Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο χρήστης Thanoslak1 είπε:
Με την 470 σε λειτουργια mining το pc τραβαει απο τοιχο 270 watt η καρτα λεει οτι μεγιστο τραβαει 120w τα αλλα 150 που τα βρισκει... το τροφοδοτικο ειναι κατηγοριας gold οποτε δεν εχει πολλες απολιες... τι φαση;;

Αλλαξε τοιχο!Εχει διαρροη αυτος που εχεις τωρα! 

Καμια σοβαρη εξηγηση;

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις έναν fx 8350 που είναι ενεργοβόρος ακόμα και όταν κάθεται, δεν είναι τόσο φουσκωμένο το νούμερο όσο φαντάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Στην διαχειριση εργασιων ειδες την cpu και ειναι idle? Γιατι μονο με cpu mobo hdd κτλ εξηγειται το νουμερο αυτο η΄ κανα τρελο κλοκαρισμα αλλιως... Η΄ εχεις καναν ιο και μολις αφηνεις το  pc για λιγο βαραει τον επεξεργαστη  στα τερματα..

ΥΓ.  Ναι ρε αδελφε απο πανω και θα τον ρωταγα τι cpu  εχει γι αυτο τον λογο που λες και το ξεχασα!

Δημοσ.

Υποτιθεται οτι ο cpu δεν συνισφερει πανω στο mining.. τωρα ssd και ανεμιστηρες ζητημα ν τραβαν και 25watt.. θεωρω υπερβολικο τα 150watt

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις βάλει και το CPU να δουλεύει; Το Nicehash miner πχ έχει επιλογή για να δουλεύουν όλα με διαφορετικό αλγόριθμο, cpu - gpu 1 - gpu 2 κτλ. Όχι ότι κάνω mining, απλά παρακολουθώ τα forum και τα subreddits τους για να ξέρω τι γίνεται και πότε θα δούμε καμιά κάρτα γραφικών και εμείς οι υπόλοιποι. :)

Δημοσ.

Το σύστημα σου λογικά παίζει κάπου στα 230w, με αποδοτικότητα τροφοδοτικού γύρω στο 85%, είναι 270w @ the wall, δεν μπορείς να κάνεις πολλά, ίσως undervolt(μαζί με το underclock) και κλείσιμο turbo της CPU αλλά μην περιμένεις να γίνει Celeron ο 8350.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης το ότι η η amd ανακοίνωσε 120 tdp δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση της κάρτας δεν μπορεί να τα ξεπεράσει, άλλωστε αν δεν κάνω λάθος πολλές 470 είναι με 8-pin. Οπότε αν η κάρτα καίει 140 - 150 W και η συνολική κατανάλωση είναι 230 τα υπόλοιπα 80w δεν μου ακούγονται πολλά και έχεις και τον 8350 που είναι αρκετά ενεργοβόρος. Οπότε μην αγχώνεσαι δεν έχεις θέμα.

Δημοσ.

@aOUaS κανά 40-50άρι το μήνα αν τις βάλεις στο ίδιο PC και έχεις νυχτερινό. Μεροκάματο δεν το λες...

Όχι ακριβώς, απλά αν δεν είσαι ήδη με στημένο rig, αρχίζουν και μεγαλώνουν οι χρόνοι απόσβεσης και άρα είναι μεγαλύτερο το ρίσκο.

Δεν είναι και πολλά αλλά μαζεύονται 600 ευρώ το χρόνο , κάτι είναι και αυτό.

Δημοσ.

@aOUaS κανά 40-50άρι το μήνα αν τις βάλεις στο ίδιο PC και έχεις νυχτερινό. Μεροκάματο δεν το λες...

Εξαρτάται, σχετικά είναι όλα κι εδώ, όπως παντού.Το 40ρι-50ρι το μήνα δεν το λες μεροκάματο σε καμία περίπτωση κοιτάζοντάς το ως τέτοιο μηνιαία, αλλά στον χρόνο πάνω είναι 500ρικο.Και λίγο δεν το λες υπό αυτή την οπτική.Αλλά εδώ έρχεται το περιπτωσιολογικό που λέω και το πώς την βλέπει ο καθένας τη φάση.Για κάποιον που δουλεύει για 400-500€ το μήνα, είναι ο 14ος μισθός που του κόπηκε.Και του είναι πολύ.Για κάποιον που βγάζει 20 χιλιάρικα δουλεύοντας στο δημόσιο μέχρι τις 3, προφανώς δεν είναι το ίδιο.Και πάλι θα μπορούσε να πει ότι θα πάει ένα λουσάτο σουκού με τη γυναίκα κάπου τσαμπέ.Σαν να το κέρδισε σε διαγωνισμό.Εάν πέσει στο pc, από το οποίο προήλθε, μπορεί να σου βγάλει μια βαρβάτη αναβάθμιση χωρίς να πληρώσεις κάτι από την τσέπη σου.Δεν πιστεύω να χαλάει κανέναν αυτό.Πιστεύω ότι πολλοί το ξεκινάνε με αυτό το σκεπτικό.

Και τέλος το 40ρι-50ρι το μήνα τώρα για κάποιον μπορεί να μην αξίζει, εάν το κρατήσεις όμως και στη 2ετία πχ γίνει 500ρικο, αλλάζει το πράγμα ε;Νομίζω πιο αρμόδιοι να πάρουν θέση θα ήταν όσοι έχουν σουτάρει eth σε 5-10€ και btc σε 40 και 50€, με το σκεπτικό ότι η φούσκα τους έσκασε...

Με την 470 σε λειτουργια mining το pc τραβαει απο τοιχο 270 watt η καρτα λεει οτι μεγιστο τραβαει 120w τα αλλα 150 που τα βρισκει... το τροφοδοτικο ειναι κατηγοριας gold οποτε δεν εχει πολλες απολιες... τι φαση;;

Τα 120 αυτά που τα βλέπεις;Να υποθέσω στο gpuz;Εάν ναι, ξέχνα ότι είναι η πραγματική της κατανάλωση 120 και βάλε άλλα 30 περίπου επιπλέον.Για να δεις την πραγματική της κατανάλωση δες πόσο έχει σε idle το pc, μετά ξεκίνα σκάψιμο και βρες τη διαφορά από την οποία θα αφαιρέσεις και καμιά 10ρια για cpu κλπ ανάλογα με το τι σκάβεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα με παρεξήγησες, απλά το λέω με την έννοια ότι δεν είναι μεροκάματο, δλδ μην περιμένει να χεστεί στο τάλιρο που λέμε λαϊκά + ότι η απόδοση λογικά θα αρχίσει να μειώνεται (ήδη έχει ανέβει ~80 Mh/s το ZEC πχ την τελευταία βδομάδα) οπότε να χρονίσει κομμάτι δύσκολο και όλα αυτά σημαίνουν ότι θα "χάσει" και το 1 pc όσο σκάβει (αφού θα είναι ασύμφορο να τις τρέχει σε 2 ξεχωριστά μηχανήματα),

Εγώ παραλίγο να την πατήσω με τα LTC μου έτσι, είχαν 3€ / τμχ και είπα fuck it θα τα κρατήσω και μου βγήκε... :P

Δημοσ.

Ε ναι, σήμερα είναι αργά για να βγάλεις μεροκάματο από σκάψιμο βραχυπρόθεσμα.Ειδικά εάν δεν έχεις dedicated mining rig.Μεσοπρόθεσμα έστω κάτι μπορεί να γίνει.Εάν ό,τι σκάψεις το κρατήσεις μπορείς να ελπίζεις.Γενικά, τα έχουμε ξαναπεί σε άλλα θέματα, το βάζω 300€ σήμερα, παίρνω 3000 τον επόμενο, που πολλοί θεωρούσαν δεδομένο και φορτώνονταν κάρτες του 200ρικου στη διπλάσια τιμή, απλά δεν παίζει.Με πολλά αν και άμα, μπορείς να βγάλεις κάποιο σεβαστό ποσό, δεν λέω, αλλά μπαίνουν πολλά στη μέση.Αλλά οτι μπορείς, μπορείς.Και παραπάνω από σεβαστό ποσό.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνούμε, εξάλλου εγώ δεν έκρυψα ότι σκάβω, απλά λέω ότι λέω για να μην υπάρχουν unreasonable expectations... γιατί ναι κάποιοι κονόμισαν χοντρά από το mining στο παρελθόν (όσοι κράτησαν BTC από την αρχή, όσοι κράτησαν LTC την εποχή που έβγαζες ~10 LTC / βδομάδα με 2-3 Tahiti και τώρα έχει πάει 53€, με το ETH κτλ) αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια ερωτηση.. αν εχεισ 3 1060 3γβ ποσα περιπου βγαζεις το μηνα?? Σε ευρωω παντα ...περιπου.. ξερω εχει σκαμπανεβασματα.. αλλα τωρα που μιλαμε 3 1060 ποσα ευρω παρεχουν τον μηνα?? Μικτα και κανω την αφαιρεση εγω με το ρευμα απωλειες στησιμο κλπ... Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alekos_87 είπε

Μια ερωτηση.. αν εχεισ 3 1060 3γβ ποσα περιπου βγαζεις το μηνα?? Σε ευρωω παντα ...περιπου.. ξερω εχει σκαμπανεβασματα.. αλλα τωρα που μιλαμε 3 1060 ποσα ευρω παρεχουν τον μηνα?? Μικτα και κανω την αφαιρεση εγω με το ρευμα απωλειες στησιμο κλπ... Ευχαριστω προκαταβολικα

Aυτό δεν σε καλύπτει;

https://www.nicehash.com/profitability-calculator

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...