lamarko Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα παιδιά, Θα ήθελα να πάρω μιά εξωτερική οθόνη για να συνδεσω το Macbook Pro Retina που έχω. Με βάση αυτά που έχω ψάξει, για να μπορώ να δω αυτό που βλέπω στο Mac, πρέπει να παρω μία 4K. Δηλαδή, αυτό που θέλω, είναι το desktop να το βλέπω όπως το βλέπω, χωρίς παραμόρφωση, και με τέλεια χρώματα. Μπορείτε να μου κάνετε κάποια πρόταση μέχρι 500 ευρώ; Δεν θέλω να παίζω παιχνίδια, απλά όταν είμαι σπίτι και κάνω γραφικές δουλειές κτλ, να τα κάνω σε μία μεγαλύτερη οθόνη. Άντε καμία ταινία, YouTube κτλ, αλλά όχι βαριά πράγματα. Αυτά Ευχαριστώ πολύ!
dimitris1090t Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 http://www.skroutz.gr/s/6319849/Dell-UltraHD-P2415Q.html? http://www.skroutz.gr/s/10301511/LG-27UD58P-B.html? αλλά θα σου πρότεινα και σε 2k: http://www.skroutz.gr/s/12468268/Dell-U2518D.html http://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html
lamarko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι και ένας γνωστός μου είπε για 4k να πάρω dell. απλά για μένα τρομερή σημασία έχει να φαίνονται όλα όμορφα όπως και στην retina, αλλά και να μην έχω παραμόρφωση στην οθόνη, δηλαδή να παίζει στις σωστές αναλύσεις οθόνης.
dimitris1090t Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αμα θες γραψε και εδω ωστε να παρεις περισσοτερες γνωμες! http://www.insomnia.gr/topic/574589-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/
Giorgos241 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι και ένας γνωστός μου είπε για 4k να πάρω dell. απλά για μένα τρομερή σημασία έχει να φαίνονται όλα όμορφα όπως και στην retina, αλλά και να μην έχω παραμόρφωση στην οθόνη, δηλαδή να παίζει στις σωστές αναλύσεις οθόνης. Εγω σκαλωνω στο "ομορφα"... τι παει να πει αυτο? Αν εννοεις εντονα χρωματα μπορεις φανταζομαι να βρεις σε oled (?) Σιγουρα, μπορεις να βρεις κατι να συνδεσεις το macbook που να ειναι πολυ πιο οικονομικο. Ομως οπως ειδα και σε ενα αλλο θεμα, και θα συμφωνησω απολυτα με τον @Whitefanged οτι Τα περιφερειακά όπως συνηθίζω να γράφω είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση. Πρέπει να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασοι αν σε καλύπτει η ανάλυση, το μέγεθος και ο όποιος συνδυασμός τους. Αν θες πολυ καλα, color calibrated χρωματα, φανταζομαι οτι και μια τετοια λιστα θα σε βοηθουσε αρκετα
lamarko Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 βασικά ατο που με ενδιαφέρει είναι η οθόνη να παίζει σε σωστές dimensions χωρίς παραμορφώσεις. δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. όπως βλέπω την οθόνη στο mac, να την βλέπω και στην εξωτερική.
sterizos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Παρε Dell UP2715K. Aπο αυτό που βλέπεις στο laptop... καλύτερη εικόνα. Απο τιμες και διαθεσιμοτητα δε ξερω ωστοσο.
mistr4l Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Επειδή ήμουν στην θέση σου και το έψαξα μέχρι αηδίας το θέμα, για να μπορείς να βλέπεις στο εξωτερικό monitor ό,τι και στο mac σου θα πρέπει να συνδέσεις ένα monitor τουλάχιστον 4κ. Αυτό για τον εξής λόγο. Το Mac os χρησιμοποιεί upscale. Η native resolution δηλαδή είναι στα 2880x1800 (στο 15άρι) ενώ η upscaled (αυτό που βλέπεις εσύ - default επιλογή) είναι 1440x900. Όπως μπορείς να δεις είναι στο μισό δηλάδη. Αυτό κάνει το 'retina'. Προκύπτουν λοιπόν οι εξής τρεις επιλογές. 1. Αγορά Full HD. Είναι μία καλή επιλογή, ενδεχομένως βέβαια να ξεχωρίζεις τα pixels μιας κι έχεις συνηθίσει σε retina αλλά οκ. Θα πρέπει συνεπώς να το δεις και να κρίνεις μόνος σου αν αξίζει ή όχι. 2. Αγορά 2Κ και να την τρέξεις στην native ανάλυση. Αν πάρεις 2K και την τρέξεις σε upscale (Full HD) θα απογοητευτείς. 2Κ σε native ανάλυση από την άλλη σημαίνει πιο μικρά γράμματα. Εμένα δεν μου αρέσει. 3. Αγορά 4K ή 5K. Τα χρήματα όμως που διαθέτεις φτάνουν για 4k, προφανώς λοιπόν πας για P2415Q που έχει προταθεί και παραπάνω. Αν τώρα δεις τις οθόνες που έχει βγάλει η LG σε συνεργασία με την Apple (ultrafine) θα καταλάβεις αυτό που σου αναφέρω για το upscale. Ουσιαστικά σου προσφέρει 21.5'' με ανάλυση 4k και 27'' με ανάλυση 5k. Οι λόγοι οι παραπάνω σχετικά με native vs upscaled resolution. Οπότε αν θες ό,τι βλέπεις στο mac να το βλέπεις στο monitor πας καρφωτός για 4K. Σημείωση: Τα παραπάνω είναι ένας γενικός οδηγός μέσα από δοκιμές δικές μου και διάβασμα στο ίντερνετ. Δεν έχω καταρτισμένη γνώση στο συγκεκριμένο θέμα (οπότε οι experts να με συγχωρέσουν αν δεν τα γράφω καλά ) και τελικώς ΔΕΝ αγόρασα monitor. Προτίμησα ένα stand για το laptop που δίνει κλήση κάποιων μοιρών για πιο ξεκούραστη χρήση στο γραφείο. Όπως και να έχει όμως καλό θα είναι πριν την αγορά να πας με το macbook και να δοκιμάσεις την οθόνη που θα πάρεις. Απ'όσο έχω διαβάσει όμως κι ακούσει με 4Κ (π.χ Dell) δεν θα βγεις χαμένος. Φιλικά,
lamarko Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή ήμουν στην θέση σου και το έψαξα μέχρι αηδίας το θέμα, για να μπορείς να βλέπεις στο εξωτερικό monitor ό,τι και στο mac σου θα πρέπει να συνδέσεις ένα monitor τουλάχιστον 4κ. Αυτό για τον εξής λόγο. Το Mac os χρησιμοποιεί upscale. Η native resolution δηλαδή είναι στα 2880x1800 (στο 15άρι) ενώ η upscaled (αυτό που βλέπεις εσύ - default επιλογή) είναι 1440x900. Όπως μπορείς να δεις είναι στο μισό δηλάδη. Αυτό κάνει το 'retina'. Προκύπτουν λοιπόν οι εξής τρεις επιλογές. 1. Αγορά Full HD. Είναι μία καλή επιλογή, ενδεχομένως βέβαια να ξεχωρίζεις τα pixels μιας κι έχεις συνηθίσει σε retina αλλά οκ. Θα πρέπει συνεπώς να το δεις και να κρίνεις μόνος σου αν αξίζει ή όχι. 2. Αγορά 2Κ και να την τρέξεις στην native ανάλυση. Αν πάρεις 2K και την τρέξεις σε upscale (Full HD) θα απογοητευτείς. 2Κ σε native ανάλυση από την άλλη σημαίνει πιο μικρά γράμματα. Εμένα δεν μου αρέσει. 3. Αγορά 4K ή 5K. Τα χρήματα όμως που διαθέτεις φτάνουν για 4k, προφανώς λοιπόν πας για P2415Q που έχει προταθεί και παραπάνω. Αν τώρα δεις τις οθόνες που έχει βγάλει η LG σε συνεργασία με την Apple (ultrafine) θα καταλάβεις αυτό που σου αναφέρω για το upscale. Ουσιαστικά σου προσφέρει 21.5'' με ανάλυση 4k και 27'' με ανάλυση 5k. Οι λόγοι οι παραπάνω σχετικά με native vs upscaled resolution. Οπότε αν θες ό,τι βλέπεις στο mac να το βλέπεις στο monitor πας καρφωτός για 4K. Σημείωση: Τα παραπάνω είναι ένας γενικός οδηγός μέσα από δοκιμές δικές μου και διάβασμα στο ίντερνετ. Δεν έχω καταρτισμένη γνώση στο συγκεκριμένο θέμα (οπότε οι experts να με συγχωρέσουν αν δεν τα γράφω καλά ) και τελικώς ΔΕΝ αγόρασα monitor. Προτίμησα ένα stand για το laptop που δίνει κλήση κάποιων μοιρών για πιο ξεκούραστη χρήση στο γραφείο. Όπως και να έχει όμως καλό θα είναι πριν την αγορά να πας με το macbook και να δοκιμάσεις την οθόνη που θα πάρεις. Απ'όσο έχω διαβάσει όμως κι ακούσει με 4Κ (π.χ Dell) δεν θα βγεις χαμένος. Φιλικά, Φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Ήσουν απόλυτα σαφής και κατανοητός. Η αλήθεια είναι ότι όπως και εγώ έβλεπα τα πράγματα το λογικό ήταν και είναι να πάω σε 4Κ.
tsofras Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή ήμουν στην θέση σου και το έψαξα μέχρι αηδίας το θέμα, για να μπορείς να βλέπεις στο εξωτερικό monitor ό,τι και στο mac σου θα πρέπει να συνδέσεις ένα monitor τουλάχιστον 4κ. Αυτό για τον εξής λόγο. Το Mac os χρησιμοποιεί upscale. Η native resolution δηλαδή είναι στα 2880x1800 (στο 15άρι) ενώ η upscaled (αυτό που βλέπεις εσύ - default επιλογή) είναι 1440x900. Όπως μπορείς να δεις είναι στο μισό δηλάδη. Αυτό κάνει το 'retina'. Φιλικά, Μία διόρθωση φίλε μου , όταν η ανάλυση είναι μικρότερη απο την native αυτό λέγεται downscale και όχι upscale επειδή ουσιαστικά σου ρίχνει την ανάλυση. Upscale είναι όταν την ανεβάζει. Τώρα αφού native είναι όπως λές 2880x1800 (στο 15άρι) η native ανάλυση , απο που βγαίνει ότι βλέπει 1440x900 ? Μπορείς να ρυθμίσεις την ανάλυση μέσα απο app, οι στις επιλογές έχει να κάνει scale τα applications που δεν υποστηρίζουν native resolution. Και τα παραπάνω αν δεν κάνω λάθος συμβαίνουν για τα macbook απο 2016 και μετά , δεν μας έχει πεί ο TS ποιο μοντέλο έχει
lamarko Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω MacBook Pro Retina 2014 με 13 ιντσες, με ανάλυση 2560 x 1600, νομίζω υποστηρίζει 4Κ αλλά σε 30 hz
tsofras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω MacBook Pro Retina 2014 με 13 ιντσες, με ανάλυση 2560 x 1600, νομίζω υποστηρίζει 4Κ αλλά σε 30 hz Για πόσες ίντσες κοιτάς? Στα λεφτά που λές μάλλον μία καλή επιλογή είναι η παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/8714167/Dell-U2717D.html ή για 4Κ https://www.skroutz.gr/s/10301511/LG-27UD58P-B.html Τώρα ας πεί κάποιος ποιο σχετικός για κάποια απο τις παραπάνω
lamarko Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 μεχρι 500 ευρώ, άρα με βαση αυτα που βλεπω, 24-29 ιντζες?
tsofras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Για δές τις 2 που έβαλα πάνω απο το ποστ σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα