naruto14 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 εσυ naruto ποια εχεις αν επιτρεπεται? Ένα απλό 23άρι IPS monitor της LG (συγκεκριμένα το LG IPS235V). Θα αλλάξω μέσα στον επόμενο μήνα σε κάτι με budget 500-650 ευρώ. Απλά σκέφτομαι τι . Σε 3 επιλογές κυμαίνομαι. LG 34UC79G, Acer XF27HUA και AOC AG322QCX. Εσύ? 1
TsAkira Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ρε συ naruto!!! Τώρα το είδα στο Sig σου....κά λέω ποιός είναι capn.frosty που τον έχω και στο friendlist. Να μπούμε κάνα game
Whitefanged Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 να πάω σε 2560*1080,πολλά τα φράγκα για 3440*1440, Αν ιεραρχείς σαν σημαντικότερο το μέγεθος, τα hz, το sync και στο τέλος την ανάλυση ψωνίζεις ανάλογα. Προφανώς και τα 1440p δείχνουν πιο ωραία από τα 1080p, μπορεί όμως κάποιος να εκτιμάει περισσότερο τον ρυθμό ανανέωσης και το sync. Εφόσων λοιπόν υπάρχει περιορισμός στο budget και δεν μπορείς να ψωνίσεις ένα PG348Q ή να περιμένεις το PG35VQ, εσύ μόνο μπορείς να διαλέξεις από που θα κόψεις. Ίντσες, Hz, Sync, ανάλυση, HDR, panel (ips,tn,va) <- διάλεξε τι είναι σημαντικό για σένα και ψώνισε. *αν ψωνίζεις αποκλειστικά από Ελλάδα, αν πάρεις ips monitor φρόντισε να συννενοηθείς από πριν με το κατάστημα τι γίνεται σε περίπτωση bleeding. **αν ψωνίζεις αποκλειστικά από Ελλάδα, δώσε πρωτεραιότητα σε πιθανή αγορά οθόνης DELL Ελληνικής αντιπροσωπείας, λόγω του υποδειγματικού aftersales service. Η πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία, όση αξία μπορεί να έχει για έναν τρίτο, είναι η μετάβαση από την Dell U2715H στο Acer Z35. Μετάβαση δηλαδή από ips 60Ηz 27άρι wide 1440p (ίδιο pixel density με 34άρι uw 1440p) σε va 200Hz 34άρι uw 1080p, δηλαδή χοντρικά 35% χειρότερο ppi. Σε μια πρόταση αυτό που μπορώ να σου προτείνω για να 'απαλύνω' τις αμφιβολίες σου για την ανάλυση, είναι ότι αν σου περισσεύει ιπποδύναμη μπορείς να ανεβάσεις το resolution scale ή να χρησιμποιήσεις το dsr. Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο βέβαια αλλά ας πούμε ότι ''κόβει την απόσταση στη μέση''.
TsAkira Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Naruto, και γω για την aoc πήγαινα, αλλά φοβήθηκα το va panel.
naruto14 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ρε συ naruto!!! Τώρα το είδα στο Sig σου....κά λέω ποιός είναι capn.frosty που τον έχω και στο friendlist. Να μπούμε κάνα game Χαχα έχει καιρό που έχω αλλάξει username. Αν σε δω μέσα όταν μπω θα σου στείλω Naruto, και γω για την aoc πήγαινα, αλλά φοβήθηκα το va panel. Δεν φοβάμαι το VA Panel αλλά το text-pixel inversion που έχει και αυτή και η CHG70 (αφού φορούν το ίδιο πανελ εκτός QD). Βέβαια δεν ξέρω πόσο θα παρατηρώ το ghosting σε ένα VA Panel που για παιχνίδια όπως το R6 με προβληματίζει.
TsAkira Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ένα απλό 23άρι IPS monitor της LG (συγκεκριμένα το LG IPS235V). Θα αλλάξω μέσα στον επόμενο μήνα σε κάτι με budget 500-650 ευρώ. Απλά σκέφτομαι τι . Σε 3 επιλογές κυμαίνομαι. LG 34UC79G, Acer XF27HUA και AOC AG322QCX. Εσύ?. Πιστεύω ότι αφού είχες IPS δεν θα τρελαθείς με το va panel και η aoc δεν έχει και τα καλύτερα response times. Βέβαια αν πας στην LG θα πέσεις σε ppi(1080p δεν είναι η 23αρα σου?). Εγώ πάντως έχω τρελαθεί με το UW και τα 144 hz
naruto14 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 . Πιστεύω ότι αφού είχες IPS δεν θα τρελαθείς με το va panel και η aoc δεν έχει και τα καλύτερα response times. Βέβαια αν πας στην LG θα πέσεις σε ppi(1080p δεν είναι η 23αρα σου?). Εγώ πάντως έχω τρελαθεί με το UW και τα 144 hz Ναι. Εσύ προηγουμένως ήσουν σε 27άρι 1080p? Το υψηλό refresh rate δεν το συζητώ καν εγώ πάντως. Είναι must
TsAkira Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Εγώ είμαι ανώμαλος....είχα 32αρα Panasonic τηλεόραση για monitor....είχε βέβαια τρέλα χρώματα.... γι'αυτό σου λέω ότι μπορεί να μη σου αρέσει το ppi της LG
naruto14 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Εγώ είμαι ανώμαλος....είχα 32αρα Panasonic τηλεόραση για monitor....είχε βέβαια τρέλα χρώματα.... γι'αυτό σου λέω ότι μπορεί να μη σου αρέσει το ppi της LG Lol. Και με το ghosting πως την πάλευες? Το ppi ίσως με ενοχλήσει αλλά κάθομαι και στους 80 πόντους so...
TsAkira Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Lol. Και με το ghosting πως την πάλευες? Το ppi ίσως με ενοχλήσει αλλά κάθομαι και στους 80 πόντους so...Χα! Αν σου πω ότι είχε ελάχιστο έως ανύπαρκτο θα με πιστέψεις? Πάντως αν μπορείς να τη δεις την LG από κοντά θα είναι καλύτερα
naruto14 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Χα! Αν σου πω ότι είχε ελάχιστο έως ανύπαρκτο θα με πιστέψεις? Πάντως αν μπορείς να τη δεις την LG από κοντά θα είναι καλύτερα Την είχα δει από κοντά μια φορά βιαστικά, αλλά θα τη ξαναδώ πριν προβώ σε αγορά.
bilythekid Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αν ιεραρχείς σαν σημαντικότερο το μέγεθος, τα hz, το sync και στο τέλος την ανάλυση ψωνίζεις ανάλογα. Προφανώς και τα 1440p δείχνουν πιο ωραία από τα 1080p, μπορεί όμως κάποιος να εκτιμάει περισσότερο τον ρυθμό ανανέωσης και το sync. Εφόσων λοιπόν υπάρχει περιορισμός στο budget και δεν μπορείς να ψωνίσεις ένα PG348Q ή να περιμένεις το PG35VQ, εσύ μόνο μπορείς να διαλέξεις από που θα κόψεις. Ίντσες, Hz, Sync, ανάλυση, HDR, panel (ips,tn,va) <- διάλεξε τι είναι σημαντικό για σένα και ψώνισε. *αν ψωνίζεις αποκλειστικά από Ελλάδα, αν πάρεις ips monitor φρόντισε να συννενοηθείς από πριν με το κατάστημα τι γίνεται σε περίπτωση bleeding. **αν ψωνίζεις αποκλειστικά από Ελλάδα, δώσε πρωτεραιότητα σε πιθανή αγορά οθόνης DELL Ελληνικής αντιπροσωπείας, λόγω του υποδειγματικού aftersales service. Η πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία, όση αξία μπορεί να έχει για έναν τρίτο, είναι η μετάβαση από την Dell U2715H στο Acer Z35. Μετάβαση δηλαδή από ips 60Ηz 27άρι wide 1440p (ίδιο pixel density με 34άρι uw 1440p) σε va 200Hz 34άρι uw 1080p, δηλαδή χοντρικά 35% χειρότερο ppi. Σε μια πρόταση αυτό που μπορώ να σου προτείνω για να 'απαλύνω' τις αμφιβολίες σου για την ανάλυση, είναι ότι αν σου περισσεύει ιπποδύναμη μπορείς να ανεβάσεις το resolution scale ή να χρησιμποιήσεις το dsr. Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο βέβαια αλλά ας πούμε ότι ''κόβει την απόσταση στη μέση''. Το μέγεθος είναι το ίδιο,τα hz νταξει επειδή είχα 144 μόνιτορ δεν τρελάθηκα,freesync επίσης, σκέφτομαι αν πάρω 3440 με oc να ανεβάσω hz όσο παίρνει,πάνελ ips,για χάρη της Samsung θα έπαιρνα και va,άλλα πολλά τα χίλια,τα σκέφτομαι.
firepc Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ένα απλό 23άρι IPS monitor της LG (συγκεκριμένα το LG IPS235V). Θα αλλάξω μέσα στον επόμενο μήνα σε κάτι με budget 500-650 ευρώ. Απλά σκέφτομαι τι . Σε 3 επιλογές κυμαίνομαι. LG 34UC79G, Acer XF27HUA και AOC AG322QCX. Εσύ? Εχω την Samsung s29e790c ultrawide. Good luck με την νεα αγορα που θα κανεις
Whitefanged Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 με oc να ανεβάσω hz όσο παίρνει Να τσεκάρεις ότι σε όσα hz πιάνει max δεν έχει frame skipping, γιατί αλλιώς είναι και χειρότερα από τα στοκ hz.
bilythekid Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Να τσεκάρεις ότι σε όσα hz πιάνει max δεν έχει frame skipping, γιατί αλλιώς είναι και χειρότερα από τα στοκ hz. Νταξει δεν μιλάω και για τρελό oc 10-15 hz.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα