Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείται, τα αρχεία και αλλού.

Μάλλον θα το δώσω το homeserver και θα βολευτω με 2 δίσκους στο δεύτερο pc και ένα μικρο nasακι για backup των δίσκων αυτών. (Ή το ανάποδο).

θα βολευτεις; δεν θα εισαι στριμωγμενα; προσωπικα δεν ξαναγυρναω με τιποτα σε υποδεεστερο setup απο το δικο μου. Ο athlon του σερβερ σου ειναι και κτηνος δυναμης. που θα βρεις κατι αντιστοιχο σε ετοιματζιδικα nas;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Με τον καιρό πλέον όλες μου οι συσκευές υποστηρίζουν αναπαγαγωγή HD video, άρα ουσιαστικά για torrents και fileserver το θέλω. Τα NAS δεν τερματίζουν το 1000ρι δίκτυο σε μεγάλα αρχεία? (~110MB/s)

Δημοσ.

Με τον καιρό πλέον όλες μου οι συσκευές υποστηρίζουν αναπαγαγωγή HD video, άρα ουσιαστικά για torrents και fileserver το θέλω. Τα NAS δεν τερματίζουν το 1000ρι δίκτυο σε μεγάλα αρχεία? (~110MB/s)

αν ειναι μονο για τετοια χρηση, τοτε οντως αυτο που εχεις τωρα ειναι overkill. Εχω την εντυπωση οτι πλεον, ναι, ειναι αρκετα δυνατα για να πιανουν 100αρια MB/sec

Δημοσ.

Εγω το αναποδο θελω να κανω. Να φυγω απο τον server που εχω και να παω σε NAS.

Πολυ πολυ λιγοτερη καταναλωση.

Δημοσ.

Δεν εχω στησει κατι εξειδικευμενο.

Απλα Windows Server 2012 + πολλους πολλους δισκους. Κυριως file storage + torrent + iSpy χρησιμοποιω. Transcoding, κλπ δεν με ενδιαφερουν.

Ειναι ενας i5 750 @ 3.4, 8GB RAM, 11 HDDs, Radeon 6670.

Δημοσ.

Δεν εχω στησει κατι εξειδικευμενο.

Απλα Windows Server 2012 + πολλους πολλους δισκους. Κυριως file storage + torrent + iSpy χρησιμοποιω. Transcoding, κλπ δεν με ενδιαφερουν.

Ειναι ενας i5 750 @ 3.4, 8GB RAM, 11 HDDs, Radeon 6670.

overkill το cpu για τη χρηση σου και οντως πολυ μεγαλη καταναλωση. Αν οι σκληροι σου ειναι πολλοι αλλα μικρης χωρητικοτητας ισως εχει νοημα να τους αφησεις στην ακρη και να αγορασεις μεγαλυτερους. ετοιματζιδικο nas παντως με 11 θεσεις για σκληρους δεν θα βρεις σε λογικα λεφτα. Ισως καποιο μεγαλο synology+expansion, αλλα ξεφευγει πολυ η τιμη. Επισης "προβλημα" ειναι το ispy. Αν το εχεις βολευτει θα εχεις προβλημα, γιατι βλεπω οτι δουλευει μονο σε windows. Τα synology εχουν το surveilance station, τα qnap εχουν επισης καποιο δικο τους και τα linux το zoneminder. 

Αντι να αγοραζεις καινουριο nas, μηπως να αγοραζες mobo+cpu καταναλωσης/ισχυς που σε βολευουν και να κρατησεις το υπολοιπο συστημα οπως ειναι;

Δημοσ.

Θα μπορουσα θεωρητικα, αλλα π.χ. το iSpy τρωει τρελους πορους. Κανω εγγραφη 24/7 1(!!!) καμερα και παει το CPU 50-60% all the time. Οποτε απο την στιγμη που ενα NAS Synology εχει το surveillance station, θα κανω μια χαρα την δουλεια μου.

Εκανα παραγγελια τελικα εναν 8ΤΒ Hitachi + ενα SD216 II+. Ξερω οτι ειναι ακριβο και στα ιδια λεφτα παιρνω NAS με 4 bay, αλλα προτιμω να εχω καποια advanced features. Να αντεξει και πιο πολυ στην παροδο του χρονου.

Αυτην την στιγμη ειμαι με 12.7ΤΒ storage pool, 10ΤΒ used με ενα σωρο βλακειες τις οποιες θα διαγραψω με την ευκαιρια. Οποτε πιστευω με 2 bay NAS και 16TB συνολικο storage ειμαι οκ για τα επομενα, 5 χρονια τουλαχιστον.

Δημοσ.

Link.png Site: συγκριση

σαφως ανωτερο το cpu του 216+, που ειναι X86 64biτ (celeron n3050). Ο 416 εχει ARM. Αν δεν σε ενδιαφερουν οι πολλοι σκληροι, πηγαινε για τον 216+

To dual gigabit δεν εχω πετυχει κανεναν ποτε που να το χρησιμοποιει. Αν πιστευεις οτι θα το χρησιμοποιησεις, τοτε σκεψου του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...