Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

όπως λέει ο τίτλος χρειάζομαι βοήθεια στο να προσθέσω RAM στην μητρική μου ASUS P6T Deluxe V2.

Link μητρικής: https://www.asus.com/Motherboards/P6T_Deluxe_V2/

To τωρινό μου setup (φωτογραφία συνημμένα):

Έχω σύνολο 6GB αυτή τη στιγμή, και θέλω να φτάσω στα 10GB προσθέτοντας άλλες 2x2GB 1333Mhz RAM, συγκεκριμένα: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15737&cat=4&sub=0&pmanuf=15&sort=3&step=1

Στην ουσία, από τα συνολικά 6 slots της μητρικής να δεσμευτούν τα 5, με τίς υπάρχουσες συν τις νέες να είμαστε στα 5x2GB = 10GB

Είναι κάτι τέτοιο εφικτό και συμβατό ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

post-284193-0-73147000-1503167258_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν νομίζω να δουλεύουν triple channel .... Επίσης ειδικά στις P6T υπήρχε θέμα με διαφορετικά σετάκια μνημών , ακόμα και ίδιες να ήταν ... Και με πάνω από 3 dimms έχανες λίγο από overclock στο 1366 ... Η ίδια μομπο μου είχε φάει την ζωή παλιά ...

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Δηλαδή μου λες ότι δεν μπορώ να βάλω άλλη RAM ? Οι RAM στο λίνκ είναι ίδιες με αυτές που έχω τώρα. 

Τι προτείνεις να κάνω στη περίπτωση αυτή ?

Μητρική δεν μπορώ να αλλάξω δεν έχω τα λεφτά, και θα προτιμούσα (πιο πολύ η τσέπη μου κυρίως) να κρατήσω τις υπάρχουσες RAM και να προσθέσω απλά λίγο ακόμη. 

Έχω τον i7 920 @2.6Ghz -> OC'D 3.4Ghz.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Δηλαδή μου λες ότι δεν μπορώ να βάλω άλλη RAM ? Οι RAM στο λίνκ είναι ίδιες με αυτές που έχω τώρα. 

Τι προτείνεις να κάνω στη περίπτωση αυτή ?

Μητρική δεν μπορώ να αλλάξω δεν έχω τα λεφτά, και θα προτιμούσα (πιο πολύ η τσέπη μου κυρίως) να κρατήσω τις υπάρχουσες RAM και να προσθέσω απλά λίγο ακόμη. 

Έχω τον i7 920 @2.6Ghz -> OC'D 3.4Ghz.

περνεις δυο απο αυτες εδω της ραμ π ειναι απολυτα συμβατες με την μητρικη σου και εισαι κομπλε 

http://www.skroutz.gr/s/327656/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600MHz-CMZ4GX3M1A1600C9B.html

episeis kanoun και αυτες εδω 

http://www.skroutz.gr/s/2891048/Crucial-Ballistix-8GB-DDR3-PC3-12800-2x4G-240-pin-DIMM.html

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ 

life is music

για την απάντηση σου.

Βλέπω η μνήμη που έστειλες ότι είναι στα 1600MHz, αυτές που έχω είναι στα 1333MHz, είναι συμβατό κάτι τέτοιο ? Υποθέτω πως αν ναι θα δουλεύει στα 1333Mhz παρόλο που είναι στα 1600 σωστά ?

Υ.Γ Εκτός αν εννοείς τις παλιές να τις βγάλω.

Δημοσ.

Αυτό το setup που λες δεν παίζει.

Πριν κανέναν χρόνο είχα τις ίδιες ανησυχίες με εσένα με μια asus rampage 2 που έχω και τελικά αγόρασα 4 Χ 4GB και έπαιξα σε dual channel γιατί triple channel δεν έβρησκα εύκολα και αυτές που βρήκα ήταν ακριβές για μεταχειρισμένες.

OC ο 920 στα 3.6 και αντέχει μια χαρά ακόμα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ 

life is music

για την απάντηση σου.

Βλέπω η μνήμη που έστειλες ότι είναι στα 1600MHz, αυτές που έχω είναι στα 1333MHz, είναι συμβατό κάτι τέτοιο ? Υποθέτω πως αν ναι θα δουλεύει στα 1333Mhz παρόλο που είναι στα 1600 σωστά ?

Υ.Γ Εκτός αν εννοείς τις παλιές να τις βγάλω.

θα βγαλεις αυτες π εχεις και θα βαλεις της νεες επανω στην μητρικη σου  οταν  βαλεις της νεες θα μπεισ στο bios γ να να ενεργοποιησεις το xmp γ να παιζουν στα 1600 ειδαλλως αν δεν το ενεργοποιησεις θα παιζουν στα 1333 mhz 

Δημοσ.

Είχα 1366 με την ίδια μομπο τουλάχιστον 6 χρόνια ... Όλες οι Χ58 είχαν θέμα με τις ραμ ... Παίρναμε έτοιμα σετάκια για triple channel ( 3 modules ) διότι πολλές φορές ακόμα και ΙΔΙΕΣ ram δεν δουλεύανε σωστά .. Σχεδόν καμμία μομπο δεν δούλευε σωστα με διαφορετικες ραμ ...

Γενικά προσπάθησε να βρεις ραμ της ίδιας εταιρείας και αν είναι δυνατόν με τα ίδια timings μπας και είσαι τυχερός και δουλέψει σωστα...

Επίσης καλό θα ήταν να βάλεις 3 dimms ακόμα ώστε μην χάσεις τα 3 καναλια

Ίσως να έχεις περισσότερες πιθανότητες στις αγγελίες εδώ παρά στο Σκρουτζ

• Like 2
Δημοσ.

Είχα 1366 με την ίδια μομπο τουλάχιστον 6 χρόνια ... Όλες οι Χ58 είχαν θέμα με τις ραμ ... Παίρναμε έτοιμα σετάκια για triple channel ( 3 modules ) διότι πολλές φορές ακόμα και ΙΔΙΕΣ ram δεν δουλεύανε σωστά .. Σχεδόν καμμία μομπο δεν δούλευε σωστα με διαφορετικες ραμ ...

Γενικά προσπάθησε να βρεις ραμ της ίδιας εταιρείας και αν είναι δυνατόν με τα ίδια timings μπας και είσαι τυχερός και δουλέψει σωστα...

παντως αυτες π ποσταρα ποιο πανω  κανουν γτ της τσεκαρα mesa apo το memory finder της corsair και της crucial

Δημοσ.

Αυτό το setup που λες δεν παίζει.

Πριν κανέναν χρόνο είχα τις ίδιες ανησυχίες με εσένα με μια asus rampage 2 που έχω και τελικά αγόρασα 4 Χ 4GB και έπαιξα σε dual channel γιατί triple channel δεν έβρησκα εύκολα και αυτές που βρήκα ήταν ακριβές για μεταχειρισμένες.

OC ο 920 στα 3.6 και αντέχει μια χαρά ακόμα.

Όπως έχετε καταλάβει παιδιά δεν έχω ιδέα. Ευχαριστώ για τη πληροφόρηση.

Εγώ είχα την εντύπωση ότι γινόταν να δουλεύει tripple channel τα 3 "πορτοκαλί" κανάλια της μητρικής και τα άλλα 3 "μαυρα" να αφήσω το ένα κενό και να δουλέψω double channel με τις ίδιες σε μάρκα και χαρακτηριστικά RAM. Φτάνοντας έτσι τα 10gb.

Μιλάμε για θέματα ασυμβατότητας ή απόδοσης καθαρά ? Δύσκολα, αλλά θα ψάξω μια τι παίζει και σε τι τιμές κυρίως για tripple channel. 

Δημοσ.

Βασικά εάν έχεις ή εάν κατεβάσεις το manual από την ASUS σου λέει ακριβώς το configuration που δέχεται, συγκεκριμένα στο 2-4 λέει ;ότι 5 dim δεν....όπως και στην δική μου

εγώ αυτές αγόρασα τελικα και όλα καλά

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21004&cat=4&sub=244&pmanuf=15&sort=3&step=undefined

βέβαια δεν θυμάμαι να ήταν τόσο ακριβές ή τις είχα βρει σε καμιά προσφορά δεν θυμάμαι να σου πω

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά εάν έχεις ή εάν κατεβάσεις το manual από την ASUS σου λέει ακριβώς το configuration που δέχεται, συγκεκριμένα στο 2-4 λέει ;ότι 5 dim δεν....όπως και στην δική μου

Μάλιστα.

Οπότε απότι καταλαβαίνω έχω τις εξής επιλογές:

Αγοράζω άλλο ενα σετακι tripple channel: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23172&cat=4

(Έχοντας στο σύνολο δηλαδή 6x2gb = 12 GB)

Ή βγάζω εντελώς τις παλίες, και αγοράζω πάλι ενα σετάκι tripple channel όμως στα 12gb (3x4gb):  http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22049&cat=4

Δημοσ.

θα σου πρότεινα το 2ο σενάριο γιατί:

α) Θα έχεις όπως και να έχει 12GB και έχουν και καλύτερες ψύκτρες από τις xms3

β) Υπάρχει και η περίπτωση να πας και στα 18GB δοκιμάζοντας και τα 3 Χ 2 τα παλιά και εάν παίξουν έπαιξαν που μάλλον θα παίξουν αλλά και να μην παίξουν έχεις 12GB :)

• Like 4
Δημοσ.

Όσο για το manual απ'ότι καταλαβαίνω, όπως είπες, ότι δεν γίνεται να συμπληρωθούν τα 5 απο τα 6 σλοτς.

Αλλα αναφέρει (βλέπε συννεμένη εικόνα) ότι γίνεται τα 3 σλοτ (Α1,Β1 και C1) να είναι συμπληρωμένα +1 ακόμη απο τα Α2,Β2 ή C2. Παίζει επομένως να χτυπήσω μια 4gb στήν A2 π.χ και να πάω στα 10gb. Υποθέτω βέβαια ότι είναι ενα ρίσκο.

Αλλα σωστός, και γω το 2ο σενάριο προτιμώ, απλά λόγο πρόσφατης αναβάθμισης είμαι λίγο περιοριστικός στα έξοδα.  :-D  :-D

post-284193-0-82912800-1503177973_thumb.png

Δημοσ.

Εγώ σε μια P6T WS Professional έχω βάλει 4 τέτοια http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr13n9s8-4-4gb-ddr3-1333mhz-pc3-10600-p-PER.550507 

Όπως λέει και το δικό σου το manual και είναι full σταθερό. Αν βάλεις ότι νανε θα το ανάβεις και τη μια θα σου λέει ότι έχεις 8gb την άλλη 10gb και ότι νάνε. Πάντως με 4 dimms μου γράφει το cpuz ότι έχει triple channel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...