paparen Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μια "βολικη" λυση που βοηθησε εμενα: Πηρα ενα laptop που μου περισσευε και του πεταξα επανω Ubuntu server 16.04. Απο εκει και περα: Συνδεσα 2 εξωτερικους HDD (γτ προφανως η χωρητικοτητα του HDD που περιεχει το laptop ειναι 500GB που δεν φτανει για τα αρχεια μου - σειρες-ταινιες) Εβαλα εναν Plex Server για ταξινομηση και προσβαση των αρχειων βιντεο απο αλλες συσκευες Εβαλα το τριπτυχο Sonarr-Radarr-Deluge γιατι το χρησιμοποιω και σαν torrentbox και προσφερει λυσεις που δεν ξερω αν επιτρεπεται να συζητηθουν εδω Προφανως αυτη ειναι πολυ προχειροδουλεια καθως ουτε ασφαλεια μου προσφερει (δεν εχω καν RAID στους σκληρους) και ουτε μεγαλη παραμετροποιηση μου προσφερει το laptop σε θεμα χωρητικοτητας κλπ. Στο μελλον θα επενδυσω σε καποιο κουτακι που θα μπορω να φερω στα μετρα μου, αλλα μεχρι στιγμης βολευομαι με αυτο. Να σχολιασω επισης οτι το μηχανημα βρισκεται ανοιχτο 24/7 μεσα σε ενα συρταρι του γραφειου (και οσο αντεξει ) I hope that gives you an idea τα ιδια προγραμματα με μικρες διαφοροποιησεις πανω σε unraid (π.χ. couchpotato/sickrage αντι για sonarr/radarr). Αν χρειαζεται κανεις απλα ενα μηχανημα για διαμοιρασμο αρχειων, τοτε οποιοδηποτε entry level nas, οποιασδηποτε εταιρειας, θα του κανει τη δουλεια. Οταν αρχιζει κανεις να θελει και αλλες λειτουργιες μπλεκει το σκηνικο. Αν δεν χρειαζεται plex transcoding, τοτε τα πραγματα απλοποιουνται επισης αρκετα. Για ετοιμες λυσεις nas δες synology, qnap πρωτα απο ολα και μετα τις υπολοιπες. Η αληθεια ειναι οτι δυσκολα θα ξερεις τι ακριβως χρειαζεσαι, μιας και τρωγοντας ερχετε η ορεξη. Ξεκινησα με synology 212j και εχω αλλαξει αλλους 2 σερβερ απο τοτε. Αποψη μου, παρε ενα μηχανημα τωρα να κανεις τη δουλεια σου και αν σε βαθος χρονο θελεις και αλλες λειτουργιες, τοτε πας σε αλλο. Παντως, γενικα και οταν μιλαμε για ισχυρα μηχανηματα, η πιο οικονομικη λυση ειναι ενας custom built server, οπου το εχεις φτιαξει μονος σου με τα κομματια που θελεις. Αν εχεις ορεξη να ασχοληθεις με το κομματι λειτουργικο, αλλα δεν θελεις να φτιαξεις το hardware, τοτε το http://www.skroutz.gr/s/10762816/HP-ProLiant-MicroServer-Gen8-G1610T-4GB-No-OS.html πιστευω δεν θα σε αφησει παραπονεμενο. Εχω το gen7 και ειναι μαζεμενο απο διαστασεις και αρκετα ησυχο (σιγουρα οχι τοσο ησυχο οσο ενα ετοιμο nas). Θελει ομως να στησεις μονος σου το λειτουργικο του συστημα. Δες προς openmedia vault, freenas, unraid για καθαροαιμα λειτουργικα σερβερ. Διαφορετικα καποια διανομη linux ή ακομα και windows
