Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σκεφτομαι να αγορασω 2 καρτες γραφικων με σκοπο το mining σε eth η Ζcash

Εχω ηδη μια μητρικη msi 970 και εναν fx 8350 μαζι με μια r9 270x

Τι καρτες προτεινεται μεχρι 500-600 συνολικα;;

Δημοσ.

1. Δεν πρόκειται να βρεις εύκολα κάρτες.

2. Έχεις κάνει κανέναν πρόχειρο υπολογισμό να δεις τι θα βγάλεις, ΑΝ βγάλεις;

3. Έχεις ψάξει γενικά για αυτό το θέμα στο internet ή άκουσες κάποιον να λέει βγάζεις λεφτά και λες ας το κάνω;

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το mining στην Ελλάδα σε εδραιωμένα νομίσματα μεγάλης αξίας, π.χ. Bitcoin, Ethereum δεν αποφέρει σχεδόν τίποτα στα περισσότερα pools που παίζουν αυτή τη στιγμή και αν δε μπορείς να αξιοποιήσεις την θερμότητα που βγάζει το pc σου από το ρεύμα που θα κάψεις δεν συμφέρει να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο.

Παρ'όλα αυτά αν θέλεις να ασχοληθείς με mining και ίσως έχεις πρόσβαση σε κάποια pc μπορείς να ψαχτείς με καινούργια coins, να διαβάσεις τα white papers τους, και να τα minareis με μικρό effort ελπίζοντας ότι στο μέλλον η τιμή τους θα ανεβεί.

Γρήγορα μπορείς να βρεις στο google κάποιες Radeon κάρτες μεγάλης απόδοσης(χαμηλής ισχύος) που ίσως αποφέρουν κάποια αποτελέσματα. Ενδεικτικά: Link.png Site: BestGPUforEtherMining

Σου προτείνω πριν αρχίσεις το mining να αποφασίσεις σε ποιο pool θα μπεις και να δεις για το συγκεκριμένο coin που θεωρείς ότι έχει μέλλον ποιά είναι η καλύτερη κάρτα και ίσως πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τη θερμότητα που θα παράγεις.

Δημοσ.

Θέλω να δω πως θα εκμεταλλευτεί την θερμότητα τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο.

Μάλλον θα έχει και σάουνα στο σπίτι. :-)

• Like 2
Δημοσ.

Είναι απλά τα πράγματα, απλά ο ts μάλλον δεν έχει κάνει καλή έρευνα.

Κοιτάς απόδοση κάρτας + κατανάλωση, υπολογίζεις και την δυσκολία (= τα βάζεις σε κάποιο mining calculator δλδ) και βλέπεις τι ψάρια πιάνεις.

Αν δεν έχεις φθηνό ρεύμα, να υπολογίζεις ότι θα είσαι κάπου 50-50 αναλογία ρεύματος/κέρδους (δλδ στα 10 ευρώ "εισόδημα" από mining το κέρδος σου θα είναι τα 5 πχ), με το budget που λες, μιλάμε στην καλύτερη να βγάζεις 3-3.5€ την μέρα μεικτά.

Εκεί που την πατάνε οι περισσότεροι είναι στο κόστος του ρεύματος, όπου χωρίς νυχτερινό στη ΔΕΗ μπορεί να πάει και πάνω από 0,21€ ανά kWh, ανάλογα και με την υπόλοιπη κατανάλωση και δεύτερον, στην απόδοση του mining, γιατί η δυσκολία στα περισσότερα νομίσματα είναι συνεχώς αυξανόμενη... και φυσικά υπάρχει πάντα το ρίσκο η ισοτιμία του νομίσματος που μαζεύεις να φάει ένα 30-40-50% γιατί έτσι είναι αυτή η αγορά.

Δημοσ.

Τόσοι mining calculators υπάρχουν εκεί έξω, δεν σου δώσαν κάποιο λογικό αποτέλεσμα;

Τι να τα κάνεις τα calculators;Κανένα δε λαμβάνει υπόψη του την αύξηση της δυσκολίας.Μπαίνεις, βλέπεις 1€ καθαρό κέρδος την ημέρα πχ, λες ωραία, στο χρόνο πάνω έχω μια 350ρα, πας παίρνεις μια κάρτα με τόσα λεφτά, τη βάζεις πάνω και στον μήνα η απόδοση λόγω αύξησης της δυσκολίας έχει πέσει κατά 30%.Και σου μένει η επένδυση της κάρτας στο χέρι...

Η γνώμη μου είναι εάν δεν λιώσετε κανα παντελόνι σκάβοντας με τη gaming gpu σας να δείτε τι φρούτο είναι το mining, μη μπαίνετε έτσι εύκολα στη διαδικασία να σκάτε λεφτά για κάρτες που θα είναι μόνο για mining.Καλός και ο ντόρος, καλές και οι μόδες, αλλά όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι γενικά, λίγοι βατεύουνε...Έχει και λεφτά η φάση, δε λέω, αλλά υπάρχουν πολλά αλλά.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά έχω μια ερώτηση. Αυτή τη στιγμή κάνω mining στο bitcoin με 4.4€ την ημέρα; Αν το γυρίσω στο litecoin πόσο περίπου θα είναι. Θέλω να πω θα βγάζω κανένα νόμισμα στη χειρότερη το μήνα; Ξέρω είναι πολύ λιγότερα σε λεφτά. Απλά στην ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανεβει και αυτό.

Δημοσ.

Ουσιαστικά δεν γίνεται gpu mining σε ltc σήμερα, θες υποχρεωτικά asic miner.Το ίδιο και στο btc.Να υποθέσω όταν λες κάνεις mining btc, εννοείς ότι σκάβεις άλλα νομίσματα για τα οποία όμως πληρώνεσαι σε btc.

Δημοσ.

Με δύο rx580 υπάρχει περιπ να βγάζω περίπου ένα etheriumστο μήνα; Η να μείνω στο bitxoi οπκως είμαι και στα 120 ευεω περίπου που αφήνει τον μήνα;

Αξίζει η μετάβαση σε άλλο νόμισμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...