Προς το περιεχόμενο

Αγορά Μεταχειρισμένου Αυτοκινήτου - 6500€

k_dinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

πρώτη φορά ψάχνω σοβαρά για αυτοκίνητο και δεν σας κρύβω ότι έχω χαθεί λιγάκι..

Το ποσό προς διάθεση είναι έως 6000€, άντε να ανέβει κανένα 1000€ αν είναι κάτι vfm.

Δεν πάω για καινούριο γιατί πέρα του οικονομικού, δεν έχω και πάρκινγκ στην πολυκατοικία και είναι κρίμα να το αφήνω 2 στενά πιο κάτω.. οι γρατσουνιές είναι σχεδόν σίγουρες

Μέχρι στιγμής έχω βρει καλές τιμές στο Corsa, την έκδοση μετά το 2011 με τους νέους κινητήρες και το facelift.

Συγκεκριμένα βλέπω την έκδοση turbo diesel με τα 1300 κυβικά με 95 ίππους.

Βέβαια πολλά ακούγονται για το μέλλον του diesel στην Αθήνα και ανησυχώ..

Εναλλακτικά έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές για το Seat Ibiza με τον βενζινοκίνητο κινητήρα των 1200cc με 105hp ο οποίος αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται και στο Scoda Fabia αλλά και στο Polo.

Απλώς όποιον ρωτάω μου λέει το μακρύ του και το κοντό του χωρίς σοβαρά επιχειρήματα.

Άλλος λέει μακριά από seat, με τέτοιο τράκαρε ο γείτονας, πάρε yaris που έχει ο γαμπρός μου κτλ.

Επίσης υπάρχει κάποιο site που μπορώ να ενημερωθώ ποια αυτοκίνητα είναι συγγενικά μεταξύ τους?
πχ το Α έχει το ίδιο σασι με το Β, οι κινητήρες του Γ και Δ είναι ίδιοι κτλ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πετρέλαιο σε μεταχειρισμένο και ειδικά τούρμπο δεν θα το πρότεινα με τίποτε.

Είναι σα να τραβάς λαχείο.Αν σου κάτσει στραβά οι επισκευές και ειδικά ορισμένα ανταλακτικά είναι πανάκριβα.

Καινούργιο πετρέλαιο ναι αλλά πρώτον ακριβό και δεύτερο άγνωστο το μέλλον του.

Η πιο καλή λύση σε μεταχεισμένο πας σε ένα corsa ένα yaris ένα fiesta κ.λ.π.

Προσωπικά σε μεταχειρισμένο  θα σου έλεγα να μην κοιτάξεις μάρκα και πολλά μπιχλιμπίδια,αλλά να κοιτάξεις

να βρεις ένα καλό αξιόπιστο αμαξάκι με λίγα χιλιόμετρα.

Σίγουρος θα είσαι για αυτό αν σου δώσουν και βιβλίο σέρβις κανονικά συμπληρωμένο και σφγραγισμένο από

επίσημο ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Να ξέρεις ότι κάποιος που αγαπάει και προσέχει το αυτοκίνητό του έχει κάνει κανονικά και και αν όχι πριν, στην

ώρα τους όλα τα σέρβις.

Να ανησυχήσεις αν το δεις άψογα και τέλεια βαμένο και όχι αν έχει κάποιες μικρές γρατσουνιές σε κάποιο

φτερό.

Πρόσεχε οι πινακίδες να μην είναι τσαλακωμένες,δείγμα ότι έχει τρακάρει και το αλουμίνιο δεν επισκευάζεται,

όσο και αν προσπαθήσει το συνεργείο.

Πρόσεχε τα εισαγωγής γιατί εκεί οι μάντρες τα 150.000 χιλίόμετρα στο κοντέρ τα κάνουν π.χ. 44.000 χιλ. για να

σε εντυπωσιάσουν.

• Like 1

Άρα να αποφύγω το πετρέλαιο..

Καμία άποψη για τον TSI 1200cc 105hp?

Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικά τα τέλη, αλλά  τ'άλλα είναι καλή επιλογή?

Μέχρι και το 13 ο 1.2 και 1.4 tsi παρουσίασαν προβλήματα. Ο 1.2 πρέπει να έβγαζε θέμα με ιμάντα αν θυμαμαι σωστά(αν έχει αλλαχτεί όμως δεν νομίζω να υπάρξει θέμα) μακριά από το 1.4 ειναι μαύρη τρυπά δεν σώζετε με τπτ.  μπες στο vwclub και θα σου λυθούν οι απορίες. Ασφαλές επιλογές ειναι το yaris,swift,kia,hyundai,nissan. Γενικά σε βενζίνη έχει πολύ καλές επιλογές!

• Like 1

Μέχρι και το 13 ο 1.2 και 1.4 tsi παρουσίασαν προβλήματα. Ο 1.2 πρέπει να έβγαζε θέμα με ιμάντα αν θυμαμαι σωστά(αν έχει αλλαχτεί όμως δεν νομίζω να υπάρξει θέμα) μακριά από το 1.4 ειναι μαύρη τρυπά δεν σώζετε με τπτ.  μπες στο vwclub και θα σου λυθούν οι απορίες. Ασφαλές επιλογές ειναι το yaris,swift,kia,hyundai,nissan. Γενικά σε βενζίνη έχει πολύ καλές επιλογές!

Σε ευχαριστώ!

Από τα όσα διάβασα, είχε πρόβλημα η καδένα την οποία την αντικατέστησαν στα νεότερα μοντέλα με ιμάντα.

Από αυτά που προτείνεις στις μάρκες Kia, Hundai, Nissan ποια μοντέλα εννοείς?

Mazda 2 να κοιτάξω ή δεν έχει νόημα τώρα που έφυγε η mazda από την Ελλάδα?

Σε ευχαριστώ!

Από τα όσα διάβασα, είχε πρόβλημα η καδένα την οποία την αντικατέστησαν στα νεότερα μοντέλα με ιμάντα.

Από αυτά που προτείνεις στις μάρκες Kia, Hundai, Nissan ποια μοντέλα εννοείς?

Mazda 2 να κοιτάξω ή δεν έχει νόημα τώρα που έφυγε η mazda από την Ελλάδα?

Εννοειτε ότι το Mazda αξίζει, σέρβις και ανταλλακτικα υπαρχουν κανονικά. 

Από αυτά που σου πρωτινά ότι σου αρέσει. πχ  Kia & Hyundai (Rio,i20,Getz κτλπ) o 1,3 που μπαίνει στην πλειοψηφία ειναι μαύρο σκυλί με 6-6,5λτ/100κμ. Από Nissan νομίζω μόνο το micra ειναι στα μετρά σου. Έχω το 1.2  με τα 80 άλογα και αυτό πάρα πολύ αξιόπιστο με 6λτ/100κμ. Τα ίδια ισχυουν και για το yaris. Γενικά σε αυτά τα λεφτά έχεις επιλογές.  Εγώ αν αγόραζα τώρα θα κοιτούσα για clio 1,2 TCE 100hp, ειναι λίγα κυβικά με τούρμπο άνετοι χώροι και δεν έχω ακουσία κάτι για προβλήματα. Η και το απλό clio 1.2 χωρίς turbo. Ακόμα μια καλή επιλογή ειναι το Suzuki swift. 

Τώρα που το κοιτάω σε car και xe, τα βλέπω πιο πάνω από το buget μου..

Βέβαια ψάχνω για σχετικά πρόσφατα μοντέλα , μετά το 2010. Δεν ήξερα πως πάνε οι τιμές τις αγοράς.

Δεν μου πάει η καρδιά να δώσω τόσα χρήματα για αμάξι 10ετίας και πάνω

Ίσως να "ρίξω" τα στανταρ μου και να κοιτάξω κάτι παλαιότερο από 2000 και μετά, αλλά δαπανώντας λιγότερο ποσό, 4000€ - 5000€ max 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...