Spawn123 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ναι η αληθεια ειναι οτι και εγω για αλλα ξεκινησα και σε αλλα κατεληξα. Στην αρχη ηθελα απλα εναν μικρο file server για να μην επιβαρυνω το desktop μου με πολλους σκληρους κλπ. Στη πορεια λεω γτ να καθομαι να ψαχνω καθε φορα τι θελω να κατεβασω και να μη το εχω αυτοματα; Ακομα πιο μετα, αφου το χω που το χω το ατιμο 24/7 ανοιχτο, γιατι να μην εξυπηρετει και την οικογενεια σε σειρες-ταινιες; Εεεε και τελικα ας πεταξω και μια Wiki μεσα να κραταω τις "σημειωσεις" μου. Γενικοτερα γι αυτο προτιμω τα custom builds γιατι σου δινουν απειρες επιλογες στο τι μπορει να κανεις επανω τους, εκεινο το ωραιο πρωι που θα ξυπνησεις και θα εχεις εκεινες τις τρομερες ιδεες που σου ρχονται μια φορα το χρονο
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ναι η αληθεια ειναι οτι και εγω για αλλα ξεκινησα και σε αλλα κατεληξα. Στην αρχη ηθελα απλα εναν μικρο file server για να μην επιβαρυνω το desktop μου με πολλους σκληρους κλπ. Στη πορεια λεω γτ να καθομαι να ψαχνω καθε φορα τι θελω να κατεβασω και να μη το εχω αυτοματα; Ακομα πιο μετα, αφου το χω που το χω το ατιμο 24/7 ανοιχτο, γιατι να μην εξυπηρετει και την οικογενεια σε σειρες-ταινιες; Εεεε και τελικα ας πεταξω και μια Wiki μεσα να κραταω τις "σημειωσεις" μου. Γενικοτερα γι αυτο προτιμω τα custom builds γιατι σου δινουν απειρες επιλογες στο τι μπορει να κανεις επανω τους, εκεινο το ωραιο πρωι που θα ξυπνησεις και θα εχεις εκεινες τις τρομερες ιδεες που σου ρχονται μια φορα το χρονο για ριξε και εσυ φιλε μου τι μηχανημα εχεις φτιαξει;
Spawn123 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 για ριξε και εσυ φιλε μου τι μηχανημα εχεις φτιαξει; Αρχηγε μου οπως ειπα και πιο πανω, προς το παρον εχω βολευτει με ενα "παλιο" laptop που ειχα στο οποιο εχω συνδεσει εξωτερικους σκληρους και εβαλα λειτουργικο δικης μου προτιμησης (Ubuntu Server 16.04) και το παραμετροποιησα οπως εγω ηθελα για τις δουλειες που το ηθελα. Δεν σου λεω να κανεις το ιδιο, απλως δινω μια ιδεα. Αλλωστε οπως προείπα μελλοντικα θα το αλλαξω και εγω το ολο συστηματακι ωστε να το κανω πιο "βολικο" για εμενα
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 μαλιστα οποτε ενα μεγαλο ποσοστο λεει συστημα δικο μου και οχι ετοιμες λυσεις οπως synology κτλ... σωστα;
Spawn123 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 μαλιστα οποτε ενα μεγαλο ποσοστο λεει συστημα δικο μου και οχι ετοιμες λυσεις οπως synology κτλ... σωστα; Τι να σου πω.. Εγω προτιμησα δικο μου πρώτον γιατι ειχα ενα μηχανημα που απλα καθοταν αχρησιμοποιητο, δευτερον για να αποφυγω τα εξοδα (εφοσον ειχα μηχανημα ευκαιρο) και τριτον για να μπορω να το παραμετροποιησω οπως εγω θελω. Επιλογη του καθενος ειναι
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 δικιο εχεις! να σου πω την αληθεια και εγω αυτο προτιμω αλλα σκεφτομαι ποσο δουλεια εχει μια παραμετροποιηση και ειδικα αν εισαι ψειρας... χεχεχε πιο πολυ αυτο θελω να αποφυγω!
Spawn123 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 δικιο εχεις! να σου πω την αληθεια και εγω αυτο προτιμω αλλα σκεφτομαι ποσο δουλεια εχει μια παραμετροποιηση και ειδικα αν εισαι ψειρας... χεχεχε πιο πολυ αυτο θελω να αποφυγω! Πιστεψε με, ειδικα αν εισαι ψειρας και θες το "τελειο", θα διασκεδασεις ακομα περισσοτερο καθ' ολη τη διαδικασια, γιατι στο τελος θα εχεις κατι οπως το χρειαζεσαι εσυ και κοπιασες για να το φτιαξεις!
paparen Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Πιστεψε με, ειδικα αν εισαι ψειρας και θες το "τελειο", θα διασκεδασεις ακομα περισσοτερο καθ' ολη τη διαδικασια, γιατι στο τελος θα εχεις κατι οπως το χρειαζεσαι εσυ και κοπιασες για να το φτιαξεις! Συμφωνω! Πιο πολυ πλακα εχει τελικα το στησιμο παρα η χρηση Εκατσα και εστησα ubooquity, calibre,cops για κομικ και βιβλια, το χρησιμοποιησα 2-3 φορες και μετα καθεται και το βλεπω
micos000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Να προτείνω κι εγώ κάτι. Καλό το synology αλλά λίγο ακριβό. Υπάρχει και η λύση του xpenology σε hp microserver gen8 και μια καρτούλα sd 2gb για το boot. Το έχουμε στήσει στο γραφείο και το μόνο μείον ( αν το πεις έτσι) είναι ότι δουλεύει μέχρι την 5.2 (μέχρι τώρα) έκδοση της synology -> http://xpenology.me/ . Σηκώνει όλα τα addons της synology και στήνεις ότι θέλεις όπως nas, cloud, web page, plex και stream κτλ..
IKARIWTHS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Με το xpenology έχεις surveillance station φίλε μου ; από μένα πάρε synology η Qnap
newlynx Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Αν και το δικό μου ΝΑS είναι στημένο με xpenology, δεν το προτείνω γιατί οι αναβαθμίσεις έχουν κολλήσει από πέρυσι και η μετάβαση στο 6 είναι δύσκολη. Προσωπικά θα το αλλάξω σε unraid ή θα στήσω Ubuntu με snapraid για προστασία. Για κάποιον που θέλει ταχύτητα στο στήσιμο και ευκολία χρήσης καλύτερα να πάει σε synology.
paparen Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Με το xpenology έχεις surveillance station φίλε μου ; από μένα πάρε synology η Qnap Ναι. Έχω συνδεδεμένες 2 D-Link πάνω.
koufs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 synology πολύ καλές εφαρμογές πχ χρησιμοποιώ το synology cloud station , για συγχρονισμό αρχείων μεταξύ ubuntu linux, pc win 10, macbook και iphone, καλογραμμένες εφαρμογές ακόμη και αυτή για το ubuntu, Οκ, θα μπορούσα με πολύ διάβασμα, να το κάνω με rsync και 3rd party εφαρμογές, εδώ το έχω έτοιμο, εύκολο και αξιόπιστο (από qnap έφυγα γιατί απαξιούσε να δώσει αντίστοιχη εφαρμογή για linux, πιστεύω τη γράφανε άμα θέλανε σε ένα απόγευμα, άλλωστε το nas τρέχει σε linux) επίσης χρησιμοποιώ το photostation γαι να μπορώ να βλέπω και επεξεργάζομαι τις φωτος μου από tablet, pc, κινητό, Tv, και το ίδιο κάνουν και μέλη της οικογένειας με τους περιορισμούς που έχω θέσει στον καθένα επίσης πολύ καλογραμμένη εφαρμογή κλπ κλπ, πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά παίρνεις software που αξίζει πολύ παραπάνω, επίσης παλιό pc μόνο για δοκιμές, αλλοιώς θα τα δώσεις τα λεφτά στη ΔΕΗ, και τέλος θα το ξαναπώ, αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω σε φόρουμ για η/υ το "θέλω RAID για backup", το RAID ΔΕΝ είναι backup
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εννοείται, τα αρχεία και αλλού. Μάλλον θα το δώσω το homeserver και θα βολευτω με 2 δίσκους στο δεύτερο pc και ένα μικρο nasακι για backup των δίσκων αυτών. (Ή το ανάποδο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα