Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και το Redy σε δικό του μπουκάλι ψεκασμού, 5-6 Ευρώ, που είναι για "άμεση χρήση" (=το βουτάω και ψεκάζω αντί να πηγαίνω να αγοράζω ψεκαστήρα, να τον γεμίζω νερό/να διαλύω "φάρμακο" να τρομπάρω για να έχει πίεση/ να ψάχνω να βρω πού θα τον αποθηκεύσω κτλ) και είναι πιο αποδοτικό/οικονομικό από τα κλασσικά σπρέι τύπου "Αροξόλ/Τέζα" κλπ. Και είναι και οικολογικό.

Οικολογικο δεν ειναι παντως...

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν δεν περιέχει προωθητικά αέρια, τί είναι δηλαδή;

θα στο θεσω ως εξης

προτιμας να σνιφαρεις μια τζουρα απο σπρει μαλλιων με προωθητικα αερια ή ενα εντομοκτονο χωρις;

Δημοσ.

εξαρταται, οταν δουλευω στο κομμωτηριο το ενα, οταν ειμαι μπρουμυτα στα πλακακια και κανω ντου στα κωλομερμηγκα το αλλο

αλλα οικολογικα δεν θα τα ελεγα αμφοτερα

οικολογικη λυση θα ελεγα πχ το λεμονι που προτεινουν καποιοι, ή τουλαχιστον σκετο οικολογικη, λυση δεν απεδειχθη

Δημοσ.

...όσο λοιπόν κι αν ακούγεται αντίφαση, οικολογικό εντομοκτόνο είναι αυτό που δεν επιβαρύνει με τα άχρηστα προωθητικά άερια πχ το ταλαίπωρο το στρώμα του όζοντος.

Τα λεμόνια είναι βιολογικές λύσεις.

Δημοσ.

Όπως ήδη σου είπαν, ειδικά αντιπαρασιτικά για βαδιστικά έντομα από μαγαζί γεωπονικών (ή ανθοκομείο) και κλείσιμο είτε με σιλικόνη ή έτοιμο στόκο σε ό,τι χαραμάδα βρεις ή που θα ανακαλύπτεις στην πορεία πως υπάρχουν και είναι εντομοδίοδος. Υπάρχουν και "υγειονομικής σημασίας" ουσίες που δεν είναι βλαβερές ούτε για τον άνθρωπο ούτε για τυχόν κατοικίδια.

Αν εν τω μεταξύ η πολυκατοικία είναι "σκαμμένη" από μέσα από τα μυρμήγκια σε μεγάλο βαθμό (το πιθανότερο), πιθανώς κάθε τόσο θα ανοίγουν νέες τρύπες και θα σου βγαίνουν στο διαμέρισμα. Όσο "καθαρό" κι αν προσπαθείς να το κρατάς, καθώς είναι η φύση της...φύσης όλο αυτό. Και μιας και μάλλον δεν σε συμφέρει να φέρνεις κάθε λίγο και λιγάκι απολυμαντή, σκέψου και την περιπτωση να προμηθευτείς έναν ψεκαστήρα "ώμου" με περίπου 10 Ευρώ (πχ σε Jumbo ή αυτόν που 1-2 φορές τον χρόνο φέρνει το Lidl) και έχοντας προμηθευτεί και το ανάλογο παρασιτοκτόνο (πχ Κ-Οthrine της Bayer που είναι σχετικά φθηνό σε σχέση με την ποσότητα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις - φακελάκι των 6-7 Ευρώ που πιθανώς θα σου βγάλει την χρονιά) να κάνεις κατά βούληση ψεκασμούς (πχ 1 φορά τον μήνα, στα σημεία που βλέπεις να υπάρχει έντονη κυκλοφορία εντόμων. Για ακριβότερο/καλύτερο έχω ακούσει εν τω μεταξύ το Fedona).

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και το Redy σε δικό του μπουκάλι ψεκασμού, 5-6 Ευρώ, που είναι για "άμεση χρήση" (=το βουτάω και ψεκάζω αντί να πηγαίνω να αγοράζω ψεκαστήρα, να τον γεμίζω νερό/να διαλύω "φάρμακο" να τρομπάρω για να έχει πίεση/ να ψάχνω να βρω πού θα τον αποθηκεύσω κτλ) και είναι πιο αποδοτικό/οικονομικό από τα κλασσικά σπρέι τύπου "Αροξόλ/Τέζα" κλπ. Και είναι και οικολογικό.

Αυτά τα φάρμακα κάνουν για παιδιά;

Δημοσ.

σε αντιστοιχη περιπτωση ειχα βρει τις τρυπες απ'οπου βγαινουν, τις τιγκαρα με baygon αφρο και τις εκλεισα με σιλικονη. εδω κ ενα χρονο δεν εχω δει κατι

Δημοσ.

σαν το τεζα για βαδιστικά,δεν υπαρχει.ακομη και αραιωμενο με νερο,ξεπαστρευει.το συγκρινω με ολα τα αλλα που πωλουνται στα μαρκετ,και οχι τα εξειδικευμενα στα γεωπονικα.......σημερα ειχα ενα αροζολ νομιζω,το πρασινο.ψεκαζω πανω στα μυρμηγκια στην αυλη,ειχαν εναν πανικο στιγμιαια,αλλα στην συνεχεια,πρεπει να εστησαν και παρτι με αυτο που τους εριξα.......λεω,για να δοκιμασω το τεζα που εχω στην αποθηκη.αραιωμενο....παω, γυρναω με το τεζα,τα μυρμηγκια εκει.....ψεκαζω δυο φορες,σε μισο λεπτο,τ¨ανασκελα τα μυρμηγκια.....και το ενα και το αλλο κοστιζουν 5 ευρω τα 300 ή 400 ml  (δεν  θυμαμαι)......

Δημοσ.

Γεωπόνος για το υπνοδωμάτιο μου είχε δώσει fendona. Το αραιώνεις με νερό και το ψεκάζεις με αυτό το φσιτ φσιτ της κομμώτριας σε σοβατεπί, κάτω απο κρεβάτια, γραφεία, κεαρέκλες, σε παράθυρα, απ όπου περνάν μυρμήγκια κλπ

Στην αρχή υπήρχε πρόβλημα με το υπνοδωμάτιο μου, ψέκασα πριν 2-3 μήνες και έως και σήμερα είναι εξαφανισμένα.

Το τελευταίο μήνα έχουν εμφανιστεί όμως μυρμήγκια στο δωμάτιο της μάνας μου και στην κουζίνα, δεν ξέρω αν είναι τα ίδια ή άλλη αποκία οπότε δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα αν έκανε καλή δουλειά το συγκεκριμένο φάρμακο.

Η βλακεία είναι πως τώρα δεν μπορώ να τα αγγίξω γιατί η μάνα μου το θεωρεί γρουσουζιά :P :P

• Like 1
Δημοσ.

Αν τους τα ταϊσεις, όχι! :P

...καιρό είχα να σκάσω χαμόγελο, θανξ   :-D

Αυτά τα φάρμακα κάνουν για παιδιά;

Από όσο μου έχουν πει, είναι όλα (όσα ανέφερα) "υγειονομικής σημασίας" = δεν είναι βλαβερά για ανθρώπους (οποιασδηποτε ηλικίας) / κατοικίδια. Με την έννοια δηλαδή ότι "ψεκάζεις άφοβα" χωρίς να καραντινάρεις για 1-2 μέρες τον χώρο και όχι πάνω σε τρόφιμα.

(...Αν μιλάς για βρέφη που ίσως να έχεις λόγο να φοβάσαι μην κάνουν έτσι με το δάχτυλο εκεί που ψέκασες και μετά τσουπ στο στόμα, νομίζω ότι αυτό έχεις να το φοβάσαι οποιοδήποτε παρασιτοκτόνο κι αν χρησιμοποιήσεις...)

Όμως εσύ (αν ενδιαφέρεσαι), όταν πας σε σχετικό μαγαζί (συνήθως όπου υπάρχουν γεωργικά φάρμακα = μαγαζί γεωπόνου /ανθοκομεία), ρώτα για επιβεβαίωση.

σε αντιστοιχη περιπτωση ειχα βρει τις τρυπες απ'οπου βγαινουν, τις τιγκαρα με baygon αφρο και τις εκλεισα με σιλικονη. εδω κ ενα χρονο δεν εχω δει κατι

...έπρεπε να είχες δώσει βάση στις οδηγίες - "να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια"...

...τέρμα lame, το ξερω, αλλά δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ... :cry: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...