-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Παιδια καλησπερα και παλι! λοιπον τωρα που επιτελους εχω λιγο χρονο και λιγο χρημα χαχαχα ειπα να φτιαξω επιτελους ενα πραγματικο real server, λοιπον τι θελώ εναν file server/nas σιγουρα γιατι πλεον οι συσκευες πολλες οποτε επειδη θελω να τα εχω ολα ανα πασα ωρα και στιγμη πλεον ειναι απαραιτητος, εδω θα κανω raid 1 που ειναι απαραιτητο για backup και μεσω δωρεαν υπηρεσιων για να εχω προσβαση μεσω vpn media server δηλαδη και κατεβαστιρι (torrent) και live stream στις τηλεορασεις λογικα μεσω plex που το υποστηριζουν οι samsung, αν υπαρχουν αλλες λυσεις καλυτερες μπορω να τις ακουσω γιαυτο τα παραθετω αυτα! πιστευω οτι αυτα ειναι τα δυο πιο σημαντικα που χρειαζομαι δηλαδη θελω streamαρισμα αρχεια και εικονα... λοιπον ελεγα να παω σε ετοιμο μηχανακι οπως ενα synology και συγκεκριμενα ελεγα για το DS216+II που κανει ανετα live stream και μαζι δυο σκληρους για nas των 2ΤΒ με raid 1 το κοστος βεβαια μου ερχεται ψηλα, αλλα πλεον δεν εχω τιποτα απο παλια ετσι ωστε να ξεκιναγα κανενα παλιο pcακι με linux πανω για να κανω την δουλεια μου, συν οτι υπολογιζω να το βαλω στο σαλονι μου αρα θελω κατι ομορφο και αθορυβο δεν εχω καμια παλια εμπειρια με synology θα ειναι η πρωτη φορα! απο forum εχω ακουσει τα καλυτερα γιαυτο και το επελεξα! τι θελω απο σας, γνωμη αν ειναι οκ αυτο η μπορω να κανω την δουλεια μου και με αλλο synology αλλη εταιρια με ετοιμα server που θεωρειτε κομπλε πιο οικονομικες λυσεις αθορυβες για σαλονι αν μου εχει ξεφυγει καμια υπηρεσια συμφωνα με τις εμπειριες ηδη κατοχων home server και γενικα την βοηθεια σας και τα φωτα σας για κατασκευη ενος home server σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Έχω στημένο το homeserver (see sig) για plex, torrents, file sharing, dhcp server, ftp server, apache server, firewall κλπ. Μέσω Windows μπορείς να κάνεις άνετα όλες αυτές τις δουλειές, συν την ευκολία ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν κανονικό PC ταυτόχρονα. Δηλαδή να παίξεις και το απλό commercial παιχνιδάκι σου, να δεις ένα power point, να παίξεις λίγο με google earth pro κλπ. Επίσης τα Windows 8/10 και μετά έχουν το Storage Spaces, όπου μπορείς να κάνεις software RAID (0/1/5) για να προφυλάξεις τα αρχεία σου. Είναι λίγο αργό, σε σχέση με έναν hardware controller, αλλά δεν προβληματίζει για απλή χρήση. Εγώ πήγα full retarded και πήρα pci-e x8 raid controller 12port με backup battery κλπ και αυτό το bay (ο controller υποστηρίζει individual LEDs για HDD access/failure ) και ετοιμάζομαι να το σετάρω!!! Ο θόρυβος δεν είναι θέμα, αν πάρεις κάποιο ποιοτικό κουτί με ελαστικές θήκες για σκληρούς και αθόρυβα fans. Η κατανάλωση είναι λίγο θέμα, αλλά πρόκειται για κάποια ευρώ ετησίως (σε idle), συν τη χρηστικότητα του "κανονικού" υπολογιστή που την αντισταθμίζει. Το μέγεθος είναι ανάλογο του τι θες να κάνεις, μπορεί να είναι από μικρότερο από ένα NAS, μέχρι και πολύ μεγαλύτερο, όπως και το κόστος. Από προβλήματα, memory overflows, uptime, δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Και το storage spaces ανταποκρίνεται πολύ καλά σε διακοπές ρεύματος. Συμπερασματικά, κι εγώ για NAS ξεκίνησα αλλά στην πορεία το "ξέχασα" και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. PS: Αν βάλεις το plex να κάνει transcode για συσκευές που δεν υποστηρίζουν αναπαραγωγή HD/4K video (πχ κάποιο netbook, παλαιότερο κινητό κλπ), τότε δε νομίζω να καταφέρει να ανταποκριθεί το NAS. Εγώ για παράδειγμα έχω κάνει account και έχω διαθέσιμη όλη τη βιβλιοθήκη μου για streaming μέσω της VDSL απ' ευθείας από το σπίτι μου παντού στον κόσμο. Τις κάνει και transcode ανάλογα τη διαθέσιμη σύνδεση εκεί που είμαι. Δηλαδή στα 5mbit/2mbit/1mbit ή ακόμα και SD streams του ούτε ενός mbit. 1
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 αν καταλαβα καλα στο ηδη υπαρχων pc σου το εχεις κανει; μεσω windows; με virtual box να φανταστω; δε σε πολυ καταλαβα να πω την αμαρτια μου χεχε!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Έναν υπολογιστή που έχω στο σαλόνι τον έχω χρησιμοποιήσει έτσι. Δεν χρειάζεται virtualbox, απλά προγράμματα που τρέχουν σε Windows είναι (και το plex και όλα).
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 α οκ!! θα προτιμουσα να το κανω με τον παραδοσιακο τροπο σαν πραγματικο server σπιτιου! οπως και να εχει σε ευχαριστω!! εννοειται οτι σημειωνεται και αυτο!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δεν κατάλαβα τι εννοείς παραδοσιακό, αλλά οκ!
tsofras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 α οκ!! θα προτιμουσα να το κανω με τον παραδοσιακο τροπο σαν πραγματικο server σπιτιου! οπως και να εχει σε ευχαριστω!! εννοειται οτι σημειωνεται και αυτο!! Μα πραγματικός παραδοσιακός server είναι και αυτό που σου προτείνει ο GeorgeMan , τι διαφορετικό θέλεις? Μήπως ένα server που να τρέχει απλά freenas και τίποτα παραπάνω?
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δεν κατάλαβα τι εννοείς παραδοσιακό, αλλά οκ! Μα πραγματικός παραδοσιακός server είναι και αυτό που σου προτείνει ο GeorgeMan , τι διαφορετικό θέλεις? Μήπως ένα server που να τρέχει απλά freenas και τίποτα παραπάνω? οτι δε θα ηθελα να βγαλω το pc απο το δωματιο μου να το παω στο σαλονι για να το κανω server! ουτε θελω το pc μου στο δωματιο να το εχω ολη μερα ανοιχτο γιατι παρολο που δε κανει θορυβο το βραδυ κατι ακουγεται συν το λαμπακι λειτουργιας θα με ενοχλει... γιαυτο και στραφηκα προς λυση synology, γιατι το pc μου θα μεινει ως εχει σαν τερματικη συσκευη δηλαδη και το αλλο θα ειναι σε χωρο που δεν ενοχλει... εσεις λετε δηλαδη καλυτερα να φτιαξω ενα ακομα pc και να το φορτωσω με λειτουργικο server;
RTW4ever Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 οτι δε θα ηθελα να βγαλω το pc απο το δωματιο μου να το παω στο σαλονι για να το κανω server! ουτε θελω το pc μου στο δωματιο να το εχω ολη μερα ανοιχτο γιατι παρολο που δε κανει θορυβο το βραδυ κατι ακουγεται συν το λαμπακι λειτουργιας θα με ενοχλει... γιαυτο και στραφηκα προς λυση synology, γιατι το pc μου θα μεινει ως εχει σαν τερματικη συσκευη δηλαδη και το αλλο θα ειναι σε χωρο που δεν ενοχλει... εσεις λετε δηλαδη καλυτερα να φτιαξω ενα ακομα pc και να το φορτωσω με λειτουργικο server; Εγώ πάντως έχω κάνει αυτό που λες, χρησιμοποιώντας ubuntu server και παραμετροποιώντας το όπως ακριβώς θέλω. Έφτιαξα ένα δεύτερο PC γι' αυτό το σκοπό, με το κουτάκι του και με μητρική - επεξεργαστή δεκαετίας που μου περίσσευε. Αυτή τη στιγμή έχει 7 hdds μέσα, με συνολική χωρητικότητα περίπου 14 tera. Για τέτοια χρήση δεν χρειάζονται δυνατός επεξεργαστής, γρήγορη μνήμη κλπ., οπότε μπορείς να αγοράσεις φθηνά και αθόρυβα κομμάτια και να το φτιάξεις οπως ακριβώς θες. Αν θες λεπτομέρειες σχετικά με ένα τέτοιο έργο, ευχαρίστως να βοηθήσω. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 οτι δε θα ηθελα να βγαλω το pc απο το δωματιο μου να το παω στο σαλονι για να το κανω server! ουτε θελω το pc μου στο δωματιο να το εχω ολη μερα ανοιχτο γιατι παρολο που δε κανει θορυβο το βραδυ κατι ακουγεται συν το λαμπακι λειτουργιας θα με ενοχλει... γιαυτο και στραφηκα προς λυση synology, γιατι το pc μου θα μεινει ως εχει σαν τερματικη συσκευη δηλαδη και το αλλο θα ειναι σε χωρο που δεν ενοχλει... εσεις λετε δηλαδη καλυτερα να φτιαξω ενα ακομα pc και να το φορτωσω με λειτουργικο server; Φυσικά και δεν θα το πας. Όπως θα αγόραζες NAS, έτσι θα αγοράσεις (καινούρια ή μεταχειρισμένα ή θα χρησιμοποιήσεις παλιά που έχεις) για τη χρήση αυτή. Τώρα προφανώς τα led κλπ μόνο ως αστεία δικαιολογία τα εκλαμβάνω, αφού μπορείς να τα... αποσυνδέσεις! Δεν χρειάζεται καν Windows Server OS, εγώ με κανονικό 10ρι το έχω σετάρει. Φυσικά, όλα αυτά αν θες ένα απλό file sharing είναι υπερβολή.
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Εγώ πάντως έχω κάνει αυτό που λες, χρησιμοποιώντας ubuntu server και παραμετροποιώντας το όπως ακριβώς θέλω. Έφτιαξα ένα δεύτερο PC γι' αυτό το σκοπό, με το κουτάκι του και με μητρική - επεξεργαστή δεκαετίας που μου περίσσευε. Αυτή τη στιγμή έχει 7 hdds μέσα, με συνολική χωρητικότητα περίπου 14 tera. Για τέτοια χρήση δεν χρειάζονται δυνατός επεξεργαστής, γρήγορη μνήμη κλπ., οπότε μπορείς να αγοράσεις φθηνά και αθόρυβα κομμάτια και να το φτιάξεις οπως ακριβώς θες. Αν θες λεπτομέρειες σχετικά με ένα τέτοιο έργο, ευχαρίστως να βοηθήσω. ναι αμε, αν δε σου κανει κοπος στειλε μου μια φτηνη αθορυβη κατασκευη για τα παραπανω... δηλαδη file and media streaming Φυσικά και δεν θα το πας. Όπως θα αγόραζες NAS, έτσι θα αγοράσεις (καινούρια ή μεταχειρισμένα ή θα χρησιμοποιήσεις παλιά που έχεις) για τη χρήση αυτή. Τώρα προφανώς τα led κλπ μόνο ως αστεία δικαιολογία τα εκλαμβάνω, αφού μπορείς να τα... αποσυνδέσεις! Δεν χρειάζεται καν Windows Server OS, εγώ με κανονικό 10ρι το έχω σετάρει. Φυσικά, όλα αυτά αν θες ένα απλό file sharing είναι υπερβολή. οκ γιατι οχι! απλα σκεφτηκα τις ετοιμες λυσεις για να αποφυγω την φασαρια της παραμετροποιησης αλλα εφοσον το λετε γιατι οχι, για να ξαναενεργοποιηθω παλι! μια τετοια φτηνη συνθεση; θες να μου προτινεις κατι;
jgeorgiou Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 πάρε μια φθηνή 1151 μητρική με hdmi/dvi/vga (πχ gigabyte h100 s2h) pentium G4600 , 2x4GB DDR4 2133 και 2x4GB HDs να τους φτιάξεις σε RAID (πχ 2x WD-RED 4GB) βάλε ένα μικρό κουτί να χωράει όπωσδηποτε 4 δίσκους (ξεκίνα τους 2 δίσκους βάση των ορατών προβλεπόμενων αναγκών σου και στο μέλλον να έχεις δυνατότητα να προσθέσεις ακόμη 2 όταν χρειαστεί) το μηχάνημα θα παίζει ΑΝΕΤΑ 4Κ ταινίες , casual game 1080 στην TV αν το βάλεις εκεί και φυσικά θα είναι σφαίρα για internet/office/social media/youtube του βάζεις win10 και έχεις ένα μηχάνημα που κάνει τα πάντα γρήγορα. 2
orfanalex Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καλημέρα,να διευκρινήσω ότι είμαι καινούργιος στο insomnia και είναι το πρώτο μου θέμα..Δεν ανοίγω άλλο θέμα και ρωτάω εδώ επειδή είναι παρόμοια η "απορία" μουΘέλω να φτιάξω/αγοράσω έναν server για οικιακή χρήση και θέλω την γνώμη σας..Έχω έναν iMac,apple tv και iPhone..Αυτό που θέλω είναι ότι έχω κατεβάσει από ταινίες/σειρές να είναι διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή και σε κάθε συσκευή..Δεν το κατέχω πολύ,έως καθόλου,το κομμάτι του server όποτε την κατανόηση σας..
Spawn123 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Μια "βολικη" λυση που βοηθησε εμενα: Πηρα ενα laptop που μου περισσευε και του πεταξα επανω Ubuntu server 16.04. Απο εκει και περα: Συνδεσα 2 εξωτερικους HDD (γτ προφανως η χωρητικοτητα του HDD που περιεχει το laptop ειναι 500GB που δεν φτανει για τα αρχεια μου - σειρες-ταινιες) Εβαλα εναν Plex Server για ταξινομηση και προσβαση των αρχειων βιντεο απο αλλες συσκευες Εβαλα το τριπτυχο Sonarr-Radarr-Deluge γιατι το χρησιμοποιω και σαν torrentbox και προσφερει λυσεις που δεν ξερω αν επιτρεπεται να συζητηθουν εδω Προφανως αυτη ειναι πολυ προχειροδουλεια καθως ουτε ασφαλεια μου προσφερει (δεν εχω καν RAID στους σκληρους) και ουτε μεγαλη παραμετροποιηση μου προσφερει το laptop σε θεμα χωρητικοτητας κλπ. Στο μελλον θα επενδυσω σε καποιο κουτακι που θα μπορω να φερω στα μετρα μου, αλλα μεχρι στιγμης βολευομαι με αυτο. Να σχολιασω επισης οτι το μηχανημα βρισκεται ανοιχτο 24/7 μεσα σε ενα συρταρι του γραφειου (και οσο αντεξει ) I hope that gives you an idea Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2017 από Spawn123
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα