Προς το περιεχόμενο

Συνεργεία καθυστερούν την επισκευή τρακαρισμένου οχήματος μετά από ατύχημα

taroutatsou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οντως δεν πληρώνουν. Κάτι παίζει με την παλαιότητα και αν ζητήσεις καινούρια ανταλλακτικά σε αποζημιώνουν ολικά αλλά με μικρό ποσό (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων)

Εγώ είπα στην ασφαλιστική του, καθώς με τράκαρε πούλμαν ότι αν μου βάλουν μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν ανταλλακτικά, θα κάνω αγωγή. Περιμένω και θα δω. Γιατί άρχισε να μου λέει ότι δεν υπάγονται στον φιλικό διακανονισμό, κι ότι πρέπει να τους ενημερώσω μια μέρα πριν πάω στο συνεργείο, για να έρθει εκτιμητής και να συμφωνηθεί / εγγριθεί το κόστος επισκευής, κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που παίζει είναι ότι μέχρι πέντε χρονών αυτοκίνητο η ασφάλεια καλύπτει καινούργια ανταλλακτικά. Από εκεί και πάνω έχει συμμετοχή δική σου ανάλογα με την ηλικία. Εγώ σε ζημιά 1200 ευρώ είχα πληρώσει 100 ευρώ συμμετοχή όταν το αυτοκίνητο ήταν από 5 έως 10 ετών.

Πολλοί βάζουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπου τα πληρώνει όλα η ασφάλεια.

Εγώ σε μια μικρή ζημιά πέρσι είχα πάει στο συνεργείο της ασφαλιστικής όπου μου έδωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης και εγγύηση ένα έτος για την επισκευή. Ένα φανάρι πίσω που χρειάστηκε μου έβαλαν μεταχειρισμένο και δεν πλήρωσα τπτ

Αυτό που παίζει είναι ότι μέχρι πέντε χρονών αυτοκίνητο η ασφάλεια καλύπτει καινούργια ανταλλακτικά. Από εκεί και πάνω έχει συμμετοχή δική σου ανάλογα με την ηλικία. Εγώ σε ζημιά 1200 ευρώ είχα πληρώσει 100 ευρώ συμμετοχή όταν το αυτοκίνητο ήταν από 5 έως 10 ετών.

Πολλοί βάζουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπου τα πληρώνει όλα η ασφάλεια.

Εγώ σε μια μικρή ζημιά πέρσι είχα πάει στο συνεργείο της ασφαλιστικής όπου μου έδωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης και εγγύηση ένα έτος για την επισκευή. Ένα φανάρι πίσω που χρειάστηκε μου έβαλαν μεταχειρισμένο και δεν πλήρωσα τπτ

Δεν γράφει πουθενά τέτοιο όρο κανένα ασφαλιστήριο, ούτε έχω υπογραψεί τέτοιο πράγμα. Αν μου βάλουν μεταχειρισμένο, θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Εμένα μου έλιωσαν το καπό και τη μάσκα, ενώ εσπασε και ο προφυλακτήρας. Από τη στιγμή που πληρώνω ασφάλιστρα, και το οχημά μου είναι ασφαλισμένο, απαιτώ αυτό που θα μου έβαζε και η αντιπροσωπεία, δηλαδή καινούργιο. Δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε ευρώ. Να τα βρουν με το συνεργείο, συγκεκριμένα με την αντιπροσωπεία.

Συμφωνώ αλλά δυστυχώς για παλιά οχήματα δεν πληρώνουν για καινούριο ανταλλακτικό.

Τι σημαίνει "δεν πληρώνουν"; Βάσει ποιου νόμου; Φίλε έχω ολόκληρο νομικό τμήμα πίσω μου, με πολύ ελεύθερο χρόνο αυτή την εποχή, και σκοπεύω να το κυνηγήσω αν γίνει κάτι τέτοιο.

Στο ΙΧ μου, που έχω μικτή, με χτύπησαν και έβαλαν όλη την πόρτα μέσα. Καινούρια μου έβαλαν.

Είπαμε αν το αυτοκίνητο είναι 5ετίας θα σου βάλουν καινούργιο ανταλακτικό.

Αν όμως π.χ. είναι 10ετίας δεν θα σου βάλουν καινούργιο.Θα σου βάλουν γνήσιο αλλά μεταχειρισμένο

το οποίο θα βάψουν.

Εάν δεν βρίσκουν θα σε ενημερώσουν για την καθυστέρηση και αν βιάζεσαι θα σου προτείνουν καινούργιο ιμιτασιόν.

Έγινε με μένα που με είχαν τρακάρει πριν 2 χρόνια αυτοκίνητο 10ετίας.

Δεν έβρισκαν πίσω καπώ γνήσιο μεταχειρισμένο και μου πρότειναν καινούργιο ιμιτασιόν.Δεν το δέχτηκα περίμενα και θυμάμαι μετά από 10-15 μέρες βρέθηκε και όλα οκ.

Του γυιου μου σε αυτοκίνητο 5ετίας που τον τράκαραν τα βάλανε όλα γνήσια και καινούργια.

Δηλαδή ,χτύπα ξύλο,αν εσύ σε αυτοκίνητο 10ετίας τρακάρεις το φτερό σου και το καπώ π.χ. μόνος και το πας

για φτιάξιμο θα βάλεις  καινούργια γνήσια που κάνουν 500 ευρώ και όχι γνήσια αλλά μεταχειρισμένα που

κάνουν 250.Υπόψιν ότι και τα δύο θα βαφούν γιατί και τα γνήσια έχουν προεργασία αλλά είναι ασταρωμένα σε μαύρο χρώμα θέλουν βάψιμο και έτσι δεν γλυτώνεις κάτι.

Επίσης αν γουστάρεις στα μεταχειρισμένα μπορεί να γλιτώσεις και το φπα και να σου έρθουν ακόμη

φτηνότερα ενώ στα καινούργια δε γίνεται κάτι τέτοιο. :P :D

Αυτό που λες για τους όρους υποθέτω τους έχεις διαβάσει? Στο βιβλιαράκι που είχε η anytime πάντως το έγραφε αναλυτικά, όχι φυσικά επάνω στο ασφαλιστήριο. Το αν είναι σωστό ή όχι είναι μια άλλη συζήτηση.

Οντως δεν πληρώνουν. Κάτι παίζει με την παλαιότητα και αν ζητήσεις καινούρια ανταλλακτικά σε αποζημιώνουν ολικά αλλά με μικρό ποσό (ή κάτι τέτοιο τέλος

Αδερφε καλησπερα... τι αμαξι εχεις αν επιτρεπεται????

Αυτό που λες για τους όρους υποθέτω τους έχεις διαβάσει? Στο βιβλιαράκι που είχε η anytime πάντως το έγραφε αναλυτικά, όχι φυσικά επάνω στο ασφαλιστήριο. Το αν είναι σωστό ή όχι είναι μια άλλη συζήτηση.

Ναι, στη δική μου ασφαλιστική (Αγροτική), δεν γράφει πουθενά τέτοιο πράγμα. Το θέμα είναι ότι δεν θα με πληρώσει η δική μου ασφάλεια, γιατί έφταιγε ο άλλος. Η δική του έχει την ευθύνη κάλυψης της επισκευής. Ο νόμος πώς καλύπτει τέτοιο όρο, γενικά; Νομίζω ότι είναι εντελώς καταχρηστικός γιατί το καπό πχ μπορεί να είναι από λιωμένο, καμμένο, κλπ, ή να είναι ιμιτασιόν και να μην καλύπτει ως μέταλο τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. 

Μίλησα με τον ασφαλιστή μου και μου είπε ότι δεν έχουν δικαίωμα να βάλουν ιμιτασιόν ή μεταχειρισμένο, εκτός αν το δεχτώ όταν μου το προτείνουν, ενώ πρέπει να καλύψουν το κόστος πλήρως (στην αντιπροσωπεία).

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι παίζει σε αυτήν την περίπτωση, αν η ασφάλεια του άλλου έχει τέτοιο όρο. Ωστόσο αν εμπιστεύεσαι το συνεργείο θα μπορούσε να βρει καλό πχ καπό από τρακαρισμενα που να είναι γνήσιο και φυσικά άθικτο, να το βάψει και να είναι μια χαρά. Ιμμιτασιον δεν θα έβαζα κι εγώ αλλά μεταχειρισμενη είχα βάλει πόρτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Άλλωστε το βάψιμο παίζει πιο σημαντικό ρόλο στη λαμαρίνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...