Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν δεν σου κοβει αποδειξη το ΦΠΑ που πληρωνεις εσυ (πχ στην τιμη της μεριδας μουσακα της ταβερνας)

παει στην τσεπη του , τι δεν καταλαβαινεις ?

Αν δεν μου κοψει αποδειξη θα του ζητησω να μου κοψει αν δεν το κανω ειμαι εγω χαζος και αυτος καλα κανει αφου βρισκει χαζους σαν εμενα.

Μαλλον δεν καταλαβες καλα την ερωτηση μου, το ΔΕΝ ειναι ερωτηση οχι αρνηση.

Εδω ολοκληρη οθονη Dell της υπογραφης μου απο το Eshop και ηταν παραεισαγωγη, για να μου κανει αντικατασταση η Dell επειδη δεν ηθελα να μπλεξω με το κιτρινομαγαζο επρεπε να μεταφερω την εγγυηση.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πέρα από την ουσία του νόμου εγώ έχω να σχολιάσω το ύφος και τη γλώσσα. Προσωπικά μου φαίνονται εξαιρετικά δυσνόητα

«Για τις παραδόσεις, από υποκείμενο στο φόρο σε άλλον υποκείμενο, κινητών τηλεφώνων, ήτοι συσκευών που έχουν κατασκευαστεί ή προσαρμοστεί για χρήση σε αναγνωρισμένο δίκτυο και λειτουργούν σε συγκεκριμένες συχνότητες, ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιούνται ή όχι για άλλους σκοπούς, καθώς και κονσολών για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Ο υποκείμενος που παραδίδει τα αγαθά του προηγούμενου εδαφίου έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών που αντιστοιχεί στις εν λόγω πράξεις, δεν χρεώνει φόρο στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία και υποχρεούται να αναγράφει σε αυτά τη φράση «Άρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο αγοραστής».

Οι υποκείμενοι στο φόρο που παραδίδουν ή αγοράζουν τα αγαθά της παρούσας παραγράφου, υποχρεούνται σε αναφορά στοιχείων για τις εν λόγω παραδόσεις ή αγορές.»

γιατί δηλαδή όλο αυτό δεν γίνεται:

• ο Α πρέπει να κάνει αυτό
  • ο Β πρέπει να κάνει εκείνο
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά οι Γερμανοί παίζουν πολύ ύπουλα μπαλίτσα, αλλά νόμιμα, φυσικά υπάρχουν και οι αγράπτοι νόμοι που δεν τηρούν ποτέ.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η silvercrest (οικιακές συσκευές κτλ) που κυρίως φέρνουν τα lidl. Αυτή η εταιρεία έχει εδραιωθεί μια χαρά, δεν χρειάζεται την Ελληνική αγορά.

Όταν λοιπόν, φέρνουν αυτά τα προϊόντα οι τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικές, σχεδόν κόστους, δεν έχουν ποτέ ανταγωνιστές σαν value for money και ότι φέρνουν φεύγει γρήγορα.

ΔΕΝ τους νοιάζει να βγάλουν μεγάλο κέρδος από τις πωλήσεις, το μόνο που τους νοιάζει είναι να μεταφέρουν κεφάλαιο στη χώρα τους από μια άλλη, στη προκειμένη περίπτωση από την Ελλάδα στη Γερμανία για όποιον δε κατάλαβε.

Τώρα θα πεταχτούν κάποιοι και θα πουν "μα τόσοι υπάλληλοι δουλεύουν εκεί μπλα μπλα μπλα". Παιδιά, τα έξοδα των υπαλλήλων είναι ψύχουλα μπροστά σε αυτά που τους δίνετε...

Προσωπικά δε πατάω lidl εννοείται, και τα Ελληνικά super marker που έχουμε μια χαρά είναι.

• Like 4
Δημοσ.

οταν δεν σου κοβει αποδειξη το ΦΠΑ που πληρωνεις εσυ (πχ στην τιμη της μεριδας μουσακα της ταβερνας)

παει στην τσεπη του , τι δεν καταλαβαινεις ?

Οχι ακριβως. Ο ιδιοκτητης της Ταβερνας εχει υπολογισει στο κοστος του και 50% μαυρα και εχει διαμορφωσει τις τιμες του αναλογα.

Αν το 50% λειψει εντελως, θα υπολογισει τις τιμες του παραπανω για να βγει και να εχει και κερδος. Αρα θα παρεις μεν αποδειξη αλλα θα πληρωσεις παραπανω.

Ξαναλεω οτι ο τροπος ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ της φοροδιαφυγης δεν ειναι σωστος και αποδοτικος.

Ο μονος τροπος ειναι να υπαρξει η λογικη φορολογηση και ΜΕΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Δημοσ.

"Ο ιδιοκτητης της Ταβερνας εχει υπολογισει στο κοστος του και 50% μαυρα " σοβαρα ρε φιλε ?

7 ευρο πληρωνω τη μεριδα , σε μενα κοβει αποδειξη αφου τη ζητησω , μερικες φορες , 

και στον αλλο τουριστα με καμια παναγια .

αντε να βγαλει μια αποδ. το μεσημ . και μια το βραδι - σε  τουριστικη περιοχη χερσονησος παρακαλω .

30 χρονια τον ξερω  ΤΑ ΙΔΙΑ κανανε και παλια , τα ιδια θα κανουνε και 4 % να παει

• Like 5
Δημοσ.

Ναι προφανώς. Απλά νομίζω πως αυτό γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις... 

Πάντως και αυτό γίνεται ακόμα και ενδο-εταιρικά, όταν π.χ. η X Ιταλίας πουλάει παραεισαγωγή στην Υ αλυσίδα καταστημάτων Ελλάδας.

Και αυτό παραεισαγωγή είναι γιατί δεν γίνεται με την έγκριση της Χ Ελλάδας, απλά το κάνει η Χ Ιταλίας για να ξεστοκάρει και να φαίνεται ότι έπιασε τους στόχους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Όπου Χ, σίγουρα κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων, υποθέτω το ίδιο γίνεται και σε άλλα προϊόντα.

Δημοσ.

Μπορεί καποιος να εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνεται τώρα δηλαδή;

Το ΦΠΑ θα αποδίδεται αμεσως μετά την πώληση του προϊόντος από τον πωλήτη ή θα πρεπει να αποδίδεται όταν το προμηθετεί ο πωλητής;

Δημοσ.

"Ο ιδιοκτητης της Ταβερνας εχει υπολογισει στο κοστος του και 50% μαυρα " σοβαρα ρε φιλε ?

7 ευρο πληρωνω τη μεριδα , σε μενα κοβει αποδειξη αφου τη ζητησω , μερικες φορες , 

και στον αλλο τουριστα με καμια παναγια .

αντε να βγαλει μια αποδ. το μεσημ . και μια το βραδι - σε  τουριστικη περιοχη χερσονησος παρακαλω .

30 χρονια τον ξερω  ΤΑ ΙΔΙΑ κανανε και παλια , τα ιδια θα κανουνε και 4 % να παει

φιλε μου σου αρεσει δεν σου αρεσει, ετσι ειναι. Παντου.

Οταν ολα γινουν νομιμα με αποδειξεις, οι μισοι θα κλεισουν και οι αλλοι μισοι θα ανεβασουν τιμες (εχουν ηδη).

Σε οδοντογιατρο εχεις παει ποτε ; Εχεις παρει ποτε αποδειξη ;

Δημοσ.

Δεν ειμαι ωχελαρεδερφιστης αλλα εσεις νομιζετε οτι αν ολοι αποδιδαν τον φπα, πχ δικηγοροι, γιατροι, μαστορες κτλ κτλ κτλ θα ειχε σωθει η Ελλαδα? θα ειχαμε κανει κατι αξιολογο σαν χωρα? ειμαι επιχειρηματιας και μονο κακο μου εχει κανει η Ελλαδα.. Πνιγει τα παιδια της μονη της. Περασε το μετρο τωρα για τα σκρουτζομαγαζα.. χιλιαδες νομους περνανε.. ολοι εχουν σκοτινα σημεια για να μπορουν να κανουν αυτοι τα κουμαντα τους.. Δεν σωζεται η ελλαδα.. παρτε το χαμπαρι

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ειμαι ωχελαρεδερφιστης αλλα εσεις νομιζετε οτι αν ολοι αποδιδαν τον φπα, πχ δικηγοροι, γιατροι, μαστορες κτλ κτλ κτλ θα ειχε σωθει η Ελλαδα? 

Δεν θα χρειαζόταν υπερβολική φορολόγηση αν γινόταν όλα αυτά και θα πλήρωνε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Τώρα πληρώνουμε περισσότερα από όσα μας αναλογούν, γιατί δεν μπορούν να εισπράξουν τους φόρους ισοδύναμα από όλους... 

• Like 9
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν θα χρειαζόταν υπερβολική φορολόγηση αν γινόταν όλα αυτά και θα πλήρωνε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Τώρα πληρώνουμε περισσότερα από όσα μας αναλογούν, γιατί δεν μπορούν να εισπράξουν τους φόρους ισοδύναμα από όλους...

Όπως επίσης αν κοβόντουσαν οι δαπάνες, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο από το να ελπίζεις ότι θα πληρώνουν όλοι... :P

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειμαι ωχελαρεδερφιστης αλλα εσεις νομιζετε οτι αν ολοι αποδιδαν τον φπα, πχ δικηγοροι, γιατροι, μαστορες κτλ κτλ κτλ θα ειχε σωθει η Ελλαδα? θα ειχαμε κανει κατι αξιολογο σαν χωρα? ειμαι επιχειρηματιας και μονο κακο μου εχει κανει η Ελλαδα.. Πνιγει τα παιδια της μονη της. Περασε το μετρο τωρα για τα σκρουτζομαγαζα.. χιλιαδες νομους περνανε.. ολοι εχουν σκοτινα σημεια για να μπορουν να κανουν αυτοι τα κουμαντα τους.. Δεν σωζεται η ελλαδα.. παρτε το χαμπαρι

Αν το κρατος ειχε ολα τα εσοδα απο φορους ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ (1990-2004 περιπου) και ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕ, ναι δεν θα ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε.

Τωρα ειναι αργα. Απλα δεν το ξερουν ή κανουν πως δεν το ξερουν.

Επισης οι καθε λογης απατεωνες και κλεφτες ειναι ΠΑΝΤΑ μπροστα απο τους μηχανισμους καθε κρατους, οποτε ....

Δημοσ.

ο μόνος τρόπος πραγματικής καταστολής της φοροδιαφυγής είναι η κατάργηση των μετρητών  θα πεθανουμε πολλοι αλλα στο τελος θα φτιαξει το συστημα.

• Like 2
Δημοσ.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ φιλε μου, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Υπαρχουν χιλιαδες απατεωνες φοροφυγαδες στο Δημοσιο, πχ χειρουργοι γιατροι στα δημ. νοσοκομεια. Και δεν τρεχει τιποτα. απολυτως τιποτε.

ο μόνος τρόπος πραγματικής καταστολής της φοροδιαφυγής είναι η κατάργηση των μετρητών  θα πεθανουμε πολλοι αλλα στο τελος θα φτιαξει το συστημα.

Καλα εσυ εισαι αλλου για αλλου. Καλη τυχη.

Άδικα διαφωνείτε... Εκτός από τις τηλεπικοινωνίες κ τις θυγατρικές τους, θα κλείσουν όλοι! 

Υπαρχουν και αλλοι που δεν θα κλεισουν πχ τα Super Market.

Επισης δεν θα κλεισουν μαγαζια-βιτρινες που ξεπλενουν. Χιλιαδες τετοια .....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...