Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολοι μας λιγο πολυ θα εχουμε-χαμε καποιο συστημα το οποιο ενω καθημερινα παλευε με τον χαρο, ποτε (η΄ τουλαχιστον σχεδον ποτε) δεν παρεδιδε τα οπλα!

Ενα τετοιο φανταστικο συστημα εχω κι εγω στο σαλονι μου για popcorn time- youtube-σερφαρισμα κτλ...

Αποτελειται απο:

mobo: 775 που ο ανωτερος επεξεργαστης που παιρνει ειναι pentium d(Δεν θυμαμαι ακριβες μοντελο)

P5pl2 μαλλον αλλα rev 1.00 κατι τετοιο....

cpu: pentium d 930 3.00ghz @ 3.4ghz

ram:  2 dimm  του 1 gb το καθενα 667mhz

hdd:  seagate 160 gb 

gpu: 6800gt 256mb

power supply: 550 lamtech (ετσι τυχαια) εδω κι 8 χρονια περιπου

Φυικα ολα αυτα φαινονται και ακουγονται ομορφα,παλαιολιθικα αλλα οχι και ιδιαιτερα συγκλονιστικα.....

Το θεμα ειναι οτι......

1.   Η μητρικη απο τους 15 πυκνωτες που εχει, καπου οι 10 ειναι φουσκωμενοι τουλαχιστον 2-3 χρονια τωρα!

2.  Ο επεξεργαστης τωρα που μιλαμε δουλευει idle 55-60 και φτανει 80-85 στα ζορια(παντα δηλαδη!)

3. Η καρτα γραφικων με αλλαγμενη παστουλα κτλ ειναι στους 80 idle και 85-90 οταν παιξει το κατι τις της.....

4. Η υγεια του  δισκου εδω και 3 χρονια ηταν στο 3% και πριν 3-4 μηνες επεσε στο 2% αλλα ολα οκ!!! B) 

Φτου φτου φτου!!! Μην το ματιασω κι εκανα τοσο κοπο να το πλασω ετσι!!! :P

Αν εχετε αναλογες περιπτωσεις ωραιο θα ηταν να τις μοιραστειτε!

ΥΓ.  Εννοειται οτι τον χειμωνα ειναι 10-15 βαθμους κατω ολα αρα φανταστικα! :P Κι εννοειται οτι με μια καλη ψυκτρα η cpu θα ηταν πιο δροσερη κτλ κτλ κτλ...Και τελος εχει και 3-4 ανεμιστηρες το κουτακι...Μην λετε οτι το αφηνω να ζεσταθει κιολας... :blink:

• Like 5
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγκρίνω thread. Μετά απο τον δικό σου ΟΥΚά όμως δεν μπορώ να γράψω για κανένα δικό μου. Είναι όλα τόσο λίγα μπροστά του.

Συν ότι έχω OCD και δεν θα το άφηνα αν ήταν έτσι :P

• Like 3
Δημοσ.

Οχι που φαγωθηκανε ολοι με τους fx επειδη και καλα ζεσταινανε δωματια τον χειμωνα! Μπουρδες!Pentium d λεω και κλαιω!

Γι΄αυτο παιρνανε και 1.5 ghz κλοκαρισμα επειδη ζεσταινοντουσαν! Ας οψεται που εκανε την μαλακια η amd και ειχε βαλει ψυκτρες για intel atom και αναγκαστικα ζεσταινοντουσαν εκαναν και θορυβο... Και οι περισσοτεροι ως απλοι χρηστες αφου δεν ηξεραν τι γινεται, τους ελεγαν καποιοι "ειδικοι" οτι αυτο γινεται γιατι ζεσταινονται πολυ... Τα βγαλανε μονοι τους τα ματια τους κι αυτοι(AMD)

Ξεφυγα ομως απο το θεμα...

Εσυ Sheo δεν εφτιαχνες εναν χαρο για να παιζει και 720p βιντεο νομιζω και ψαχνοσουν για agp καρτα και κατι τετοια? :-)

• Like 1
Δημοσ.

Οχι που φαγωθηκανε ολοι με τους fx επειδη και καλα ζεσταινανε δωματια τον χειμωνα! Μπουρδες!Pentium d λεω και κλαιω!

