elefas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Καλημέρα, Αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα με τα μυρμήγκια στην κουζίνα μου. Συγκεκριμένα τα έχω εντοπίσει να μπαίνουν από την πόρτα της κουζίνας (έχει και κάτι ανοίγματα/τρύπες το αλουμινένιο κούφωμα στην επαφή του με τον τοίχο και τρυπώνουν μέσα σε αυτές). Στη συνέχεια αφου μπουν μέσα στην κουζίνα κατευθύνονται στον πάγκο και τσούκου τσούκου καταλήγουν μέσα στο πλυντήριο πιάτων (που είναι εντοιχισμένο). Μέσα εκεί γίνεται πάρτυ (ειδικά αν έχουν μείνει άπλυτα πιάτα). Μέχρι τώρα οι απόπειρες που έχω κάνει είναι α) Ξύδι κατα μήκος της διαδρομής τους, και μέσα στης τρύπες του κουφώματος της πόρτας. Φαίνεται να δουλεύει αλλά για 2-3 μέρες μονο (λογικό) β) Αποσύνδεση του πλυντηρίου, τράβηγμα έξω από τον πάγκο και ψεκασμός με αεροσόλ για μυρμήγκια όλης της περιοχής από την πόρτα, τον πάγκο και τον χώρο εντοιχισμού του πλυντηρίου κάτω από τον πάγκο. Παράλληλα μη χρήση του πλυντηρίου (λάντζα στο χέρι τα κουζινικά). Αφού πέρασε καμια βδομάδα (διακοπές κτλ), γυρνάμε, επιτηρώ το χώρο δεν εντοπίζω μυρμήγκια και τοποθετώ το πλυντήριο στη θέση του. Σήμερα το πρωί χωρίς να έχω βάλει άπλυτα στο πλυντήριο, ανοίγω την πόρτα του και ήταν γεμάτο μυρμήγκια. Σημειωτέον δεν είδα μυρμήγκια στη διαδρομή από την πόρτα της κουζίνας έως το πλυντήριο. Μόλις με αντίκρισαν άρχισαν να χώνονται στις χαραμάδες της πόρτας του πλυντηρίου και να εξαφανίζονται στο εσωτερικό του. Το τράβηξα έξω πάλι και κάτω από τον πάγκο δεν εντόπισα μυρμήγκια. Είναι όλα μεσα στο πλυντήριο! Ξαναψέκασα το χώρο, έριξα ξύδι μέσα στο πλυντήριο και έδωσα και μια γρήγορη πλύση άδειο. Ο προβληματισμός μου είναι πως έμειναν μέσα στο πλυντήριο τα μυρμήγκια, έχουν φωλιά εκεί ή πέρασαν από τη γνωστή τους οδό όταν το τοποθέτησα πάλι στη θέση του; Αν είναι το 1ο πως στο καλό θα τα εξολοθρεύσω αφού το να ρίξω φάρμακο στο πλυντήριο είναι απαγορευτικο; Αν είναι το 2ο για ποιο λόγο να ξαναμπήκαν στο πλυντήριο αφού ήταν καθαρό χωρίς τροφές, άπλυτα κτλ. Έχει κανείς καμιά έξυπνη ιδέα να μου προτείνει;
washcloud Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μετακόμιση. ...ωπ, τώρα είδα, είπες "έξυπνη"...:ρ Στις προηγούμενες σελίδες έχουμε πει πράγματα (ψέκασμα με δυνατότερα από "αεροζόλ" υλικά / σιλικονάρισμα-στοκάρισμα χαραμάδων κτλ). Όσο για το πλυντήριο, δε θα μείνουν εσαεί εκεί : ή απλά θα φύγουν, ή θα πεθάνουν (όχι, δεν είναι μέρος για να έχουν φωλιά, ασχέτως που μπορεί να έχουν μαζευτεί εκεί). Και το να ψεκάσεις με κάτι που να είναι έστω "υγειονομικής σημασίας", δε νομίζω να είναι απαγορευτικό, αφού μπορείς μετά να το το βάλεις να κάνει μια-δυο πλύσεις άδειο και να εξαφανιστούν τα εντομοκτόνα που θα ρίξεις. (...να πω ότι ήταν φούρνος, να καταλάβω ότι αγχώνεσαι να ψεκάσεις...). Τέλος θα μπορούσες επίσης να το βγάλεις (σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω) στο μπαλκόνι, αν τουλάχιστο είναι εύκολο το βγάλσιμό του από τον χώρο του.
MikeJ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Το έχω ξαναγράψει νομίζω, Η μόνη γιατρειά που βρήκα ήταν σε γεωπόνο. Μου έδωσε ένα πολύ μικρό λευκό μπουκαλάκι με ένα υγρό που αραιώνεις ελάχιστη ποσότητα σε ένα λίτρο νέρό και ξεκάζεις γύρω γύρω παντού. Κάνει θαύματα και είναι εντελώς άοσμο. Είναι λίγο ακριβό (γύρω στα 9 ευρώ νομίζω) αλλά βγάζεις περίπου 3 λίτρα. Το ρίχνεις και μετά εξαφανίζονται. Ιδανικά ψεκαζεις πριν το καλοκαίρ γύρω από το σπιτι και εξωτερικά ακόμα. Πλέον βλέπω ελάχιστα μυρμήγκια στο σπίτι ακόμα και αν υπάρχει τροφή. Παλιά έπεφτε ένα ψίχουλο και έβλεπες οροσειρές από μυρμήγκια από το μπαλκόνι μέχρι μέσα στη κουζίνα. Όλα τα τεζα κλπ του εμπορίου δεν κάνουν τίποτα. Είναι απλά γα να τα σκοτώνουν εκείνη τη στιγμή , κάτι που μπορείς να κάνεις και με καυτό νερό δλδ χωρίς να δώσει 4 ευρώ και να βρομάει ο τόπος.
kalogeros Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Είχα και εγώ φέτος πρόβλημα με μυρμήγκια στο μπαλκόνι (5ος όροφος παρακαλώ) και έκανα το εξής. Αρχικά, προσπάθησα να δω από πού έρχονται. Τελικά ανακάλυψα ότι έβγαιναν από μια χαραμάδα στο μπαλκόνι, όπου προφανώς έχουν κάνει τη φωλιά τους. Στη συνέχεια πήρα ένα δόλωμα για μυρμήγκια από το σούπερ μάρκετ (είναι αυτό της φωτογραφίας) με κόστος 2,5 ευρώ και το τοποθέτησα σε απόσταση 10-20 εκατοστών από τη φωλιά τους. Μέσα σε 1-2 μέρες τα μυρμήγκια εξαφανίστηκαν. Πλέον έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τη στιγμή που τοποθέτησα το δόλωμα και ζήτημα να έχω δει 3 μυρμήγκια στο μπαλκόνι.
vairass Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Είχα και εγώ φέτος πρόβλημα με μυρμήγκια στο μπαλκόνι (5ος όροφος παρακαλώ) και έκανα το εξής. Αρχικά, προσπάθησα να δω από πού έρχονται. Τελικά ανακάλυψα ότι έβγαιναν από μια χαραμάδα στο μπαλκόνι, όπου προφανώς έχουν κάνει τη φωλιά τους. Στη συνέχεια πήρα ένα δόλωμα για μυρμήγκια από το σούπερ μάρκετ (είναι αυτό της φωτογραφίας) με κόστος 2,5 ευρώ και το τοποθέτησα σε απόσταση 10-20 εκατοστών από τη φωλιά τους. Μέσα σε 1-2 μέρες τα μυρμήγκια εξαφανίστηκαν. Πλέον έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τη στιγμή που τοποθέτησα το δόλωμα και ζήτημα να έχω δει 3 μυρμήγκια στο μπαλκόνι. καλο σαν ιδεα αλλα ισως κακο ως πραξη...αμα εχεις παιδια και το φανε πιθανον θα υπαρχει προβλημα !
vairass Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 ειναι μεσα σε θηκη. Τοτε λεει πολλα...θα το δοκιμασω !
JohnKarak Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Καλησπέρες! Πώς πάτε με μυρμήγκια φέτος; Μένω στον τρίτο όροφο Παλαιό Φάληρο σε πολυκατοικία 20ετίας. Έχω μυρμήγκια στην κουζίνα τα οποία εικάζω ότι βγαίνουν κάπου πίσω από τα ψηλά ντουλάπια που έχω κάτι κενά και περπατάνε εκεί που τελειώνει το πλακάκι και αρχίζει ο τοίχος. Σημειώνω ότι από εκείνη την πλευρά δεν υπάρχουν καθόλου τρόφιμα κλπ. Έβαλα τζελ Bayer Maxforce μαζεύτηκαν περισσότερα και μετά από 2-3 ημέρες εξαφανίστηκαν. Δέκα μέρες μετά έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, είχα ήδη τζελ στα σημεία, την επόμενη ημέρα εξαφανίστηκαν. Και σήμερα, 10 ημέρες μετά, νά σου τα τα πάλι στα ίδια σημεία, είχαν ήδη μαζευτεί στα σημεία με το τζελ και έτρωγαν και λίγες ώρες μετά εξαφανίστηκαν πάλι. Όσα σημεία μπορούσα τα έκλεισα με στόκο κλπ παλαιότερα, ωστόσο έχω και σημεία όπως πίσω από τα ψηλά ντουλάπια που είναι μεγαλύτερα τα ανοίγματα και δε μπορώ να τα κλείσω. Τι διάολο ρε γμτ, τι κάνουμε;
papoys1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Κάπου έχουν φωλιά και μόλις βγουν τα νέα από τα αυγά παίρνουν δρόμο. Συνέχισε με τζελ δεν υπάρχει άλλη λύση.Και εγώ είχα φωλιά σε μπαλκόνι το ίδιο γινόταν για πολύ καιρό μέχρι που στο τέλος τα εξολόθρευσα. Πληροφοριακά στο εξοχικό είχα μεγάλο πρόβλημα. Σουλατσάριζαν μέσα στο σπίτι συνεχώς και ότι και αν τους έριχνα δεν παλεύονταν.Είχα πάρει από λαική αυτό το τζελ για κατσαρίδες (μάλλον Βουλγάρικο είναι) και λέω άντε να δοκιμάσω.Άρχισα να βάζω και έβλεπα ότι λιγόστευαν έτσι πήρα και δεύτερο (3 ευρώ τα πουλάνε) και έβαζα από λίγο όπου έβλεπα ότι περπατούσαν κοντά σε φωλιές και γενικά σε γωνίες που κυκλοφορούσαν. Λοιπόν φέτος και σε ακτίνα 10-15 μέτρων δεν βλέπω καθόλου στο σπίτι φυσικά ούτε ένα μέχρι τώρα.Έχω ένα σωληνάριο τζελ τριγυρίζω και αν δω πουθενά βάζω λίγο και την άλλη φορά που πάω δεν βλέπω κανένα. Συμπέρασμα........Το συγκεκριμένο τζελ κάνει δουλειά στα μυρμήγκια.. 1 ώρα πριν, JohnKarak είπε Καλησπέρες! Πώς πάτε με μυρμήγκια φέτος; Μένω στον τρίτο όροφο Παλαιό Φάληρο σε πολυκατοικία 20ετίας. Έχω μυρμήγκια στην κουζίνα τα οποία εικάζω ότι βγαίνουν κάπου πίσω από τα ψηλά ντουλάπια που έχω κάτι κενά και περπατάνε εκεί που τελειώνει το πλακάκι και αρχίζει ο τοίχος. Σημειώνω ότι από εκείνη την πλευρά δεν υπάρχουν καθόλου τρόφιμα κλπ. Έβαλα τζελ Bayer Maxforce μαζεύτηκαν περισσότερα και μετά από 2-3 ημέρες εξαφανίστηκαν. Δέκα μέρες μετά έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, είχα ήδη τζελ στα σημεία, την επόμενη ημέρα εξαφανίστηκαν. Και σήμερα, 10 ημέρες μετά, νά σου τα τα πάλι στα ίδια σημεία, είχαν ήδη μαζευτεί στα σημεία με το τζελ και έτρωγαν και λίγες ώρες μετά εξαφανίστηκαν πάλι. Όσα σημεία μπορούσα τα έκλεισα με στόκο κλπ παλαιότερα, ωστόσο έχω και σημεία όπως πίσω από τα ψηλά ντουλάπια που είναι μεγαλύτερα τα ανοίγματα και δε μπορώ να τα κλείσω. Τι διάολο ρε γμτ, τι κάνουμε;
JohnKarak Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 38 λεπτά πριν, papoys1 είπε Κάπου έχουν φωλιά και μόλις βγουν τα νέα από τα αυγά παίρνουν δρόμο. Συνέχισε με τζελ δεν υπάρχει άλλη λύση.Και εγώ είχα φωλιά σε μπαλκόνι το ίδιο γινόταν για πολύ καιρό μέχρι που στο τέλος τα εξολόθρευσα. Πληροφοριακά στο εξοχικό είχα μεγάλο πρόβλημα. Σουλατσάριζαν μέσα στο σπίτι συνεχώς και ότι και αν τους έριχνα δεν παλεύονταν.Είχα πάρει από λαική αυτό το τζελ για κατσαρίδες (μάλλον Βουλγάρικο είναι) και λέω άντε να δοκιμάσω.Άρχισα να βάζω και έβλεπα ότι λιγόστευαν έτσι πήρα και δεύτερο (3 ευρώ τα πουλάνε) και έβαζα από λίγο όπου έβλεπα ότι περπατούσαν κοντά σε φωλιές και γενικά σε γωνίες που κυκλοφορούσαν. Λοιπόν φέτος και σε ακτίνα 10-15 μέτρων δεν βλέπω καθόλου στο σπίτι φυσικά ούτε ένα μέχρι τώρα.Έχω ένα σωληνάριο τζελ τριγυρίζω και αν δω πουθενά βάζω λίγο και την άλλη φορά που πάω δεν βλέπω κανένα. Συμπέρασμα........Το συγκεκριμένο τζελ κάνει δουλειά στα μυρμήγκια.. πόσο καιρό σου πήρε να τα εξολοθρεύσεις; εγώ σε αυτό το σημείο είχα πριν ενάμιση χρόνο, έκτοτε δεν ξαναείχα (αφού είχα ξεχάσει και μια παγίδα teza από πέρυσι πάνω από τα ντουλάπια) και ξανα είχα πριν 20 μέρες.
papoys1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Τα έβλεπα και εγώ για κανένα χρόνο περίπου.Εξαφανίζονταν και μπορούσα να δω πάλι μετά από 1-2 μήνες.Δεν ξέρω τι γίνεται.Δεν μπορεί να είναι αυγά και να εκκολάπτονται μετα από τόσο καιρό. Ενδεχομένως κάποια που είχαν φύγει γυρνούσαν στη φωλιά;;;;; Τι να πω Μυστήριο..... Το σημαντικό μην αφήνεις άπλυτο κουταλάκι από μέλι μαρμελάδα ποτήρι από αναψυκτικό ζάχαρη γενικά γλυκά βαζάκια μαρμελάδας μελιού χαλαρά σφιγμένα και ποτέ νεροχύτη με άπλυτα το βράδυ. Πάντως με αυτό το τζελ σώθηκα ειδικά στο εξοχικό που έχω κάτι κυβόλιθους στην αυλή και μπορούσες να δεις 20 και 30 τρύπες από φωλιές και χώματα που κουβαλούσαν πάνω.Πλέον δεν υπάρχει καμία περιμετρικά στο σπίτι.Βρήκα μία φωλιά καμιά 10αριά μέτρα μακριά το Σαββατοκύριακο έβαλα 5-6 σταγόνες και μαζεύτηκε όλη η οικογένεια για φαί.Πιστεύω μόλις ξαναπάω δεν θα βρω ούτε ένα. Παρατήρησα όμως και κάτι άλλο.Είμαι κοντά στη θάλασσα και είχα επίσης κάτι μικρά με πολλά μικρά ποδαράκια και κάτι σαν καβούκι που μαζεύονταν και γίνονταν μπιλάκια σε κίνδυνο.Τη δεύτερη φορά που είδα αποτέλεσμα και έβαλα σε αρκετά σημεία φεύγοντας μετά από καμιά βδομάδα βρήκα και 10άδες τέτοια ψόφια.Μάλλον έτρωγαν και αυτά από το τζελ και τέζαραν γιατί δεν βλέπω πολλά και από αυτά πλέον.
JohnKarak Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, papoys1 είπε Τα έβλεπα και εγώ για κανένα χρόνο περίπου.Εξαφανίζονταν και μπορούσα να δω πάλι μετά από 1-2 μήνες.Δεν ξέρω τι γίνεται.Δεν μπορεί να είναι αυγά και να εκκολάπτονται μετα από τόσο καιρό. Ενδεχομένως κάποια που είχαν φύγει γυρνούσαν στη φωλιά;;;;; Τι να πω Μυστήριο..... Το σημαντικό μην αφήνεις άπλυτο κουταλάκι από μέλι μαρμελάδα ποτήρι από αναψυκτικό ζάχαρη γενικά γλυκά βαζάκια μαρμελάδας μελιού χαλαρά σφιγμένα και ποτέ νεροχύτη με άπλυτα το βράδυ. Πάντως με αυτό το τζελ σώθηκα ειδικά στο εξοχικό που έχω κάτι κυβόλιθους στην αυλή και μπορούσες να δεις 20 και 30 τρύπες από φωλιές και χώματα που κουβαλούσαν πάνω.Πλέον δεν υπάρχει καμία περιμετρικά στο σπίτι.Βρήκα μία φωλιά καμιά 10αριά μέτρα μακριά το Σαββατοκύριακο έβαλα 5-6 σταγόνες και μαζεύτηκε όλη η οικογένεια για φαί.Πιστεύω μόλις ξαναπάω δεν θα βρω ούτε ένα. Παρατήρησα όμως και κάτι άλλο.Είμαι κοντά στη θάλασσα και είχα επίσης κάτι μικρά με πολλά μικρά ποδαράκια και κάτι σαν καβούκι που μαζεύονταν και γίνονταν μπιλάκια σε κίνδυνο.Τη δεύτερη φορά που είδα αποτέλεσμα και έβαλα σε αρκετά σημεία φεύγοντας μετά από καμιά βδομάδα βρήκα και 10άδες τέτοια ψόφια.Μάλλον έτρωγαν και αυτά από το τζελ και τέζαραν γιατί δεν βλέπω πολλά και από αυτά πλέον. δεν αφήνω τίποτα, ειδικά το σημείο που τα βλέπω είναι απέναντι από νεροχύτη κουζίνα κλπ, ούτε τρόφιμα έχω εκεί ούτε τίποτα. εγώ είχα πριν ενάμιση χρόνο στο σημείο αυτό, έκτοτε τώρα εμφανίστηκαν πάλι.
papoys1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, JohnKarak είπε δεν αφήνω τίποτα, ειδικά το σημείο που τα βλέπω είναι απέναντι από νεροχύτη κουζίνα κλπ, ούτε τρόφιμα έχω εκεί ούτε τίποτα. εγώ είχα πριν ενάμιση χρόνο στο σημείο αυτό, έκτοτε τώρα εμφανίστηκαν πάλι. Πιθανώς έρχονται από κάποιο σημείο έξω από το σπίτι που έχουν φωλιά και ψάχνουν για φαγητό..Ψάξε σχολαστικά μήπως την εντοπίσεις.Εγώ στο μπαλκόνι τους έκλεινα την τρύπα και άνοιγαν αλλού.Άσε δεν παίζονται. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από papoys1
Doubt Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Είχα κι εγώ εισβολή φέτος, νωρίς την άνοιξη. Πάρα πολλά, στην κουζίνα κυρίως. Μου φάνηκε παράξενο γιατί 10 χρόνια που μένω στο διαμέρισμα, δεν είχα τόσο μεγάλο θέμα. Έκανα ότι έπρεπε για να μην τα προσελκύω σε πρώτη φάση, δηλαδή κρύψιμο όλα τα γλυκαντικά (βρήκα 1-2 στο δοχείο με τη ζάχαρη) ακόμα και στο ψυγείο έβαλα τα επίφοβα δοχεία, ψέκασα με εντομοκτόνο τύπου mec, αλλά μέτρια τα αποτελέσματα. Μετά από μέρες είδα πως έβγαιναν από σημεία με σωλήνες νερού, π.χ. τη μπαταρία της κουζίνας, μερικά εμφανίστηκαν στο μπάνιο, στο μπαλκόνι πάντως τίποτα. Ψέκασα μέχρι και τον εξαερισμό του μπάνιου, μήπως ανέβαιναν από εκεί. Τελικά μου ήρθε η έμπνευση, ανέβαιναν από την παροχή του νερού και έβγαιναν όπου υπήρχε έξοδος, κουζίνα και μπάνιο δηλαδή. Ψέκασα άλλη μια φορά με έμφαση στον κεντρικό διακόπτη του νερού και αυτό ήταν. Η εξήγηση είναι κάτω στο πεζοδρόμιο, όπου κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες, πέρασαν στα μικρά φρεάτια με τους μετρητές και πήραν τον ανήφορο. Έμαθα μετά πως και οι άλλοι όροφοι είχαν μεγάλο πρόβλημα. Είπα στο διαχειριστή να ψεκάσει μέσα στα φρεάτια με τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ και τελικά ησυχάσαμε. Προσωρινά ή μόνιμα, θα δείξει.
JERONIMO888 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 https://homeguides.sfgate.com/homemade-ant-killer-boric-acid-74569.html Βορικο οξυ. Δοκιμασμενο τα τελευταια 2 χρονια και η αποτελεσματικοτητα του απιστευτη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα