Neocaine Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Πρόσφατα αναβάθμισα λίγο το pc μου και έβαλα μια Gigabyte Aorus gtx1080 ti extreme edition. Τα παίζει όλα τέλεια αλλα στα 3 απο τα 10 games μου freezάρει μετα απο κάποια ώρα κάποιες φορές όχι πάντα.Freezάρει η εικόνα και συνεχίζει ο ηχος...χάλια.Η αλήθεια είναι οτι πιάνει μεγάλη θερμοκρασία νομίζω,οταν την είχα στα 1721 MHz και 100% power, έπιανε 94 βαθμούς, στο overwatch freezαρε συνέχεια,στο battlefield 1 και σε άλλα βαρια παιχνίδια ακόμα και στους 90+ δεν freezaρε.Τελοσπάντων δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι και απλά μπήκα στο πρόγραμμα της κάρτας και έριξα πολύ το power και τα MHz.Έχει μειωθεί το freeze αλλα εξακολουθεί να υπάρχει.Κάποια parts του υπολογιστή είναι αδύναμα για αυτήν την κάρτα, σας τα γράφω απο κάτω αμα μπορείτε να με βοηθήσετε να βρούμε τι μπορεί να φταίει. Ευχαριστώ! Ram: patriot viper 32gb PSU: corsair 650 Motherboard: b85m-g43 CPU: intel core i7 4790 Case: δεν θυμάμαι όνομα, ενα corsair μικρό με πολυ μέτριο airflow Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2017 από Neocaine
Konstantinio Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Το προβλημα ειναι η θερμοκρασια! ειναι παρα πολυ να δουλευει στους 94 βαθμους μαλλον ειναι προβληματικη η καρτα και χρειαζεται να την στειλεις πισω! εγω την msi gtx1080ti gaming x που εχω με overclock στα 2050mhz φτανει μαχ 76 βαθμους!
duffyduck Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Ποσους ανεμιστηρες εχει το tower case? Αν δεν εχει καλο airflow ειναι λογικο η gpu να ανεβαζει τοσο υψηλες θερμοκρασιες. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2017 από duffyduck
UsualSuspect__ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δεν έχεις καναν φίλο να την βάλεις πάνω στο pc του και να δεις θερμοκρασίες κτλ στα ίδια παιχνίδια;
suffocater Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μυριζει το μηδενικο airflow σε κανα μικρο κουτι με ενα καρο καλώδια δεξιά κ αριστερά.Μπορείς να ανεβάσεις καμια φωτο? 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Αν κατάλαβα καλά εσείς κάνει κάποιο oc εσύ? Δοκίμασε να την βάλεις στοκ ρυθμίσεις
mindtrapper Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Ούτως ή άλλως θα κάνει μόνη της oc η κάρτα. Άνοιξε το πλαϊνό του case και δοκίμασε έτσι. Ρίξε και ένα καθάρισμα μεσα, μάζεψε τα καλώδια και αν δεν έχεις τουλάχιστον δύο ανεμιστήρες, έναν μπροστά και έναν πίσω άλλαξε case. 1
Neocaine Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Θενξ παιδιά για την βοήθεια. Λογικά το airflow φταίει, κάθε φορα που παίζω κάτι βαρύ καίγεται το κουτί δεν μπορώ να το πιάσω. Η κάρτα είναι Oc απο μόνη της δεν την έκανα εγώ, μπήκα στο πρόγραμμα της και την έχω κανει κανονική τωρα στα 1521MHz
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Και παλι εγω νομιζω οτι παρα ειναι μεγαλη η θερμοκρασια... Με ανοιχτο το κουτι δοκιμασες να παιξεις και να δεις θερμοκρασιες? 1
Whitefanged Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 vs 650 .... Δεν το χω και σιγουρο, αλλα μια υποψια μου τη βγαζει. Οι σωληνες της ΑΙΟ φαινεται σαν να ενοχλουν τη καρτα. Τσεκαρε οτι δεν την σπρωχνουν. Σιγουρα πρεπει να βεβαιωθεις οτι μπαινει φρεσκος αερας απο μπροστα και βγαινει ζεστος απο πανω και πισω.
Fulgore Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Φιλε μου συγνωμη που θα το πω αλλα γενικα το pc σου ειναι των ακρων.Προφανως και καλου κακου μπορεις να πας στο καταστημα αγορας να την τσεκαρουν αλλα και το υπολοιπο κουτι ειναι γισ πεταμα που λεμε. Εδωσες τσαμπα χρηματα σε 32 gb ram που στα παιχνιδια ειναι αχρηστα και σε υδροψυξη για κλειδωμενο επεξεργαστη και εχεις συνδεσει την ακριβοτερη καρτα της αγορας σε τροφοδοτικο που προοριζεται για υπολογιστες μεχρι 500ευρω ξερω γω Δες αν εχεις καποιο φιλο να δοκιμασετε εκει την καρτα σου πριν την πας στο καταστημα,αλλα δεν ειναι αυτος υπολογιστης για τετοια καρτα. Και η μητρικη τωρα που την βλεπω δεν ειναι και οτι το καλυτερο. 2
mindtrapper Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Από όλα αυτά το μόνο που μπορεί να ανεβάσει την θερμοκρασία της κάρτας είναι ίσως το τροφοδοτικό και αν δεν παίρνει αέρα. Το αν έχει κλειδωμένο cpu και μέτρια μητρική ή 32gb ram δεν κάνουν διαφορά στο θέμα μας. Οι σωλήνες του AIO μου φαίνεται κλείνουν αρκετά το backplate της κάρτας και μαζεύεται ζεστός αέρας εκεί, δεν βλέπω και καλά μήπως φράζουν κομμάτι του ανοίγματος που έχει για την gpu. Επίσης κατά την άποψη μου πρέπει να το βάλεις μπροστά το ΑΙΟ, δεν βλέπω αν έχεις θέση για δύο ανεμιστήρες αλλά όπως και να έχει κάνε μια δοκιμή. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2017 από mindtrapper
Lied Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δοκιμασε απλα με ανοιχτο κουτι, και αν βελτιώνετε η κατασταση, το θεμα σου ειναι το airflow. Also B85 μητρικη, ΑΙΟ, 1080ti και τροφοδοτικο του 50ρικου. Λιγο imbalanced το build σου. Θα σου ελεγα σιγα σιγα να αλλαξεις κουτι->ανεμηστηρακια->τροφοδοτικο->mobo(σε κανα Z87 με καλα VRMs)
Neocaine Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δοκιμασε απλα με ανοιχτο κουτι, και αν βελτιώνετε η κατασταση, το θεμα σου ειναι το airflow. Also B85 μητρικη, ΑΙΟ, 1080ti και τροφοδοτικο του 50ρικου. Λιγο imbalanced το build σου. Θα σου ελεγα σιγα σιγα να αλλαξεις κουτι->ανεμηστηρακια->τροφοδοτικο->mobo(σε κανα Z87 με καλα VRMs) Σιγουρα..Αυτός ειναι ο σκοπός μου, το πισι το έχω 4 χρόνια απλα μια αναβάθμιση εκανα και σιγα σιγα θα βάλω και τα άλλα.. Φιλε μου συγνωμη που θα το πω αλλα γενικα το pc σου ειναι των ακρων.Προφανως και καλου κακου μπορεις να πας στο καταστημα αγορας να την τσεκαρουν αλλα και το υπολοιπο κουτι ειναι γισ πεταμα που λεμε. Εδωσες τσαμπα χρηματα σε 32 gb ram που στα παιχνιδια ειναι αχρηστα και σε υδροψυξη για κλειδωμενο επεξεργαστη και εχεις συνδεσει την ακριβοτερη καρτα της αγορας σε τροφοδοτικο που προοριζεται για υπολογιστες μεχρι 500ευρω ξερω γω Δες αν εχεις καποιο φιλο να δοκιμασετε εκει την καρτα σου πριν την πας στο καταστημα,αλλα δεν ειναι αυτος υπολογιστης για τετοια καρτα. Και η μητρικη τωρα που την βλεπω δεν ειναι και οτι το καλυτερο. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, βεβαια το πισι δεν ειπα οτι το θέλω για gaming. Ξεκίνησα να αναβαθμίζω το πισι σιγα σιγα εννοείται πως δεν προορίζονται όλα αυτα που έχει μεσα για αυτό το κουτί, θα αλλάξω και κουτί και τροφοδοτικό. Βέβαια έχω μία απορία, τα ανεμιστηράκια απο πού παίρνουν τροφοδοσία? Γιατι δεν νομίζω να έχει αλλο καλωδιάκι να βάλω 3-4 ακομα που θέλω στο καινούργιο κουτι..(Ειμαι λίγο άσχετος τωρα τα μαθαίνω)
greg4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Πήρες 1080ti και δεν το ήθελες για gaming? Ξεκίνα απαραιτήτως με κουτί + τροφοδοτικό. Μην κάψεις την κάρτα στο τέλος. Εμένα που είναι full tower η κάρτα γραφικών πάει max 62 και η cpu 54. Το καλοκαίρι αυτά. Ένα καλό κουτί μπορεί να δώσει πολύ καλό airflow. Τα ανεμιστηράκια μπαίνουν συνήθως είτε απευθείας πάνω στην μητρική ή έχει το κουτί αντάπτορα και συνδέετε με ένα 6pin του τροφοδοτικου. Δηλαδή το δικό μου έχει ένα ρεύμα που μπαίνει στο τροφοδοτικό και μετά βγάζει ρεύμα για ανεμιστηράκια στο πίσω μέρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα