Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μπορει και να μην εχω για σενα ομως μονο κ μονο οτι πιστευεις οτι καταπαταμε τον χωρο τους ειναι σιγουρο οτι δεν εχεις...Ισως η εκφραση που χρησιμοποιησες δεν ηταν και η πιο σωστη...Αλλα ενα ειναι το σιγουρο οταν χτιζεις παντου πολεις-χωρια-οικισμους-σπιτια το μονο βεβαια ειναι οτι καποια στιγμη θα ερθεις σε συγκρουση με την φυση!Ειτε αυτο θα ειναι οι κουραδες των ζωων μπροστα απο το σπιτι σου η το μπαλκονι σου ειτε κατσαριδες ποντικια και φιδια στους υπονομους και στα σπιτια ειτε μεγαλα ζωα που επιτεθηκαν σε κοσμο.Πιστευεις οτι ειναι τοσο παραξενο αυτο?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο άνθρωπος έρχεται σε σύγκρουση με την φύση κάθε μέρα. Γι' αυτό και έχουμε υπολογιστές, ιντερνετ και δεν ζούμε σε σπηλιές. Ο άνθρωπος όμως είναι μέρος της φύσης.

Ούτε τα ζώα ζούνε ειρηνικά μεταξύ τους.

Είναι υπεροψία να θεωρούμε ότι θα καταστρέψουμε την γη. Η γη είναι δισεκατομμυρίων ετών. Εχουν περάσει και έχουν εξαφανιστεί πολλά είδη χωρίς την παρουσία του ανθρώπου.

Τα περιστέρια είναι μεγάλο πρόβλημα στις πόλεις. Γι' αυτό και στο εξωτερικό σε μεγάλες πόλεις προσπαθούν να μειώσουν τον πληθυσμό, χρησιμοποιώντας αντισυλληπτικές τροφές ή και άλλες μεθόδους. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την στείρωση των κατοικίδιων.

• Like 2
Δημοσ.

Σε πόλη ζω και ο γείτονας είναι κολλητά με εμένα. Το μόνο που προκαλεί αυτός σε εμένα είναι η μυρωδιά που έρχεται όταν είσαι σε ένα σημείο στην κάτω αυλή, το οποίο δεν με ενοχλεί τόσο γιατί αρχικά και στο χωριό είχαμε κότες κλπ οπότε έχω μάθει να ζω με τέτοια και δεύτερον δεν κάθομαι εκεί συχνά. Το πρόβλημα είναι η σκατωμενη αυλή και τα μπαλκόνια. Πραγματικά έχω βαρεθεί να τα καθαρίζω γιατί πάντα θα τα ξαναχεσουν.

Το πλέγμα με πιο τρόπο μπορώ να το βάλω; τρύπες δεν γίνεται γιατί γύρω γύρω η ταράτσα έχει μάρμαρο. Καμία κόλλα ίσως;

Δημοσ.

Δεν ξερω τι ειναι τα καρφια που λες. Αν βαλεις λαμαρινα inox με ακιδες ειναι 5 ευρω το μετρο, σε μαγαζια με βιδες με πριζες με μπογιες θα βρεις. Ειναι η λυση 1) που γραφω στην προηγουμενη σελιδα

ο χωρος τους δεν ειναι εκει που ζουμε. Οπως και ο δικος μας δεν ειναι στα δεντρα ή στο δασος.

Επισης, θυμιζω και την γριπη των πτηνων. Δεν ειναι οτι καλυτερο οι ακαθαρσιες τους απο μικροβια, εκτος απο την μποχα.

Η παρουσια τους δεν κανει την υπαρξη μας πιο ομορφη, θα ελεγα το αναποδο. Τα σπουργιτια ισως...αλλα αυτα ειναι σαν ιος. Πολλα μαζι αν δεν αντιμετωπιστουν δημιουργουν κακοσμια φοβερη απο τις κουτσουλιες. Σε μεγαλες πολυκατοικιες ειναι φρικη η κατασταση σε εμας εγινε θεμα στην γενικη συνελευση πηραμε μετρα και χαλασαμε χρηματα.

αυτα που εγραψες,με τις ακιδες,αυτα εννοω οτι θα βαλω.τα βρηκα και στα 1.80 στην γειτονεια μου.δεν ειμαι σιγουρος αν θα ειναι ινοξ,αλλα και να μην ειναι,ακομη καλυτερα,να παθουν τετανο....5 ευρω το μετρο δεν δινω .θα μου βγει 150 ευρω....καλυτερα να παρω  αεροβολο.......οσο για τις ασθενειες,οντως,ειχα κατα νου την γριππη και καθαριζα με  μασκα με φιλτρο........

Δημοσ.

Αν είναι απλή λαμαρίνα και όχι inox και ξεράσει σκουριές πάνω στα μάρμαρα θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν

καθαρίζουν με τίποτε μετά.

Τα απλά μεταλλικά είναι για κήπους γλάστρες και γενικά χώμα που δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σκουριά.

• Like 1
Δημοσ.

οντως,η σκουρια ειναι θεμα,αλλα σε εγω θα τα βαλω ακριβως πισω απο τις υδροροες,στα οριζοντια ξυλινα δοκαρια,που κρατανε τα κεραμιδια.δεν φτανει νερο εκει.το πολυ πολυ να τα βαψω πριν τα βαλω

Δημοσ.

Σε πόλη ζω και ο γείτονας είναι κολλητά με εμένα. Το μόνο που προκαλεί αυτός σε εμένα είναι η μυρωδιά που έρχεται όταν είσαι σε ένα σημείο στην κάτω αυλή, το οποίο δεν με ενοχλεί τόσο γιατί αρχικά και στο χωριό είχαμε κότες κλπ οπότε έχω μάθει να ζω με τέτοια και δεύτερον δεν κάθομαι εκεί συχνά. Το πρόβλημα είναι η σκατωμενη αυλή και τα μπαλκόνια. Πραγματικά έχω βαρεθεί να τα καθαρίζω γιατί πάντα θα τα ξαναχεσουν.

Το πλέγμα με πιο τρόπο μπορώ να το βάλω; τρύπες δεν γίνεται γιατί γύρω γύρω η ταράτσα έχει μάρμαρο. Καμία κόλλα ίσως;

Δεν ξερω ποιο ειναι το πλεγμα, αυτα που εδειξα εγω τις inox ακιδες δενονται ειτε με δεματικα, ειτε με σιληκονη μαζι με κολλα ειναι μια ειδικη. Κανει απο 5-10 ευρω αναλογα την ποιοτητα και μπαινει σε πιστολι.

Με αυτη την κολλα τα κολλησα σε μαρμαρο απο παραθυρο και με δεματικα εκανα ψευτικα καρφακια πανω σε καγκελο....δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.

οντως,η σκουρια ειναι θεμα,αλλα σε εγω θα τα βαλω ακριβως πισω απο τις υδροροες,στα οριζοντια ξυλινα δοκαρια,που κρατανε τα κεραμιδια.δεν φτανει νερο εκει.το πολυ πολυ να τα βαψω πριν τα βαλω

Παρε αυτα με τα πεντε ευρω το μετρο. Αλλοι πριν χρονια δωσαν πολλα περισσοτερα. Πλαστικα ή inox και τιποτα αλλο, μην κανεις κακη εγκατασταση θα πρεπει να ξανασχοληθεις, οποτε θυσιαζεις χρονο.

Αεροβολο εχω, αν θες να στο πουλησω :) δεν το χρησιμοποιησα ποτε.

Δημοσ.

Το εδεσα με ένα σύρμα ανάμεσα σε δύο κολώνες και χρησιμοποίησα και μια κόλλα για πλακάκια, και το εδεσα και στα κάγκελα του μπαλκονιου.

Μιλάμε για πλέγμα από συνθετικό υλικό, ελαφρύ

Δημοσ.

αυτα που ειχα βρει με 1.8 ευρω,εντελη ηταν  το μισο μετρο σε αυτην την τιμη,δλδ 3.60 το μετροχ30 μετρα 100 ευρω για τα περιστερια....ρε δεν ειμαστε καλα.....πηρα συρμα γαλβανιζε 1.2 χιλιοστων 1200 γραμμαρια=4 ευρω,γαλβανιζμενη λεπτη βεργα 15 χιλιοστων διατρητη  30 μετρα 10 ευρω ,και εκανα  τις βεργες μονος μου.μεχρι στιγμης εκει που εβαλα δεν πηγαινουν.....για να δουμε,θα εχει κανα νιντζα περιστερι να στραβωσει το συρμα για να κανει χωρο να αραξει;παντως ειναι αναισθητα τα ατιμα.τι θορυβο εκανα,τι με το φυσοκαλαμο εριχνα βελακια,τπτ....επρεπε να τα κοπανησω με βεργα για να φυγουν.......

Δημοσ.

Βρηκα με 3,5 το μετρο σε ενα μαγαζι στην Αθηνα.Με κολλα μου ειπε αυτος οτι μπορω να τα βαλω γυρω γυρω στην ταρατσα.Αλλος τροπος να στερεωσω κατι αλλο δεν υπαρχει,αρα μαλλον εκει θα καταληξω μαλλον.

Δημοσ.

Φτηνα τα βρηκες και μην κανεις τσιγγουνιες στην κολλα. Παρε καποια ακριβη για ολα τα υλικα, δωσε 10 ευρω και βαλτην σε πιστολι.

Πες θελω να τα βαλω σε τσιμεντο μαρμαρο, οτι ειναι θα σου πουν.

Καγγελο στην ταρατσα δεν εχετε; οποιος παει στην ακρη πεφτει και κατω; :)

αυτα που ειχα βρει με 1.8 ευρω,εντελη ηταν το μισο μετρο σε αυτην την τιμη,δλδ 3.60 το μετροχ30 μετρα 100 ευρω για τα περιστερια....ρε δεν ειμαστε καλα.....πηρα συρμα γαλβανιζε 1.2 χιλιοστων 1200 γραμμαρια=4 ευρω,γαλβανιζμενη λεπτη βεργα 15 χιλιοστων διατρητη 30 μετρα 10 ευρω ,και εκανα τις βεργες μονος μου.μεχρι στιγμης εκει που εβαλα δεν πηγαινουν.....για να δουμε,θα εχει κανα νιντζα περιστερι να στραβωσει το συρμα για να κανει χωρο να αραξει;παντως ειναι αναισθητα τα ατιμα.τι θορυβο εκανα,τι με το φυσοκαλαμο εριχνα βελακια,τπτ....επρεπε να τα κοπανησω με βεργα για να φυγουν.......

Με νερο φευγουν. Αν εχεις λαστιχο, ή με κανα κουβαδακι. Δεν καταλαβα τι βεργα εβαλες, αν δεν ειναι μυτερη σαν αυτη που εχουν στα στρατοπεδα, ισως δεν εκανες καλη δουλεια.

Φυσοκαλαμο;;;; ημαρτον :) που το βρηκες ρεεε

Δημοσ.

Οχι η ταρατσα δεν ειναι γενικα ευκολα προσβασιμη(εχει καθετη σκαλα και ουσιαστικα σκαρφαλωνεις),οποτε ναι οποιος παει στην αρκη πεφτει(εκτος απο τα περιστερια  :P ).Το θεμα με την κολλα το φοβαμαι λιγο.Με τα χρονια(ηλιος,βροχες,,χιονια) δεν θα χαλασει;

Δημοσ.

Νομιζω πως οχι αν αγορασεις σωστη. Να βαλεις σε ολη την λωριδα inox και μεγαλη ποσοτητα,μην κανεις τσιγγουνιες, μην αφησεις κενα. Ετσι κι αλλιως η κολλα σου σε 2 μηνες θα ειναι για πεταμα. Εγω εβαλα κολλα μαζι με σιλικονη, ετσι πουλιεται.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σε μπαλκόνι απέναντι πολυκατοικίας μαζεύονται περιστέρια και εδώ και χρόνια ο ένοικος ούτε καν έχει βγει στο μπαλκόνι(μένουν σίγουρα μέσα ατομα βλέπουμε φως το βράδυ). Το μπαλκόνι έχει γεμίσει σκατό περιστεριών καμία 5 πόντους και δεν έχει καθαριστεί ποτέ. Τον τελευταίο καιρό, προφανώς από αυτή την αιτία, στο διαμέρισμα της μάνας μου εγκαταστάθηκαν κάτι εντομα, σαν τσιμπούρια, σαν ψύλλοι, σαν κοριοί, κάτι τέλος πάντων, πολύ πολυ μικρά με σκληρό κέλυφος τα οποία πετάνε κιόλας και της έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα την έχουν τσιμπήσει παντού στα πόδια και τα χέρια και αφήνουν πληγές.

Τι μπορούμε να κάνουμε αν ο ένοικος δεν δεχθεί να καθαρίσει και να κάνει απεντομωση; Δεν μπορεί η πολυκατοικία του να τον υποχρεώσει να καθαρίσει; Μπορεί να γίνει καταγγελία στο υγειονομικό; Αυτή γίνεται επώνυμα ή ανώνυμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...