Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

Εχω σε αμαξι 4 ηχεια 2 μπροστα και 2 στην εταζέρα και θελω να παρω ενισχυτη

Το ηχοσυστημα μου ειναι της Pioneer  ... πηγη: DEH-3400UB

ηχεια μπροστα : TSG1722i             17αρια

πισω :  TSG1021i       10ρακια

Βασικα θελω να διαλεξω καποιο ενισχυτη της σειρας  GM A  

κατ αρχην τι να επιλεξω???? 2καναλο ή 4καναλο????   

GM-A3602   ????   GM-A4604   ????

ποιο απο τα 2??? μπορω σε δικανναλο να συνδεσω 4 ηχεια???? ή πρεπει να ειναι υποχρεωτικα 4καναλος????

Δημοσ.

Λοιπόν δεν βλέπω τον λογο να βάλεις ενισχυτή

Πηγή 4χ50w

Hχεια, Εμπρός 2χ25, Πίσω 2χ40

Πες ενα λογο που πρεπει να μπει ενισχυτής, αφού η πηγή σου υπερκαλύπτει τα ηχεία σου.

Δημοσ.

Πες ενα λογο που πρεπει να μπει ενισχυτής, αφού η πηγή σου υπερκαλύπτει τα ηχεία σου.

Παραμόρφωση. Όταν "ζητήσεις" σε ισχύ 10W, ένας ενισχυτής 500W θα αποδώσει πολύ καλύτερα ηχητικά χαρακτηριστικά από έναν 50W. 

Δημοσ.

Λοιπόν δεν βλέπω τον λογο να βάλεις ενισχυτή

Πηγή 4χ50w

Hχεια, Εμπρός 2χ25, Πίσω 2χ40

4χ50 είχα και εγώ πριν 15 χρόνια σε ένα σαξο και μόλις του έβαλα ενισχυτή έγινε χαμός... Φαντάσου εγώ είχα πάρει έναν απλό με 120 ευρώ. Σήκωσε και Γουφερ άνετα το αυτοκίνητο είχε ποιοτικό ήχο και κάπως δυνατό.

Δημοσ.

Οντως ενας εξωτερικός ενισχυτής είναι προτιμότερος απο την όποια υλοποίηση ενισχυτικής βαθμίδας της ίδιας της πηγής, όμως πολύ φοβάμαι ότι τα 10άρια του φίλου θα παραμορφώνουν τραγικά και θα καταλήξει να οδηγεί μόνο τα μπροστά 17άρια.

Προσωπικά θα έριχνα ενα δικάναλο να οδηγήσουν τα 17άρια και θα άφηνα τα πίσω να οδηγούνται απο την πηγή ή 4κάναλο με τα δύο κανάλια στα 17άρια και τα άλλα δύο γεφυρωμένα για Subwoofer μελλοντικά ή μεγαλύτερα ηχεία πίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Οντως ενας εξωτερικός ενισχυτής είναι προτιμότερος απο την όποια υλοποίηση ενισχυτικής βαθμίδας της ίδιας της πηγής, όμως πολύ φοβάμαι ότι τα 10άρια του φίλου θα παραμορφώνουν τραγικά και θα καταλήξει να οδηγεί μόνο τα μπροστά 17άρια.

Προσωπικά θα έριχνα ενα δικάναλο να οδηγήσουν τα 17άρια και θα άφηνα τα πίσω να οδηγούνται απο την πηγή ή 4κάναλο με τα δύο κανάλια στα 17άρια και τα άλλα δύο γεφυρωμένα για Subwoofer μελλοντικά ή μεγαλύτερα ηχεία πίσω.

Ας βάλει 13αρια αν ανοίγουν οι τρύπες η να βάλει ακριβά 10ρια,βασικά το αυτοκίνητο θα πρέπει να πάει σε μάστορα να τι δει και να του προτείνει την πιο φθηνή - ακριβή λύση και την πιο προσιτή.

Αυτό που λες γίνεται ναι αλλά θέλει να φοράει 17αρια ποιοτικά για να πούμε ότι κάνει κάτι.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις γνώμες σας...

Να προσθέσω οτι η πηγή έχει μονο ενα ζευγαρι RCA στην πίσω πλευρα για σύνδεση ... Η εταζερα έχει χώρο για 13αρια πάντως ...

Τα 17αρια μου δηλαδή αυτά που έχω δεν αρκουν?? της TSG σειρας???

Δημοσ.

Να προσθέσω οτι η πηγή έχει μονο ενα ζευγαρι RCA στην πίσω πλευρα για σύνδεση ... Η εταζερα έχει χώρο για 13αρια πάντως ...

Εγω θα εβαζα ακριβα 17αρια γυρω στα 150 το ζευγαρι, εναν ενισχυτη στα 200 και ενα γουφερ με 100, εξαρταται  τι θες φιλε μου ..

Πηγαινε σε μαστορα θα σου προτεινει καποιες λυσεις,ετσι απο το ιντερνετ δεν γινεται δουλεια.

Οτι και να κανεις παντως μην βαλεις πολυ ακριβα γιατι οι τιμες αλλαζουν γρηγορα.

Δηλαδη με 400-450 θα εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ!

Δημοσ.

Αγόρασε έναν 4καναλο για τα ηχεία με τουλάχιστον 4*50rms και έναν 2καναλο για sub ή μονοκαναλο αλλά δεν συμφέρει γιατί είναι πανάκριβος.

Μην αγόρασεις καινούργιους πάρε από αγγελία.

Αγόρασα έναν 4καναλο earthquake 4χ64rms 50 ευρώ

Και αγόρασα έναν μονοκαναλο 60 ευρώ καθαρά για sub με 1χ400rms.

Έφτιαξα ηχοσυστημα δυνατό και καθαρό.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμή που αποφάσισες να τοποθετήσεις ενισχυτή, δεν μένει παρά να συνδέσεις τα ηχεία που έχεις και να αποφασίσεις αν σε καλύπτουν ή όχι.

Κανόνας που να ορίζει τι ακούνε τα "αυτιά" απλά δεν υπάρχει.

Η μια έξοδος της πηγής που σε προβληματίζει ακριβώς? (μία χρειάζεσαι για το setup που σκέφτεσαι)

Αν πάλι καταφύγεις σε δύο ενισχυτές αντί του ενός, τότε ενα Υ RCA καλώδιο σου λύνει το πρόβλημα. Διαφορετικά αρχίζεις να κοιτάς τη λύση external crosover που θα σου "χάριζε" και αρκετές ρυθμίσεις.

BTW, σε τί αυτοκίνητο θα μπούν τα "πράγματα", γιατί πολλές φορές η σκέψη μας "ξεφεύγει" άδικα σε μονοπάτια περιττά.

Δημοσ.

Το αμάξι της φωτογραφίας είναι το συγκεκριμένο οπου θα μπει.. Δεν είναι μεγάλος ο χώρος εσωτερικά... 4 ηχεία με ενισχυτή θα με καλύψουν πάντως

Ποιον 4καναλο προτείνεις "Knight" της Pioneer για τα ηχεία που έχω???

Το οικονομικό δεν με πειράζει... Της GM σειρας να είναι

Δημοσ.

Το αμάξι της φωτογραφίας είναι το συγκεκριμένο οπου θα μπει.. Δεν είναι μεγάλος ο χώρος εσωτερικά... 4 ηχεία με ενισχυτή θα με καλύψουν πάντως

Ποιον 4καναλο προτείνεις "Knight" της Pioneer για τα ηχεία που έχω???

Το οικονομικό δεν με πειράζει... Της GM σειρας να είναι

Πλάκα μου κάνεις, έτσι?

Ο σκαραβαίος της φωτό είναι ο "πελάτης"?

Φίλε να τον χαίρεσαι πραγματικά και να τον προσέχεις πολύ.

Για το σκαθάρι, νομίζω ότι το μπροστινό ζευγάρι είναι υπεραρκετό.

Δικάναλο για τα μπροστά και άσε τα πίσω συνδεδεμένα στη πηγή μόνο. Subwoofer θα δυσκολευτείς να "χωρέσεις" στο σαλόνι, εκτός και αν καταφύγεις σε αυτοενισχυόμενο κάτω απο τα μπροστινά καθίσματα ή "ειδική κατασκευή" πάλι στο ίδιο σημείο.

Μόνο η μελλοντική τοποθέτηση subwoofer χρειάζεται 4κάναλο. Θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να "παίξεις"¨με το fader και να μειώσεις την ισχύ των πίσω.

Τα πίσω ηχεία δεν θα τα πείραζα γιατί όπως μάλλον γνωρίζεις, στη θέση που βρίσκονται "ζεσταίνονται" ιδιαίτερα με δεδομένη τη καταστροφή τους μακροπρόθεσμα. Ούτως ή άλλως όσοι κάθονται πίσω θα τα ακούνε.

Κοίτα πόσο θα βρείς τον Pioneer και ανάλογα της τιμής ψάξτο λίγο γιατί κυκλοφορούν και καλύτερες υλοποιήσεις σε αυτό το εύρος τιμών.

Κοίτα μην σε "παραμυθιάσουν" οι εγκαταστάτες, έχεις χώρο κάτω απο το ταμπλώ για τον ενιχυτή και οι συνδέσεις πηγής-ενισχυτή-ρεύματα είναι εύκολες.

ΠΜ τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά :) ...

Τελικά βρήκα μια καλη προσφορά σε 4καναλο της JVC μονο με 100€ απο 165 που ειχε!!! Το KS- AX 204 600W ... Φοβερό :P

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά :) ...

Τελικά βρήκα μια καλη προσφορά σε 4καναλο της JVC μονο με 100€ απο 165 που ειχε!!! Το KS- AX 204 600W ... Φοβερό :P

Τον περασες ; πως παιζει για πες εντυπωσεις ;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...