Γι΄αυτο παιρνανε και 1.5 ghz κλοκαρισμα επειδη ζεσταινοντουσαν! Ας οψεται που εκανε την μαλακια η amd και ειχε βαλει ψυκτρες για intel atom και αναγκαστικα ζεσταινοντουσαν εκαναν και θορυβο... Και οι περισσοτεροι ως απλοι χρηστες αφου δεν ηξεραν τι γινεται, τους ελεγαν καποιοι "ειδικοι" οτι αυτο γινεται γιατι ζεσταινονται πολυ... Τα βγαλανε μονοι τους τα ματια τους κι αυτοι(AMD)

Ξεφυγα ομως απο το θεμα...

Εσυ Sheo δεν εφτιαχνες εναν χαρο για να παιζει και 720p βιντεο νομιζω και ψαχνοσουν για agp καρτα και κατι τετοια? :-)

PCI έψανχα. Τελικά έχει την S3 κάτι σε AGP ενσωματωμένη. Pentium 3 @ 1.4, αλλά δεν το λες και Ηρακλή όπως λες το δικό σου :P

Πάντως θερμάστρες τους λέγανε για την παραγωγή θερμότητας, όχι την θερμοκρασία. Όχι ότι ο Pentium D σου είναι καλύτερος :P

• Like 1
Δημοσ.

Ε στην ουσια και τα 2 ισχυουν... Και οι phenom x6 125 watt ηταν οι περισσοτεροι αλλα δεν βγηκε τετοια ιστορια... Ηταν και οι ψυκτρες οι μαμισιες δραμα(fx)...

Τον pentium d 945 που ειχα παλιοτερα παντως στα 3.4 δεν τον πηγαινε η μαμισια πανω απο 55 με τιποτα! Με αυτον εδω τον 930 δεν ξερω τι παιζει... Μηπως εχει συγκαει παρα μεσα(ειμαι για delid)  και γι αυτο αρμενιζει τοσο προς την πυρα? :-D Ρε να βλεπεις να ανοιγω chrome  και να πηγαινει 75-78 για πλακα! Αν βαλω και βιντεακι παει πανω απο 80 και η ψυκτρα αρχιζει και ροδοκοκκινιζει! :P 

• Like 2
Δημοσ.

Ξαναδοκίμασε τοποθέτηση ψύκτρας.

Αν θες τσέκαρε αν παίρνει την σειρά Ε4### στα 65nm 800fsb core2duo. Αν είναι συμβατός έχω να σου στείλω έναν Ε4600. ;)

Στο θέμα μας, θα κοιτάξω, όλο και κάτι θα βρω, καμιά ιστορία τρόμου να γράψω εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Εννοειται ρε συ οτι ολα δουλευουν ετσι αλλα εχουν κοιταχθει και δεν παιρνει γιατρια....Μονο με βαρβατη ψυκτρα αλλα τοτε δεν θα εχει αξια ο 930... Αλλη βαρυτητα εχει τωρα που 80ριζει στο τσακ μπαμ! :-D

Εσυ tualatin να υποθεσω στα 1.4? :-)

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειται ρε συ οτι ολα δουλευουν ετσι αλλα εχουν κοιταχθει και δεν παιρνει γιατρια....Μονο με βαρβατη ψυκτρα αλλα τοτε δεν θα εχει αξια ο 930... Αλλη βαρυτητα εχει τωρα που 80ριζει στο τσακ μπαμ! :-D

Εσυ tualatin να υποθεσω στα 1.4? :-)

Ναι, τώρα κάνω κουτάκι, με ξύλο και πλέξι. Αν θα το προλάβω είναι άλλη ιστορία.

Πάντως ένα μπρίκης Pentium 4 3.2 socket 478 για χρόνια δούλευε στους 65 idle και 85 load μέχρι που μας άφησαν τα VRM της μητρικής. Ο πούστης άντεξε τόσα χρόνια όμως!

• Like 2
Δημοσ.

Ειδες? Σιγα σιγα τα μαρτυρας! :-D Ρε δεν καταλαβαινουν τιποτα τα chipακια! Μονο απο υπερβολικο ρευμα μπορει να τα παιξουν... Απο temps δωσε τους αβερτα... Εινα κοσμος και κοσμακης που δεν ξερει τι παιζεται και ειδικα το καλοκαιρι μπορει να χτυπανε cpu κι 90ρια αλλα στου κουφου την πορτα....χαιρετα μου τον πλατανο! :-D

Δημοσ.

Τοσο παλια συστηματα δεν τραβανε κ το αναλογο ρευμα;

Και δεν σας βγαζουν την πιστη με την καθυστερηση τους; :P

η διαφορα στους λογαριασμους δεη ειναι της πλακας χοντρικα

ειδικα αν υπολογισεις τα λεφτα αναβαθμισης 

• Like 2
Δημοσ.

Τοσο παλια συστηματα δεν τραβανε κ το αναλογο ρευμα;

Και δεν σας βγαζουν την πιστη με την καθυστερηση τους; :P

Οχι γιατι το pc στο σαλονι μου το ανοιγω για λιγες ωρες και οχι και καθε μερα αρα ουτε καιει ουτε τιποτα!

Και το εργαλειακι το εχω στημενο ετσι που αν δεν ξερει και πολλα ο αλλος μπορω να του το πασαρω σαν ι3!Ειναι πολυ πιο γρηγορο απο λαπτοπ με i5 σε κλασσικα ανοιγματα,(οχι με ssd μην τρελαθουμε κιολας )

Με windows 8.1 lite, 900mb αρχειο setup, και χωρις antivirus, αλλα με κανα σκαναρισμα malwarebytes που και που και ειναι αλογακι! Ουτε εγω δεν το περιμενα να ειναι τοσο ανετο! Παταω chrome(πρωτη εκκινηση που αργει πολυ)   και κανει 3 -4 sec να ανοιξει! Λεμε ειναι τρελο το μηχανημα! Φλεγεται απο παντου! :-D

Φιλε Sheo νομιζω οτι τωρα που το λες πρεπει να παιρνει τους πρωτους core 2 οπως λες κι εσυ και εχω κιολας εναν που ηρθε τωρα τελευταια στα χερια μου! Αλλα αν δεν τερματισει την δουλεια του ο υπερηρωας 930 ,δεν νομιζω να τον αλλαξω... Ετσι κι αλλιως οπως προειπα, την δουλεια που το θελω την κανει μια χαρα! :-)

ΥΓ. Και πλεον με τους καινουργιους ΙΝΤΕΛ  το δικο μου με pentium d θα ειναι πιο οικονομικο!Χαχαχαχα!! :P

• Like 2
Δημοσ.

1ον οταν καποιος ασχολειται και του αρεσει, δεν ταλαιπωτειται και

2ον οπως ειπα και πιο πανω ειναι πιο γρηγορο ετσι οπως το εχω στησει απο ενα λαπτοπ με ι3 ισως και ι5..

Για τον απλουστατο λογο οτι οι 9 στους 10 ειναι τυπικοι χρηστες και σε 1 μηνα απο την στιγμη της αγορας τους, ολα σερνονται ηδη...

Μην κοιτας που εδω μεσα ειμαστε οι 1000 που ασχολουμαστε αλλος λιγο αλλος πολυ, υπαρχουν καποιες(μαλλον πολλες) χιλιαδες εκει εξω που με το που τους πεταγεται στην οθονη οτι κερδισαν Iphone, φωναζουν και τους υπολοιπους μες στο σπιτι για να το χαρουν! :D :P :)

• Like 2
Δημοσ.

αυτα τα μηχανακια εκλιπαρουν για Libreelec + Chrome add on

απορω που ταλαιπωρηστε κ τα ταλαιπωρειτε με win

Kι εγω ειμαι αυτης της αποψης.

Ειναι καθαρα Media Players. Δε χρειαζονται photoshop και λαμακιες.

Αλλα εγω εχω ολα μου τα μηχανηματα σε 1 μερια στο σπιτι.

Και το καθε μηχανημα εκτελει συγκεκριμενη δουλεια. :-)

Καποιος αλλος που εχει σπειρει ολο το σπιτι με τηλεορασεις, τον καταλαβαινω κι αυτον να ζηταει κατι πιο "εξυπνο" απο καθε τηλεοραση του.

Δε το παρεξηγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...