπορει να φταιει?Ειμαι σε απελπισια εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα.

Σημερα επιπλεον μου κρασαρε πριν καν μπει στα windows(κολλαγε στο ποστ του bios),και εβγαλα μια φωτογραφια του MIT που δειχνει οτι εχω τις RAM στις θεσεις 1-2,ενω τις εχω εγκατεστημενες στις 2-4.

post-253782-0-35986800-1503244158_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Με δεδομένο αυτό που σου γράφει ο Sheogorath δες και τα υπόλοιπα που ίσως σε βοηθήσουν..

α)Έχεις ελέγξει και το δίσκο σου σε τι κατάσταση είναι?

β)Τη μητρική σου την έχεις αναβαθμίσει στο τελευταίο bίοs που κυκλοφορεί  για αυτή, είναι 3 εκδόσεις GA-990XA-UD3 rev. 1.x  rev. 3.1 rev. 3.0 δεν ξέρω ποια έχεις από την 'υπογραφή' σου. :shifty:

γ)Εάν καταφέρεις να δεις  επιφάνεια εργασίας, εάν έχεις windows μπορείς να ελέγξεις στη διαδρομή C:\Windows\Minidump εάν έχει αρχεία δημιουργήσει & αυτά μπορούν ίσως να σε βοηθήσουν.

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εδω και καιρο στο PC της υπογραφης αντιμετωπιζω κρασαρισματα(ειτε απλο φριζαρισμα ειτε φριζαρισμα με δυνατο συνεχομενο ηχο),που με τα reboot φορτωνει συχνα με την μιση RAM,οπου με την μιση RAM δεν κρασαρει ποτε αλλα ειναι πολυ πιο αργο.

Εχω δοκιμασει καθε λυση εντος του PC με power saving κλπ,επανεγκατασταση των RAM,δοκιμασα ακομα και να αλλαξω το κουτι γιατι ειχα καποιες υψηλες θερμοκρασιες αλλα χωρις αποτελεσμα.

Το περιεργο ειναι οτι σε 3 memtest και 2 diagnostics των windows οι RAM δεν εχουν βγαλει προβληματα.

Τι μπορει να φταιει?Ειμαι σε απελπισια εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα.

Σημερα επιπλεον μου κρασαρε πριν καν μπει στα windows(κολλαγε στο ποστ του bios),και εβγαλα μια φωτογραφια του MIT που δειχνει οτι εχω τις RAM στις θεσεις 1-2,ενω τις εχω εγκατεστημενες στις 2-4.

ωραια μπες στο σιτε της μητρικης σου και κατεβασε το τελευταιο Bios βαλτω σε ενα στικακι και κανε install αν ολοκληρωθει σωστα και μετα το pc den exei proβληματα εισαι κομπλε ειδαλλως ξαναποσταρε μπας κ κανενας αλλος σε βοηθήσει !

• Like 1
Δημοσ.

Απο την φωτογραφία φαίνεται οτι έχει UEFI BIOS, οπότε είτε είναι revision 3.0 ή 3.1 (οι παλιότερες εκδόσεις της 990ΧΑ-UD3 είχαν το "κλασικό" BIOS).

Για την rev. 3.0 υπάρχει η κανονική έκδοση FD και η νεότερη που είναι beta (εδώ και χρόνια :-D ) FEh.

Για την rev. 3.1 δεν υπάρχει νέο BIOS, ξεκίνησε με το FD.

Τις μνήμες για να τις έχει dual channel πρέπει να είναι στις άσπρες ή στις γαλάζιες θέσεις (κάπου εδώ είσαι με το 2-4). Εφόσον λέει 1-2 γράφει dual channel (δεν φαίνεται στην φωτογραφία);

Δοκίμασε και στα default (χωρίς overclock) όπως σου είπε ο Sheogorath.

Από τροφοδοτικό πως πας; Πόσα χρόνια το έχεις το Hambourg;

Δημοσ.

Εχω περασει εδω και καιρο το FEh BIOS,δεν υπηρξε καποια αλλαγη.

Επισης εχω βγαλει overclocks και επαναφερει στα Default(το ξαναεκανα σημερα το τελευταιο και ειχα απλα ηπιο κρασαρισμα).

Ο σκληρος εχει 63% υγεια στο HD Sentinel και 100% αποδοση.Εχω δοκιμασει chkdsk και repair δεν εβγαλε προβληματα.

Ο φακελος Minidump ειναι αδειος.

Ολα τα εξαρτηματα ειναι 4ετιας περιπου(και το τροφοδοτικο)

Δημοσ.

Αυτό το 63% του σκληρού δεν είναι καλό. Μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς αυτόν; Βλέπω πως είναι ο μοναδικός σου σκληρός και μάλλον είναι δύσκολο.

Δημοσ.

Εχω περασει εδω και καιρο το FEh BIOS,δεν υπηρξε καποια αλλαγη.

Επισης εχω βγαλει overclocks και επαναφερει στα Default(το ξαναεκανα σημερα το τελευταιο και ειχα απλα ηπιο κρασαρισμα).

Ο σκληρος εχει 63% υγεια στο HD Sentinel και 100% αποδοση.Εχω δοκιμασει chkdsk και repair δεν εβγαλε προβληματα.

Ο φακελος Minidump ειναι αδειος.

Ολα τα εξαρτηματα ειναι 4ετιας περιπου(και το τροφοδοτικο)

αμα εχεις 63 % υγεια στον σκληρο το προβλημα ειναι εκει αυτο π κανεις ειναι περνεις εναν αλλο και κανεις την δουλεια σου ...Αν ειχες  ομως μεσα στον δισκο αρχεια και δεν τα εσωσες με τα λείπεις μου τα εχασες τα αρχεια 

Δημοσ.

Και οταν εφτιαξα τον πυργο 85% υγεια ειχε ο σκληρος.

Πως μπορει να ευθυνεται για τα κρασαρισματα ο σκληρος,οταν ο ηχος που δινει η μητρικη σχετιζεται με την μνημη?Ή οταν μειωνεται η RAM στο μισο?Αν ο σκληρος ειχε προβλημα θα επρεπε να μην ανοιγει καν

Δημοσ.

ο,τιδηποτε μπορει να παιζει ρολο στα κρασαρισματα...! μην αποκλειεις τιποτα..!  

κατ αρχην.., κατσε και σκεψου, ποτε αρχισαν τα κρας???  εκανες καμια αλλαγη?  αλλαξες ο,τιδηποτε?

δοκιμασες τις μνημες μια - μια....?  και σε διαφορετικα σλοτ?   

αν μπορεις, δανεισου και δοκιμασε και αλλες μνημες......!!! 

επισης να ξερεις, οτι ο δισκος που εχεις, καλος ηταν αλλα πλεον παλιωνει, φθειρεται..!   μηπως ειναι καιρος να περασεις σε SSD..?  θα δεις τρομερη διαφορα,.... στο εγγυωμαι..!!!  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...