Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι προφανώς. Απλά νομίζω πως αυτό γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις... 

Μπα, το e-shop.gr πχ φερνει σχεδον τα παντα σε παραλληλη εισαγωγη (με αρκετα μπαγιατικα προιοντα) και ειναι καθολα νομιμο.

Δημοσ.

Βρε info quest, αφού στο τέλος ξέρεις τι θα πάρεις, οι Κινέζοι πάντα θα βρίσκουν νέους τρόπους αποστολής και μεθόδους

Εδω εχουν ολοκληρο τον Πειραια αγορασει .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αγορες εντος ΕΕ κλαιν μαιν οι διαφορες ειναι πολυ μικρες και εξυπηρετουσαν κυριως ελλειψη στοκ στην Ελλαδα ή τα τμηματικα releases που αφηναν τη χωρα μας τελευταια κλασσικα.

Οσο αναφορα τα Μαυρα τωρα. Σε αυτα δεν υπαρχει παρακράτηση ΦΠΑ γιατι απλα ο πωλητης δεν εχει τιμολόγια προμήθειας των συσκευων. Οποτε η αποδειξη που δινει δεν ειναι καν νομιμη, εαν δινει, ή γινεται εις γνωση του αγοραστη οπου εκει δε νομιζω να κατσει να του δωσει και το ΦΠΑ.

Ο συγκεκριμενος τροπος απατης δε χρειαζεται να εχει στοκ παραεισαγωγης νομιμης ή τελειως μαυρο κοντεινερ απο κινα, μπορει να παρει κανονικα στοκ απο ευρωπη και απλα να μην αποδωσει ποτε το ΦΠΑ, το κλεινει το μαγαζακι, και μην τον ειδατε.

Ο "μονος" που παθαινει ζημια ειναι ο κακομοιρης με το αλλο μαγαζι που ειχε υπολογισει την τιμη που πουλαγε με δεδομενο οτι θα δωσει το ΦΠΑ κανονικα. Και ο πρωτος μαγκας... και μετα αυξανονται οι εισφορες και αναρωτιομαστε γιατι...

Χωρίς ΦΠΑ αγοράζουν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, ... πρέπει να είναι ενεργοποιημένο στον εφορία σας για «Ενδοκοινοτικές Αποκτήσεις».

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25284

Επεξ/σία από Lied
  • Like 5
Δημοσ.

Και πως θα ζήσουν οι επαγγελματιες του insomnia που βαραν τις τιμές 60-70% πάνω?

Δεν λέω ναι να πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά πλέον βλέπεις τιμές καταστηματων απο ιδιώτες για τα κινέζικα.

• Like 1
Δημοσ.
Μιλαω για τα μαυρα φιλε μου, σε αυτο που αναφερεται το αρθρο.

Επισης μαζι με τα νομιμα ερχονται και τα μαυρα. ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ.

Αλλα υποθετω ουτε αυτο το γνωριζεις.

Μάλλον μπερδεύτηκες φίλε μου, δεν αναφέρεται στα μαύρα, αναφέρεται στις εταιρίες που κλείνουν πριν αποδώσουν τον ΦΠΑ στο τέλος του μήνα.

Όσο αναφορά τα μαύρα αυτά δεν μπορούν να αστυνομευθουν έχεις δικιο

• Like 2
Δημοσ.

Μάλλον μπερδεύτηκες φίλε μου, δεν αναφέρεται στα μαύρα, αναφέρεται στις εταιρίες που κλείνουν πριν αποδώσουν τον ΦΠΑ στο τέλος του μήνα. Όσο αναφορά τα μαύρα αυτά δεν μπορούν να αστυνομευθουν έχεις δικιο

Μπορει να μπερδευτηκα, παντως με νομους και παλι νομους, δεν λυνεται το προβλημα.

Επισης οποιος ειναι "νοικοκυρης"  να ψωνιζει απο το Public.gr που τα πουλαει τζαμπα η απο το Mediamarkt για να βοηθαει και τους εταιρους μας Γερμανους.

Δημοσ.

Ανάθεμα και αν κατάλαβα λέξη.

Πάταξη Φοροδιαφυγής- Μη απόδοση ΦΠΑ - μαγαζάτορες λαγούς - Συμψηφισμό αντιλαμβάνομαι, WTF?????

Το τρόπο αντιμετώπισης αναζητώ ακόμα .................

Δημοσ.

Μπορει να μπερδευτηκα, παντως με νομους και παλι νομους, δεν λυνεται το προβλημα.

Επισης οποιος ειναι "νοικοκυρης"  να ψωνιζει απο το Public.gr που τα πουλαει τζαμπα η απο το Mediamarkt για να βοηθαει και τους εταιρους μας Γερμανους.

Δε φταινε οι Γερμανοι που οι ελληνικες επιχειρησεις κατα πλειοψηφια δε διοικουνται σωστα.

Δε φταιει ο γερμανος που το e-shop πχ αποφασισε να ανοιξει κανονικα καταστηματα και απο το ποιο φθηνο εγινε ξαφνικα το ποιο ακριβο!

Ουτε γιατι ο Μαρινοπουλος πουλουσε συνεχως κατω του κοστους

Ουτε γιατι ο Κορασιδης ηθελε να αγορασει τον κλαουδατο και να παιζει τα παντα στο ΧΑ

Ουτε που το πλαισιο εκοψε συνεργασιες με μαρκες και σπρωχνει μονο τα turbo-X.

Ουτε φταιει ο Αγγλος στη Vodafone και ο Γερμανος στην κοσμοτε που ο ελληνας ειναι διατεθημενος να υπογραψει συμβολαιο κοστους 2ημερομησθιων το μηνα, για 2 χρονια για να εχει το καλυτερο κινητο.

• Like 15
Δημοσ.

Ο συγκεκριμενος τροπος απατης δε χρειαζεται να εχει στοκ παραεισαγωγης νομιμης ή τελειως μαυρο κοντεινερ απο κινα, μπορει να παρει κανονικα στοκ απο ευρωπη και απλα να μην αποδωσει ποτε το ΦΠΑ, το κλεινει το μαγαζακι, και μην τον ειδατε.

Πως το κλεινει το μαζακι φιλε μου ? Εΐναι τοσο απλο ???, γιατι εγω για να κλεισω πριν 4 χρονια παιδευομουνα ενα μηνα...

Μαλλον θελουν να κλεισουν τους μικρους. Εγω ετσι το αντιλαμβανομαι. Και επειδη δεν μπορουν να το πουν ξεκαθαρα, βρισκουν διαφορα και τον κλεινουν με το ζορι.

Τα περι φοροδιαφυγης να τα πεις και εσυ και οι αλλοι σε οσους δεν ξερουν την αγορα. Αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν και παλιες καραβανες που εχουν φαει γενικα την αγορα με το κουταλι.

Και ο Μητσοτακης το 1990 μας πηδηξε με τις ταμειακες για την φοροδιαφυγη ελεγε.

30 χρονια μετα τα ιδια λεμε με αλλα λογια.

Δημοσ.

Ασχετο αλλα οταν αγοραζεις απο το Χ μαγαζι δεν σου κοβει αποδειξη το ΦΠΑ που πληρωνεις δεν θα το καταβαλει στο κρατος;

Εκτος και αν ειναι μαϊμου η ταμειακη.

Δημοσ.

Ανάθεμα και αν κατάλαβα λέξη.

Πάταξη Φοροδιαφυγής- Μη απόδοση ΦΠΑ - μαγαζάτορες λαγούς - Συμψηφισμό αντιλαμβάνομαι, WTF?????

Το τρόπο αντιμετώπισης αναζητώ ακόμα .................

Μην ψαχνεις αδικα. Το εχουν ψαξει αλλοι πριν απο σενα διεθνως.

Η Φοροδιαφυγη μειωνεται (γιατι δεν μπορει να εξαφανιστει) μονο με ενα τροπο

ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΥΜΦΟΡΗ. Να μην αξιζει να παρεις το ρισκο (σαν πωλητης η σαν αγοραστης) για να γλυτωσεις πχ 7% vat.

Δημοσ.

Πως το κλεινει το μαζακι φιλε μου ? Εΐναι τοσο απλο ???, γιατι εγω για να κλεισω πριν 4 χρονια παιδευομουνα ενα μηνα...

Μαλλον θελουν να κλεισουν τους μικρους. Εγω ετσι το αντιλαμβανομαι. Και επειδη δεν μπορουν να το πουν ξεκαθαρα, βρισκουν διαφορα και τον κλεινουν με το ζορι.

Τα περι φοροδιαφυγης να τα πεις και εσυ και οι αλλοι σε οσους δεν ξερουν την αγορα. Αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν και παλιες καραβανες που εχουν φαει γενικα την αγορα με το κουταλι.

Και ο Μητσοτακης το 1990 μας πηδηξε με τις ταμειακες για την φοροδιαφυγη ελεγε.

30 χρονια μετα τα ιδια λεμε με αλλα λογια.

Εσυ που ηθελες να κλεισεις κανονικα παιδευοσουν ενα μηνα φιλε μου. Ο αλλος δεν εχει να κλεισει τα βιβλια του και να τα βαλει ολα σε ταξη, ουτε μπορει οταν δεν εχει αποδωσει τοσο ΦΠΑ δεν εχει πληρωσει το ΤΕΒΕ του, δεν εχει πληρωσει καν τα νοικια για το χωρο που χρησιμοποιησε σαν αποθηκη.

Και τυποι σαν τον απο πανω στο παραδειγμα μου, δε θα κλεισει το e-shop, τον αλλο μικρο θα κλεισει, το μαγαζακι της γειτονίας θα κλεισει, ο μεγαλος ειναι ποιο δυσκολος.

Δημοσ.

Ασχετο αλλα οταν αγοραζεις απο το Χ μαγαζι δεν σου κοβει αποδειξη το ΦΠΑ που πληρωνεις δεν θα το καταβαλει στο κρατος;

Εκτος και αν ειναι μαϊμου η ταμειακη.

οταν δεν σου κοβει αποδειξη το ΦΠΑ που πληρωνεις εσυ (πχ στην τιμη της μεριδας μουσακα της ταβερνας)

παει στην τσεπη του , τι δεν καταλαβαινεις ?

παραλληλη εισαγωγη δεν κανει το eshop απο βαλκάνια ;

γλυτωνει την διαφορα του φπα απο πχ βουλγαρια αν καταλαβα καλα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...