Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους .

Οπως λεει και ο τιτλος , εχω ενα range extender tp-link wa730re , flashαρισμενο με openwrt .

Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει να το ρυθμισω (ως access point) ωστε να λαμβανει απο το υπαρχων wifi και να εκπεμπει ενα νεο ssid ?

Τα βηματα που ακολουθω ειναι αυτα που φαινονται στις εικονες :

network > wifi > scan

post-243795-0-01472700-1502830716_thumb.jpg

και μετα βαζω κωδικο και mode "Client (WDS)"

post-243795-0-16939600-1502830730_thumb.jpg

μετα , κατω στο network > wifi κανω "Add" ωστε να δημιουργησω το νεο ssid .

Βαζω ssid , το συνδεω στο wwan και βαζω mode "Access Point" .

post-243795-0-70911200-1502830740_thumb.jpg

---

Το προβλημα που εχω ειναι οτι μετα απο αυτες τις ρυθμισεις , ακομα ΔΕΝ μπορει να παρει IP καποια συσκευη που προσπαθει να συνδεθει ...

Οποια βοηθεια δεκτη , αν χρειαζεστε καποια αλλη πληροφορια που ξεχναω πειτε μου ! Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυο βασικα πραγματα:

1.) Η IP του TP-Link πρεπει να ειναι σε διαφορετικο υποδικτυο απο το modem/router (ΖΤΕ ειναι αν κρινω απο την MAC).

Αν το ZTE ειναι 192.168.1.1, δωσε στο TP-Link την 192.168.2.1

2.) Το mode θα πρεπει να ειναι Client ΣΚΕΤΟ και οχι Client (WDS)!

Ξεκινα απο την αρχη...

1. Ανοιξε terminal και δωσε την εντολη firstboot και πατα "y" για να διαγραφουν ολες οι ρυθμισεις που εχουν γινει.
  2. Κανε reboot (απο terminal αφου το εχεις ηδη ανοιχτο).
  3. Μπες στο GUI και αλλαξε την IP του TP-Link οπως σου εγραψα και πριν (στο LAN interface).
  4. Φτιαξε κανονικα το Access Point της αρεσκειας σου.
  5. Κανε σκαναρισμα για να συνδεθεις στο ZTE, και αφου πατησεις το "Join Network", μετα ΜΗΝ επιλεξεις το "Replace wireless configuration". Ετσι θα μεινει απειραχτο το Access Point και θα προστεθει και το Client.

lede-wwan.jpg

Κανονικα θα πρεπει να δουλευουν ολα σωστα και οσοι συνδεονται στο TP-Link πρεπει να εχουν Internet κανονικα.

Επεξ/σία από nostos
Δημοσ.

Φιλε nostos για πιο λογο πρεπει να εχει αλλη ip αφου μιλαμε για ενα δικτυο? Σαν repeater θελει να το δουλεψει και οχι σα ρουτερ. Επειδη δε γνωριζω, για αυτο ρωταω.

Δημοσ.

Αν το έχει σαν repeater δεν χρειάζεται να αλλάξει ip, δεν υπάρχει λόγος να το κάνει ip θα δίνει το κεντρικό ρουτερ, έχω κάνει αυτήν την διαδικασία παλαιότερα αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τα βήματα, στο openwrt υπάρχει οδηγός για Repeater με ακριβώς το βήματα που πρέπει να κάνεις.

Δημοσ.

Παιδες, δεν υπαρχει mode "repeater" στο openwrt.

Τα modes που υπαρχουν ειναι:

• Access Point
  • Client
  • Ad-Hoc
  • 802.11s
  • Pseudo Ad-Hoc (ahdemo)
  • Monitor
  • Access Point (WDS)
  • Client (WDS)

Οποτε για να παρεις ασυρματα και να δωσεις παλι ασυρματα, θα πρεπει να κανεις αυτο που προσπαθει να κανει ο TS.

Συνδεεσαι στο router που εχει Internet σαν "Client" και σηκωνεις ενα δευτερο wifi-interface που δουλευει σαν AP.

Το router που εχει Internet θα δωσει μια IP στο Client μεσα στο ευρος του DHCP του...

ldww.png

Οποτε αν εισαι στο ιδιο υποδικτυο, απλα δεν θα δουλευει το πραμα, δεν θα εχεις Internet δηλαδη.

Και πρεπει ο Client να εχει ενεργο το δικο του DHCP για να μοιραζει IP's σε αυτους που συνδεονται πανω του.

Δημοσ.

σωστο αυτο που γραφεις εκτος και αν εχει να δηλωσεις gateway (που δε ξερω αν εχει), οποτε θα δουλεψει και στο ιδιο υποδικτυο τοτε.

• Like 1
Δημοσ.

σωστο αυτο που γραφεις εκτος και αν εχει να δηλωσεις gateway (που δε ξερω αν εχει), οποτε θα δουλεψει και στο ιδιο υποδικτυο τοτε.

Η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα δοκιμασει αυτο και το δοκιμασα μολις.

Μπορω να επιβεβαιωσω οτι εχεις δικιο και δουλευει και ετσι, αλλα επειδη ο DHCP στο Client router πρεπει να ειναι ενεργος, πρεπει να ορισεις και διαφορετικα ranges στα δυο routers. Αλλιως αν κλεισεις το DHCP στο Client, πρεπει να ορισεις στατικη IP στο PC.

Δεν ξερω, εμενα μου φαινεται πιο "καθαρη" λυση το διαφορετικο υποδικτυο.

Αλλα εφοσον υπαρχει σαν επιλογη και το ιδιο υποδικτυο, ο καθενας ακολουθει την υλοποιηση που τον βολευει.

Thank's για το tip οπως και να'χει, αν δεν το ειχες αναφερει δεν θα το ειχα δοκιμασει. :)

Ρυθμισεις LAN:

ldlan.jpg

Δημοσ.

H πιο "καθαρη" λυση ειναι αυτη στο ιδιο υποδικτυο, επειδη τα interfaces δουλευουν απευθειας σαν bridge (switch δλδ) και δεν υποκεινται στη διαδικασια του routing οπως οταν ειναι σε αλλο υποδικτυο. Γλυτωνεις αυτη τη καθυστερηση δλδ. Οσων αφορα το δευτερο dhcp range, σαφως και δεν ειναι κακο και σιγουρα θα γινεται και με καποια αλλη διαδικασια, ισως με το relay...... αν το εχει και αυτο, ετσι ωστε να μη ρυθμιζεις και δευτερο dhcp. Για δεστο και αυτο και πες μου. Σιγουρα θα υπαρχει ο τροπος.

Δημοσ.

H πιο "καθαρη" λυση ειναι αυτη στο ιδιο υποδικτυο, επειδη τα interfaces δουλευουν απευθειας σαν bridge (switch δλδ) και δεν υποκεινται στη διαδικασια του routing οπως οταν ειναι σε αλλο υποδικτυο. Γλυτωνεις αυτη τη καθυστερηση δλδ. Οσων αφορα το δευτερο dhcp range, σαφως και δεν ειναι κακο και σιγουρα θα γινεται και με καποια αλλη διαδικασια, ισως με το relay...... αν το εχει και αυτο, ετσι ωστε να μη ρυθμιζεις και δευτερο dhcp. Για δεστο και αυτο και πες μου. Σιγουρα θα υπαρχει ο τροπος.

Καθυστερημενη απαντηση αλλα... τωρα ασχοληθηκα λιγο.

Λοιπον, το relay πρωτοκολλο ηθελε την εγκατασταση των απαραιτητων πακετων προκειμενου προστεθει στα υπολοιπα και να υπαρχει (πλεον) σαν επιλογη...

ldrl00.jpg

Στα general settings υπαρχουν αυτα:

ldrl01.jpg

Και στα advanced settings υπαρχουν αυτα:

ldrl02.jpg

Δεν εφαρμοσα τις αλλαγες γιατι δεν ξερω πως δουλευει και κατι μου λεει οτι θα χασω το connectivity με το router και θα ειμαι για reset και επανεγκατασταση μετα. :P

Και δεν εχω καταλαβει αν θα πρεπει να αλλαχθει το LAN interface σε relay ή να φτιαχτει νεο interface που να ειναι relay.

Οποτε δεν το αγγιζω καν!

Δημοσ.

ρωτα στο δικο τους φορουμ πως θα τα δηλωσεις στο qui του openwrt. Βασικα του δινεις το gateway του dhcp του πρωτου ρουτερ. Ετσι καπως δουλευει αυτο.

Αν το ψαξεις πες μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...