Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά φίλοι ινσομνιακ !Ανοίγω το θέμα για να δούμε αν και άλλοι έχουν επιχείρησή να φλασαρουν το μοντέλο αυτο και την εμπειρία τους έως τωρα.

Εγώ κάτοχος μιας sapphire rx 460 2g d5 εκτός το ότι είχα καταφέρει να την κάνω unlock πλέον Φλασαρα bios από Rx 560 και έως τώρα λειτουργεί ρολόι θα μπω σε λεπτομέριες αν δω ότι υπάρχει θέμα συζήτησης από φορουμιτες.

• Like 1
Δημοσ.

?

Unlocked δεν είχα κανένα θέμα με το συγκεκριμένο μοντέλο μόνο που χρειάζεται μια διαδικασία Α κάποια βήματα όταν θες να εγκαταστήσεις οδηγούς κάθε φορά που υπάρχουν νέοι..κατά τα άλλα με το unlock bios είχα θέμα μόνο όταν ήθελα να την κλοκαρο πάνω από 1850mhz είχα artifacts ..από την στιγμή που Φλασαρα bios από Rx 560 δεν έχω κανένα θέμα και είναι ήδη OC στα 1300 απευθείας μέσω bios

Πριν με το στοκ rx 460 και μετά φλασαρισμενη σε 560

post-432812-0-81741300-1502795578_thumb.jpg

post-432812-0-39668500-1502795606_thumb.jpg

Δημοσ.

unlock εννοείς δλδ βελτίωση στο oc headroom οχι τπτ shaders ή ram

λογικό να δεις διάφορα στο oc γιατί τα τα bios από την σειρά 5xx δίνουν περισσότερο ρεύμα 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον εχω ολα τα Bios απο rx 460 σε rx 560 αναλογα το μοντελο σας και την μνημη .Λοιπον κανονικα εχει λιγοτερους πυρηνες και με flashed bios γινονται unlock 

Unlocking from 896 to 1024 Stream Processors

.Θα ανεβασω τα bios που κανουν απευθειας την rx 460 σε rx 560 ..με δικια σας ευθυνη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπειδη δεν μπορω εδω οποιος θελει ας μου στειλε ΠΜ να του στειλω σε email τα bios.Θα πρεπει να δειτε μεσω GPU-Z ποια μνημη εχει η καρτα σας και SAVE το BIOS για backup ,μετα με το DDU uninstall drivers restart μεσα στα windows παλι κανεις το flash bios μετα restart και περνας παλι drivers.Ειναι απλη η διαδικασια....Τωρα απο εκει και περα τα watt που ειδα σε συνολο στο HWINFO ηταν 63W στο GPU-z πρεπει να εχω λαθος του SENSOR γιατι δειχνει 146 w κατι που δεν ισχυει για την RX 460 μιας και δεν εχει καν 6pin για εξτρα ρευμα .Κατα τα αλλα OC Δεν εχω κανει ειναι οι ταχυτητα απο την RX560 απευθειας στο BIos και δεν εχω πειραξει καν POWER LIMIT απλα περασα το BIOS δεν εκανα καν undervolt τωρα απο θερμοκρασιες μαξ 78 σε δωματιο που εχει καμια 35 αρα βαθμους ..τα fans λειτουργουν αψογα διοτι μερικοι ειχαν θεματα.

Στατς

post-432812-0-13976600-1502801065_thumb.gif

post-432812-0-83487900-1502801081_thumb.gif

Επεξ/σία από Menelegr
Δημοσ.

Εγω παντως θα προτεινα, να σωσετε με το GPU-Z το original BIOS που εχει η καρτα σας, πριν κανετε οτιδηποτε.

Σημειωση:

Προσωπικα δεν θα βαλω το modded BIOS για την καρτα μου. Προτιμω να μεινω με το δικο της.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως θα προτεινα, να σωσετε με το GPU-Z το original BIOS που εχει η καρτα σας, πριν κανετε οτιδηποτε.

Σημειωση:

Προσωπικα δεν θα βαλω το modded BIOS για την καρτα μου. Προτιμω να μεινω με το δικο της.

Ποιο μοντελο εχεις ακριβως;

ωραία περιμένουμε !

Για το μοντελο σου που ειναι 2gb δεν υπαρχει για κατευθιαν 560 μονο για τις XFX 4gb

unlock εννοείς δλδ βελτίωση στο oc headroom οχι τπτ shaders ή ram

λογικό να δεις διάφορα στο oc γιατί τα τα bios από την σειρά 5xx δίνουν περισσότερο ρεύμα 

OC  εκανα με το unlocked bios οχι της 560 εκανα μονο στο core οχι στη ραμ την ραμ σπανια την κανεις OC πρωτα παιζεις με το power limit + core mhz το power limit πρεπει να ηταν κλειδωμενο στο στοκ bios αν δεν κανω λαθος anyway εχει δεχθει την ταχυτητα 1300 mhz της 560 διοτι το bios της 560 εχει αλλα CL RAM TIMINGS απο το στοκ .Για το μοντελο rx460 2g d5 dual fan που εχω στην κατοχη μου ολα λειτουργουν ρολοι!

υπηρχε ενα Unlock για stream processors απο 896 σε 1024 στην 460. Αυτο εννοει μαλλον.

Οχι μονο αυτο ,αλλα για bios απο 560 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η καρτα μου λειτουργει σχεδον σε 24/7 και 2 ωρες gaming καθε μερα και δεν εχει νιωσει κατι με το bios που flashara ειμαι φουλ ικανοποιημενος εδω και περιπου μηνα ...

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το ξεθάβω το θέμα μιας και έβαλα win10 να παίξω κανα παιχνιδάκι και έκανα το ίδιο "mod".

Έχω μια passive xfx 460 και την ξεκλείδωσα στην 560. Όλα καλά ,τρέχω κανα τεστάκι , κουλ απο θερμοκρασίες αλλά παρατήρησα οτι δεν ανέβαζε συχνότητες στο φουλ.

Κοιτώντας προσεκτικά, βλέπω οτι η xfx 560 έχει τρελό OC απο μόνη της επομένως ρίσκαρα και πέρασα bios απο asus 560 (με ίδιες μνήμες elpida και timings) η οποία έχει παρόμοια hz .

Λίγο καλύτερα ,αλλά και πάλι η κάρτα δε θέλει να ανεβάσει τα mhz .

Από θερμοκρασίες όλα καλά, ρεύματα/συχνότητες εργοστασιακές (έβαλα τα ίδια της xfx δηλαδή ,μέσω wattman).

Η μόνη περίπτωση που είδα επιδόσεις είναι αυξάνοντας το power limit. Η 460 σειρά δεν έχει το 6πινο για να τραβά ρεύμα, παρά μόνο από τη μητρική.

Αυξάνοντας το power limit λοιπόν είδα διαφορά σε benchmarks ,πολύ μικρή ~6-9% αλλά τα βλέπω σε παιχνίδι (doom και vampyr) ότι είναι πιο smooth .

Το πρόβλημα είναι οτι τώρα τραβά 70W με peaks 95!!!! από τη μητρική.

Να ξαναγυρίσω στο original ή κάνω κάτι λάθος ? Υπάρχει ρύθμιση στα VRM μέσω firmware ?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, korakios είπε

Το ξεθάβω το θέμα μιας και έβαλα win10 να παίξω κανα παιχνιδάκι και έκανα το ίδιο "mod".

Έχω μια passive xfx 460 και την ξεκλείδωσα στην 560. Όλα καλά ,τρέχω κανα τεστάκι , κουλ απο θερμοκρασίες αλλά παρατήρησα οτι δεν ανέβαζε συχνότητες στο φουλ.

Κοιτώντας προσεκτικά, βλέπω οτι η xfx 560 έχει τρελό OC απο μόνη της επομένως ρίσκαρα και πέρασα bios απο asus 560 (με ίδιες μνήμες elpida και timings) η οποία έχει παρόμοια hz .

Λίγο καλύτερα ,αλλά και πάλι η κάρτα δε θέλει να ανεβάσει τα mhz .

Από θερμοκρασίες όλα καλά, ρεύματα/συχνότητες εργοστασιακές (έβαλα τα ίδια της xfx δηλαδή ,μέσω wattman).

Η μόνη περίπτωση που είδα επιδόσεις είναι αυξάνοντας το power limit. Η 460 σειρά δεν έχει το 6πινο για να τραβά ρεύμα, παρά μόνο από τη μητρική.

Αυξάνοντας το power limit λοιπόν είδα διαφορά σε benchmarks ,πολύ μικρή ~6-9% αλλά τα βλέπω σε παιχνίδι (doom και vampyr) ότι είναι πιο smooth .

Το πρόβλημα είναι οτι τώρα τραβά 70W με peaks 95!!!! από τη μητρική.

Να ξαναγυρίσω στο original ή κάνω κάτι λάθος ? Υπάρχει ρύθμιση στα VRM μέσω firmware ?

Έχει λήξει η εγγύηση; Αν ναι, μπορείς να κολλήσεις έξτρα 6πινο. Δεν έχει θέση στην μητρική;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...