AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μα δε συζητάμε για ζητήματα ηθικής ή οτιδήποτε άλλο, συζητάμε για το εάν υπάρχει νομικό κώλυμα... 1
SlickNick Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Αν το κάνεις συστηματικά με τυχαίους ανθρώπους, δεν θα το θεωρούσα αυτονόητο, όχι. Το αν μπορείς είναι άλλο ερώτημα. Αντίστιχο ερώτημα θα ήταν "εγώ δε μπορώ να κάνωτο σπίτι μου καφενείο" ... και η απάντηση πιθανολογώ αρκετά ισχυρά ότι είναι , όχι. Το ότι είναι κάτι σπίτι σου δε σημαίνει αυτονόητα ότι μπορείς να το κάνεις ότι θες. Προφανώς διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν ξέρω καν πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο νομικά. Δηλαδή τι θα μπορούσε να γράφει ο ίδιος ο νόμος χωρίς να παρεμβαίνει σε ακραίο βαθμό στο τι κάνει κάποιος στο ίδιο του το σπίτι;
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μα δε συζητάμε για ζητήματα ηθικής ή οτιδήποτε άλλο, συζητάμε για το εάν υπάρχει νομικό κώλυμα... Μα δε λέω για η ηθική, δεν είναι τίποτα ανηθικο να το κάνεις καφενείο. Φαντάσου πχ ένα μια πολυκατοικία με ξερωγω 6 διαμερίσματα και κάποιον που αγόρασε ένα σπίτι εκεί. Αν τώρα πχ οι άλλοι 5 αρχίζουν και νοικιάζουν δωμάτια χωρίς κάνενα περιορισμό ο 6ος ξαφνικά έχει βρεθεί να μένει μόνιμα σε ένα ξενοδοχείο. Πιθανόν να μην υπάρχει κάποιος περιορισμός, απλά λέω ότι εγώ θα θεωρούσα λογικό να υπάρχει κάποιος, πχ συγκατάθεση κάποιου ποσοστού ιδιοκτητών για λειτουγία χωρίς περιορισμό ή περιορισμό στις ανρωπο-ημέρες που μπορεί να νοικαιαστεί ή/και κάποια οικονομική αποζημείωση αν δεν υπάρχει συγκατάθεση ή τέλως πάντων κάτι που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υποβαθμίζεται το λογικό για μένα συμφέρον του άλλου στο να ζει σε αυτό που ήρθε να ζήσει. Προφανώς διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν ξέρω καν πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο νομικά. Δηλαδή τι θα μπορούσε να γράφει ο ίδιος ο νόμος χωρίς να παρεμβαίνει σε ακραίο βαθμό στο τι κάνει κάποιος στο ίδιο του το σπίτι; Υποθετικό φαντάζομαι το ερώτημά σου καθώς ήδη υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δε μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου ... δε μπορείς πχ να το κάνεις αποθήκη καυσίμων ξερωγω ή σφαγείο, ή κέντρο διασκέδασης (υποθέτω) ή ένα σωρό άλλα. Εσύ κανεις την "υπέρβαση" να θεωρείς αυτονόητο ότι μια επιχειρηματική δραστηριότητα θα είναι αυτονόητα επιτρεπτή μόνο και μόνο επειδή μοιάζει με φιλοξενεία. Υπό αυτή τη λογική και το εστιατόρειο μοιάζει με ένα οικογενειάκό γευμα/τραπέζι παράολα αυτά δε μπορείς να κάνεις το σπίτι σου εστιατόριο και δε έχει μέχρι σήμερα κανείς αναρωτηθεί "δηλαδή δε μπορώ να ταίζω σπίτι μου 2 φίλους μου κάθε εβδομάδα". Το τι θα μπορούσε να γράφει ο νόμος δε ξέρω, θα μπροούσε πχ να λεέι ότι δε μπορεί να έχει περιορισμό στις διανυκτρεύρσεις/πλήθος διαμερισμάτων (πχ να επιτρέπεται σε μεγάλη πολυκατοικία και όχι σε μικρή) ή να ζητά τη συγκατάθεση αυτόν στον ίδιο όροφο ή στο να είναι συγκεκριμένο αριθμό ημερών των χρόνο, ή να όριζε αριθμό επισκεπτών ανάλογα με τα τμ του σπιτιού κλπ Ουσιαστικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται θεωρώ κάπως, όπως έγραψα και παραπάνω, ότι αυτό δεν θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πολυκατοικίας από "residence building" που θα λέγαμε στα αγγλικά. το τι είναι "ακραίο" είναι αρκετά ανοικτό σε συζήτηση.
SlickNick Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Υποθετικό φαντάζομαι το ερώτημά σου καθώς ήδη υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δε μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου ... δε μπορείς πχ να το κάνεις αποθήκη καυσίμων ξερωγω ή σφαγείο, ή κέντρο διασκέδασης (υποθέτω) ή ένα σωρό άλλα. Εσύ κανεις την "υπέρβαση" να θεωρείς αυτονόητο ότι μια επιχειρηματική δραστηριότητα θα είναι αυτονόητα επιτρεπτή μόνο και μόνο επειδή μοιάζει με φιλοξενεία. Υπό αυτή τη λογική και το εστιατόρειο μοιάζει με ένα οικογενειάκό γευμα/τραπέζι παράολα αυτά δε μπορείς να κάνεις το σπίτι σου εστιατόριο και δε έχει μέχρι σήμερα κανείς αναρωτηθεί "δηλαδή δε μπορώ να ταίζω σπίτι μου 2 φίλους μου κάθε εβδομάδα". Το τι θα μπορούσε να γράφει ο νόμος δε ξέρω, θα μπροούσε πχ να λεέι ότι δε μπορεί να έχει περιορισμό στις διανυκτρεύρσεις/πλήθος διαμερισμάτων (πχ να επιτρέπεται σε μεγάλη πολυκατοικία και όχι σε μικρή) ή να ζητά τη συγκατάθεση αυτόν στον ίδιο όροφο ή στο να είναι συγκεκριμένο αριθμό ημερών των χρόνο, ή να όριζε αριθμό επισκεπτών ανάλογα με τα τμ του σπιτιού κλπ Ουσιαστικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται θεωρώ κάπως, όπως έγραψα και παραπάνω, ότι αυτό δεν θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πολυκατοικίας από "residence building" που θα λέγαμε στα αγγλικά. το τι είναι "ακραίο" είναι αρκετά ανοικτό σε συζήτηση. Καταλαβαίνω τι λες. Απλά η ενοικίαση του σπιτιού είναι κάτι που επιτρέπεται έτσι και αλλιώς, οπότε πιστεύω θα ήταν περίεργο να διευκρινιστεί συγκεκριμένα η "βραχυπρόθεσμη ενοικίαση". Φαντάσου να φιλοξενήσεις έναν φίλο σου πχ και να καλέσουν οι γείτονες την αστυνομία και να πρέπει να αποδείξεις ότι τον φιλοξενείς και δεν του νοικιάζεις το δωμάτιο παράνομα... χαμός!
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Σιγά μην μας πει ο νόμος και ποσά κρεβάτια θα έχουμε σπίτι μας 1
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Καταλαβαίνω τι λες. Απλά η ενοικίαση του σπιτιού είναι κάτι που επιτρέπεται έτσι και αλλιώς, οπότε πιστεύω θα ήταν περίεργο να διευκρινιστεί συγκεκριμένα η "βραχυπρόθεσμη ενοικίαση". Φαντάσου να φιλοξενήσεις έναν φίλο σου πχ και να καλέσουν οι γείτονες την αστυνομία και να πρέπει να αποδείξεις ότι τον φιλοξενείς και δεν του νοικιάζεις το δωμάτιο παράνομα... χαμός! Δεν είναι το ίδιο η ενοικιαση σπιτιου με το AirBnB ... νομίζω πρόσφατα έγινε μια ρύμιση γιατί πρακτικά υπήρχε κενό. Το διάβαζα πριν λίγες εβδομάδες καθώς υπήρχε διαφορετική φορολογική μεταχείρηση και διαμαρτύρονταν οι ξενοδόχοι. Πιθανόν μέσα σε αυτή τη ρύθμιση να υπάρχουν κάποιοες προβλέψεις. ή μπορεί απλά να είναι πολιτική της AirBnB για να μην μπλέκει σε διαμάχες. Όσο για το παράδειγμα σου, σου ξαναλέω την περίπτωση του εστιατορίου-vs-φιλικού γεύματος ... δε νομιζω να υπάρχει πρακτικά πρόβλημα στο να φιλοξενεις για λιγες μέρες ένα φίλο σου ... τώρα αν φιλοξενείς κάθε βδομάδα από 2-3 διαφορετικούς φίλους σου ίσως και να υπάρξει.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Το τι θα μπορούσε να γράφει ο νόμος δε ξέρω, θα μπροούσε πχ να λεέι ότι δε μπορεί να έχει περιορισμό στις διανυκτρεύρσεις/πλήθος διαμερισμάτων (πχ να επιτρέπεται σε μεγάλη πολυκατοικία και όχι σε μικρή) ή να ζητά τη συγκατάθεση αυτόν στον ίδιο όροφο ή στο να είναι συγκεκριμένο αριθμό ημερών των χρόνο, ή να όριζε αριθμό επισκεπτών ανάλογα με τα τμ του σπιτιού κλπ Ουσιαστικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται θεωρώ κάπως, όπως έγραψα και παραπάνω, ότι αυτό δεν θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πολυκατοικίας από "residence building" που θα λέγαμε στα αγγλικά. το τι είναι "ακραίο" είναι αρκετά ανοικτό σε συζήτηση. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι όσα γράφεις παραπάνω είναι εντελώς ανέφικτα και μη πραγματοποιήσιμα ε ; Επίσης θεωρώ ότι το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να φάς καταγγελία στην εφορία για αδήλωτο μίσθωμα Αν τα κάνεις όλα σύννομα, είναι 1000% σίγουρο ότι δε μπορεί να σε ακουμπήσει κανείς...
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι όσα γράφεις παραπάνω είναι εντελώς ανέφικτα και μη πραγματοποιήσιμα ε ; Επίσης θεωρώ ότι το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να φάς καταγγελία στην εφορία για αδήλωτο μίσθωμα Αν τα κάνεις όλα σύννομα, είναι 1000% σίγουρο ότι δε μπορεί να σε ακουμπήσει κανείς... κάθε μέτρο είναι δύσκολο. Το να έχεις έγγραφη συγκατάθεση της πολυκατοικίας είναι απόλυτα εφαρμόσιμο ... υπάρχει ήδη για ένα σωρό άλλα πράγματα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να εφαρσμοστεί, απλά ως πιο "ακραία" λύση δεν θα ήταν η 1η που θα σκεφτόμουν. Δε μιλάω για αδήλωτο μίσθωμα. Μιλάω για κανονικά πλέον δηλωμένα έσοδα από AirBnb μέσω της πρόσφατης ρύθμισης. Φυσικά αν τα κάνεις όλα σύννομα δε μπορεί να σε ακουμπήσει κανένας, αυτό είναι μαι από τις πιο άχρηστες συμβουλές/προτάσεις που έχουν γραφτεί ποτέ, είναι μια ταυτολογία. Μιλάμε για το αν είναι "λογικό" να απαιτείται "νόμιμα" κάτι τέτοιο (μιας και κανείς μέχρι τώρα δεν ξέρει 100% από που έχει προκύψει ο περιορισμός που διάβασε ο TS). Πρακτικό πρόβλημα που μου πέρασε από το μυαλό: άν νοικιάζει κάποιος ένα δωμάτιο με Airbnb υποθέτω δίνει τα κλειδιά της εξοπορτας/εισόδου στους ενοικιαστές, σωστά ? Δε θεωρείτε αυτονόητο ότι αυτό είναι κάτι που αφορά και τους άλλους ιδιοκτήτες ?
heros Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Συνήθως στο κανονισμο τις πολυκατοικίας ΔΕΝ υπάρχει αναφορά αφού άλλωστε αυτό αποτελεί πολύ νέα πρακτική και δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί. Ομολογουμένως κατανοητή είναι και η ανησυχία των υπόλοιπων ενοίκων και ενοικων-ιδιοκτητών για το ποιός μπαινοβγαίνει ανα 15ημερο στην πολυκατοικία τους χωρίς πρακτικά έλεγχο.. και για αυτό φανταζομαι ότι ρωτάει και ο TS εδω... Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι εφόσον έχεις πλήρη κυριότητα του διαμερίσματος την άδεια κάποιου άλλου και με την προυπόθεση ότι πληρώνονται κανονικά οι υποχρεώσεις σου προς την πολυκατοικία (κοινόχρηστα...). Ειναι γεγονός πως οι υπόλοιποι ένοικοι θα στραβώσουν αλλά ΕΦΟΣΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ δεν μπορουν να σου κανουν κατι.. αλλιως μπορούν να σε καρφωσουν... Και τώρα να σου πώ τι έγινε στην δικια μου πολυκατοικία (συγκροτημα με πισινα Ν προάστια): Ενας ιδιοκτήτης ξεκίνησε ετσι εννοείτε χωρίς την άδεια των υπολοίπων και σε πρώτη φάση σκέφτηκαν να τον καρφώσουν στην εφορία (δεν ξέρω αν το έκαναν... ή αν τα δήλωνε...) ΣΕ δεύτερη φάση όμως σαν ..αντίποινα σταμάτησαν τον καθαρισμό της πισίνας η οποία έγινε βούρκος οπότε και πρακτικά έπεσε και η αξία του διαμερίσματος αλλά και πιθανά έπεσαν και αρνητικές αξιολογήσεις από τους ενοικιαστές(υποθέτω δεν γνωριζω αν οι ενοικιαστές μπορούν να βαθμολογήσουν την διαμονή τους..) Εγώ για την ιστορία ήμουν ενοικιαστής και έφευγα σε 3 μήνες όποτε αδιαφόρησα.. αλλά αν έμενα θα υπήρχε πρόβλημα.. Την 1η εβδομάδα είχαμε έγχρωμους, μετά κάτι φιλανδούς και ύστερα σουηδούς ,μάλλιστα καποιοες κοπέλλες που δεν ήξεραν το πρόγραμμα καθαρισμού το βράδυ της πισίνας έμπαιναν ...για μπάνιο ..και μάλλον μετά θα έτρεχαν στον γυναικολόγο τους...!!!!!
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, αν αυτό που λέει ο ts είναι απαίτηση της Airbnb, πως θα βγάλει άκρη, δηλαδη που ξέρει η Airbnb ποσά διαμερίσματα είναι και πόσοι είναι οι ένοικοι
kriosgr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Προσωπικά πολύ θα προτιμούσα να έμενα σε μια πολυκατοικία όπου δεν μένουν μόνιμα ένοικοι. Όσο δύστροπος και μαλ... να είναι ο άλλος σε λίγες μέρες θα φύγει. 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Προσωπικά πολύ θα προτιμούσα να έμενα σε μια πολυκατοικία όπου δεν μένουν μόνιμα ένοικοι. Όσο δύστροπος και μαλ... να είναι ο άλλος σε λίγες μέρες θα φύγει. Μην ελπίζεις... Εγώ που μένω σε νέα πολυκατοικία στην οποία μπήκα πρώτος και πλεον έχει καταλήξει να νοικιάζεται το 90% των διαμερισμάτων ανά 6μηνο και κυρίως σε αλλοδαπούς φοιτητές ή εργαζόμενους, βρίζω ασύστολα. Κάποιος που δεν μένει μόνιμα ή έστω για αρκετό καιρό σε ένα διαμέρισμα, δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστεί το χώρο (τον δικό του και τους κοινόχρηστους).
beastman2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 ειμαι διαχιριστησ 9 χρονια τωρα και γνωριζω οτι δεν μπορει καπιος να κανει ξενοδοχειο το διαμερισμα τησ πολικατοικιας χωρις τουλαχιστον να ενημερωσει την διαχειρηση. διοτη φανταστητε να εχρετε καθε μερα καινουριος στην πολικατικια, να περνει τα κλειδια και να βγαζει αντικλιδεια για να " περασει " και καπια αλλη στιγμη ποσο μαλον αμα ειναι απο τρομοκρατεσ,ναρκομανεισ η απλα ανωμαλοι. τισ ζημιεσ που θα κανουν? την φασαρια? τις βρομιες που θα αφησουν? αμα εχουν καμια αρωστια? αμα παλι δεν σε νιαζει.... αφου ειναι σπιτι σου κανεισ οτι γουσταρεις αμα δεν μενεισ και στην πολικατικοια τοτε μια χαρα..ασε τουσ αλουσ να τρεχουν . παντοσ δεν ξερω τη γινετε με τα χρηματα...τα περνεις η στα στελνουν μετα απο καιρο? κατι ακουσα οτι η εφορια τα " ψαχνει" .σιγα μην μασ αφησει να βαλουμε χρηματα. ειναι 15% απο τα ενοικια νταβατζιλικι ειναι κανεισ που νικειαζει με αυτο τον τροπο να μας πει τι γινετε? 1
isay Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, beastman2 είπε ειμαι διαχιριστησ 9 χρονια τωρα και γνωριζω οτι δεν μπορει καπιος να κανει ξενοδοχειο το διαμερισμα τησ πολικατοικιας χωρις τουλαχιστον να ενημερωσει την διαχειρηση. διοτη φανταστητε να εχρετε καθε μερα καινουριος στην πολικατικια, να περνει τα κλειδια και να βγαζει αντικλιδεια για να " περασει " και καπια αλλη στιγμη ποσο μαλον αμα ειναι απο τρομοκρατεσ,ναρκομανεισ η απλα ανωμαλοι. τισ ζημιεσ που θα κανουν? την φασαρια? τις βρομιες που θα αφησουν? αμα εχουν καμια αρωστια? αμα παλι δεν σε νιαζει.... αφου ειναι σπιτι σου κανεισ οτι γουσταρεις αμα δεν μενεισ και στην πολικατικοια τοτε μια χαρα..ασε τουσ αλουσ να τρεχουν . παντοσ δεν ξερω τη γινετε με τα χρηματα...τα περνεις η στα στελνουν μετα απο καιρο? κατι ακουσα οτι η εφορια τα " ψαχνει" .σιγα μην μασ αφησει να βαλουμε χρηματα. ειναι 15% απο τα ενοικια νταβατζιλικι ειναι κανεισ που νικειαζει με αυτο τον τροπο να μας πει τι γινετε? problem solved
Zerg13 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, beastman2 είπε ειμαι διαχιριστησ 9 χρονια τωρα και γνωριζω οτι δεν μπορει καπιος να κανει ξενοδοχειο το διαμερισμα τησ πολικατοικιας χωρις τουλαχιστον να ενημερωσει την διαχειρηση. διοτη φανταστητε να εχρετε καθε μερα καινουριος στην πολικατικια, να περνει τα κλειδια και να βγαζει αντικλιδεια για να " περασει " και καπια αλλη στιγμη ποσο μαλον αμα ειναι απο τρομοκρατεσ,ναρκομανεισ η απλα ανωμαλοι. τισ ζημιεσ που θα κανουν? την φασαρια? τις βρομιες που θα αφησουν? αμα εχουν καμια αρωστια? αμα παλι δεν σε νιαζει.... αφου ειναι σπιτι σου κανεισ οτι γουσταρεις αμα δεν μενεισ και στην πολικατικοια τοτε μια χαρα..ασε τουσ αλουσ να τρεχουν . παντοσ δεν ξερω τη γινετε με τα χρηματα...τα περνεις η στα στελνουν μετα απο καιρο? κατι ακουσα οτι η εφορια τα " ψαχνει" .σιγα μην μασ αφησει να βαλουμε χρηματα. ειναι 15% απο τα ενοικια νταβατζιλικι ειναι κανεισ που νικειαζει με αυτο τον τροπο να μας πει τι γινετε? Οτι να ναι γραφεις. Κανονικοι ενοικιαστες και ιδιοκτητες μπορει να ειναι ανωμαλοι ναρκομανεις και ολα αυτα που γραφεις. Η κοινοτητα του airbnb εχει reviews εκατερωθεν και οποιος δεν ειναι σωστος διαγραφεται. Ειναι ενας κολλοσος. Γενικα ειναι καλη κοινοτητα με καλα ατομα. Μονο στο θεμα των ζημιων εχεις ενα μικρο δικιο και αυτο παλι υπερβολες. Μην δημιουργειτε προβλημα στον κοσμο οταν δεν υπαρχει. Εγω εχω τελειως χαζους γειτονες και δεν ειναι airbnb εκει σεβονται. και αφου το εχεις στολισει, στο τελος ρωτας ποσα χρηματα κρατανε και ποτε στα στελνουν. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από Zerg13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα