Darthvader Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δεν κατάλαβα. Πως πάει δηλαδή? Ο οδοντίατρος είναι ο κακός κλέφτης και ο ταβερνιάρης είναι ο τίμιος και καλός κλέφτης? Έχεις πάρει χαμπάρι πως αν είσαι μισθωτός πληρώνεις το κλεμμένο ΦΠΑ και τα κερατιάτικα τους από την τσέπη σου? Όταν είσαι μισθωτός και αγοράζεις κινέζικο κινητό από το κινεζομάγαζο και δεν αποδίδεις στο Ελληνικό κράτος τους δασμούς και το ΦΠΑ, τι είσαι; Όταν ο μισθωτός διαλέγει να στηρίζει ξένες επιχειρήσεις (και εκτός ευρώπης) για να κερδίσει ενα 10% στη τιμή με αποτέλεσμα το χρήμα που έρχεται από ευρώπη να πηγάινει όλο σε Κινα και Αμερική, τι είναι ; Ο δάσκαλος που το πρωί δουλεύεισ το σχολέιο και το απόγευμα κάνει μαυρα φροντιστήρια, τι έιναι ; Η κρίση δεν είναι οικονομική... Είναι θέμα νοοτροπίας μια και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού προκειμένου να μη χάσει τα κεκτημένα..... πουλάει και τα παιδιά της. 7
bip..bip Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Εγω καταλαβα οτι οποιος κανει εισαγωγη-εμποριο, απλα θα προπληρωνει το ΦΠΑ για να σιγουρεψει το κρατος οτι δεν θα το χασει. Αυτο σε περιπτωση που κλεισει το καταστημα μεσα σε ενα ή δυο μηνες χωρις να αποδωσει ΦΠΑ και στη συνεχεια ξανανοιξει με αλλη επωνυμια ή με αλλο ΑΦΜ.
nekrik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μνημόνια, ΦΠΑ στο 50% και Apple premium reseller cartels, μεχρι να σβήσει ο ήλιος!
syma x5c-1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Λέει οτι αυτός που κάνει την εισαγωγή και πουλάει χονδρική σε κάποιον άλλο έμπορο δε θα πουλάει με ΦΠΑ στον έμπορο και θα εισπράτει αυτός τον ΦΠΑ,αλλά ο έμπορος που θα αγοράσει θα έχει την υποχρέωση να καταβάλλει τον ΦΠΑ στην εφορία απευθείας κι όχι στον εισαγωγέα,ο δε εισαγωγέας θα μπορεί έτσι κι αυτός να συμψηφίσει τον φόρο που είχε πληρώσει στο κράτος και περίμενε να εισπράξει πίσω.ΈΤΣΙ το κράτος διασφαλίζει οτι θα εισπράξει "σίγουρα" τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην συναλλαγή,ενώ με μέχρι τώρα με διάφορα τερτίπια κάποιοι εισαγωγείς τον "πατσίζαν" και δεν αποδίδαν τον αντίστοιχο ΦΠΑ. Ουσιαστικά μεταφέρει την υποχρέωση καταβολής στον αγοραστή,σε αυτόν που έχει δλδ ένα μαγαζί,μια επιχείρηση. ΔΕΝ αλλάζει κάτι στις λιανικές πωλήσεις,μόνο στις χονδρικές. 1
randomcat Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Κοινοτικοί είναι οι νόμοι του ΦΠΑ. ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη ισχύει και εδώ. Δεν νομίζω να έχουν 24% ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη... Να δω πότε θα γίνουν κοινοτικοί οι μισθοί... 1
Beerloah Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Λίγοι είναι σε θέση να αποδώσουν ΦΠΑ πλέον. Το μέτρο είναι υποκριτικό, διότι το ξέρουν και οι ίδιοι, πως οι περισσότεροι δεν βγαίνουν και όσοι είναι στα όρια, δεν πρόκειται να δουλέψουν για το κράτος - αστυνόμο. Στο τέλος θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και Εφορία. Οι άνθρωποι έχουν δόλο, δεν εξηγηται αλλιώς. Χώρα που δεν παράγει και περιμένει να ζήσει μέσω της φορολογίας, είναι καταδικασμένη σε επίσημη χρεοκοπία. 1
panagiotou Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 εαν εδειχνε το κρατος το ιδιο ενδιαφερον για την παιδεια, υγεια, απασχοληση περιβαλλον κ.λ.π θα ειμασταν μια δυτικοευρωπαικη χωρα. Αλλα σε αυτο τον τοπο αλλα λενε και αλλα κανουνε και δυστυχως τα κανουνε σε εμας τα συνηθη υποζηγια
billias7815 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Επειδή μάλλον δεν ξέρετε να διαβάσετε και γράφετε το κοντό σας και το μακρύ σας να σας εξηγήσω μία στα γρήγορα τι συμβαίνει. Έχω εγώ ένα μαγαζί που πουλάω κινητά με την επωνυμία "Τρέχα γύρευε" Τα κινητά αυτά τα κάνω εισαγωγή μόνος μου από Κίνα, Γερμανία, Ινδία και όπου άλλου βρω καλές τιμές. Για να μπορώ όμως να πουλήσω χαμηλά και να έχω κέρδος κάνω το εξής κόλπο. Ανοίγω μια εταιρία (ονομασία χάριν ευκολίας "Μπουρλότο ΑΕ") και κάνω τις εισαγωγές μέσω αυτής. Μεταπουλώ τα κινητά από την εταιρία σε τιμή κοντά στην λιανική στο κατάστημα μου "Τρέχα γύρευε" το οποίο πουλάει με ελάχιστο κέρδος με αποτέλεσμα η φορολογία του και το ΦΠΑ του να είναι μικρό. Μετά από κάποιο καιρό όταν κρίνω σωστό βαράω κανόνι στην "Μπουρλότο ΑΕ" η οποία δεν έχει αποδώσει ποτέ της ΦΠΑ και χρωστάει και διάφορους άλλους φόρους τα οποία εγώ οικειοποιούμαι με αποτέλεσμα να χάνει το δημόσιο ένα σορό χρήματα. Το καταλάβατε ή να το ζωγραφίσουμε κι όλας; Η πιο σωστή και περιεκτική ανάλυση σε 85 σχόλια.Δεν αφορά όλους όσους εμπορεύονται στο σκρουτζ, αφορά πολύ συγκεκριμένα μαγαζιά (συνήθως πέριξ της Ομόνοιας)τα οποία δουλεύουν ακριβώς όπως ακριβώς τα περιέγραψε ο φίλος. Το θέμα είναι πως θα ξεχωρίζει η ηρα από το στάρι καθώς υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες εισάγουν κανονικά από τρίτες χώρες και είτε τα εξάγουν κατευθείαν (υπάρχει απαλλαγή ΦΠΑ για αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και αν είναι εισαγωγή εκτός ΕΕ) είτε τα πουλάνε σε μεγάλους λιανοπωλητές - και όχι οι μεγάλοι λιανοπωλητές δεν αγοράζουν μόνο από τις επίσημες αντιπροσωπείες το γνωρίζω με μεγάλη σιγουριά λόγω δουλειάς. Το θέμα είναι λοιπόν πως η φορολογική διοίκηση θα διαχωρίζει τις σωστές εταιρείες από τις εταιρείες πυροτεχνήματα....
Regulus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Πως το κλεινει το μαζακι φιλε μου ? Εΐναι τοσο απλο ???, γιατι εγω για να κλεισω πριν 4 χρονια παιδευομουνα ενα μηνα... Μαλλον θελουν να κλεισουν τους μικρους. Εγω ετσι το αντιλαμβανομαι. Και επειδη δεν μπορουν να το πουν ξεκαθαρα, βρισκουν διαφορα και τον κλεινουν με το ζορι. Τα περι φοροδιαφυγης να τα πεις και εσυ και οι αλλοι σε οσους δεν ξερουν την αγορα. Αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν και παλιες καραβανες που εχουν φαει γενικα την αγορα με το κουταλι. Και ο Μητσοτακης το 1990 μας πηδηξε με τις ταμειακες για την φοροδιαφυγη ελεγε. 30 χρονια μετα τα ιδια λεμε με αλλα λογια. Πονεμένη η ιστορία με τις ταμειακές φίλε μου και το ξέρω από προσωπική πείρα σαν τεχνικός.
heros Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Λοιπον μαλλον ξεφυγε το θεμα.. Η διαταξη αφορα ένα φαινομενο που εχει εμφανιστει τα τελευταια χρονια... και δεν εχει να κανει με μικρομεσαιους και με ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΑΡΑΕΙΣΑΓΩΓΕΣ.. και για αυτο ο τιτλος του αρθρου ειναι παραπλανητικος.. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ήταν μια μαιμου εταιρεια να εισαγει μια παρτιδα κινητων πχ τα οποια τα πουλαγε πλεων σε καταστημα λιανικης ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ και να κλεισει Πρωτοτ αποδοσει τον Φπα... Πολλές φορές το καταστημα λιανικης ήταν και αυτο του εισαγωγεα και ετσι ΚΕΡΔΙΖΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΠΑ και για αυτο μπορουσε και πουλουσε φθηνοτερα ισως και κατω του κοστους..Αλλες φορες ο εισαγωγεας ήταν αυτονομος και επαιρνε ολο το φπα αυτος και εξαφανιζοταν... Συνηθως αυτες οι εταιρειες είχαν διαχειριστες ηλικιωμενα άτομα ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δεν μπαινουν φυλακη ακομη και αν καταδικαστουν...ειτε άλλα νεαρωτερα ατομα (φανταζομαι εχετε δει καποιες αγγελιες που ζητουν ατομα με 1500 μηνιαιο μισθο..τους κανουν διαχειριστές σε αυτες τις ΕΠΕ και μεατα τρεχουν...)
Damachi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Η σύνταξη του νομου ειναι τροπολογία - μπουρδολογία για αλλη μια φορα .....
zx-spectrum Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Οι αρχές (ΕΕ ή Ελληνικές) τα εχουν βάλει με τις ηλεκτρονικές συσκευές που έρχονται (παραεισαγωγή ή μαύρες) απο την Κίνα. Μετα τους δασμούς και το ΦΠΑ στα ταχυδρομεία τώρα βγάζουν νόμο και για τα μικρομάγαζα. ....άντε καιρός να αφήσουμε τις υπηρεσίες και να αρχίσουμε να παράγουμε ΚΑΤΙ σε αυτή τη χώρα!!!
frap73 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Λίγοι είναι σε θέση να αποδώσουν ΦΠΑ πλέον. Συγνώμη, αλλά αυτό δε στέκει καθόλου. Όλοι θα έπρεπε να είναι σε θέση να αποδώσουν ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ υπολογίζεται και εισπράτεται επάνω στην τιμή που ήδη έχει υπολογίζει ο επαγγελματίας ως δίκαιη αμοιβή του και με την οποία "βγαίνει". Αν κάποιος λοιπόν δεν είναι σε θέση να αποδώσει το ΦΠΑ όταν έρχεται ο λογαριασμός είναι γιατί: 1) Δεν υπολόγισε σωστά την αμοιβή του 2) Χρησιμοποίησε το ΦΠΑ για κεφάλαιο κίνησης και έπεσε έξω 3) Μας δουλεύει. 6
jim5 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Και οι Αμερικάνοι, οι Γιαπωνέζοι κ.α. το ίδιο κάνουν... Οι μόνοι όμως που αναγκάστηκαν να στείλουν χρήμα στην μπανανία .....ήταν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Οι Αμερικάνοι, οι Ρωσοι, οι Κινέζοι, οι Γιαπωνέζοι, δεν σου έδωσαν ούτε cent. Καλώς ή κακώς αν η Ελλάδα είναι ακόμα όρθια και όχι failed state, οφείλεται στους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.... Το μεγαλο μερος των χρηματων τα χρωστουσαμε σε Γερμανικες και Γαλλικες τραπεζες, γι αυτο σε δανεισε η Γερμανια. Οι Αμερικανοι , οι Γιαπωνεζοι σε δανεισαν , μεσω ΔΝΤ, οπου δινουν τις εισφορες τους καθε χρονο
Conan2046 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Συγνώμη, αλλά αυτό δε στέκει καθόλου. Όλοι θα έπρεπε να είναι σε θέση να αποδώσουν ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ υπολογίζεται και εισπράτεται επάνω στην τιμή που ήδη έχει υπολογίζει ο επαγγελματίας ως δίκαιη αμοιβή του και με την οποία "βγαίνει". Αν κάποιος λοιπόν δεν είναι σε θέση να αποδώσει το ΦΠΑ όταν έρχεται ο λογαριασμός είναι γιατί: 1) Δεν υπολόγισε σωστά την αμοιβή του 2) Χρησιμοποίησε το ΦΠΑ για κεφάλαιο κίνησης και έπεσε έξω 3) Μας δουλεύει. Μπορώ να υπολογίσω φυσικά μια τιμή στην οποία θεωρώ ότι "βγαίνω" όπως λες, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα βρω άτομα που να είναι διατεθειμένα να μου την δώσουν. Προτιμώ,λοιπόν, μερικές φορές να τιμολογώ χαμηλότερα για να έχω έσοδα και να καλύπτω όσο μπορώ από τα σταθερά κόστη παρά να μην εισπράττω καθόλου. Μοιραία κάποια στιγμή θα χρησιμοποιήσω και τον ΦΠΑ για να καλύψω έξοδα μου παρ' ότι θεωρητικά θα έπρεπε να τον βάζω στην άκρη για να τον αποδίδω. Αναγνωρίζω ότι δεν είναι σωστό, όμως είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα