takatakaros Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να φτιάξω μια εφαρμογή για διαχείριση πελατών ενός περιοδικού ας πούμε. Αρχικά πιο πολύ για εξάσκηση θα το κάνω. Γνωρίζω C,C++,JAVA και MySQL και τα βασικά απο html και css. Αυτή η εφαρμογή θα είναι για χρήση σε περιβάλλον windows και θα έχει πχ τα στοιχεία του κάθε πελάτη, πληροφορίες για τις συνδρομές του, τις πληρωμές του κ.ά. Είμαι διατεθιμένος να μάθω ό,τι χρειαστεί για την δημιουργία της πχ xml για γραφικά και δε ξέρω και γω τι άλλο. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα ήταν καλύτερο ή/και πιο εύκολο να την φτιάξω με μία γλώσσα από αυτές που γνωρίζω ήδη ή να μάθω κάποια άλλη γλώσσα όπως η C#. Αυτό που θέλω λοιπόν από εσάς δεν είναι να μου πείτε πώς να την φτιάξω αλλά προς τα που να κινηθώ για να ξεκινήσω το διάβασμα. Ευχαριστώ!
Predatorkill Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Γιατι δεν πας σε web app και θες ντε και καλα desktop;
takatakaros Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Για να λειτουργεί και offline και για να μη χρειάζεται να αγοράζω domains και άλλα πράγματα που χρειάζονται και τα οποία δε τα γνωρίζω κι όλας. Το μόνο που θα χρειαστώ από θέμα ίντερνετ θα είναι ίσως να ανεβάζω κάποιο back up σε κάποιο cloud.
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Αν πήγαινες για web app θα μπορούσες είτε να βρεις κάποιον δωρεάν host είτε να το στήσεις τοπικα. 2
takatakaros Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Είναι δηλαδή προτιμότερο το web app παρά μια desktop εφαρμογή;
kagelos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Είναι πιο εύκολη η διαχείριση των updates, τουλάχιστον. Σε ένα web app κάνεις deploy την καινούρια έκδοση στον server και όλοι έχουν αυτομάτως αναβαθμιστεί. Σε desktop apps πρέπει να κάνεις εγκατάσταση την εφαργμογή σε κάθε υπολογιστή κάθε φορά που έχεις καινούρια έκδοση. Επιπλέον το "desktop" app δεν θα παίζει σε Linux, macOS και κινητά, εκτός αν το ξαναγράψεις για όλες αυτές τις πλατφόρμες.
MeTaXaS4 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 όπως λες από UI δεν ξέρεις πολλά, δες τι θα προτιμούσες να μάθεις και με αυτό παίξε, είτε web τοπικά, είτε web σε free host, είτε native desktop. βέβαια τα παραπάνω προτείνουν Javascript ή C#/Wpf
takatakaros Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Επειδή πιο πολύ θα την κάνω για εμένα για να μάθω και αν βγει καλή θα την δώσω σε έναν θείο μου που χει ένα μικρό περιοδικό αντί να χρησιμοποιεί το excell για τους συνδρομητές και τέτοια, θεωρείτε ότι θα ήταν χρησιμότερο να μάθω desktop app κλπ ή να συνεχίσω το web development?
leonidas_fs Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Ναι είναι πολύ καλύτερο να κανείς ένα web app για παρά πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι έχεις πρόσβαση από οπουδήποτε στο πλανήτη και από οποιαδήποτε συσκευή.
Predatorkill Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Και τοπικα στο γραφειο να ειναι, με λιγο security και μια πορτα στο ρουτερ ανοιχτη παλι απο παντου μπορει να μπαινει.
leonidas_fs Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Καλά σίγουρα, αλλά όσο να'ναι πιο ολοκληρωμένη λύση είναι ένα πλήρης web app
takatakaros Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δε μιλάω από θέμα ευχρηστίας ή να το λανσάρω ξέρω γω και να το χρησιμοποιούν πολλοί αλλά από θέμα γνώσεων. Εννοώ αν θα μου προσφέρει περισσότερα να φτιάξω μια desktop app παρά μια web app.
Lanike71 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Θα μπορούσε να γραφτεί σε java και να παίζει σε όλα τα os, αλλά η τάση πλέον είναι να ανοίγεις τον ff ή τον chrome και να κάνεις τα πάντα από εκεί, οπότε καταλαβαίνεις.
albNik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Ξεκίνα να τη φτιάχνεις σε desktop που θεωρητικά είναι πιο εύκολο. Αφού θα έχεις αποκτήσει κάποια εμπειρία καντη και για web.
mathm07008 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Έχω φτιάξει τέτοιες εφαρμογές με GWT. Αφού ξέρεις Java και MySQL, θα μπορούσες να κοιτάξεις προς τα εκεί. Σε ενημερώνω πάντως ότι έχει αρκετή δουλειά. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω μερικά σκρινσοτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα