Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To s8+ κανει 930€ και οχι 500 που γραφουν καποιοι. Οταν συγκρινουμε τιμες μιλαμε για τιμες επισημης αντιπροσωπιας. Επισης το ενα κυκλοφορει καιρο ενω το αλλο δεν εχει κυκλοφορησει καν.

Προσεξε γιατι μπορει και να τυφλωθεις. Με το μαλακο.

Αντιπροσωπια της Samsung προφανως εγινε η Vodafone kai i Cosmote.

Δεν νομιζω Τακη!

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που διαφωνουμε.. Γραφω επι λεξη οτι το mate 10 θα ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ μακροστενη η οθονη σε σχεση με το s8+, ενω ο ιδιος επίσης γραφω οτι φυσικά δε θα είναι σαν 16:9 οθονη αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ μακροστενη.

Και εσυ με "διορθωσες" λέγοντας οτι η αναλογία οθονης είναι ΙΔΙΑ σε g6 mate 10 s8.

Οι πινακες που ο ίδιος βαζεις επιβεβαίωνουν αυτα που εξαρχης γραφω και διαψευδουν εσενα..

Δειχνει το g6 λιγοτερο μακρυ σε υψος και ποιο φαρδυ σε πλατος (με μικρότερη οθονη μαλιστα) σε σχεση με s8 εστω κατα λιγο..

Επακριβως οτι γραφω εξαρχης δηλαδη και σε αντίθεση με τι εγραφες εσυ "διορθώνοντας" με.

Αν θεωρεις αυτες τις διαφορες ψιλο στα αχυρα όπως γραφεις τωρα, δεκτο, δεν με ενδιαφέρει να σου αλλαξω γνωμη, ουτε εγω ειπα οτι ειναι τεράστιες, σε καθε περίπτωση δεν ισχυει αυτο που "διορθωνες" οτι ειναι ΙΔΙΕΣ.

Η κυρτοτητα στην οθονη του s8+ κανει ακομα χειρότερα τα πράγματα οσον αφορα το πλατος της οθόνης του s8+ επαναλαμβάνω, και πολοι δεν την θελαν στο s8, αλλα αναγκαστικά την επαιρναν αφου δεν ειχαν επιλογή. Τωρα θα εχουν.

Και ξανά λέω για δεύτερη και τελευταία φορά,τους πίνακες του έδειξα γιατιες ότι έχει εμφανείς διαφορά στο φάρδος/ύψος σε σχέση μια 18:9 με μια 18.5:9 και απλά σου λέω ότι η διαφορά δεν είναι ούτε καν εμφανείς στο μάτι και στο χέρι,αυτό,μην αρπαζεσαι έτσι,δεν σε ειπα και τίποτα κακό.

Το πίνακα τον έβαλα απλά για δείξω της καθαρές διαστάσεις της οθόνης ανάμεσα σε 18:9 και 18.5:9, τίποτα άλλο παραπέρα.

Σταματώ εδώ και δεν λέω τίποτα άλλο παραπέρα!!

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Αγορίνα μου δεν είμαι ο CEO της Xiaomi.Τα ίδια ακριβώς θα έλεγα και για το MI-MIX όταν πρωτοβγήκε.Αν εσύ τσιμπάς απο τις παπαροτιμές της κάθε εταιρίας και πόσο μάλλον μιας εταιρίας που πλέον την έχει δεί κάτι ανάμεσα σε samsung και apple εμένα δεν με αφορά και είναι σεβαστό!Τώρα το αν διαβάζω παλικάρι μου πρίν σχολιάσω δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις.Για το ποιός είναι το μωρό και τι καταλαβαίνει γενικώς(και όχι μόνο τεχνολογικώς που είσαι πιο ψαγμένος και μπράβο σου) φαίνεται απο το ότι έκατσες και εγραψες ολόκληρο άρθρο για να την ''μπείς'' σε ένα απλώς ΚΩΜΙΚΟ στην φαντασία σχόλιο που έκανα.τι να πώ....

Tο αν διαβαζεις πριν σχολιασεις, ειμαι και παραειμαι σε θεση να το κρίνω.  ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ φαίνεται απο αυτα που γραφεις,  δεν θέλει πτυχιο πυρηνικής φυσικης.  

Γράφε ότι θες,  αλλα υπάρχει και αντιλογος σε αυτα που γράφεις. Και μαθε να διαβάζεις απαντήσεις στο υφος που έχουν τα δικα σου γραφομενα. 

Το να κοροιδευεις την τιμη λέγοντας οτι θα γελαει μια εταιρια που την κορυφαία της ναυαρχίδα την εβγαλε ακομα ποιο ακριβα ηταν εντελώς αστοχο. 

Για σενα ηταν χιούμορ,  εγω το λεω χαζο. 

Πες καλύτερα οτι δεν το γνωριζες και ασε τις προσωπικές επιθεσεις. 

Ποσο μαλλον οταν αυτο ειχε γραφτει ηδη,  αν έκανες τον κοπο να διαβάζεις και τίποτα πριν σχολιασεις. 

Ολα τα αλλα που αναφέρεις ειναι παντελως ασχετα με οτιδήποτε εχω γραψει εγω και μαλλον λογω του εκνευρίσμου σου. 

Δημοσ.

Και ξανά λέω για δεύτερη και τελευταία φορά,τους πίνακες του έδειξα γιατιες ότι έχει εμφανείς διαφορά στο φάρδος/ύψος σε σχέση μια 18:9 με μια 18.5:9 και απλά σου λέω ότι η διαφορά δεν είναι ούτε καν εμφανείς στο μάτι και στο χέρι,αυτό,μην αρπαζεσαι έτσι,δεν σε ειπα και τίποτα κακό.

Το πίνακα τον έβαλα απλά για δείξω της καθαρές διαστάσεις της οθόνης ανάμεσα σε 18:9 και 18.5:9, τίποτα άλλο παραπέρα.

Σταματώ εδώ και δεν λέω τίποτα άλλο παραπέρα!!

Φιλικά πάντα.

Οκ,  ίσως ειμουν λίγο υπερβολικος.  Δεν εχει νοημα να γράφουμε πολλά,  για οντως μικρες διαφορες στήν αναλογια.  

Το δικο μου ματι παντως,  τη βλέπει τη διαφορά. Ισως παίζει μεγαλο ρολο και η κυρτοτητα του s8. 

Να ενα βιντεο με τα 2 μαζι.  Συγκρινετε οθόνες μονο,  οχι συνολικη συσκευή. 

https://youtu.be/cAzFV1RuGU8

Δημοσ.

Tο αν διαβαζεις πριν σχολιασεις, ειμαι και παραειμαι σε θεση να το κρίνω.  ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ φαίνεται απο αυτα που γραφεις,  δεν θέλει πτυχιο πυρηνικής φυσικης.  

Γράφε ότι θες,  αλλα υπάρχει και αντιλογος σε αυτα που γράφεις. Και μαθε να διαβάζεις απαντήσεις στο υφος που έχουν τα δικα σου γραφομενα. 

Το να κοροιδευεις την τιμη λέγοντας οτι θα γελαει μια εταιρια που την κορυφαία της ναυαρχίδα την εβγαλε ακομα ποιο ακριβα ηταν εντελώς αστοχο. 

Για σενα ηταν χιούμορ,  εγω το λεω χαζο. 

Πες καλύτερα οτι δεν το γνωριζες και ασε τις προσωπικές επιθεσεις. 

Ποσο μαλλον οταν αυτο ειχε γραφτει ηδη,  αν έκανες τον κοπο να διαβάζεις και τίποτα πριν σχολιασεις. 

Ολα τα αλλα που αναφέρεις ειναι παντελως ασχετα με οτιδήποτε εχω γραψει εγω και μαλλον λογω του εκνευρίσμου σου. 

..........................1034........

Δημοσ.

Οκ,  ίσως ειμουν λίγο υπερβολικος.  Δεν εχει νοημα να γράφουμε πολλά,  για οντως μικρες διαφορες στήν αναλογια.  

Το δικο μου ματι παντως,  τη βλέπει τη διαφορά. Ισως παίζει μεγαλο ρολο και η κυρτοτητα του s8. 

Να ενα βιντεο με τα 2 μαζι.  Συγκρινετε οθόνες μονο,  οχι συνολικη συσκευή. 

Η διαφορα σου φαινεται μεγαλη γιατι το lg g6 εχει μεγαλυτερα περιθωρια πλαγια.

Πλατος οθονης:

S8: ~64mm  

G6: ~65mm

Διαφορα οθονης:

Μόλις 0.1 εκατοστο(1 χιλιοστό!) στενοτερη του s8

Πλατος συσκευης:

S8: 68.1mm  

G6: 71.9mm

Διαφορα συσκευης:

0.28(σχεδον 3 χιλιοστα) στενοτερο το S8

Δημοσ.

Η διαφορα σου φαινεται μεγαλη γιατι το lg g6 εχει μεγαλυτερα περιθωρια πλαγια.

Πλατος οθονης:

S8: ~64mm  

G6: ~65mm

Διαφορα οθονης:

Μόλις 0.1 εκατοστο(1 χιλιοστό!) στενοτερη του s8

Πλατος συσκευης:

S8: 68.1mm  

G6: 71.9mm

Διαφορα συσκευης:

0.28(σχεδον 3 χιλιοστα) στενοτερο το S8

Δε μου φαίνεται μεγάλη.  Ποτε δεν εγραψα οτι ειναι μεγαλη.  Μικρη ειναι.  Αυτο που γραφω είναι οτι φαίνεται ομως,  δεν ειναι ανύπαρκτη.  Γνωμη μου.  Δεκτες οι αντιρρήσεις αν εσεις δεν την βλεπετε. 

Και γραφω και ο ίδιος κοιτάξτε μονο τις οθονες,  οχι τα bezel γιατι αυτο που γράφεις οτι το g6 εχει μεγαλυτερα,  ισχυει. 

Το g6 εχει όντως 1 χιλιοστο πλατυτερη οθονη,  και 2 ποιο κοντή..  Ο συνδυασμός των 2 κανει μια λιγοτερο σοκοφρετα οθονη.  Εγω το βλεπω πεντακάθαρα με τα ματια μου.  Ποσο μαλλον οταν το s8 εχει edge οθονη που κανει τα πράγματα χειρότερα γι αυτο.  

Αν εσας σας φαίνονται ολοιδιες,  παω πασο..  Ας γραψουν οι υπόλοιποι αν βλεπουν διαφορά ή οχι. 

Δημοσ.

Δε μου φαίνεται μεγάλη.  Ποτε δεν εγραψα οτι ειναι μεγαλη.  Μικρη ειναι.  Αυτο που γραφω είναι οτι φαίνεται ομως,  δεν ειναι ανύπαρκτη.  Γνωμη μου.  Δεκτες οι αντιρρήσεις αν εσεις δεν την βλεπετε. 

Και γραφω και ο ίδιος κοιτάξτε μονο τις οθονες,  οχι τα bezel γιατι αυτο που γράφεις οτι το g6 εχει μεγαλυτερα,  ισχυει. 

Το g6 εχει όντως 1 χιλιοστο πλατυτερη οθονη,  και 2 ποιο κοντή..  Ο συνδυασμός των 2 κανει μια λιγοτερο σοκοφρετα οθονη.  Εγω το βλεπω πεντακάθαρα με τα ματια μου.  Ποσο μαλλον οταν το s8 εχει edge οθονη που κανει τα πράγματα χειρότερα γι αυτο.  

Αν εσας σας φαίνονται ολοιδιες,  παω πασο..  Ας γραψουν οι υπόλοιποι αν βλεπουν διαφορά ή οχι. 

Οπως ειπαμε και παραπανω, η διαφορα ειναι 1 χιλιοστο στην οθονη και σχεδον 3πλασια στο πλατος συσκευης.

Το ματι λογω μαυρων πλαισιων κλπ, συνηθως εστιαζει στο συνολικο πλατος και βλεπει την διαφορα των σχεδον 3 χιλιοστων στο πλατος συσκευης απο οτι την απειροελαχιστη διαφορα 1 χιλιοστου στο πλατος οθονης.

Οπως και να εχει, εσυ μπορει να θεωρεις τεραστιο πλεονεκτημα το 1 χιλιοστο(!!) πλατυτερη οθονη.

Για τον περισσοτερο κοσμο θεωρω πως η διαφορα 1 χιλιοστου ειναι αναξια λογου , χωρια που αρκετοι θεωρω πως προτιμανε να ειναι συνολικα στενοτερη η συσκευη(με μεγαλυτερη ομως οθονη) για πιο ανετο κρατημα , για αυτο οι εταιρειες εγκαταλειπουν την 16:9 αναλογια.

Το θεμα edge οθονης συμφωνω βεβαια οτι για καποιους μπορει να ειναι αποτρεπτικος παραγοντας.

Αλλα αυτο ειναι διαφορετικο θεμα απο το 1 χιλιοστο πλατυτερη οθονη που θεωρεις τεραστιο πλεονεκτημα.

Δημοσ.

Οπως ειπαμε και παραπανω, η διαφορα ειναι 1 χιλιοστο στην οθονη και σχεδον 3πλασια στο πλατος συσκευης.

Το ματι λογω μαυρων πλαισιων κλπ, συνηθως εστιαζει στο συνολικο πλατος και βλεπει την διαφορα των σχεδον 3 χιλιοστων στο πλατος συσκευης απο οτι την απειροελαχιστη διαφορα 1 χιλιοστου στο πλατος οθονης.

Οπως και να εχει, εσυ μπορει να θεωρεις τεραστιο πλεονεκτημα το 1 χιλιοστο(!!) πλατυτερη οθονη.

Για τον περισσοτερο κοσμο θεωρω πως η διαφορα 1 χιλιοστου ειναι αναξια λογου , χωρια που αρκετοι θεωρω πως προτιμανε να ειναι συνολικα στενοτερη η συσκευη(με μεγαλυτερη ομως οθονη) για πιο ανετο κρατημα , για αυτο οι εταιρειες εγκαταλειπουν την 16:9 αναλογια.

Το θεμα edge οθονης συμφωνω βεβαια οτι για καποιους μπορει να ειναι αποτρεπτικος παραγοντας.

Αλλα αυτο ειναι διαφορετικο θεμα απο το 1 χιλιοστο πλατυτερη οθονη που θεωρεις τεραστιο πλεονεκτημα.

Δεν θεωρω επαναλαμβανόμενος τεράστιο πλεονέκτημα. Γράφω παραπάνω οτι η διαφορά είναι οντως μικρη, οποτε που προκύπτει το τεράστιο πλεονέκτημα? 

Επαναλαμβάνω οτι ειναι 2 χιλ μικροτερο υψος ΚΑΙ 1 μεγαλύτερο πλατος. 

Δεν ειναι μονο το 1 χιλ μεγα πλατος με ιδιο υψος. 

Οταν μιλαμε για πλαισιο οθονης ειναι συνδυασμός αυτων των 2.

Να μη σε παω σε διπλανο φόρουμ που συζητανε ακριβώς το ιδιο και οι περισσοτεροι συμφωνουν μαζι μου οτι βλεπουν τη διαφορά. 

Τη διαφορά στο ματι, την κανει περισσότερο η edge κατα τη γνώμη μου πάρα τα bezel που αναφέρεις. 

Νομίζω οτι το υπερεξαντλησαμε το θεμα. Ποτε δεν ειχα σκοπο να εστιασω ειδικα σε αυτο. Ηταν μονο 1 παρατήρηση απο τις πολλες που εκανα αλλα κολησαν πολλοι σε αυτο. Καθενας μπορεί να εχει τη γνωμη του. 

Εξακολουθω να το θεωρω ενα πολυ μικρο πλεονέκτημα ισως επειδη δεν μου αρεσει η edge γενικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θεωρω επαναλαμβανόμενος τεράστιο πλεονέκτημα. Γράφω παραπάνω οτι η διαφορά είναι οντως μικρη, οποτε που προκύπτει το τεράστιο πλεονέκτημα

Προκυπτει απο αυτο που εγραψες προηγουμενως:

Αμα ειναι αυτο οντως,  θα είναι η 1η φορα που θα παρω huawei. Τα τελευταία χρόνια παιρνω συνεχώς σαμσουνγκ. 

Θα πρόκειται για κινηταρα με τα εξης θετικα σε σχεση με Galaxy s8+ το οποιο ανταγωνιζεται:

-Μεγαλυτερο πλατος οθονης,  το οποίο προσωπικά θεωρω τεράστιο συν.  Αυτο γιατί η αναλογία οθονης δεν είναι τοσο μακροστενη οσο αυτη που εχει επιλεξει η σαμσουνγκ (σύμφωνα με τις φημες) . 

Αν ομως τελικως το μεγαλυτερο πλατος οθονης του mate 10 δεν το θεωρεις "τεραστιο συν", τοτε συμφωνουμε.

Ειναι μια απειροελαχιστη διαφορα που για καποιους μπορει να τους ενδιαφερει.

Οι εταιρειες ομως εγκαταλειπουν τις οθονες αναλογιας 16:9 , γιατι βλεπουν οτι οι καταναλωτες προτιμουν μακροστενες οθονες που χωρανε περισσοτερη πληροφορια σε browsing, γιατι απαιτουν λιγοτερο scrolling.

Επαναλαμβάνω οτι ειναι 2 χιλ μικροτερο υψος ΚΑΙ 1 μεγαλύτερο πλατος. 

Δεν ειναι μονο το 1 χιλ μεγα πλατος με ιδιο υψος. 

Οταν μιλαμε για πλαισιο οθονης ειναι συνδυασμός αυτων των 2.

Αν λοιπον θεωρεις πλεονεκτημα το μικροτερο υψος και μεγαλυτερο πλατος, τοτε ισως να ειναι καλυτερα να κοιταξεις σε κινητα με διασταση 16:9 που ικανοποιουν ακομα παραπανω τις απαιτησεις που περιγραφεις.

Τα μακροστενα κινητα ειναι μειονεκτημα για εσενα, οποτε κοιτα κατι σε htc, nokia, xiaomi, one plus κλπ.

Τα lg g6, s8+, mate 10 εχουν μακροστενη οθονη που ειναι μειονεκτημα για εσενα.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Προκυπτει απο αυτο που εγραψες προηγουμενως:

Αν ομως τελικως το μεγαλυτερο πλατος οθονης του mate 10 δεν το θεωρεις "τεραστιο συν", τοτε συμφωνουμε.

Ειναι μια απειροελαχιστη διαφορα που για καποιους μπορει να τους ενδιαφερει.

Οι εταιρειες ομως εγκαταλειπουν τις οθονες αναλογιας 16:9 , γιατι βλεπουν οτι οι καταναλωτες προτιμουν μακροστενες οθονες που χωρανε περισσοτερη πληροφορια σε browsing, γιατι απαιτουν λιγοτερο scrolling.

Αν λοιπον θεωρεις πλεονεκτημα το μικροτερο υψος και μεγαλυτερο πλατος, τοτε ισως να ειναι καλυτερα να κοιταξεις σε κινητα με διασταση 16:9 που ικανοποιουν ακομα παραπανω τις απαιτησεις που περιγραφεις.

Τα μακροστενα κινητα ειναι μειονεκτημα για εσενα, οποτε κοιτα κατι σε htc, nokia, xiaomi, one plus κλπ.

Τα lg g6, s8+, mate 10 εχουν μακροστενη οθονη που ειναι μειονεκτημα για εσενα.

Έχεις δίκιο τελικά..  Καπου το ειχα γράψει..  :)

Πανω στον ενθουσιασμό μου,  γιατι γενικά μου αρέσει αυτο που βλέπω.  Οχι δεν το θεωρώ τεράστιο πλεονέκτημα,  σίγουρα δεν είναι τεράστιο.  Απλα το θεωρω λίγο καλύτερο. . Αλλωστε ολα οσα γραφω απο εκει και κατω,  δεν δείχνουν να θεωρω κατι τετοιο..

Αν βγουνε 16:9 ή κοντά εννοείται οτι θα τα προτιμησω.

Αν και 16:9 ξεχαστε τα,  τωρα που σβησαν τα bezel.

Το τελειο κατα τη γνώμη μου ειναι το xiomi mi mix που ειναι αν θυμάμαι καλα 17:9 ή εκει κοντα.

Δειτε το δίπλα σε ενα s8+ στο utube ποσο μεγαλύτερη επιφάνεια οθονης σου δινει, με ανετο πλατος.  Αλλα εχει αλλα μεγαλα μειον.  

Το γιατί προτιμούν μακροστενη οθονη η εταιριες ειναι θεμα για να γράψουμε και να διαφωνησουμε 5 σελίδες.. 

Ουσιαστικά προσπαθούν να πετύχουν τη χρυση τομη.  Να βγαλουν οθόνες με spec (μεγαλη διαγωνιο) και μικρη συσκευή αφου στην πράξη ενα κινητο 6 ιντσών στη μακροστενη αναλογια ειναι σε πλατος ισα με ενα 5.7, απλα στο μηκος μεγαλωνει κατά λαμβάνοντας το χωρο που πρωτα ειχαν τα bezel. 

Δεν είναι κακή ιδεα,  αρεσει και βολεύει πολλους,  οχι ομως ολους. 

Ενας που ειχε κινητο με 6 ιντσες στις παλιες διαστάσεις,  το πλατος της οθόνης σε ενα 6ιντσο με νεα αναλογια οθονης του φαίνεται και ειναι μικρό. 

Ρωτα όποιον θες που είχε 6ιντσο, θα στο πει.. 

• Like 1
Δημοσ.

Ενας που ειχε κινητο με 6 ιντσες στις παλιες διαστάσεις,  το πλατος της οθόνης σε ενα 6ιντσο με νεα αναλογια οθονης του φαίνεται και ειναι μικρό. 

Ρωτα όποιον θες που είχε 6ιντσο, θα στο πει.. 

Ειχα επι 4 χρονια το Nexus 6 το οποιο το εδω και πηρα το S8+,σαν δευτερη συσκευη για το προσωπικό μου νουμερο εχω ενα Mi Max.Το θεμα ειναι οτι ο αδερφος μου το εχει ακομα το nexus 6 και οταν το επιασα στο χερι ειπα το εξης "πω δεν μπορω να πιστεψω οτι ειχα ενα τοσο φαρδυ τηλεφωνο σαν βασικο" και η αληθεια ειναι οτι το mi max θα το αλλαξω με ενα note 8 οταν με το καλο βγει και πεσει η τιμη του :)

Ολα καλα ειναι,και ο καθενας παιρνει οτι του βολεύει στο χερι :) :D

Tι να πουμε με την Σονυ που θα βγαλει κινητο 6,4" με aspect 21:9 χαχαχαχαχαχα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...